Inlägg

Inlägg som phlopydisk har skrivit i forumet
Av phlopydisk
Skrivet av medbor:

Hade varit kul om de gick ännu längre, påtvingat en vecka med varje sökmotor/kartapp/webbläsare som finns på hela marknaden, kanske varje år, så vi kan göra kvalificerade val över vilken vi föredrar

Testa att tryck vägbeskrivning på Hemnet på en iPhone. Nu får man upp en prompt där man kan välja gmaps eller Apple kartor. Halleluja!

Av phlopydisk

Våren är här, tänk att datorn släppt sina bojor kring dig. Testa att sluta helt, stick ut och spring, köp en SJ biljett till Åre och åt lite slask, ut och dansa på lokala klubben. Sen så ser du om du i höstrusket hittar tillbaka till din gamla vän eller om det är dags att separera för gott. Jag har varit i din sits och hittade en massa annat skoj att göra med min tid, men så när mörkret lägger sig över vårt avlånga land så brukar spelglädjen återfinna sig, senast var det att spela igenom båda Zelda spelen till switch.

Av phlopydisk

Får de upp klocken till 6 så har man väl typ redan 20% sen lite ipc på det så kanske man kan träffa 40%?

Av phlopydisk
Skrivet av anders190:

Vet inte jag, med tanke på att Google vill att alla kör Chrome som webbläsare så är det bara som väntat. Kan man dessutom ge Microsoft en näsknäpp är man nog inte sen med det heller.

Sen att det bara finns typ två typer av webbläsare idag hör väl också dit, Chrome som den största och sen allt som baseras på Chrome/Chromium och Firefox ensam som enda direkta motpart.

Safari

Av phlopydisk

Vet inte om det klassas som en raritet men har ett titan XP som snurrar varmt och gott i burken

Av phlopydisk

7700K sista 4 kärniga i7an

Av phlopydisk

Red dead redemption 1 till switch. Körde 2an först när det kom till PC och gillade nästan denna ordningen bättre.

Av phlopydisk
Skrivet av JBerger:

Man tjänar pengar på det genom att sälja det som en service, dvs du betalar för det varje månad istället för att du fortfarande har igång en gammal volvo240. Släng på att du nu kan titta på film/serier i bilen så blir det att du kan se reklam samtidigt som du färdas i din bil.

Jag tror inte den frågan kommer bli svår att få igenom, visst det finns många som älskar att köra bil bara för körandets skull, men jag tror en stor majoritet inte hade sagt nej till att ha ett fordon de sätter sig i och bara matar in en destination och bilen kör dit helt själv, mycket säkrare än någon människa hade kunnat göra, och snabbare. Så de flesta/en majoritet kommer redan nyttja självkörningsfunktionen och de enda gånger de får problem är när andra bilförare kör manuellt och gör något tokigt, dvs de kommer tröttna mer och mer på "Johnny Suput som ännu en gång kör rattfull" eller "Raggaren ronny som älskar att köra sin avgasspyende raggarbil manuellt" och kräva att man inte ska få köra fordonen själv. Och uppepå det kan de kasta tonvis med statistik som visar på att det är mycket säkrare, sparar staten pengar och folk lever längre = kan betala skatt längre, und so weiter.

Tekniken för detta finns idag, men har du sett någon som har infrastrukturansvar lägga fram denna idén? Bil pooler finns ju också idag, hur stor del av marknaden har den? Sen finns det idag ett stort värde av ”dumma” bilar hur ska dessa fasas ut? Vem ska ta kostnaden för att de helt plötsligt inte får köras på vägar?

Jag är helt med på idén och skulle gärna se en sån här lösning. Men är fortfarande väldigt skeptisk till att det kommer ske något i ett västland i närtid 20-30 år

Av phlopydisk
Skrivet av JBerger:

Klassiska "Du har så mycket fel, men jag kommer inte nämna en enda sak utan bara påstå att allt du säger är fel".

Var nånstans säger jag att man inte får transportera sig själv? Det är fritt fram att gå, eller cykla, eller åka längdskidor eller rollerblades för den delen. Du får också åka i en självkörande bil precis vart du vill. Det är bara att du själv inte får föra fram fordonet på vägar då du utgör sån väldigt stor risk att skada både dig själv och framförallt andra. Ännu mer så när alla andra bilar är självkörande och kommunicerar med ljusets hastighet med varandra och kör i mycket högre hastigheter än vad du kan klara av.
Får du köra en traktor på motorväg? Eller ett LGF fordon? Nej det får du inte. Du får inte heller flyga ett flygplan, utan väldigt väldigt mycket kontrollorgan som möjligtvis tillåter dig göra det, och det är primärt för att det är (relativt) få flygplan jämfört med hur mycket yta det finns att flyga på. Det finns "oändligt" mycket mindre väg att köra på i jämförelse. Du får heller inte köra en pansarvagn på vägen, eller ett stort lastfartyg in i godtycklig hamn. Allt handlar om kontroll (och säkerhet) samt hur mycket nytta (din förmåga att själv få köra på en väg) väger upp mot andra personers säkerhet och nytta. Du kommer vara i vägen. Du kommer vara en stor fara. Så nej, du kommer inte få köra din bil själv i framtiden (förutom på inhängnande områden, som sagt).

Därtill har de ju redan börjat med att förbjuda icke-elbilar i centrum av städer och mer kommer det bli, hur går det ihop med ditt "Åhmen kommer aldrig hända att man inte får transportera sig själv".

Trams och åter trams. Du har fel och det är självklart att så här kommer att ske, relativt kort efter helt självkörande bilar kommer (när DE kommer å andra sidan återstår att se).

Jag förstår hur du tänker och det känns ju rätt logisk och vettig vision om man vill maximera effektiviteten i biltransporten. Men hittills så är det inte i närheten den största drivande kraften på den här planeten. Hur ska man tjäna pengar på att inte låta folk köpa bilar? Hur vinner man ett val på att inte tillåta folk köra bilar?

Av phlopydisk

Det

Skrivet av mpat:

Variant på detta: Win-K för att ansluta sig till trådlösa enheter. Typ Bluetooth, men funkar också på trådlösa projektorer som en del har.

Fick inte denna att funka på win11. Kör istället win-A sen får man klicka på bluetooth symbolen.

Av phlopydisk

En telefon från 2006 stödjer inte 4G. Däremot så fick du ju två fina alternativ från Nokia som är nya (i jämförelse med din) telefoner som stödjer 4G. Min misstanke är att det uttalandet som du refererar gör det lättare för folk i din sits att förstå att nått måste göras.

Av phlopydisk
Skrivet av Mocka:

Har inte Prime men det verkar vara billigt, 59 SEK i månaden?
Tror nästan man måste ge det en chans.

Jag fick precis gratis 30 dagar via amazon.com

Av phlopydisk
Skrivet av Tralle:

Jag kör hög sense så man rör typ inte musen. är 38 år gammal nu jobbat i it i 8 år nu med alltid en mus i min närvaro minst 16h om dan. Aldrig haft någon så kallad musarm.
<Uppladdad bildlänk>

Jag kör samma metod, köper en bra mus. Drar upp sense till Max och kör över hela skärmen genom att bara röra fingrarna.

Av phlopydisk

Liljeholmen är min go to, mellan lägenheten och jobbet

Av phlopydisk

Konverterar recept till wiki

Hej fick ett tips idag som jag tänkte dela här. Skriver man cooked.wiki/ före adressen till en hemsida med recept så konverterar den sidan till en wiki-looking sida utan bloat, reklam eller back story bara ingredienser och vad man ska göra.

T.ex min favorit teriayaki-lax-recept.
JOC teriyaki Salomon

Blir

cooked.wiki/ teriyaki Salomon

Av phlopydisk

Zelda TOTK, riktigt bra, körde BoTW precis innan då blir det lite repetitivt. Men riktigt bra. Håller på med Super Mario 3D worlds med sambon men det tar aldrig slut 😅

Av phlopydisk
Skrivet av Schnitz:

0:- 1000/1000 stadsfiber. Gammal standard vid det här laget och minimikrav 2024 för min del.

Samma här, ingår i avgiften så är väl egentligen inte gratis. Tror de låg på typ en hundring per anslutning när det förhandlades med banhof när det begav sig

Av phlopydisk

#ShikakuOfTheDay
#MEDIUM231230 ⏱️ 01:48.78
#HARD231230 ⏱️ 13:42.98
https://shikakuofthe.day

Första hard på telefonen iPhone 12, gick kanske bra trots några felklick

Av phlopydisk
Skrivet av bjoen:

Har beställt från sidan jag tror du menar och det funkade bra, var lite sega på mail så när jag gjorde en retur blev det lite knepigt bara.

Coffeefriend.se? skönt att höra!

Av phlopydisk
Skrivet av Rebben:

Fellow Ode Gen 2

Jag är mycket nöjd, den var bättre än vad jag förväntade mig, jag trodde absolut inte att det skulle bli så bra som det blev.

Beställde precis en från Finland, lite sketchy sida men får se om den dyker upp. För 3700kr var den 1000kr billigare än näst billigaste. Hade gärna väntat rea nån annanstans men min gamla kvarn har gått sönder.