Inlägg

Inlägg som p.lindblom har skrivit i forumet
Av p.lindblom

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/datortillbehor/rengo... - Den här fungerar bra och räcker hur länge som helst.

Av p.lindblom
Skrivet av fastcat:

En ytterligare fråga i ämnet. Har någon router inbyggd controller? Tex. denna UniFi Cloud Gateway Ultra.

Japp, UniFi Cloud Gateway Ultra, UniFi Express och UniFi Dream Router har inbyggda controllers.

Av p.lindblom

2000kr för Synology Disk Station DS1019+

Av p.lindblom
Skrivet av Mr_Flash:

Jo precis, såg den i videon också. Risken är bara att det dröjer lång tid.

Dela gärna med dig om vad du tycker om den :). Vilka kameror har du idag?

Jag vill minnas att det tog 3-4 veckor från att det hintades om Ultra-kamerorna till dess att de släpptes officiellt häromdagen, så förhoppningsvis tar det inte längre tid än så.

Jag har just nu två stycken G5 Bullets och en G4 Doorbell. G5-kamerorna ersatte två stycken Hikvision dome-kameror, så jag fick något sämre synfält. Det är anledningen till att jag beställde Turret-kamerorna.

Tidigare använde jag Hikvision-kameror med Synology Surveillance Station, vilket har fungerat hyfsat. Blåsiga sommardagar har jag dock fått många falsklarm för att solen gått i moln och kommit fram igen. UniFi Protect kan ju identifiera människor, fordon och djur, vilket är en enorm fördel.

https://i.imgur.com/7OA90s5.jpeg

Dome-kameror kan jag inte rekommendera någon att använda utomhus, speciellt inte om de har inbyggd IR-belysning. Kåpan runt kameran förstör sikten totalt om tätningen mellan denna och kameralinsen inte fungerar helt och hållet, eller om kåpan blivit smutsig eller repig. Turret känns som en vettigare formfaktor. Den är kompakt och har synfältet som en dome-kamera har, men utan den störande kåpan. Jag kan återkomma när jag testat de nya kamerorna.

Av p.lindblom
Skrivet av Mr_Flash:

Jag hoppas verkligen svarta kameror släpps snart. Mejlade dem men de gav inget datum på när de släpps. G5 Turret Ultra i svart vore kanon

Den kommer. Jag får hem två stycken vita turrets idag.

Av p.lindblom
Skrivet av giga0:

Någon som vet hur det går till när paket försvinner? Vad är chansen att schenker lyckas hitta den efter att de startar ett sök ärende?

Jag köpte en accesspunkt med Blockets frakt och köpskydd. Denna lämnades in hos ett Schenker-ombud av säljaren och därefter gick försvann den. Jag har pratat med både Blocket och Schenker. Läget nu är att jag måste vänta till dess att det har gått 30 dagar innan Schenker bedömer att paketet är förlorat och det blir tal om ersättning. På fredag får jag reda på vad nästa steg blir.

Av p.lindblom
Skrivet av mrqaffe:

Det är ju ett Keystone uttag ? Det innebär att själva kontakten är löstagbar från ramen men den behöver fortfarande monteras på en kabel bara det att man kanske kan göra monteringen i en bättre arbetsställning då den inte måste ske i den position uttaget ska fästas på väggen och att det inte brukar krävas pressverktyg.

Nja, det verkar vara ett uttag som består av dessa komponenter:

https://www.kjell.com/se/produkter/kablar-kontakter/kablar-fo...

https://www.kjell.com/se/produkter/kablar-kontakter/kablar-fo...

På det viset kan man dra en eller två patch-kablar och ansluta dem på baksidan av uttagen. Man måste dock ändå montera kontakter på kablarna, så jag ser ingen större vits med den lösningen i det här fallet.

Jag skulle hellre dra installationskabel och montera uttag i båda ändarna. Det här är min favorit: https://www.elbutik.se/product.html/mod-ut-exxact-2xk6utp-pl-...

Av p.lindblom

Riktiga nyheter: Oliver Bearman, som kvalade P1 i F2 igår, kör i stället för Sainz i helgen. Carlos har blindtarmsinflammation.

https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-sainz-rul...

Av p.lindblom

Jag läste att Ferrari dementerade detta direkt efter förra racet, men jag har inte sett "lögnen" spridas någonstans.

Ungefär samma sak som när Jos såg ut att ignorera Perez efter hans Jeddah-vinst förra säsongen. TV-tittarna fick inte se när de båda skakade hand och Jos gratulerade Checo och drog därför omedelbart slutsatsen att det inte skett. Scroll-generationen har inte en sekund över till att bilda sig sin egen uppfattning om någonting.

Av p.lindblom
Skrivet av DasIch:

Jag har hört från trovärdiga källor att Christian Horner låg med Jos tjej, Max satte på Geri och Checo och Helmut Marko hade en trekant med Max morsa.

Trovärdiga källor är min fantasi. Det är ändå mer trovärdigt än vad skvallerpressen skriver.

Red Bull kommer dessutom inte ha några anställda kvar nästa säsong. Enligt ryktena ska uppenbarligen ALLA flytta till Mercedes och Ferrari.

Av p.lindblom
Nytt bud: 1 000 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av p.lindblom

Någon annan som reagerade över hur lågt Hamiltons bil gick? Med öppen vinge och tom tank släpade han golvet i backen åtminstone halva målrakan, kändes det som. Hur de ska lyckas hålla plankan tillräckligt tjock med 100 kg bensin i tanken i morgon förstår jag inte.

Av p.lindblom
Skrivet av D.:

Vet inte hur frakten räknas.
Köpte en Express+switch+POE-adapter i dec och billigaste frakten hamnade på 43 Eur exkl moms, för en liten låda på runt 1 kg med hemleverans (går inte att välja utan).

Nu med lite fler prylar blev det 45 Eur (ex moms), där det gick att välja snabbare lev för 60 och 70 Eur också.
Provade ändra adress till annan närliggande ort men det gjorde ingen skillnad.

Jag har aldrig gjort större beställnigar från Ubiquiti, men frakten för en eller två artiklar brukar hamna på omkring €10-15 för mig. I det här fallet kostade den €10

Av p.lindblom
Skrivet av D.:

Så priset för den där, inkl moms och frakt, hamnar väl närmare 1600:- el t o m mer.

1439,44 kr inklusive frakt hamnade min på, från UI store.

Av p.lindblom
Skrivet av iller:

Man får tänka på att express även innehåller Wi-Fi. Utöver det är det en direkt sämre produkt än ultra.

Jag jämförde med UXG lite. Express är en annan enhet med sina egna begränsningar.

Av p.lindblom

Tack för tipset! Jag beställde just en för att ersätta min UDR.

Det känns nästan som en early access-prislapp på CGU, med hänsyn till att UXG lite kostar mer och är sämre på alla sätt.

Edit: Nu är den slutsåld

Av p.lindblom

Alla bilar har RB19-sidepods, förutom RB20. De har bytt ut underbettet mot ett överbett och kompletterat med vertikala luftintag.

https://i.imgur.com/aOmlenj.jpeg

Av p.lindblom
Nytt bud: 1 600 kr plus frakt för rubbet
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av p.lindblom
Skrivet av p.lindblom:

800 kr plus frakt för

För allt, ska det stå

Av p.lindblom
Nytt bud: 800 kr plus frakt för
Gå till annonsen för att lägga ett bud.