Inlägg

Inlägg som FallenKnight har skrivit i forumet
Av FallenKnight
Skrivet av mrqaffe:

Det är inga problem att ha låg strömförbrukning via usb men för en vanlig powerbank innebär det relativt mycket högre förluster och powerbanks brukar därför oftast vara designade att agera laddare och inte för att direkt driva förbrukaren.

Mkt skönt att höra! Effektivitet är inte ett bekymmer egentligen då det är en sällan-vara (foto-projekt), men fortfarande kvarstår var man ska hitta en powerbank som inte stänger av vid för låg förbrukning.

https://www.biltema.se/kontor---teknik/mobiltillbehor/powerpa...

Om jag förstått spesen på den rätt, så är den "on" så länge något finns inkopplat i usb-porten?

Av FallenKnight
Skrivet av mrqaffe:

Självurladdningen i cellerna är ofta snabb och har de inte rätt spänning direkt så blir det ytterligare förluster i elektroniken som ska åstadkomma rätt spänning om det nu är 5V som behövs för att bli "usb"
Ett batteripack direkt till lasten ger alltså mycket mindre förluster än att gå omvägen via usb och även om det inte löser ditt problem är det en sannolik förklaring för varför powerbankar brukar stänga av elektroniken ganska snabbt om den upplever sig obelastad, de är helt enkelt inte alls tänkta att användas med väldigt låga laster under lång tid utan för att ladda upp primärbatterierna med "hög" last under kort tid för att sedan vara avstängda tills det återigen ska laddas, spänningsomvandlarna drar alltså en i sammanhanget inte försumbar egeneffekt förutom de förluster som uppstår i själva omvandlingen.
Skulle det möjligen kunna funka med solceller i stället som kan ladda primärbatteriet ?

De flesta av mina apparater har dock usb som källa, så de kanske har låg current draw men ändå tillräckligt för usb-specen?

Av FallenKnight
Skrivet av jnsson:

Bara för att den stänger av lamporna behöver inte det betyda att den stänger av sig. Jag testat just o bara koppla in telefonen i powerbanken utan att trycka på någon knapp och den började ladda telefonen. Jag har denna https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4265006

Ah okej! Då missförstår vi varandra, min produkt drar alldeles för lite ström för att auto-detect ska kunna känna av det när man kopplar in den, däremot börjar produkten 'ladda' när man trycker knappen (dock stänger den av efter 30s pga att produkten drar för lite).

Av FallenKnight
Skrivet av jnsson:

Varken min TP-link (dock så går den inte o köpa) eller den Xiaomi powerbank jag har har en auto off vad jag vet.

Hmm konstigt! Jag har en Xiaomi-powerbank som har en auto-off..trycker jag på strömknappen är den igång i 30s sedan släcks dioderna. Har denna: https://www.youtube.com/watch?v=V8m6WLVgnXs (vill inte göra hacket pga el-läremässigt helt oerfaren)

Av FallenKnight

Väcker en något gammal tråd här men; vilken powerbank skulle ni rekommendera som inte har en auto-shut off funktion? Har ett timelapseprojekt med en apparat som drar otroligt lite ström och inte konstant, vilket gör att de flesta powerbanks (alla jag har) hinner stänga av sig pga ingen load.

Av FallenKnight

Läste i en fb-grupp att PostNord nu även vill tulla paket som skickats till ett annat EU land och sedlats om, så länge det synd någonstans att de har en CN22 markering. Dvs att mellanlandningstjänsterna också nu kommer drabbas.

Av FallenKnight

@Nima2001:
IF verkar ju iaf försäkra dem för typ 50 kr månaden. Eftersom det finns ett CoC-dokument borde de ju klassas som moped klass ii?

Av FallenKnight

Xiaomi Mi 365 PRO Scooter - Vad gäller?

Inet har ett dunderpris på den, men ser nu att det är massa om att den är olaglig att framföra. Har det skapats någon lösning för detta? Kan man begränsa hastigheten i firmware? Behövs trafikförsäkring osv? CoC-dokument?

Hittade den här: https://i01.appmifile.com/webfile/globalimg/Joy/Global-doc/Mi...
Kan man köra på att det är en moped klass 2?

Av FallenKnight
Skrivet av kelly007x:

Är du säker på att det här är ett bra pris?

Det tycker jag. 4k, UHD, Dolby Atmos och Vision, android TV, ambilight. Ligger t.o.m prismässigt lägre än Philips The One som är snäppet sämre i bildkvaliteten än vad denna är (1900 vs 1700 picture performance index).

Av FallenKnight

Produkt: Philips 55" 4K UHD LED Smart TV 55PUS8204/12
Länk: https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/46753/philips-55...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5210576
Pris: 7777kr

Skickades från m.sweclockers.com

Av FallenKnight

Helt makalöst dåligt. Jag har fått 4 olika bud på var paketet befinner sig. De har ingen koll! Reflekterar dåligt över @Inet att ha det här som förvald fraktalternativ. Ångrar starkt att jag inte valde något annat aktivt.

Av FallenKnight

Jag har samma cirkus just nu. Paketet ifrån Inet, togs emot i början av veckan. Inget händer 2-3 dagar. Når äntligen fram i chatten: "Den är i Stockholmsterminalen och väntar på att sorteras, du kommer få SMS imorgon". Går en dag, inget SMS, ny kontakt i chatten "Jag ser här att den är i Göteborgsterminalen och ska skickas imorgon, du kommer få ett SMS efter det". Suck..

Därtill blir jag väldigt orolig när chatten skriver "Jag kan tyvärr inte se självaste leveransprocessen, men jag misstänker att paketet är påväg till Stockholm just nu, där det kommer sorteras och levereras".

F.ö fungerar inte chatten i varesig Firefox eller Chrome på PC. Detta trots avstängd adblocker, scriptblocker, dns osv.

Av FallenKnight

Shit Asus är ju om fire. Skönt att de verkar ha tagit till sig återkopplingen och gjort om ZenUI. Hoppas bara att uppdateringarna inte plötsligt stannar abrupt!

Av FallenKnight

Redmi Note 5 Pro vs Nokia 7 Plus

Sitter i valet mellan dessa två telefoner. Xiaomis Redmi har inte än kommit ut i Global version än, men bör finnas innan månaden är slut. Nokia 7 Plus verkar bli en riktigt bra budgettelefon, men nästan dubbelt i pris. Vad tycker ni?

Av FallenKnight

SSD-priser 2017

Hej!

Märker att SSD-priser gått upp med ca 200 kr för bl.a. de billigaste modellerna (ADATA 120 GB gick förr att hitta för 399, t.o.m 299 om jag minns rätt). Finns det någon indikation på när det väntas "normaliseras" åt rätt håll igen?

Mvh
FK

Av FallenKnight

Har du en Blue Yeti / Razer Seiren?

Hej!

Har du en Blue Yeti eller en Razer Seiren i toppskick som inte används så mycket som du hade tänkt? Jag skulle gärna vilja ta hand om den i så fall!

Skicka gärna PM med när/var den är inköpt (dvs finns kvittot kvar?) samt vad du skulle kunna tänka dig för den.

Ser gärna att du kan mötas någonstans publikt i Stockholm!

Ha det gott!

Läs hela annonsen här

Av FallenKnight

Om du har USB 3.0, pröva en USB 2.0 port.

Av FallenKnight

@gaminggirl: Vilka känner vi till utöver Elgiganten? Varken Dustin, Webhallen, Komplett, Netonnet, CDON eller Teknikmagasinet har någon efter eftersökningar.

Av FallenKnight
Skrivet av Commander:

Ägs inte alla dessa av samma bolag mer eller mindre? (Siba, Netonnet och Computer City), medans (Pixmania, The Phone House, Elgiganten och Webhallen innan Komplett tog det) och sedan (Mediamarkt, Saturn) men minns att det var någon koppling mellan dessa sedan men kanske är jag ute och cyklar.

Ja alltså som konsument är det en enorm svaghet med dessa kartellbildningar, och Riksbanken ogillar bristen på konsumtion..

Av FallenKnight

Prismatchning

En grej jag noterat efter att ha bott i staterna ett tag är att det är väldigt få butiker som erbjuder någon prismatchning här hemma i Sverige. Varför är det så? Vad skiljer marknaden så pass att det fenomenet är så sällsynt här?