Inlägg

Inlägg som Fevolas har skrivit i forumet
Av Fevolas

"Enligt Samsung kan 512 GB-modellen lagra 130 stycken videoklipp med en längd på 10 minuter i 4K-upplösning."

Varför inte bara säga "1300 minuter i 4K-upplösning"? Jag vågar nog påstå att majoriteten av de videoklipp som jag tittar på eller filmar inte är 10 minuter långa.

Av Fevolas
Skrivet av DaveMcGroin:

Boil in bag? More like bad in bag.

Wait...

Citat:

Jobbade som fiskmånglare

Okej, det här måste röra sig om en...

*Kollar plats*

Yup.

Själv är jag helsåld på min robotdammsugare. Har en iRobot Roomba 876 som jag köpte för 4000 kr i somras och den är helt underbar! Håller rent, är lättskött och ganska gullig. Har blivit lite som ett husdjur här hemma

Håller även med om induktionshäll och diskmaskin, även om jag själv tyvärr inte har något av det längre. Tvättmaskin har jag dock, tack gode gud.

Av Fevolas
Skrivet av Cenorida:

Skulle man kunna köpa denna tro, istället för en vanlig TV och samtidigt skippa TV-licensen?

Visst, funkar med de flesta skärmar, men så fort du kopplar in den så att den är redo för TV-sändningar så är den avgiftsskyldig. Om du verkligen inte vill betala så är det nog lika bra att helt enkelt låta bli att betala.

Av Fevolas
Skrivet av Segmonsson:

TP-Link TL-PA7020P Kit PowerLine AV1000. Någon som har erfarenhet av en sån?

Har inte just den, men köpte en AV500 för ett par månader sen, och den funkar fint. Väldigt enkel att koppla in och signalen är bra! Räddade upp ett tidigare bedrövligt nätverk här hemma.

Av Fevolas
Skrivet av bärplockaren:

@Fevolas
Din 2600k hänger med ett tag till sen om du kan klocka den så får den extra boost.

Jag har själv ett likadant moderkort och har kört ett gtx 970 utan problem på de, när det kommer till ström på grafikkortet så är det nätaggregatet som du får titta på då.

Alltså om det har en 8-pin och en 6-pins kontakt, annars finns de adapter och köpa.

Musik för mina, eh... ögon. Tack för svaret!

Av Fevolas

Kan ett gammalt moderkort begränsa grafikkortet?

Jag (liksom ett flertal andra häromkring) fick lite panik när jag såg lagerstatusen ticka ner på ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC på Inets Black Friday-rea och gjorde därför ett impulsköp, som en god konsument. Jag är dock lite fundersam på om mitt gamla moderkort kan vara en begränsande faktor för mitt grafikkort.

Jag kan inte särskilt mycket om sånt här, men jag har förstått så pass mycket att processorer är beroende av att moderkortet har rätt sockel. Jag är dock rätt övertygad om att situationen är annorlunda för GPU. MEN: Sen har vi ju det här med PCI-express och gud vet vad. Antalet pins för strömförsörjning har jag ingen aning om vad det handlar om.

Mitt moderkort är ett gammalt ASRock Z68 Extreme3 GEN 3, som ska ha 2 st PCIe 3.0 x16 slots. Bör jag fundera på att slå till med nytt moderkort när det ändå är Black Friday? I så fall måste jag väl även skaffa ny CPU (jag gillar min 2600k)? Apropå CPU, 2600k står sig rätt väl fortfarande, såvitt jag förstår, men finns det risk att den flaskar?

Förlåt, många frågor, men jag jobbade sent ikväll och kastades rakt in i BF-yran, så jag är lite ostrukturerad just nu.

All hjälp välkomnas och uppskattas!

/ Fevolas

Av Fevolas

Det rör sig om datorn och kanske nån enstaka bok/block, så det är vare sig tungt eller skrymmande. Jag har tittat ut en väska, som har ett vadderat datorfack, men jag tvivlar på att det finns några remmar där inne.

Men då kanske jag kör en som är aningen oversize isf. Tack för hjälpen!

Av Fevolas

Lämplig storlek på datorväska?

Hej!

Jag har beställt en Dell XPS 13 och tänkte skaffa ny väska till den. Jag är dock lite fundersam över storleken.

Bör man ta en väska som är något större i måtten för att datorn ska gå ner väl eller ska man ta en som ligger nära datorns mått, för att datorn ska ligga så fast och stabilt som möjligt?

Tack på förhand!

Av Fevolas

Som Snigeln Bert nämner ovan så är grundpaketet alltså bara själva foten, som man sen kan sätta valfri stol i. Så ni som inte gillar designen/ergonomin i stolen kan helt enkelt byta om ni vill.

Av Fevolas
Skrivet av vompen:

Ja det märks ju att EA inte försöker skaffa fler vänner/partners. Släpper trasiga spel, skämtar om något mer/mindre allvarligt inom spelvärlden, osv... Blir nog 3e året i rad som de får "utmärkelsen" Världens sämsta företag....

De är redan utslagna av Time-Warner Cable. Rök i första omgången.

Av Fevolas
Skrivet av Tofuxx:

najs men titta inte på filmer med flickvännen med den igång iaf inte några som har snygga brudar ^^

Hade varit sjukt kul med en "Hey, my eyes are up here"-reaktion i spelen om blicken dröjer sig kvar.

Av Fevolas

Möjligen lite bättre passform mot ansiktet, men känns annars som att den borde vara knöligare att hantera och ligga sämre i fickan. Kul grej, men no sale för mig.

Av Fevolas

Det där måste vara den mest alliterationstyngda pitchen någonsin!

Av Fevolas
Skrivet av billsaysrawr:

älskar darksiders serien, såg verkligen fram emot att få se serien om dom 2 andra ryttarna.... :/

Skrivet av TwiceFire:

Så himla synd då jag bara ÄLSKAR Darksiders serien och förstår inte hur folk inte kan gilla den

Vad jag har hört så är det bara själva studion Vigil som går i graven. Darksiders IP:n köptes (av Take2 tror jag). Så det blir nog mer, men kanske inte riktigt samma.

Av Fevolas
Skrivet av devhdc:

Fråga det i rätt, relevant tråd istället .. Du behöver ingen ny tråd för det, vännen.
http://www.sweclockers.com/forum/52-nyhetskommentarer/1169700...

För det första besvarades inte frågan i den tråden och hade inget med den att göra, förutom en derail. För det andra tyckte jag att frågan var tillräckligt intressant för att ha en tråd i forumet. För det tredje så ser jag ingen som helst anledning att vara nedlåtande. Okej, vännen?

Så: är det någon som faktiskt kan bidra med något?

Av Fevolas

Hur påverkar skelettchassin kylningen?

När jag kikade lite i kommentarerna till Kompletts välgörenhetsauktion såg jag att det var många som kommenterade att det var stockkylare till processorn. Jag kan inte mycket om chassin och betydligt mindre om värmeteknik, men borde inte ett öppet chassi innebära att datorn kyls ganska effektivt även utan monsterfläktar?

Av Fevolas

En sak jag ofta undrar över i såna här sammanhang är vad som händer om man skadar den kroppsdel som ska skannas av. Om man t.ex. skär sig i handen eller kapar ett finger, kommer man då att tappa tillgången till alla sina konton?

Av Fevolas
Skrivet av anders190:

GoG har haft något liknande detta länge: http://www.gog.com/wishlist

Själv hade jag hellre sett att man satsat på att låta användaren lite friare få använda sina spel. Att slippa ha Steam-klienten igång vore en bra början, samt möjlighet att byta in/sälja sina spel via Steam när man tröttnat på dessa. Exempelvis http://www.sweclockers.com/nyhet/15618-eu-domstolen-digitalt-...

Nästan alla spel till PC idag använder Steamworks, behöver vi verkligen låsa in fler spel med detta och då speciellt indie-utvecklare?

Om du vill slippa ha Steam igång så brukar det gå att köra spelen från installationsmappen (steam\steamapps\common\<spelnamn> tror jag att det är). Vet inte om det funkar med alla spel, men det har alltid funkat för mig.

Vad gäller Steamworks så står det väl ingenstans att utvecklarna behöver låsa sina spel till det?

Av Fevolas

Det är inte ljussättningen som stör mig, utan snarare fysiken. Har iofs inte spelat MW3, men mer interaktion med miljöerna borde man väl kunna förvänta sig av vad som sannolikt kommer bli 2012 års största spelsläpp?

Av Fevolas

Okej, tack för upplysande svar!