Inlägg

Inlägg som creativ har skrivit i forumet
Av creativ

Köpa en 12 mini och klaga på batteritid är ju som att köpa en gammal mini cooper och klaga på dragkapaciteten.

Trodde inte det fanns folk som fortfarande bara köper saker utan någon som helst koll. Söker man så är väl de flesta artiklarna om hur dåligt batteriet är i 12 mini? Samma på youtube.

Av creativ
Av creativ

Två funderingar angående detta. Som det har varit vid tex en konversation med en ny kontakt så står det:
Meddelanden och samtal är komplett krypterade. Ingen utanför denna chatt, inte ens WhatsApp kan läsa dem eller lyssa på dem. Tryck för att läsa mer.

Då borde det betyda att efter den 8:e februari så är det inte krypterat längre?

Andra funderingen är om inte facebook messenger redan nu suger upp all data och från instagram osv?

Av creativ

Uselt att de tvingar detta, men att byta känns ju inte helt smärtfritt då många inte orkar eller kan byta så då sitter man där med signal eller telegram tex med 2 kontakter.

Till de som säger att detta var droppen och nu ska de minsann byta meddelendetjänst för att data delas med facebook.
Är det inte bättre att ta bort facebook?

Sen gissar jag bara, men om tex signal eller telegram skulle bli lika populärt som whatsapp skulle samma skit hända med dem. Uppköpta och sedan samma sak typ.
Bara gilla läget och antingen dela data eller bojkotta nätet.

Av creativ

Kan tyckas konstigt att företag skyller på piratkablar/laddare då telefoner börjar brinna för att sedan skippa laddaren i lådan. Är ju lite kontraproduktivt.
Angående apple så kanske det vara lite fel läge att skippa laddaren? Inte helt säker men de skickade med en usb-c till lightning i lådan? De flesta som köper ny telefon har ju haft sin gamla ett tag och då är ju risken rätt stor att det inte är usb-c på laddaren?

Kan tycka synd om folk med gamla iphonetelefoner också som år 2020 får fortsätta ladda med 5W. Många vet ju inte om att det finns snabbare laddare.

Om en laddare följer med eller inte spelar mig personligen inte någon roll, däremot då dessa företag drar rövarhistorier som att det är för miljöns skull får en att sucka lite extra.
Nästan i klass med att fartkameror är till för att rädda liv, inte för att få in pengar....

Av creativ

Amazon tex har ju ett 3-pack för 130 kr, MFI-certifierad, https://www.amazon.se/gp/product/B07RNKT643/ref=ppx_od_dt_b_a...

Av creativ

Google har ju en filhanterarapp som kan rensa lite filer
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.andr...

Dock är man ju nyfiken på vad det är för filer du försöker ta bort och vilken sökväg har de?

Av creativ
Skrivet av HolyFather:

Alltså står det så står det. Och för de som inte står spec... det finns så många produkter, och många recensioner per produkt. Men ja, de har en bra funktion med vanliga frågor och de kollade jag för en handfull produkter vid tillfället och det stod inte.

Idealiskt så skulle ett laddställ bara vara en "klump med genomföring" för t.ex. USB-C från en originalladdare som stödjer det. Jag frågade här för att Prisjakt inte vet vad ett laddställ är och antagligen inte svenska handlare heller då. Därför googlade jag och antog att samma lågspänningsteknik heter samma oavsett region. För högspänning skiljer sig ju standarderna för att elnäten skiljer sig.

Sist jag var hemma hos far hade han gillrat upp sin Qi-laddare på soffbordskanten och får plocka ur den ur skalet för att han har en metallskiva på skalet för den magnetiska bilhållaren. Han har en hund som är klumpig och biter på allt.

Den har inte gått sönder... än.

Hade varit roligt att hitta något som julklapp som fixar det bara.

Kanske köpa ett skal som inte har inbyggd platta och klistra dit en sådan där tunn rund metallcirkel? De är typ 0.3mm tjocka och finns i olika former, vanligtsvis kanske 3cm i diameter. Borde isf gå att placera den så trådlösa laddningen fungerar kanske?

Eller skippa magneterna och kör trådlös laddning både hemma och i bilen. Då kan han ju köra utan skal eller med ett skal som inte har metall i sig)

Här är en video på ett par tex: https://www.youtube.com/watch?v=WJxrzfGjDJc

Sen går du in på tex https://skyddet.nu/brodit.php och letar upp hållaren som passar i hans bil. Dessa sätts fast utan skruvar med sitter 100 gånger bättre än de där som man trycker fast i luftutblåsen.

Finns rätt många trådlösa laddare till bilen på amazon.se och säkert andra ställen, kostar runt 200kr.

Sen köper du ett grymt skal så har du 3 paket att ge han i jul.

Av creativ
Skrivet av SwedZi:

Tjenare!

När jag låser upp mobilen med fingerprint så upplever jag att animationen laggar lite, om man låser telefonen och låser upp flera gånger i rad så är det smooth men om jag inte använder telefonen på ett tag och sedan låser upp så upplever jag animationen för upplåsningen med apparna som lite trög, någon som upplever liknande? Vad kan man göra åt detta?

Mvh

Antagligen inte så mycket än att hoppas på att Xiaomi fixar det eller om det är fixat i någon annan rom som man kan lägga in.

Det har väl att göra med att telefonen är i viloläge typ och därav tar det längre tid. Fattigmanslösningen är att väcka telefonen med dubbelklick på displayen om sådan finns eller tända skärmen med powerknappen innan du låser upp.

Av creativ
Skrivet av Samsung:

I den frågan upplever jag att One UI som levereras i dag är förhållandevis "rent", och det är relativt lätt att ta bort eventuella Samsung-appar användaren inte vill ha. Vilka delar skulle du ta bort från hur det ser ut i dag?

Nu äger jag ingen Samsungtelefon och en anledning är alla dubletter av appar som finns. Det är väl i princip varenda googleapp som de har en motsvarighet förinstallerad på telefonerna?

Vad är relativt lätt? Gå in på inställningar-appar-app-avinstallera? Eller via google play?
Om det går att avinstallera alla dessa dubletter till appar så får man kanske lägga Samsung i listan på nästa telefon.

För vi pratar väl om avinstallera och inte inaktivera va?

Av creativ

På vissa mobiler går det väl att köpa mikrofonen löst som reservdel och i andra fall så sitter den väl fast på tex laddkretskortet. Om den nu är så dålig förstår jag inte hur samma mikrofon fast du ska förlänga anslutningen till den på något sätt och sätta på utsidan på telefonen skulle förbättra kvaliteten direkt mycket.

Enklaste måste väl vara att koppla in ett headset eller en vanlig extern mikrofon beroende på vad du har för telefon och anslutningar.

Luddig tråd.

Av creativ
Skrivet av stelex:

Jag har RCS på min Mi A1.

Ok, vad har det med dels mitt inlägg samt trådstartarens att göra? [konfunderad]

Av creativ

Det är väl RCS som antagligen är boven i dramat då den som tidigare skrev kom till iaf a2:an för inte så länge sedan. (typ som imessage fast för android)
Då smsappen uppdaterades och man startade den fick man frågan om man ville slå på det. Går väl testa och stänga av i inställningar i smsappen under chatfunktioner.
Dock borde ju detta inte spela någon roll för om inte det inte finns wifi eller mottagaren inte har RCS så kommer det skickas som vanligt. Annars genom "internet"

Edit: Vad menar du med "internet på"?

Enklaste måste väl vara att ha mobildata på samt wifi på dygnet runt, året om.

Av creativ

@Kevin6465: Tror inte priset är annorlunda jämfört med begagnade s8 plus. Så bara ta en titt på blocket eller dylikt så får du en rätt bra idë på vad priset är.
Den är ju ändå gammal så att säga även fast den är oanvänd.

Av creativ

@Twister86: kapacitiv skärm som i princip alla pekskärmar har idag. Sedan har många 90hz och 120hz och 144hz på skärmen. Touchuppdateringen har väl vissa upptill 240 hz i sampling rate på skärmen.

Haptic touch är väl bara ett ord apple kommit på för att namnge deras vibrationsmotor. Ungefär som med retina osv osv.

3d-touch har väl funnits i ett par huaweitelefoner förut vill jag minnas, säkert andra också.

Av creativ
Skrivet av Aphex:

Dra notifikationen lite åt vänster så borde du se ett kugghjul, använd det för att stänga av vidare notifikationer från appen som skickade den.

Tror i alla fall att det var i android 5 det kom.

Har för mig man kan långtrycka på notifieringen också och trycka på (i) och då kommer man till appens notifikationsmeny och där kan man välja blockera alla.

Av creativ

@SvenSwenson: Med Foto menar du Google Fotoappen?

Då du startar denna så kommer du till själva startsidan som inte visar dina bilder du har på telefonen, bara de du tagit med kameran och de som du gjort säkerhetskopiering på. Tror jag iaf.

Om du klickar på Bibliotek nere till vänster och sedan Visa alla på Foton på enheten så kommer du se alla dina appar som har bilder i sig på telefonen.
Gå in på valfri app och då ser du om den mappen säkerhetskopieras eller inte uppe till höger.

Angående dropbox så har jag ingen aning. Du har inte valt att den ska ladda upp bilder dit? Mappen i Foto säkerhetskopieras inte?

Istället för att stoppa den borde det väl gå att avinstallera den? Annars är det väl bara den vara igång, kan inte tänka mig att den tar upp plats bara för det.

Av creativ

@tazk3n: Motorola G8 Power finns för 2190 på tex netonnet, dock 6,4" skärm men är ju rätt mycket mobil för pengarna.

Av creativ

2019:
Charles Leclerc: 1:03.003
Lewis Hamilton: 1:03.262
Max Verstappen: 1:03.439
Lando Norris: 1:04.099

2020:
Lewis Hamilton: 1:02.951
Max Verstappen: 1:03.477
Lando Norris: 1:03.626
Charles Leclerc: 1:03.923

Lewis Hamilton: ca 3 tiondelar snabbare än förra året
Max Verstappen: ungefär samma som förra året
Lando Norris: ca 4 tiondelar snabbare än förra året
Charles Leclerc: ca 1 sekund slöare än förra året.

Hade det inte varit bättre om Ferrari tagit gamla bilen? Nu har det väl blivit påkomna med att mixtra med bränsleflödet men är väl tveksamt om det skulle göra 1 sekund per varv? Och man får ju förmoda att de fortsatte utveckla bilen en halv säsong efter 2019-loppet.

Tur att MotoGP drar igång snart så man kan njuta av lite racing.

Av creativ
Skrivet av Evil Peter:

Det finns andra irritationer med gränssnittet också, där bristen på en bakåtknapp i operativsystemet är en av de största. Mycket då knappen i appar kan sitta på helt idiotiska ställen, ofta i övre vänstra hörnet. De flesta är högerhänta och man vill kunna använda en telefon med en hand, vilket gör den ämnda placeringen av en av de mest använda funktionerna den absolut sämsta man kan tänka sig. Scrollning är mjuk men kan istället upplevas som långsam i sin högsta hastighet.

Det går ju svepa in från sidorna för att gå fram och bakåt så slipper du sträcka dig till bakåtknappen. Detta fungerar ju inte precis överallt men oftast fungerar det.
Jag bytte batteri på brorsans iphone förut och bara på den lilla tiden gick os:et mig på nerverna.

Scrollningen var en av sakerna som var helt uppåt väggarna, acceleration på vissa ställen, seg som sirap på andra(safari). Tacka vet jag varenda os i världen där scrollningen är likadan överallt.