Inlägg

Inlägg som UndaC har skrivit i forumet
Av UndaC

Känns som det kanske råder lite missförstånd.

AutoSR är ju mer bara likt Nvidia Image Scaling (vet inte vad motsvarande heter på AMD) och är en global inställning. En spatial uppskalare helt enkelt. (Fast med inslag av DirectML acceleration?)

DirectSR kräver inputs från spelet och aktiveras i spelen. Så att det skulle finnas en global inställning för det i Windows låter bara som om Windowslatest (och nu sweclockers) blandat ihop koncepten här.

Lite svårt att veta exakt var det blivit fnurr på tråden eftersom Windowslatest i sin tur länkar sig själva som källa 😅

Av UndaC

Det där oogle DeepMir ser ju ändå lovande ut:

Av UndaC
Skrivet av Alphahanne:

Nu har jag öht aldrig pratat om toslink som det jag varit ute efter utan den "Audio only" HDMI-utgången på den jag länkade till. Om du ser tidigare inlägg är jag fullt medveten att toslink inte klarar mer än 5.1.

Splittern du länkade till undrar jag dessutom hur min förstärkare, som maximalt klarar 1920x1080, hanterar om det kommer in en 4k-signal.

Doh. Sorry, missade att du faktiskt länkade i första inlägget. Men ja att döma av beskrivningen ser den ju ut att vara exakt det du behöver.

Av UndaC

Borde det inte funka med bara en enkel HDMI-splitter? En kabel in i TVn, en i förstärkaren?

https://www.kjell.com/se/produkter/kablar-kontakter/kablar-ti...

Kanske blir tokigt med HDMI handshake dock. Typ din TV rapporterar inte att den har stöd för 7.1 medan förstärkaren inte rapporterar att den har 3D eller 4K osv

En extractor med toslink kommer inte mata ut några moderna 7.1-format. Inte lönt att maila Nördic om det då det är en omöjlighet
(Det du kan få ut är upp till DDSEX och DTSES i upp till 6.1 där den ”extra” kanslern är matrixed, dvs inte en äkta diskret kanal.)

Av UndaC

Chernoblium 122.0.2365.80
10900K / RTX 3080 / 64GB

Av UndaC

Stekpanna:
Olivolja
500g nötfärs (låt den ligga utanför kylen typ en timme innan du steker)

Stek rejält på hög värme så att all vätska går ur köttfärsen (viktigt steg, stekytan ger smak och om det istället snarare kokar bara blir smaken något unken), dra i lite nymalen svartpeppar mot slutet.

Gryta:
Olivolja
Finhacka:
1 st Gul lök samt Stjälkselleri och Morot i samma volym som löken (dvs 1/3 vardera)
Vitlöksklyftor 3-5 st

Stek på låg värme tills det blir lite ljust och genomskinligt. Höj värmen och fräs ca två matskedar tomatpasta i mitten av grytan.
Häll i ca 3-4 dl rött vin. Eller om du inte har det, lite rödvinsvinäger. (Om du kör vinägern, låt den koka upp rejält) I med två-tre lagerblad.
(Typ en fjärdedels grönsaks respektive köttbuljong i här om man bara tänkt låta det stå en timme eller kortare)

Sen ös över köttfärsen i grönsakerna. Och sen ca 500gr krossade tomater (av nått vettigt märke, inte ICAs som har stora stenhårda bitar 😅).

Dra i extra kryddor här efter smak: torkad basilika, chili flakes, cayennepeppar etc. Ett knyte färsk timjan eller rosmarin tex.

Låt det sen stå och puttra på lite lägre temperatur tills vätskan börjat avdunsta ordentligt. Minimum en timme ungefär men gärna 2,5-3. (Går det över 3 börjar de jordiga/umami-smakerna gå helt överstyr och det blir inte så gott).

Älskar man vitlök så pressa i några klyftor typ en 20-30 minuter innan du tänkt ta det av spisen.

Om det kokar alldeles för torrt så bara dra i en dl vatten.

Servera med nån bra pasta som suger upp såsen ordentligt (dvs inte nån slät barilla-pasta). Salta pastavattnet REJÄLT.

Valfritt är ju att ösa över köttfärsen i pastagrytan och veva runt såsen i pastan.

Rejält med färskriven parmesan på det.

Ganska ”puritanskt” men förutom att det ska stå o puttra länge så går det ju väldigt snabbt med själva de ”mekaniska” momenten.

Ett glas lätt/torrt vitt vin eller cola zero till det 🤤

Av UndaC

Vill ha 16GB/512GB fast utan de två extra GPU-kärnorna

Men det får man inte köpa. Går inte att välja bort extra kärnor om man ökar minne och lagring 😅

Känns som en waste på mig och ser ut att faktiskt ha påverkan även vid väldigt lätt belastning (tex att kolla youtube) med cirka 5-7% försämrad batteritid.

Av UndaC
Skrivet av Buulaa:

Ray tracing kommer fortsatt vara en gimmick tills prestandaförlust inte blir en faktor längre.

Absolut, precis som att vi fortsatt kör 8 bits färg och palettized textures

Av UndaC
Skrivet av Edvin1:

Jaja. PS5 Pro. För mig är det en fråga om hur många spel som får uncapped framerate med VRR. Gäller det för majoriteten av spel, ja då blir det bra.

Jag hoppas att Sony ”trycker på” om det. Hårdvaran är till för att utnyttjas.

Hur många spel har uncapped framerate idag?

Extremt få spel har uncapped framerate.

Dock brukar ju många spela 120 hz-lägen vara i princip det. Dvs de har knappast 120 fps som ett riktigt target: snarare är de vilt variabla med allt mellan 60 och 120 där de väldigt sällan är uppe och nosar på 120. Så i praktiken agerar det som ett uncapped läge.

Det man hade önskat är ju att spel som har ett 60hz performance mode faktiskt kunde fungera uncapped med VRR. Antar det är det du är ute efter right?

Av UndaC
Skrivet av evil penguin:

Ja, helst vill vi ju se motsvarande funktion i båda.

Känns som det fortsatt kan vara lite stökigt. Just nu har spelutvecklarna fyra metoder att välja på: något in-engine ska UE5 TAAU, XeSS, DLSS, FSR och kommande DirectSR, sen plus Khronos SR kanske och så säga ju Sony arbeta på sin egen metod för PS5 Pro.

Och Nvidia kommer säkert fortsatt ha vissa övertag så de lär inte vilja släppa DLSS. Och om DirectSR inte har framegen så lär man fortsatt behöva köra FSR och DLSS ändå.

Ganska stökigt för spelutvecklare att tackla alla dessa kombinationer i ett spel 😅

Tidigare var jag rätt hoppfull inför att Microsoft Khronos skulle lösa detta. Men nu känner jag mig mer tveksam än tidigare TBH. Dvs blir det här vara ytterligare ett ”format” som alla måste ta i beaktning eller kan det verkligen bli den paraply-lösning man hoppas på.

Ett alternativ är ju att DirectSR faktiskt fungerar mer som en catch det av lösningar för hur man jobbar med motion vectors och annat och att själva uppskalningen sedan under huven sköts av den teknik som är bäst för hårdvaran bara (dvs Dlss på Nvidia osv). Det är ju lite på det hållet FSAA funderar i directx: mjukvara. Anger hur många samples den vill ha men sen om det är rotated grid, gammakorrigerat osv det löser drivrutinerna/hårdvaran. Min förhoppning är nog att det funkar mer på det hållet så att vinintresse bara lämnar allt åt MS.

Av UndaC

Ytterligare en liten detalj som gör att det kanske känns stökigare än nödvändigt är alignment mellan text och bild:

Så nu har jag nog gnällt färdigt

Av UndaC
Skrivet av Enviro:

You're holding it wrong.
<Uppladdad bildlänk>

Nä men textstorleken i elementet ökar typ exponentiellt om man har större text i telefonen. Så minska textstorleken.

Håller med om bilden tho

Jag kör bara standard textstorlek rakt av. Så känns märkligt att man skulle behöva justera den beroende på vilken hemsida man besöker 😂

Av UndaC

“Små” nyheter ser rätt bedrövliga ut på mobil

Case in point:

Massa whitespace under bilden. Bilden blir croppad så att man inte ser vad den föreställer.

Hade nog funkar med bättre crop och med mycket kortare rubrik/ingress. Men som de flesta ser ut just nu är det inte en särskilt bra upplevelse

Av UndaC
Skrivet av Infiniti:

Xbox 360 dashboard är 720p. Dock uppskalat till 1080p om man väljer en upplösningen i inställningarna.

Ah. Kanske bara var ps3 som körde 1080p då

Av UndaC
Skrivet av Fatmajk:

Även om tanken var god så kunde man räkna ut med lillfingret att det inte var rimligt. Gemeneman har ingen 8K TV heller.

Det jag tycker är lite märkligt är att de inte renderar operativsystemets interface i 8K i alla fall. Om de nu ska envisas med att ha 8K på kartongen.

Så gjorde ju PS3 och 360: hemskärmen var native 1080p innan någon app eller något spel renderade något i den upplösningen.

Inte för att det hade gett så mycket annat än tillfredsställelsen att kunna gå in i display options och välja 8K. 😅

Själv är jag inte sådär himla intresserad av 120 fps i de flesta spel jag spelar. Men tex helldivers 2 eller final fantasy rebirth hade ju varit trevliga om man kunde lira dem i deras quality-läge i 60 fps iaf. De ser fullkomligt bedrövliga ut på PS5 i performance mode. Finns gott om liknande exempel.

Av UndaC
Skrivet av Bizzro:

Bara delvis, i vissa fall inte alls.

Det har också med att göra med att spelen som testas nu använder DX12 fullt ut. Maxwell/Pascal tappade ofta rejält i "riktiga" DX12 titlar redan mot original Vega/GCN. Det var samma visa när Turing släpptes och alla gnällde på att korten inte var mycket snabbare. Arkitekturen är helt enkelt mer lämpad till DX11 titlar.

T.ex 2080 och 1080 Ti drog nästan jämt i vissa reviews vid release. Men det hade att göra med att många testade betydligt mer DX11 titlar då än idag. När DX12 titlar som Control började komma ut året därpå och började användas i grafikkortstester. Då började Pascal och Maxwell falla tillbaka rejält i resultatlistorna.

Ytterligare ett perspektiv är ju hur mycket mer det fanns att hämta jämfört med launchdrivrutinerna.

Att AMD skrämt ut mer prestanda ut VII över tid än vad Nvidia lyckats med 1080 Ti skulle ju också lika gärna kunna innebära att Nvidia hade mer mogna drivrutiner redan från start jämfört med AMD.

Ett tydligt framtida exempel kommer ju att vara Intels Arc. Det kommer att se ut som att Intel varit väldigt duktiga på att optimera jämfört med AMD och Nvidia. Men i själva verket är det ju snarare motsatsen: de var väldigt dåliga på att optimera initialt.

(Säger inte det här som ett motargument mot vad du skriver, snarare personen du citerar. Håller helt med i din analys ovan.)

Av UndaC
Skrivet av real_NiKeMaN:

Jag läste att Apple hade sålt 180 000 Vision Pro headsets första dagen när man kunde boka...? Så 100k användare bör ju finnas så snart kitten är tillverkade och levererade

Dock lär ju knappast 100% av dem köra Netflix.

Jag inbillar mig att det är kanske 50/50 entusiaster vs professionella användare. Och av entusiasterna kanske 30% har Netflix. Och av dem är det kanske 30% som vill använda kombon. Så typ 10k pers om 180k sålda stämmer. De flesta av dem i sin tur testar det som en kul grej och aldrig igen.

Vips så har Netflix lagt resurser på en ganska komplicerad funktioner som ~0,0004% av deras prenumeranter ens kommer att testa. Och ännu färre kommer att se som en ”must-have”.

Självklart ganska påhittade procentsatser ovan. Men även om man skalar upp det rejält är det fortfarande så långt ifrån relevant.

Av UndaC

Var det verkligen hackat?
https://www.sec.gov/news/statement/gensler-statement-spot-bit...

Fattar för lite av krypto pga ointresse men verkar ju som om infon i det hackade meddelandet stämmer i så fall?

Av UndaC

Det verkar som om det här handlar om den spatiala uppskalaren. Det vill säga FSR 1.0. Vilket ju skulle hjälpa till att förklara varför det vara ser ut som traditionell uppskalning med ett skärpefilter (eller som bajs om man så vill).

Dvs FSR verkar inte vara relaterat till den temporala MetalFX quality-uppskalningen, då den överlag är mer stabil än FSR och enligt Apple använder deras AI-acceleratorer.

Av UndaC
Skrivet av Jojkenstein:

Intressant! Jag visste inte att PS5 hade löst det på det viset. Antar du menar mikrofon och inte bara en stereo-kontakt inklusive mikrofonkontakt. Eftersom man kan spela med DualSense på PC så kanske det finns någon drivrutin som tillåter mig använda dess mikrofon till PC:n?

Hembio blir för övrigt inte dyrare än min plånbok klarar av så inga problem

Det är inbyggd mic i kontrollen men det låter för jävligt. Varenda gång någon har en sån igång blir de muteade av sina medspelare illa kvickt 😅