Inlägg

Inlägg som Србо har skrivit i forumet
Skrivet av Urven:

Tack för kundvagnen!
Räcker den där CPU, känns den framtidssäker, skiljer inte så mycket i pris mot 2600
Funkar den där minnena med moderkortet?

Varsågod. Det är en bra cpu, framtidssäker tillräckligt, den fungerar med minnena och moderkortet. Du får två år garanti med monteringen.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11698980/

Skrivet av scienta:

Nu menade jag kanske inte livstid, alla kan väl ändra sig. Men han ska absolut inte ha tillbaka kortet utan krångel bara för att han drar en snyftare om jobb eller barn etc.

Att köra för fort är att bryta lagen och bryter man lagen så ska man straffas. Att köra för fort går aldrig att rättfärdiga, så enkelt är det. Vill man att hastighetsgränsen ska höjas så får man väl lämna in lämplig motion - men ett lagbrott är ett lagbrott.

Det är så tråkigt att se folk köra som idioter och prioritera sig själva, istället för att inse att det medför en risk för deras eget liv och, framförallt, medtrafikanters. Att vägen ser fri ut är inte heller en ursäkt, då annat kan gå fel så att en olycka sker och samhället får stå för notan.

Håller med att många kör galet. Det här hände mig som bor i en av dom lugnaste mellanstora städerna. Kör korrekt (normal hastighet) in i rondellen, bilen bakom kör förbi mig och tvärnitar framför mig, ut kommer en galning vilt viftande med armarna, såg definitivt inte vid sina fulla sinnens bruk, jag hade i bilen en närstående som tog tag mig i armen och bad mig att inte gå ut.

Dåren som kom ut ur bilen skrek "din djävla könsord du kör för sakta, kom ut och gör upp". Var jag själv i bilen, hade jag förmodligen gått ut, men, bär inget vapen, har inget i bilen. Han kan ha kniv eller pistol på sig och då är mina hyfsade kunskaper i självförsvar ingen garanti för att jag skulle gått därifrån oskadd eller med livet i behåll.

Efter ett par minuters raljerande satte sig fanskapet i bilen och åkte iväg. Ett välmenande råd till alla som råkar ut för liknande, sitt kvar, kalla på polisen är helt okej, gå inte ur bilen, börjar dom slå på bilen, rutorna, åk därifrån till närmaste polisstation och ring givetvis polisen. Hur bra du än är på någon kampsport eller självförsvar som ex Krav Maga, gå inte ut ur bilen om du råkar ut för galning/ar.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av scienta:

Du ska inget körkort ha, punkt slut.

Körde han 80+ i stan då är det inget snack om saken att han skall bli av med körkortet och köra upp igen med rejält kännbara böter, men är det en engångsföreteelse så är livstid utan körkort väl hårt om ingen råkat illa ut.

Kommer ihåg den här låten av Kenneth & the knutters när jag läste ts:

Citat:

Ge mig fri fart och fri bensin. ett friare liv och en större maskin
Så allt kan hända på en motorväg. du vrider på gasen sen är du där
Fast du inte vill, så blixtrar det till
Ge mig fri fart och fri bensin. ett friare liv och en större maskin
Ge mig fri fart, fri fart! det vorre väll underbart

Låten är rätt skön, men fy sjutton att förlora körkorket och behöva göra uppkörning igen. Tack och lov så kör jag lugnt och har inget sug att gasa på. Men den som nyligen fått körkort och är bakom ratten på en kraftig bil på en motorväg med lite trafik då kan det lätt bära iväg alldeles för fort.

Det är givetvis bra att det finns, men att vanliga dödliga kan ha nytta av den medicinskt, tänker inte just på denna modellen, men i en nära framtid.

Skrivet av Niczo:

Kan väl vara bra att ha i Stockholm iaf, poliserna här är uppenbarligen halvblinda och skjutgalna att döma av händelsen här om dagen då en kille med Downs syndrom och leksakspistol blev misstagen för en psykotisk brottsling och fick betala med livet.

Polisen har ett par gånger sagt att har man soft air gun eller överhuvudtaget något som liknar riktigt vapen ute och tar fram det är förenat med livsfara. Barn brukar inte vara medvetna om detta och som förälder bör man lära barnet att alldrig ta ut något sådant för att leka.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Sveklockarn:

Överklockningen kommer dock inte ge mer VRAM. Jag har ett Asus 980 Ti STRIX DC3 OC, och det ligger konstant på gränsen till thermal throttling även när man kör med öppet chassi, så det finns absolut inget utrymme för mer överklockning utan att byta kylaren. Det är betydligt enklare att bara köpa ett nytt, snabbare, kort.

Har ett 1070 och det är just vram som 980ti saknar i en del spel. Kommer ihåg när 1070 och 1080 lanserades, det enda som var betydlig skillnad mot förra generationer är bärbara, har 1070 bärbar speldator och det är knappt någon skillnad mot stationär. Tidigare var grafikkorten till bärbara betydligt svagare och fick m beteckning. Skulle vara trevligt om det skedde minst 40% ökning mot 1080 ti. Blir väl max 30%, vilket är godkänd ökning men under 30% är inte något vidare.

Skrivet av L'ombra:

@Србо: Varför jämföra standardklocka mot överklockat...? 1080 kan väl överklockas med?

Båda överklockade och blev inte megastor skillnad överlag:

Skrivet av Eken:

Jag menar, 1080 är ju typ 30%snabbare än 980ti. Uppgraderade från 980ti,som natt och dag i prestanda

Så stor skillnad är det inte, överklockad 980ti är nära 1080:

Har testat mig seriöst och vet att jag har hög iq, däremot har jag fått träna upp min eq. Finns många intelligenta på detta forumet, men det rationella tänkandet är inte något som alltid kommer fram, särskilt när det gäller känsliga ämnen, förståeligt är det snabbt stop från moderatorerna när sådana trådar dyker upp. Oavsett iq kan personer träna upp sitt rationella tänkande att fatta bättre beslut.

Skrivet av Ankface:

Tack för tipset.vad ger man upp med en märkesdator ?
Uppgraderingsmöjligheter?

Komplett kom med denna i kampanj nu. Är denna att föredra? Lite dyrare men kanske väl spenderade pengar

https://www.komplett.se/product/11145/datorer/komplett-pc/kom...
Mvh Anders

Skickades från m.sweclockers.com

Den från Komplett ser ut att ha samma komponenter. Såg nu tipset från Elgiganten med 1070, den kostar lite mer men du får betydligt bättre grafikkort. Märkesdatorer brukar vara svårare att uppgradera, men det märker du snabbt hur uppgraderingsbar den är. Elgiganten har öppet köp 30 dagar.

@Ankface:

Citat:

Lenovo Legion Y520T-25ICZ / i5-8400 / 8GB / 256GB SSD M.2 / GTX 1060 3GB / Win 10

8490kr
https://www.webhallen.com/se/product/282561-Lenovo-Legion-Y52...
Färdigmonterad. Du borde kunna sätta in en hdd även fast det är en märkesdator. 60 dagars öppet köp.

Skrivet av DasIch:

Sweclockers borde fixa en bot som ger en veckas ban så fort ord som monopol, inlåsningseffekter, bra/dåligt för konsumenten m.m. används. Trådarna är ju fyllda med sån nonsens.

Monopol betyder att ensamt kontrollera en marknad. Privata monopol existerar inte på en fri marknad. Det finns alltid konkurrens, om den så är reell eller potentiell.

Nvidia må sitta i en stark position, men det är långt ifrån ett monopol. Om de blir för bekväma kan det straffa sig hårt då de både riskerar att slösa pengar på utvecklingen av ny teknik som blir gammal och att konkurrenterna kommer ikapp. AMD har just visat att de kan ta igen mycket mark gentemot Intel, vilket mycket väl kan upprepa sig gentemot nVidia om de lyckas få bättre fart på grafikdivisionen.
Nu utvecklar ett av världens största företag sin egen GPU med en arkitektur, om man nu ska tro analytikerna, som ser väldigt lovande ut. Den lär förvisso inte rikta sig mot PC-spelare i första hand, men potentialen finns där och om nVidia bara skjuter navelludd kan det lämna en stor öppning för konkurrenter.

Intel har helt uppenbart problem att förbättra sin processteknik. Kanske har de latat sig för länge och/eller så närmar de sig gränsen för vad som är fysiskt möjligt. Att de svarar AMD med att öka antalet kärnor/trådar i sina processorer är inte direkt någon stor utveckling.
Om vi nu köper tesen att Intel bara latat sig tack vare sin ställning på marknaden, hur bra funkar det när deras största konkurrent är hungrig och börjar springa ikapp? Det är inte direkt ett lysande läge att vara i, när de har svårt att gå från 14nm till 10nm och nästa nya arkitektur är några år bort.

Det kostar dyrt att lata sig, särskilt på världshistoriens tuffaste marknad.

Nonsens om AMDs kraft att komma tillbaks, möjligtvis en bra bit in i framtiden om dom får stora investeringar för gpu. AMD har gjort mycket kraftiga nedskärningar på gpu. Dom har kommit med dåliga undanflykter. Nvidia har monopolliknande ställning, vill man ha bäst prestanda/strömfröbrukning ratio är det Nvidia som gäller, för att inte tala om 1080ti där AMD inte haft något ens i närheten av prestanda att komma med. Kommer att vara så här lång tid framöver. Önskar sjävlklart att AMD var en konkurent att räkna med mot Nvidia i dagsläget eller nära framtid. Samsungs kan knappast inom en nära framtid skapa något som skulle konkurera med Nvidias grafikkort för pc spelare. AMDs cpu är något helt annat.

Fruktansvärt. Minst 50 döda och hundratal skadade i Aten Grekland på grund av skogsbrand, t.o.m hela familjer i sina hem funna kramande varandra ihjälbrända. Hoppas att dom lyckas släcka bränderna snarast och dom skadade inte får men för livet.

Jag väntar en generation till, men hoppas att 1180 blir åtminstone 40% bättre än 1080ti.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske någon redan tagit upp. Idioter som skall börja prata politik eller religion på fest. En helt annan sak om det är en liten fest där du känner alla och vet att dom har samma politiska och religiösa syn som du. Oskriven lag, är du bjuden på fest ge fan i att prata politik och religion. Det är inte samma sak som att ex ha olika musiksmak. På fest kommer man för att ha roligt.

Liknande på jobb, väldigt troligt att det finns många olika politiska och religiösa åsikter. Laddade ämnen för trivselns skull är bäst att undvika på fest och jobb.

https://komponentkoll.se/bygg/xuIUq

Det tog tid för den här typen av spel är inte min favorit, men efter att ha spelat klart c.a 80% av huvudspelet, så började jag gilla det och nu är jag i sista dlcn.

Skickades från m.sweclockers.com

Betalar direkt fakturan, avskyr att vara i skuld.

Skickades från m.sweclockers.com