Inlägg

Inlägg som anon179202 har skrivit i forumet
Av anon179202

SweClockers - Marknadsreferenser

Användare: @AnyR3
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Postnord frakt + Swish
Produkt: Inno3d geforce 980ti Ultra

Positivt:
- Betalade i förväg med Swish
- Tillmötesgående
- Bra kommunikation

Negativt:
- Absolut inget

Slutbetyg: 5/5 Rekommenderar

Av anon179202

Gillar strategi, har dock aldrig spelat CK2, utan mest Total War spelen.
Kan tänka mig att om dom behåller djupet samtidigt som dom ökar användarvänligheten en aning, vilket dom har sagt att dom gjort, kan det bli en hit för fler spelare än CK2.
Avvaktar..helt enkelt pga jag vill se testerna först.

Av anon179202

TV-spel
Super Mario Bros Nes
Punch Out!! Nes
Goldeneye 007 N64
NHL 99 N64
Virtua Fighter 3tb Dreamcast

PC
Unreal Tournament 99
Lord of the realms 2
Age of Empires 2
The Elder Scrolls V: Skyrim

Av anon179202
Skrivet av Xinpei:

Det är dock inte så rekommenderade specs brukar användas. Kortade laddningstider beror nästan alltid på det medium du förvarar filerna på. Alltså SSD kontra HDD. Inte på mängden minne man har i datorn.

Rekommenderade specs är oftast för att man ska nå X FPS eller en viss form av "flyt". Och så länge man har "Nog" med minne så kommer allt överflödigt minne ge noll effekt på din spelprestanda. Så de enda som faktiskt missförstått något här eller verkar ha gjort det är de som faktiskt satt dessa specifikationer.

Att det var så stor skillnad på minimum och rekommenderade specs borde få en liten klocka att ringa. Ingen sätter ju ett visst minimum utan att vara på absolut säkra sidan att det kommer att flyta, nåt annat är inte logiskt.

Av anon179202

Folk missuppfattar det precis som många gör i denna tråd..
Behövs EJ men KAN användas till nåt bra, kortare laddtider etc
Den stora massan har ju som bekant pengarna och ett missförstånd kan kosta om inte skjortan så bara lite för mycket.

Av anon179202
Skrivet av mrqaffe:

Ja det är skillnad mellan olika kablar men det gäller inte "hokus pokus" utan de elektriska egenskaperna som går att mäta.
Kabelns elektriska parametrar påverkar och vill du ha en elektrisk förklaring så läs artiklarna hos LTS, där finns det även en "rekomendationstabell" den anger inga fabrikat utan bara dimensioner och uppbyggnad i förhållande till längd så den baseras alltså på elektriska egenskaper och fysik.
http://www.lts.a.se/lts/artiklar
Den enkla korta versionen >

Följande är en måttstock som ger ungefär samma
resistans och induktans:
– 1 m, 2 x 0.4 mm² EKUA
– 4 m, 2 x 1.5 mm² EKK
– 7 m, 2 x 2.5 mm² EKK
– 8 m, 4 x 1.5 mm² EKK korskopplade
– 14 m, 4 x 2.5 mm² EKK korskopplade

Sedan kan du väga in lite andra saker som utseende, hanterbarhet och hållbarhet utöver de rent elektriska egenskaperna och själv så tycker jag att Supra gör utmärkta kablar om man även väger in det, Supra Classic, Rondo och Ply är sunt konstruerade sett till de elektriska egenskaperna och ser bra ut och är lätthanterbara i hemmet tex när du ska flytta dem för att städa.

Tusen tack för svar till alla.

2 x 2.5 mm² över 12.5 m räcker det?
Eller bättre med 2 x 4 mm² för att vara på den säkra sidan då receivern kommer stå brevid soffan då dom längsta kablarna blir till fronthögtalarna?

Så om jag fattat rätt är det som påverkar de rent elektriska egenskaperna, dvs tjocklek samt skin-effekt.

Läser detta om Supra classic:
Tennplätterad och därmed korrosionsbeständig
Tennet höjer ljudkvaliteten genom att skin-effekten blir lägre samt att man får mindre strömhopp mellan trådytorna. Man får också en korrosionsbeständig kabel som klarar fuktiga miljöer.

Priset spelar ju ingen roll egentligen, men skillnaden i pris är anmärkningsvärd.

Av anon179202

Skillnad på högtalarkablar?

Hej.
Kan nån ge mig tips med lite mer erfarenhet än jag.. 🤔
Hjälper föräldrarna att få ett litet system hemma och som rubriken lyder, är det så stor skillnad som vissa påstår?
Tjocklek, konstruktion samt material (?)

https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalarpaket/51-paket/264490-q-acoustics-7000i-slim-51/

Skall drivas av denna förstärkare https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hemmabio/hemmabioreceiver/sony-str-dh790/1003545.9124/

Alla tips och råd mottages med tacksamhet. 😊

Av anon179202

Prövat chkdsk..? Kan vara dålig sektor som spökar.
https://howtorecover.me/check-disk-errors-chkdsk-command-prompt

Av anon179202

Är inte kunnig inom barnpsykologi eller nåt.men att inte låta sina små barn se för mycket rått våld är nog rätt självklart, för barn kan ofta ta efter omgående och således tycka att slå sin lillasyster i ansiktet med knytnäven är roligt, precis som på TV typ..
Äldre barn fattar att detta inte är ok och kan börja resonera om våldets orsak, betydelse och syfte i samhället genom att bolla i samtal med vuxna. Varför finns det krig mm
Tror att man måste vara mogen nog för att kunna hantera det, vilket inte små barn är, alltså det råa våldet med dess betydelse.

Av anon179202

Även om cpun har lagt av så borde du se strömdioden lysa på moderkortet.
Iom att du testat agget är det moderkortet om inte dioden lyser.
Kan prova en gång till med moderkortet utanför lådan för att vara 100%.

Av anon179202

Hur gammalt är nätagget?

Av anon179202
Skrivet av Grafikante:

Eftersom du skriver flera förgreningar så är jag rädd för att göra fel. Det låter iallafall bra som det är redan nu med sub:en inkopplad på Line in. När jag testade med LFE-ingången så lät det skit om frontarna trots att jag i programmet ställde dem som Small, sub:en som Large och crossover 80 hz. Det blev ett väldigt oklart och bumligt ljud från frontarna till skillnad från när sub:en var inkopplad på Line in. Jag låter det vara så här nu ett tag men när jag får råd kan jag nog tänka mig ett riktigt delningsfilter. Tack för hjälpen och gott nytt år!

Skickades från m.sweclockers.com

Ingen fara. Köp två av dessa, eller liknande som mrqaffe länkade till, gör samma sak.
Förgrening innebär bara att rca signalen går från 1 -> 2 kablar, en röd och en vit till subben och en röd och en vit till högtalarna. 😃 ..men självklart är ett aktivt filter att föredra.
Gott nytt år till dig med 🥳

https://www.kjell.com/se/image/Product_214847sv/full/1/adapter-f...

Av anon179202
Skrivet av Beginner:

Vill tacka för alla goda råd och tips! Mycket uppskattat.

Köpt bil nu. Blev en VW Passat 1.8 TSI 2009.

Kom på mig själv med att komma på alla möjliga skäl för att köpa "större" bil, 4WD osv tills tanken slog mig att att har jag klarat mig hittills i livet med framhjulsdrift så kommer ja klara mig i framtiden med.

I den vevan dök annons upp för Passaten. Kollade upp den så gott jag kunde, Transportstyrelse och auktoriserad VWverkstad i Uppsala (Möller Bil) där de hade bilen i sina system för det är de som gjort service på den så här långt då tidigare ägare bott nära Uppsala.

Blev något av ett antiklimax. Försökte få tag på tidigare ägare för att höra mig för men det var kört.

Vän som kan bilar erbjöd sig att skjutsa och kolla in bilen, söder om Stockholm.

Väl på plats började vännen prata med firmaägaren om sin "jänkarpickup" han renoverat då firmaägaren hade samma intresse så det blev att jag försökte kolla in bilen, jag som inte kan ett smack om bilar. Stod där och tittade ner i motorrummet och undrade vad jag höll på med.

Vännen provkörde och sen gick det undan för vännen (som knappt kollat på bilen) sa att "köp den!".

Hamnade i en situation där jag bara kände att "den här eller så skiter jag i allt". Så, köpte och känner mig nöjd men nog hade jag velat att vännen hade kollat mer. Även om jag som vanligt vid alla större köp jag gör drabbas av panikångest dagarna efter.

"Enda" grejen som stör mig rejält är att bakre kofångaren är spräckt upptill. Ska se vad det går loss på att få det fixat sen.

😃 Ok..Grattis till ny bil. 👍🏻
Kolla serviceboken om det var mer än ett år sedan den servades..se hur oljan ser ut. Se alltid till att ha fräsch olja i motorn. 🙂
https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20170614/tio-saker-du-maste-vet-om-oljebyte-las-och-spara-pengar/
Gott nytt år!! 🥳

Av anon179202
Skrivet av Grafikante:

Men då blir det väl fel åt motsatt håll eftersom det rör sig om 3 högtalare och inte bara om de 2 frontarna? Var kommer subwoofern in i bilden vid 2.0?

Skickades från m.sweclockers.com

Han menar att du kan använda två såna förgreningar, så det blir exakt samma signal, dvs line-in fullregister även till subben.

Av anon179202

Börja med att läsa igenom de tidigare trådarna. 🧐
👉🏻Trådarna här

Av anon179202

Tänk på att om ett spel ser ut att använde väldigt mycket ramminne så handlar det om reserverat, eller s.k. allokerat ramminne.
Ju mer ram du har desto mer brukar alltid allokeras, till en viss gräns då. Det ramminne som spelet oftast verkligen behöver brukar vara betydligt mindre. Tex.. spelet allokerar 12-13 Gb ram men använder i realiteten kanske 5-7 gb.

Med det sagt så motsäger jag inte alls rådet du fått att det vore bra med mera minne till i din burk. Absolut inte..Ju mer ram desto bättre.
För att grafikkortet ska kunna rita högupplösta texurer i spelet så behöves ju nån form av lagring för dessa, men ett gtx 1060 är inte tyvärr inte tillräckligt snabbt, speciellt då inte i 1440p, för att kunna använda mycket av de högupplösta texturerna som finns i högre inställningar.

Hur mycket vram ditt grafikkort har påverkar också spelets behov av systemram. Så ett grafikkort med 3 gb vram är i större behov av systemram, men det totala behovet blir nog lika.

Tex 3 gb vram + 6 gb systemram = 9 gb,
eller ett kort med 6 gb vram..
6 gb vram + 3 gb systemram = 9 gb

Observera att detta är nu siffror helt tagna ur luften, ville bara pålysa hur spelen är programmerade i tänket med rambehov och vram.

Av anon179202
Av anon179202

@Pusher: Planerna på en ny skärm är avgörande.
Om 1080p, ok. funkar, men ingen av dessa länkade kort skulle jag faktiskt köpa till en 1440p skärm, då är det nog 1080ti eller 2080, allra minst ett 1080. Nu utgår jag från att du är lite kräsen, men generellt sätt så stämmer nog det ovan, det kommer ju en morgondag också med nya, krävande titlar. Är man mindre kräsen alt. mer ekonomiskt lagd så duger billigare kort. Många spel ser rätt bra ut ändå.

Av anon179202
Skrivet av Maximo:

Exakt samma sak med nytt namn.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, grundprincipen är samma men Nvlink är bättre och snabbare än Sli.
I sin nuvarande form är det mest tänkt för professionella men en det kommer antagligen snart en variant för vanliga konsumentkort

Av anon179202
Skrivet av Soldierofwar1985:

Jag har en XMP-profil i Bios. Min CPU (i7 4790k) har jsg överklockat till 4,7 ghz...

Skickades från m.sweclockers.com

Då säger jag absolut, pröva profilen och prova spela. Det kan ge en trevlig skjuts i prestandan.

Nog många med 4790k som klockar ordentligt som du uppemot 5 GHz och inte tänker på att då ökar också datan som det stackars 1600mhz minnet ska hinna bearbeta, och i tyngre, moderna spel som utnyttjar flera trådar så går det lite väl långsamt och ramen ligger då och flaskar processorn.