Inlägg

Inlägg som V1LL33 har skrivit i forumet

Användare: @Otori
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Ring Fit Adventures + BOTW

Positivt:

 • Mycket bra packad vara

 • Snabb inlämning av paket till ombud efter betalning

 • Skickade spårbart via PostNord

 • Snabb och bra kommunikation

 • Allt i annonsen stämde

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Användare: @Anteer
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Steam Link

Positivt:
Tex:

 • Kunde mötas upp centralt

 • Snabb kommunikation

 • Inga problem att kolla på produkten innan

Negativt:
Inget.

Slutbetyg: 5/5

250 kr och kan hämta!

Jag har en Be Quiet! Pure Rock med fläkt men endast brackets för 1155. Kan gå att få nya från Be Quiet, men det har jag själv inte försökt med.
Om du vill ha den får du den gratis om du möter upp mig någonstans nära Redbergsplatsen!

Användare: @Autodidact
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: 2 st spel till Nintendo Switch

Positivt:

 • Snabb kommunikation

 • Flera val för frakt

 • Betalning via Swish, skickade iväg samma dag

 • Inga problem alls med förskottsbetalning

Negativt:
Inget alls

Slutbetyg: 5/5

Användare: @Adestro
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: MacBook Pro 2017

Positivt:

 • Bra packad vara

 • Allt i annonsen och meddelanden stämde

 • Snabb kommunikation

 • Mycket hjälpsam med att skicka bilder på produkten och kvitto

 • Skickade många bilder när varan packades och skickades så jag kunde vara lugn

Negativt:
Blocket-paket var inte ett alternativ för säljaren

Slutbetyg: 5/5

Intresserad av tangentbord och Xbox-kontroller, och kan mötas någonstans i Göteborg! Paketpris köp nu?

Testa att köra pip3 istället för pip, eftersom du använder Python 3! Om inte den finns heller behöver du nog lägga till i PATH.

Förstår jag det rätt att du mätte båda via kabel och via wifi från samma powerline-uttag, utan att ändra något annat? Isåfall borde du ju inte få en sån märkbar skillnad som du fått, då alla störningar som sker mellan powerline-dosorna som de andra i tråden pratar om bör vara samma.

Är du hundra på att du var på rätt wifi när du mätte?

Testa att kolla om det finns drivrutiner för ditt nätverkskort från din moderkortstillverkare att installera. Testa även att byta ut internetkabeln och sedan dator om du kan och kör testerna igen för att försöka ta reda på vilken del av det är.

Jag har använt notSABS för att inaktivera flera av Samsungs appar och tjänster på mobilen. Funkar mycket bra även utan root, går inte att kringgå eller undvika när SABS väl inaktiverat applikationen.

Det tar en liten stund att få igång notSABS då du behöver skapa en nyckel från Samsung och sedan behöver du förändra lite i appen. Men efteråt funkar det perfekt och du behöver inte krångla med det mer!
Det finns en guide https://github.com/GoldenKappa/notSABS som förklarar allt du behöver göra. Kanske går att låsa appen i Samsung Knox så att bara du kan komma åt den på mobilen, men det vet jag inget om.

Jag inaktiverade allt som hade Bixby i namnet och knappen slutade funka helt. Kunde inte ens binda om knappen med Bxactions dock, så alternativet om barnet vill ha användning för knappen är bxactions - den behöver lite konfiguration genom adb.

Skrivet av veckans:

Enligt detta så definieras en kampanj av att den utförs under en bestämd tidsperiod:

https://sv.m.wiktionary.org/wiki/kampanj

Om Inet skriver att den varar "i alla fall" fram tills på Söndag så är det ingen bestämd tid och borde därför ej kunna klassificeras som en kampanj. Någon som har några invändningar eller argument emot detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är också mycket möjligt att personen som var i supportchatten inte fullt hade koll på exakt datum när kampanjen slutade och då inte vågade säga mer än "iallafall fram tills på söndag" - men att personen ansvarig för kampanjer satt i sitt egna kontor och hade full koll på mellan vilka datum kampanjen gällde. Så det kanske var en bestämd tidsperiod bara att vi inte vet om det.
Personen som skrev till supporten var väl nöjd med svaret och frågade därför inte mer, varpå support inte kollade upp ett mer specifikt datum. Inet kan säkert förklara varför supporten sa "iallafall fram tills på söndag" och rean fortsatte till efter söndag om du skriver och frågar.

Jag håller med dig om att en kampanj utförs under en begränsad och bestämd tidsperiod. Men jag tycker att det är tydligt att Inet hade kampanj samt att det fortfarande är en kampanj trots att priset höll längre än vad någon på företaget sagt. Att säga "Kampanjpris från nu till.. Jag vet inte helt, men minst till denna söndag" tycker jag fortfarande gör det tydligt att det är en begränsad tidsperiod - att kampanjpriset håller längre än vad personen sagt gör det ju inte plötsligt till att inte vara kampanj.

Skrivet av veckans:

Båda deras påståenden och funderingar var redan behandlade i tråden. Om de hade bemödat sig att göra åtminstone så mycket som att läsa den så kanske man hade kunnat svara men nu ville de bara kasta sig på tangentbordet och vräka ur sig något. Därför ber jag dem posta något som tillför tråden något, oavsett om de håller med mig eller ej.

Gällande lagen så har jag inte kunnat hitta vad som gäller för kampanjer specifikt, därför har jag heller inte skrivit någonting om dem. Däremot så står det såhär på hallå konsument:

"Vilseledande marknadsföring
En säljare får inte använda påståenden som är vilseledande, till exempel när det handlar om varans kvalitet eller pris. Säljaren får inte heller utelämna väsentlig information så att marknadsföringen blir vilseledande. Om informationen är oklar, obegriplig eller på annat sätt olämplig jämställs det med att information utelämnats."

Eftersom Komplett inte lämnar en definition av exakt vad som avses med en kampanj och den prissänkta produkten hos Inet ej ligger under "Kampanjer"-kategorin så får informationen anses vara oklar vilket gör att Komplett gjort sig skyldiga till vilseledande marknadsföring. Detta är mer än vad några av kritikerna kunnat peka på.

Det du citerar från hallå konsument handlar väl, vad jag förstår iallafall, om själva varan du beställt, och inte tjänsten "prislöfte"?
Och du fick väl de varor du beställt, för det pris det stod på Komplett när du beställde och de var i det skick som beskrevs? Då har Komplett inte gjort någon vilseledande marknadsföring.

Sen har du bestämt med Komplett att de ska göra sin egen grej de kallar prislöfte, men det är ju inte en vara du köpt. Jag googlade precis på "Komplett prislöfte" och kom fram till denna sida där det står att prislöftet inte gäller vid kampanjer eller erbjudanden med begränsat antal. Du hade säkert också kunnat hitta denna sida eller samma text när du höll på att beställa från Komplett - och då tycker iallafall jag att Komplett gjort sitt för att vara tydliga och inte vilseleda eller liknande. EDIT: för att vara säker i mitt antagande kollade jag precis på chassit på Komplett, och texten "Prislöfte i 60 dagar" är en länk till samma sida jag hittade via Google, så alltså hade du lätt kunnat hittat texten innan du beställde.

Jag tycker inte rubriken för tråden stämmer, då Komplett varit tydliga med vad de lovar för prislöftet. Rubriken borde egentligen beskrivit att du och Komplett inte är överens om en annan aktör har kampanj eller inte. Sen för att du och Komplett ska bli överens om Inets pris är en kampanj eller inte kan du skriva till Inets support och fråga vad prissänkningen klassas som enligt Inet. En bild på det mailet eller chatten till Komplett så borde de gå med på att det inte är en kampanj, om det nu mot förmodan skulle vara det Inet säger.

Skrivet av Alumax:

Fan, det är ju klart - folk kan ju skriva pm också. Men okej, jag tänkte mig en kombo av dac och chassi där.

Vad har du för riktpris på Enson?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja tyvärr. Bud vill jag ha i tråden men det som jag skänkte bort gick jag med på i PM.

Jag tänker mig nog 400-500 kr för Enso-chassit, eftersom det knappt är använt och inte visar några tecken på användning. Allting som jag fick med är kvar också.

Skrivet av Alumax:

Tja! Jag kan tänka mig att ta chassit. Bygger dator åt frugans kusinbarn som är i behov av aktiviteter... lite utsatt situation så dom tar allt dom kan få.

Edit: Dessutom budar jag 500 för dac:en och upphämtning

Hej!

Menar du NZXT chassit? Det är tyvärr redan två som visat intresse för den. För Bitfenix chassit är det ingen i kö hittills.

Noterar bud på DAC:en, väntar en liten stund till innan jag tar emot budet.

Jag tar den gärna Vart i Göteborg finns den?

Garderobsrensning (Kylare, hörlurar, DAC, chassin, Sony smartband, Pebble smartwatch,)

Passar på att sälja lite saker! Sakerna finns i Göteborg och jag säljer hellre vid möte än att jag skickar sakerna. Buda i tråden och kan ge mer information eller bilder vid förfrågan.

1. Be Quiet! Pure Rock CPU-kylare
Endast det som syns på bild medföljer. Det är brackets passande Intel-processorer plus fläkt och fläkthållare. Fungerar perfekt om du har rätt socket.
https://www.bequiet.com/en/cpucooler/532
Pris 150kr

2. Logitech G35 hörlurar
Öronkuddarna har lite slitage, syns på bild. Funkar perfekt och i övrigt mycket bra skick!
Låda, manual och totalt tre huvudkuddar medföljer.
https://www.logitechg.com/en-in/products/gaming-audio/g35-7-1...
Pris bud.

3. NuForce uDAC 3 grå
Smidig och väldigt bra DAC jag använt till mina hörlurar. Funkar perfekt och ger bra ljud! Använder den själv så säljer endast om jag blir nöjd med priset.
Lådan och en micro-usb kabel följer med.
https://www.optoma.com/ap-nuforce/product/%CE%BCdac3/
Pris 500kr eller bud.

4. BitFenix Enso chassi
Testade chassit en dag ungefär, tyckte dock det lät för mycket med mina 140mm fläktar. Snyggt var det iallafall! Skyddsplasten på glasfönstret borttaget men kartongen finns kvar.
Manual, några skruvar och en eller två fläktar hänger med.
https://www.bitfenix.com/products/chassis/eatx/enso/
Pris bud. Endast upphämtning.

5. NZXT Phantom chassi
Skänker bort mitt rätt så gamla chassi. Det har några repor och plasten har gulnat, men det har funkat bättre än de flesta andra chassin jag försökt ersätta det med. Kartongen har jag inte hemma men kan ordnas senare om så önskas.
Ett par hårddiskvaggor hänger med.
Pris skänkes. Endast upphämtning.

6. Sony SmartBand 2 SWR12 smart-armband
Använt den några få gånger men jag saknade skärm så böt tillbaka till min tidigare klocka. Funkade väldigt bra sist jag använde den, jag upplevde att pulsmätaren var noggrannare än mitt Xiaomi-band iallafall.
Låda och micro-usb kabel följer med.
Pris bud.

7. Pebble Time smartklocka vit
Denna har jag använt länge men funkar perfekt. Fortfarande vattentät och skärmen har aldrig fått tearing, inget puffat batteri eller något sånt. Väldigt bra skick alltså. Fick lite mer än en veckas batteritid förra gången jag använde den. Den har ett dbrand-skin på sig och tror det finns någon repa på den gråa metallen under.
Pebble har gått i konkurs men några entusiaster har tagit över för att se till att klockan fortfarande funkar. Rebble, som är ersättaren, är installerat på klockan och redo att användas.
Låda och kabel för laddning ingår.
Pris bud.

Läs hela annonsen här