Inlägg

Inlägg som Admiral Knäpanna har skrivit i forumet
Av Admiral Knäpanna

Detta ser mycket lovande ut och kommer att följas med nöje. Hoppas att du lyckas med projektet då det kommer att bli en fröjd för ögat (pun intended).
Gillar den andra och tredje bilden, andra mest dock.
Vilket material hade du tänkt bygga ögat i?

Ideén med plasmadisk är brilljant!

Av Admiral Knäpanna

Moderkort & RAM-minnen, kompatibelt?

Hej!

Jag tänkte beställa delar till en ny dator, bl.a. RAM-minnen och moderkort.
Tyvärr så står jag inför ett eventuellt problem med kompatibiliteten mellan minnena och moderkortet.
RAM-minnena: http://www.inet.se/artikel/5315153/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1600mhz-vengeance-lp

Moderkortet: http://www.inet.se/artikel/1902095/gigabyte-p67a-d3-b3

Jag vet att det står att det stödjer 1600Mhz RAM-minnen, men en vän till mig har haft problem med kompatibiliteten med ett moderkort från Gigabyte och 8GB RAM. http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1034352-problem-med-moderkort-och-minnen/

Jag har läst på Gigabytes hemsida om dessa komponenter är kompatibla, men tyvärr så står det inget, förmodligen för att minnena är nyare än vad moderkortet är.

Länk till Gigabytes hemsida och kompatibilitet med minnen:
http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-p67a-d3-b3.pdf

OBS! pdf-fil.

Så min fråga till er på Sweclockers är: Tror ni att dessa RAM-minnen fungerar med moderkortet?

/Admiral Knäpanna

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

Jag kan väl också köra stock-kylaren från början men om den är alldeles för högljudd så blir det väl en uppgradering!
Hoppas priserna går ner efter jul!
Måste hem från jobbet nu och laga mat till ungarna!
Tackar för hjälpen!

Jadå, det ända är väl att den kyler ganska dåligt tror jag, och lite hög ljudnivå för den ljudkräsne.
Jag med!
Aight, lugnt!

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1131688/2011-11-17

Har jag kommit fram till! Jag tror att det blir riktigt bra!
Det kommer ju nya saker efter jul och jag kommer säkert att byta ut hälften av dessa, men just nu så ser detta lovande ut! Vad tycker ni?

Skrivet av Tomtefarfar:

Behöver man verkligen en vattenkylare om man inte ska köra fullt ut med overclocking? Det känns lite overkill men jag vet faktiskt inte.
Jag är inte så kräsen av mig när det gäller ljud!
Jag citerar från en recension på kylaren:
"Kanon kylare som tar sin plats men oj vad den kyler min 2500k bra.Jag har till och med varit uppe på 5ghz med den på mitt asus maximus gene-z moderkort,snacka om rå prestanda.Det var inte stabilt men jag hade aldrig hört talas om att någon ens lyckats komma över 5ghz på luftkylning på en 2500K innan:)Det enda jag höjde från auto var cpuvolten till 1,36 volt och multin till 50 i uefi:)) "
Det verkar vara en luftkyld kylare!

Förmodligen lite overkill, men jag tycker att det verkar nice och rätt så coolt att ha vattenkylning Jag kommer nog köra ett tag med originalkylaren som medföljer och sedan eventuellt köpa en ny CPU-kylare, vad vet jag inte än.
Nej ljud är inte heller något jag bryr mig så mycket om, man blir ju dock lite påverkad av alla recensioner när de gnäller om ljudnivån och så haha
Japp, luftkylare verkar rätt

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1131688/2011-11-17

Har jag kommit fram till! Jag tror att det blir riktigt bra!
Det kommer ju nya saker efter jul och jag kommer säkert att byta ut hälften av dessa, men just nu så ser detta lovande ut! Vad tycker ni?

Haha fick du lite inspiration från min lista eller? Men det ser riktigt nice ut iaf! Jag skulle nog kört på denna som processorkylare:
http://www.inet.se/artikel/5321871/corsair-cooling-hydro-h80

med tanke på att temperaturen blir betydligt lägre än med en "vanlig". Det är inte komplicerat att installera heller, bara montera i en fläktplats, montera på processorn och köra hårt!
TIPS: köp till några extra 120mm be quiet! så får du nog riktigt nice luftflöde, gutt billiga också! http://www.inet.se/artikel/5321643/be-quiet-silentwings-pure-...

EDIT: Den kylare du tänkt köpa verkar ju dock nice, lite klumpig kanske, men det kanske till och med är vattenkylning på den? Tänkte eftersom det står att det är radiatorer på den.

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

Nja, jag skulle inte tro det Har du läst verkligen rätt?

Han jävlas nog bara med dig för att det står att du är från Umeå

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

Tusen tack för din hjälp!
Haha förlåt, jag såg inte att du tänkte skaffa en vattenkylare
Jag väntar då tills Januari/Februari innan jag beställer då!
Tack igen!

Aha okej lugnt
Det är nog smartast, jag tror dock att det lär dröja framåt mars/april innan det är tillbaka till de ursprungliga priserna, men man vet ju aldrig!
Som du kanske såg i min inköpslista så har jag inte tagit med någon hårddisk pga de brutala priserna, brutala för de som inte har så mycket pengar och studerar iallafall haha. Så jag tänkte smälla i några 160 giggare som ligger o skräpar, tur att de har SATA-anslutning
Lugnt lugnt!

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

Ska du inte skaffa en bättre kylare? Jag har hört att stock-kylaren som följer med processorn inte är så bra, men annars så såg det fint ut!
Jag har faktiskt en fråga till dig: Hur mycket tror du att hårddiskarna kommer gå ned i pris när allting i Thailand har blivit lugnt? Hur mycket har priserna höjts?

Jo funderar som sagt på vattenkylning till processorn. Den jag länkade var bara ett exempel blir nog någon annan tror jag..
En fråga som jag också undrat ett tag, men kollar man på t.ex. Samsung spinpoint 1TB som kostade 500 spänn förut och som i dagens läge kostar 1090 så har ju den ökat med fan ta mig dubbla priset, det snackades om att det skulle bli en ökning i priser på ca 40% men det har ökat betydligt mer.

För att besvara din första fråga så ska det enligt sweclockers gå ner gradvis i pris i januari/februari. http://www.sweclockers.com/nyhet/14743-lagre-priser-pa-harddi... Hoppas att det var till någon hjälp

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Tomtefarfar:

Hejsan.
Jag undrar om det här ser lovande ut för kommande spel: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1131297/2011-11-17
Klarar även denna av Skyrim på high samt Battlefield 3 bra?
Just nu så vet jag att hårddiskpriserna har höjts pga att det blev någon översvämning i Thailand där var de producerar hårddiskarna eller något i den stilen och jag tror att jag väntar efter jul med att skaffa denna dator.
Jag undrar om det är något man kan byta men min budget får inte överstiga 9000 kr.
Tack för hjälpen!

Jadu, som jag fattat det så fungerar gtx 560 skitbra med de nyare spelen utan lagg, enligt vad min kompis säger iaf. Processorn är ju grym också och går att överklocka så den ska ju inte vara några problem med. Jag ska själv lägga en liknande beställning, iallafall processorn och grafikkortet. Ungefär detta skall jag köpa när jag väl har ekonomin till det.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1100642/2011-11-09

Funderar även på att köpa mig vattenkyling till processorn: http://www.inet.se/artikel/5321949/corsair-cooling-hydro-h40

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Taskete:

Är det någon mer än jag som införskaffat det nu? Hur har det gått i så fall?

Jag har inte köpt än, men nästa gång jag har vägarna förbi IKEA så blir det förmodligen att köpa in ett par kvadratmeter, dock kan det dröja länge då närmaste IKEA är cirka 7-8 mil bort.. tack för tipset iallafall!

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

http://i52.tinypic.com/6ykvub.png

http://i53.tinypic.com/qyis6h.png

Sådär. En liten uppdate.

Förlänger nog den smala vid väggen för att kunna ställa dit en skärm och kika från sängen..

Ber om ursäkt för den dåliga ritningen, men hoppas ni förstår konceptet. Har ett förbannat bildprov imorn, så hinner inte med att rita så noga tyvärr.. :/

Ser ju riktigt nice ut, smart lösning och gillar ideén med att ställa dit en TV eller en extra datorskärm så att man kan kolla från sängen som verkar stå lämpligt Blir nog ett snyggt och smidigt litet kryp-in haha

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Nej precis. Man kanske märker att huvudfärgen man valt inte riktigt passar heller, så kan man passa på att byta den med

Absolut! Mycket fina ideér! Jag har precis köpt en förbannat stor och dyr musmatta från Steelseries som jag räknar med kommer hålla ganska länge.. Dock så är det kanske dumt fräsa ur plats, ifall man har en kompis hemma osv och vill vända skrivbordet och sitta på ändarna eller liknande, men kanske iaf rita ut en fyrkant så man vet vart den ska ligga lixom?

Angenämt!

Ja precis!

Ja det är nog ganska opraktiskt att fräsa ur för musmattan, skulle även bli jobbigt att kanske råka glida över på bordet med musen, jag skulle bli sjukligt irriterad iallafall Jag känner helst att jag har en kant eller vad man ska säga haha.. Idéen i sig är dock cool tycker jag skulle ju vara genomförbart, men ganska opraktiskt som sagt om man vill lana o ha två datorer på samma skrivbord

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av enjsalo:

Hejsan!

Detta är min första gång jag bygger själv, och jag har nu letat. frågat och funderat i ett par dagar och nu kommit fram till denna dator:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1041688/niklas_dator

Är denna prisvärd, eller kan jag trycka ner priset mera utan att förlora prestanda?

Tack för era tips!

Skickades från m.sweclockers.com

Du kan ju lätt pressa ner priset på moderkortet, t.ex. detta:
http://www.inet.se/artikel/1902014/asrock-p67-pro3-rev-b3

Det är ju USB 3.0 i detta också, dock inte bluetooth, om du nu verkligen vill ha det..

Grafikkortet kan du få nästan exakt samma, enda skillnaden är väl att detta kanske är "mindre överklockat", är ingen expert men..
Länk:
http://www.inet.se/artikel/5409213/gigabyte-geforce-gtx-560-1024mb-oc

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Haha, men med lite putsning så. Jag ser ju vart du vill komma liksom! Funderar på en lång horisontell "våg" nere på skrivbordet och skriva "Ctrl+Alt+Del" där uppe. Tror det blir coolt som fan!

Hehe ja det blir nog snyggt blir det dåligt så är det ju bara till att måla om liksom, svårare än så är det ju inte

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Tackar!

Snyggt! Tycker första var mycket snyggt, typ en "våg" eller vad man ska säga! Tack för förslaget!

Ja ungefär, dock går det ju göra längre, den ser ju typ för jävlig ut haha

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Härlig inställning!

Skickades från m.sweclockers.com

http://data.fuskbugg.se/skalman02/ed3c0aa8_skrivbord.jpg

Det var ungefär så här jag menade, hastigt och dåligt ritat men så du får en idé av hur jag menade iallafall

http://data.fuskbugg.se/skalman02/5913af38_biohazard.jpg

Eller så kan du ju måla någon symbol du gillar i stort format, bara skriva ut så stort du kan, klippa lite o göra någon form eller liknande. Du kan ju även använda en projektor som tidigare nämnt

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Vore kanon med bilder och förslag, uppskattar all hjälp!:)

Skickades från m.sweclockers.com

Alltid kul att hjälpa till och sprida ideér

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Taskete:

Det går att se igenom men trådarna är färgade.

Har precis installerat det på alla insug och har inte haft några problem.

Okej grymt, är ju precis så man vill ha

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Precis, något speciellt mönster eller dylikt. Har du några tips?

Ja faktiskt, dock så blir det svårt att förklara.. men jag kan använda en av dina bilder och göra som jag menar ungefär, är dock på arbete just nu så får helt enkelt göra det när jag kommit hem, runt 5 tiden

Av Admiral Knäpanna
Skrivet av Brusarn:

Nu var det dags att skaffa nytt skrivbord. Då jag har ett ganska litet rum så är storleken väldigt begränsad, men jag vill ändå ha ett "hörnskrivbord" då jag tycker det är snyggt och praktiskt. Skrivbordet kommer antagligen vara Grått/svart/vitt, med runda vita ben.

Men jag vill att skrivbordet ska vara mycket praktiskt och roligt, lite annorlunda, så jag undrar nu om ni glada SweClockare har några roliga tips/ideer till skrivbordet? Det kommer främst användas till gaming, det ska husera en 24" skärm, t-bord, högtalare, musmatta på skrivbordet.

Alla förslag välkomnas, det jag tänkt lite på skulle vara

* Cola "ställ"
* Headset upphängning
* Ett "dumphål" i ena hörnet, ett runt hål med en diameter på 10cm där man kan slänga ner skit, så hänger det en papperskorg upphängd precis under.
* Hål för kabeldragning

Lite det jag tänkt på själv. Vad tror ni om ideérna? Kom gärna med egna förslag. Det börjar förmodligen byggas i slutet av denna helg.

Lite bilder på den nuvarande ritningen, måtten kan inte ändras nämnvärt.

http://i53.tinypic.com/29uw23d.png

http://i52.tinypic.com/2zo9hcg.png

http://i52.tinypic.com/28kkq69.png

Det vore riktigt nice att ha lite unika funktioner som tidigare nämnt, men även att du gör en unik färgkombination, t.ex. svart eller grått som du vill ha men att du kanske målar några detaljer av något slag i kanske mörkblått.