Inlägg

Inlägg som Laimolaito har skrivit i forumet
Av Laimolaito

året var 2006, mitt första dreamhack och jag själv var 12 år. Jag hade inte sovit riktigt på två dygn, endast fått lite snabb sömn på tangentbordet vid datorn. Jag satt vid min dator i någon form av hypnos och kände plötsligt nöden att gå på toa. När jag kommer tillbaka så tar det en stund för mig att hitta min plats igen då jag yrade omkring, halvt sovande i D hallen. Till slut hittade jag min plats (trodde jag) och satte mig framför datorn. När jag satte mig ner så kändes allt väldigt konstigt, stolen var skönare och jag kände inte igen datorns desktop. Jag sitter där en stund och letar förbryllat efter mina program och filer men kan inte känna igen något av dessa.

En stund senare (ca 10 min) hör jag en röst bakom axeln som ställer mig frågan "Vad fan håller du på med? Det här är min plats." Jag reser mig upp förskräckt när jag inser mitt misstag. Datorn jag hade satt mig vid var av precis samma modell (en gammal dell) och han hade likadan skärm som mig. Jag springer varm om kinderna där ifrån och skäms något otroligt. Jag inser också att min plats befann sig endast en rad längre fram. Sedan dess har jag alltid försökt gå och sova när man börjar känna att man inte riktigt är 100% vid medvetande.

Av Laimolaito
Skrivet av Destromath:

Måste bara kolla, har du extremt stor nytta av ett fulltower chassi? Annars ta en titt på Define R4 istället då det är exakt samma chassi bara lite mindre har det själv och det är suveränt samt att det finns med sidofönster.

Just nu sitter jag med ett arc och ett moderkort i vanlig ATX storlek. Mitt nästa bygge kommer att ha ett större moderkort vilket inte kommer att passa om jag kör vidare med ett ATX chassi, annars skulle jag nog självklart skaffa mig ett R4 eftersom det redan finns tillgängligt med fönster. dock så uppskattar jag när det är mer utrymme som i XL då det är väldigt bekvämt att bygga i.

Av Laimolaito

Hej Fractal!

Jag går i tankarna om att skaffa mig ett Define XL R2. Då jag lägger stor tyngd på hur det ser i chassit (färgschema, sleevade kablar och kabeldragning) så skulle jag dock gärna vilja ha ett chassi med ett fönster så att man kan se resultatet efteråt. Har ni några planer på att införa en modell med fönster på sidopanelen eller så att man kommer kunna köpa till det som tillbehör senare?

Av Laimolaito
Skrivet av pollyman:

tacktack, Hm gick in i mappen, öppnade skiten och de där SET processingaffinitymask blabla.. fanns inte så jag skrev in allt.. men ingen skillnad.. åhh orkar inte

Det blir ingen skillnad eftersom WoW i dagsläget är uppdaterat på den fronten jämfört med 2009. WoW kan numera nyttja vad jag vet 4 kärnor, efter det får man knappt någon bättre prestanda. Det bästa man kan göra om man vill ha så bra fps som möjligt i WoW är att skaffa sig processorn med högst IPC och klocka den så högt det går (3770k?).

Av Laimolaito
Skrivet av Joel_Sthlm:

total annihilation säger jag bara. spelar det till och från än idag
https://www.youtube.com/watch?v=BxAdOQtAFEs

Damn, du postade precis det jag tänkte på. TA var en stor del av min barndom!

Av Laimolaito
Skrivet av biorrith:

För dig ja. Men säg tex. en medel-Svensson som inte är så kunnig på datorer. För honom är det lättare med ett program med symboler och knappar som underlättat för honom. Musiken är ordnad i ett bibliotek vari han enkelt kan föra över musik till sin spelare.
För dig som i förväg har musiken ordnar i mappar på din hårddisk är det en helt annats sorts ordning, så för dig är iTunes svårt.

Personligen så fann jag iTunes väldigt enkelt och rätt fram, trots att jag har musiken kategoriserad i mappar.

Jag tror inte det är svårare för en medel-Svensson att hantera en flyttbar disk som fungerar som precis vilket vanligt usb-minne som helst än vad det är att pilla i Itunes.

Av Laimolaito
Skrivet av Zevdonym:

Tjena,

Jag sålde en Samsung Samsung S23A700D då jag hellre ville ha en IPS skärm så jag la ut skärmen på Blocket och fick den såld till en ungdom typ 10 minuter från där jag bor.

Det gick en vecka och sen hörde han av sig och sa att skärmen är trasig och säger att den helt plötsligt stängs av när han spelar och när han sätter på den igen så är bilden "suddig". Enda sättet att bli av med detta är att starta om datorn.

Har aldrig själv hört talas om ett sådant här problem och jag har inte haft något problem med skärmen alls och jag har haft den sen den 30/9/2011, hade det varit minsta lilla fel med skärmen hade jag aldrig sålt den.
Jag vet inte vad jag ska göra när jag lämnade över skärmen så funkade den felfritt

Hursomhelst vad jag har hört så har detta problem uppstått 3 ggr på 4 veckor och han är inte riktigt nöjd..

Har ni något tips på hur man ska lösa detta?
Har du vart med om/hört om liknande problem och kanske har en lösning?

Bifogade en bild han tagit ni kan titta på och försöka förstå er på.
http://i528.photobucket.com/albums/dd324/fuze23991/20120928_1...

Tack för att du tog det tid att läsa igenom och förhoppningsvis lämna ett svar med

jag tycker att det låter som att det är hans grafikkort som det är strul med. Testa att ta hem skärmen en snabbt bara för att testa om den fortfarande fungerar bra på din dator. Gör den det så är det förmodligen något fel med hans grafikkort.

Av Laimolaito
Skrivet av valiant:

Var är du exakt då? Jag avklarade nyss att man ska "lyssna" på Shokia, Kiryn and Riko's reports (eller vad de hette) och innan dess hittade jag ingen annan väg att följa än den vägen som questkedjan gav mig...

Just nu så är jag i towlong steppes och går väldigt snart upp i 89 så det var ett tag sedan jag var i jade forest.

Av Laimolaito
Skrivet av valiant:

Jag testade flera gånger att skippa quests som inte engagerade mig och istället försöka hitta quests vid andra byar, men det gick ju inte. Spelet verkar kräva att saker utförs i en viss ordning = linjärt

Detta stryper min fria vilja och upptäckarglädje, vilket för mig inte känns som MMORPG alls. Var finns role-play-game i detta om jag inte ges något fritt val?

Rätta mig gärna om jag har fel och man kan questa fritt i Jade forest även om man skippar vissa, men jag lyckades inte iaf.

Jag gjorde bara de allra första questen för att horde skulle kunna få up en base camp i jade forest, efter det när man fick quest i övriga delar så var det bara att spring och utforska för mig i alla fall .

Av Laimolaito

Jag tycker då inte jade forest var varken linjärt eller tråkigt! Tycker att de har lyckats bra med zonerna i denna expansionen och jag själv har inte alls känt mig lika instängd som i cata. Är inte 90 än men har hoppat runt och lvlat lite vart jag haft lust för och det har varit en underbar upplevelse att utforska alla ställen.

Av Laimolaito

Det går ju inte att neka till att det är många som har tröttnat på WoW och börjat med annat för det är ju bara ren sanning. Men att de på står i artikeln att digitala försäljningen inte räknas in och att det ändå inte skulle höja siffrorna speciellt mycket är ren lögn! Alla jag känner som spelar WoW köper det digitalt och jag kan tänka mig att väldigt många andra också föredrar att göra på det viset.

Av Laimolaito
Skrivet av blodbert:

Jag är faktiskt också riktigt sugen på den! men jag vet inte riktigt om det är värt det eftersom att det är en tn panel och det duger tydligen inte åt gaming.. men jag vettefan:P

Led var det tydligen, hmmm.. är det bra eller dåligt?

Led och TN är helt olika saker. Led är metoden som används för att lysa upp skärmen medans paneltypen fortfarande är TN. TN är inte dåligt för gaming. Det är oftast där som den är bäst eftersom TN inte har några problem att byggas för 120Hz som många föredrar till spel. Bryr du dig mycket om kvalitén på färger m.m. så bör du kolla på till exempel IPS eller PLS.

Av Laimolaito
Skrivet av LeVvE:

Ta ner hela skiten ist då, "server firsts" kommer bli till nån som lyckas hålla sig online och inte den som är snabbast.

Men om de tar ner hela skiten och startar upp den senare istället så kommer det hända precis samma sak då. Ingen idé att fördröja det utan lika bra att bara låta de som håller sig online komma vidare så att det blir mindre lagg. Sen är det också helt omöjligt att hålla servrar uppe för miljontals personer som loggar in och kräver svar från servrarna konstant. Vilken hårdvara som helst skulle nog fallera för det trycket som uppstår så vi kan ju knappast skylla på blizzard är värdelösa för de är de knappast.

Av Laimolaito
Skrivet av Lasergurka:

Förstår inte hur vissa redan kan vara klara D: Går fortfarande bara i 200kB/s, och har 28Mbit/s som ligger och gör ingenting :C

Jag fick runt 5-7MB/s i slutet efter att jag hade kommit ungefär 50%. Själv sitter jag och seedar för fullt nu 9-10MB/s så jag har ingen aning varför du inte kommer upp i hastighet :S

Av Laimolaito

Äntligen klart! kommer också seeda för er som inte är klara.

Av Laimolaito

Halva nere nu! laddar upp i cirka 10MB/s men laddar bara ner i ynka 1MB/s (för tillfället).

Av Laimolaito

Med magnet-länken så startade nedladdningen i alla fall. Men bara i 0.8kb/s...

Av Laimolaito
Skrivet av skog1s:

Men, som du ser i det fetmarkerade! Så kommer min andra fråga då?

Varför måste du byta?

Kan du eller vill du inte köra alla? För alla har faktiskt ett väldigt brett utbud!

Och som jag skrev innan, att vara "flerspråkig" är ju inget hinder direkt!

Men, att vara en (ja vad ska man skriva) en fanboi, en hater. Då låser man ju ute allt det andra! Och om du är som jag, en som älskar teknik.

Hur kan man då rata andra tekniska möjligheter?

Varför jag måste byta till någon linux-variant?
Jo därför att jag tycker det är bekvämare att använda helt enkelt. Men för tillfället är det tyvärr inte ett alternativ då jag för det första älskar att bygga egna datorer för att sedan spela massvis med spel då jag också just älskar att göra det! Men nog med det, vill inte gå för mycket OT då nyheten faktiskt handlar om apples event och inte om vad jag gillar att köra för OS.

Av Laimolaito
Skrivet av skog1s:

Men varför är ni så enkelspåriga? Det är ju löjligt att läsa.

Ni vet det kanske inte än, men man kan faktiskt köra olika system! Olika system ger dig mer möjligheter!

Och en sak till, man lär sig väldigt mycket när man är "flerspråkig"

Windows/Linux/OS X, vi är många som kör dom alla.

Visste ni ens att Swecklockers personal sitter och jobbar vid varsin Mac ?

Jo tack det vet jag redan, men vad spelar det för roll? De kanske gillar att använda Mac men så är inte fallet för mig. Jag använder Windows och tycker att det
är bekvämt. Hade det dock funnits bättre kompabilitet för spel till linux så hade jag utan tvekan bytt till det eftersom jag tycker det känns mycket kvickare.
Många som använder Mac till exempel är väldigt enkelspåriga i det sättet att de endast använder Mac och köper eller kollar ens aldrig på annat men jag tänker inte anklaga folk för det, det är helt upp till dem vilket system de vill köra. Men nu var mitt syfte från början bara att anmärka på ett begrepp som många inte verkar förstå (ser det dagligen på många olika sidor på internet, bla Apples egna), att Mac är en PC precis som alla andra datorer vi köper från andra märken. Till exempel Asus, HP, Acer, Fujitsu, Samsung mm.

Av Laimolaito
Skrivet av Waowt:

Det är ju inte det. En Mac är en begränsad dator som du inte kan få hur du vill.
En PC är en dator som har obegränsade valmöjligheter. Kan göra allt, använda alla program (om ett program bara funkar på ett OS kan man alltid installera just det OSet).
Så nej jag skulle inte klassa Mac som en PC.

Oavsett vad du tycker om Mac så kommer inte det ändra faktumet att de defineras som PC's. Jag tycker inte heller om Mac så mycket utan föredrar att sitta vid egenbyggda datorer med Windows men det ändrar inte heller faktumet att Mac är PC's.