Inlägg

Inlägg som ClintBeastwood har skrivit i forumet
Av ClintBeastwood

Tack för era tips, blir till att införskaffa en kabel.
Spelar det någon roll i vilken utav ljudutgångarna jag kopplar högtalarna?

Skrivet av ztenlund:

Försöker du få in signal i hörlursutgången istället för den skog av ingångar som finns?

Haha, vad fan fan tänkte ju liksom ljudkabel från datorn > in i förstärkarn så matar det ljud ut i högtalarna. Kanske fungerade annorlunda på min förra förstärkare

Av ClintBeastwood

Hur koppla ihop reciever med datorn?

Hej,
Jag skulle koppla in en reciever till datorn men får ingen koll på det. Att koppla via hörlursuttaget verkar göra nada. Är det någon vänlig själ som kan urskilja något på dessa bilderna och berätta hur jag ska göra?
Jag hade endast tänkt använda mig utav två stycken högtalare.
För längelängesedan så använde jag en förstärkare och då körde jag via hörlursuttaget men som sagt, det verkar inte gå nu av någon anledning. Visst, den kan vara paj men LCD och menyer fungerar så jag hoppas att det är någonting jag missar.
Har försökt koppla till både moderkortets ljudkort och Asus Xonar DX. Inställningar i ljudkort kanske? :/

Finns det någon som kan komma med hjälp vore det guld värt!

Mvh

Bilderna ligger i spoiler:

Dold text

Har en sånhär sladd förresten men vet inte om den är till någon nytta?
https://anonfiles.com/c3p8V83az5/Resized_20230724_094353_jpg

Av ClintBeastwood
Skrivet av SCORPIUS:

" förutsatt att spelare äger titlarna sedan tidigare"

Här faller det för mig.
Betalar jag för tjänsten vill jag få med spel i priset.
För varför inte? Många spel idag som vi "köper" är i verkligheten spel vi hyr på obestämd tid då dom kan när som sluta fungera om servrarna stängs ned.

Det du hyr är hårdvara. Jag har aldrig testat själv men fungerar det bra och man vill dra igenom ett krävande spel med bra grafik så är det lätt värt med 199 spänn i månaden. Jag ska själv läsa på lite efter den här artikeln för det låter ju skitbra!
Ubisoft, EA och Microsoft har så du kan betala en månadskostnad för spel. Kommer det stöd för Geforce Now där så är det 10/10.

Såg nu att Ubisoft och Origin verkar fungera!

Av ClintBeastwood
Av ClintBeastwood

Har inte varit inne så mycket och missat detta. Tack för all läsning du har bjudit på!
Lycka till

Av ClintBeastwood
Skrivet av Erickey:

Bör inte vara ett problem att ha två stockar i kylen? Hållbarheten är ju månader.

Ett par skulle vara några.

Skrivet av SlaughterOfTheSoul:

Det går alldeles utmärkt att frysa in portionssnus. Jag har gjort det i många år 👍

Tack så mycket! Då behöver man inte oroa sig för det.

Av ClintBeastwood

Är det någon som vet om man kan lägga portionssnus i frysen eller blir den konstig då? Hade tänkt beställa ett par stockar men vill gärna blanda lite med lös och portion.

Av ClintBeastwood
Skrivet av Borix:

Var till SL och jag fick min biljett.
Antar att de inte hade givit biljetten ifall det misslyckas.
Inte så ledsen ifall det inte gick fram i alla fall

Ibland när jag har åkt buss så har dom haft problem med terminalen och då får man åka med även om det inte går att betala med kort. Det gäller dock Västtrafik men SJ kan väl inte vara så mycket jävligare.
Undrar hur en kontrollant skulle reagera i det läget?

Av ClintBeastwood
Skrivet av medbor:

Bara jag som blir lite trött när AMD/Intel nämns som CPU, men bara Nvidia som GPU?

Det finns människor som inte kör Nvidia...

Sen kan man såklart gissa sig till vart ens egna kort närmar sig, men i vissa spel skiljer det ju +- 10%

Varför skulle Nvidia bry sig om att skriva vilka kort från AMD som krävs?

Av ClintBeastwood

ei saa peittäääääääääääääääää

Av ClintBeastwood
Skrivet av Chris_Kadaver:

All heder till den som med risk för att bli starstruck och få infarkt/stroke eller skita ner sig totalt på scen, ändå väljer att ställer upp på detta. <3

Var inte folk nervösa innan så....

Av ClintBeastwood
Skrivet av infigo:

Jag är inte direkt vårdslös. Inget annat jag har i mitt hushåll har gått sönder av användning. Ratten paja första gången efter 3 månader snitt användning kanske 30 - 60 min om dagen. Tycker saker ska hålla av det. Jag hade inte ens FFB på full då för det blev för utmattande så hur den ändå går sönder är ett under.
Hade ett 15 år gamalt ratt set (logitech driving force för gran turismo 3) som jag drog fram de gånger t300 var på reparation...den hade inte gått sönder på så lång tid så varför ska thrustmaster vara sämre?
Potentiometrarna är inte på pedalerna belastade i sig så det är rent slitage de inte höll för..dålig design helt enkelt. Fanatecs gamla pedaler med pottar behövde bytas de också men de går iallfall att få tag i och byta.

Min växelspak användes till eurotruck så inget direkt våldsamt spel men var "bara" knoppen som lossnade.

"knakande/gnidande" av någon del av styr-axeln mot en fast skiva var första reparationen på basen. Sen 6 månader senare så började det komma tillbaka igen men något annat ballade ur före för den gick inte längre att kalibrera och började slå okontrolerat mot ena ändläget, märkte till en början att ena endläget smällde den stenhårt i under kalibrering och andra ville den precis nå innan ratten stannade. Sakta men säkert så bara gav den upp på andra endläget och slog om och om igen mot första läget och vred bara ett kvartsvart innan den slog mot läget igen.

Tror jag träffat på alla 3 vanligaste felen. Kom inte ihåg vad kompisens bas hade för fel när han reparerade den men den funkar för mig nu efter min första gick och dog efter ett åsknedslag som jag missade att rycka ur och det small sen 20m från huset.

Men blir något bättre nu. CSL DD så småningom men först ett par bättre pedaler, börjar få slut på potentiometrar att byta i pedalerna.

Kan dock säga att jag tycker thrustmasters support var bra och enkla att hantera på mejl, de skickade fraktsedel, lämna in på ups och tog ish 2-3 veckor innan jag fick tillbaka från frankrike (inräknat frakttid).

Jag har haft problemet att min t300 inte kalibrerade korrekt och då löste det sig genom att dra ratten fullt åt ena hållet och sedan sätta i USB kontakten igen.
Om knoppen lossnar på växelspaken är det ju bara att skruva på den igen, för du lyckades väl seriöst inte dela den på mitten?!
Jag har använt min växelspak i cirka 2500 timmar och ratten i 2300 och det fungerar fortfarande fint, förutom den gången den inte ville kalibrera men den lösningen hittade jag enkelt via google. Att behöva byta så ofta måste verkligen vara höjden av otur.

Av ClintBeastwood
Skrivet av AplAy:

Jag som faktiskt gick med kol- & partikelfilter för flera månader sedan (innan jag fick vetenskapens välsignelse - två gånger) så tycker jag att folk håller på med för mycket "hygienteater" på gymmet där jag är.

Jag tänker mig att om någon faktiskt har skiten eller något annat skit så är det redan i luften och flödar runt och då lär man få det eller ej. Inte kommer någon torkning av maskiner eller vikter att göra något så tillvida inte personerna slickar på allt de använder vilket åtminstone jag inte gör.

Visst, att rengöra på grund av överdriven svett, det är en sak. Men att torka enbart i hopp om att minska smittspridningen är idioti enligt mig: ta vetenskapens två välsignelser och gå vidare! Återigen: Det ÄR en lämplig "Årets julklapp - om Du har tagit vetenskapens två välsignelser" för att signalera att "det är dags att återgå till det nya normala".

Det nya normala är att vi numera kommer att leva med i princip "två olika slags influensor" året om där ena är mycket värre än andra.

Man ska rengöra maskiner och vikter efter att man har använt dom. Pandemi eller inte.

Av ClintBeastwood

Jag trodde att det var något nätfiske när jag såg mailet tidigare och det säger väl en del.. fan vad kass!

Av ClintBeastwood
Skrivet av Ozzed:

Nej, såklart inte. Men att AMD förbjöd även de tillverkare som ville stödjs en uppgradering känns som en ren money grab för att AMD skulle få sälja nya chipset. Och det är klart att har man lagt pengar på typ ett Crosshair VI, som var ett av de dyrare moderkortet vid release, så har man förmodligen gjort det för att man förväntar sig mångårigt stöd.

Nu vet vi ju inte än om B350 och X370 föräras uppdateringen, mtv det känns märkligt om det bara skulle gälla A320 då det är ganska klena och billiga.

Jag hade glömt bort att dom sa åt tillverkare att inte stödja äldre moderkort men då är det klarare så klart.

Av ClintBeastwood
Skrivet av Ozzed:

Japp. Att typ crosshair VI och liknande X370 brädor inte fått uppdateringen går absolut inte motivera tekniskt, utan det är bara money money money, vilket är rätt märkligt med tanke på att AMD har rekordhöga marginaler på 5000-serien.

Moderkortstillverkarna får väl inget från dom marginalerna?

Av ClintBeastwood
Skrivet av medbor:

Stora problemet jag ser är ju till exempel andrahandsmarknaden. Går inte att se eller validera enkelt vilket bios som körs, om jag köper begagnat kan kortet vara en tegelsten om jag har fel processor

Sen såklart andra saker som strömförsörjningen och andra saker

Kul att de lägger energi på att göra saker möjliga för entusiaster såklart, men också stor risk med just denna övergång på grund av en del tekniska aspekter som det redan pratats om en del

Det är ju bara att kolla moderkortsmodellen och vilken CPU som har suttit i så kan du lätt lista ut vilken processor du kommer kunna använda. Eller så kan du fråga säljaren. Har han uppdaterat BIOS för att kunna köra en 5000-serie CPU så är han förhoppningsvis medveten om det

Av ClintBeastwood
Skrivet av NordhNet:

Kan du kolla om du hittar filen därinne min dator inte hittar. Väldigt irriterande

Har du kollat i disken?

Av ClintBeastwood
Skrivet av ajn:

Fast det där blir ganska mycket selection bias, det som tar bilder på sina byggen och lägger upp lär ju också vara de som efterfrågar t.ex fönster. Bara för att de syns mycket behöver det inte betyda att de är en stor del av marknaden.

Ta en titt på Komplett, Inet och Webbhallen och sortera på flest sålda. Du kommer nog bli förvånad.

Av ClintBeastwood
Skrivet av sʍǝɔןoɔʞǝɹs:

Inte samma lika men det påminner mej om streamers på twitch som är sponsrade av någon skärmtillverkare och spelar i 1440p 165Hz (eller något annat högt Hz) och försöker sälja in det (antagligen med i sponsavtalet att prata om specs) "wow va snyggt 1440p är" "wow va mycket bättre 165hz är över 100hz" oxå tittarna sitter o kollar i (max) 1080p60 h.264 ~6000-8000kbit.

Fast Twitch stöder 120 fps streams.