Inlägg

Inlägg som sonor har skrivit i forumet
Av sonor
Skrivet av Langelus:

Tack för budet men det är lite lågt så jag tackar nej så länge.

Bara att PMa om du får någon av produkterna kvar så kanske vi kan lösa något då

Av sonor
Skrivet av Langelus:

RPi 3B är såld tyvärr, vanliga RPi 3 av intresse?

Ok! Det är jag men sänker budet till 700 kr + frakt.

Av sonor

Bjuder 800 kr + frakt för Rpi 3B, SG300, TP Link Powerline och fjärrkontroll.

Av sonor
Av sonor
Skrivet av freddehboy:

God fortsättning. Finns det någon extender kort som kan öka antalet digitala I/O pins för ett Mega kort?

Något i stil med detta kort?
https://www.sparkfun.com/products/11723

Av sonor

Håll i faraday hattarna för nu åker vi!

Av sonor

Skalet hjälper till viss del att blockera men har själv satsat på ett mer heltäckande försvar. Har sen några månader tillbaka haft på mig en portabel faraday cage, likt en utrustning riddare hade på sig förr. https://blog.digilentinc.com/wp-content/uploads/2015/02/Ligth...
Där hemma har jag anti-EMF gardiner och säng så då kör jag utan dräkt. https://www.emfradiation.net/images/homemade_farady_cage_bed....

Vårda din chakra

Av sonor

Om nätdelen kan förse mer ström än vad kortet förbrukar ska det nog gå som tåget. Kortet reglerar strömförsörjningen själv, se bara till att nätdelen är specificerad för mängden ampere du tar ut.
Det stämmer att du adderar ihop varje enskild pin för att få ut vad dom tillsammans kan förbruka (max strömförbrukning är så klart större då förluster på komponentnivå tillkommer).

Angående vad varje pin max klarar av stämmer inte 20mA. Max för MEGA är 40mA vid 5V och 50mA vid 3.3V.
Rekommenderad matspänning: 7-12V.
Vad är det för typ av komponenter du använder? Du kan ju koppla utgångarna till transistorer / relä om det behövs.

Länkar ett datablad nedanför med matnyttig info:
https://www.elprocus.com/arduino-mega-2560-board/

Av sonor
Skrivet av frankof:

Som grädden på moset, så behöver du inte 41A rail heller, det räcker med ca. 10A.
Så "billigare" PSU kan också vara en bieffekt(som du kan förlora på att spänningsomvandlare måste flyttas till kortet, vad jag vet är det inga IC som går internt på 48V)
En djungel att inte gå på en mina här

Finns en hel del men främst inom industri applikationer. Men nu har även datacenter börjat implementera 48V matning för att byta ut legacy 12V input. Tror det främst är för att buck-converters är effektivare på att omvandla 48V-24V-12V-5V-3.3V-1.1V (CPU) i jämförelse med 12V-5V-3.3V-1.1V. Handlar om 10-15% förlust och begränsade möjligheter gällande matning till stora system som drar nytta av högre spänning för fläktar, nätverkswitchar, aux-enheter osv.

Av sonor

@[SmR]BMF: Osäker vad ni refererar till när säger substrat men varken crossfire på eller mellan två brädor är på samma substrate? Intel menar nog att dom är på samma silikon substrat d.v.s. wafer.

Av sonor

Ska man sälja dessa till företag där verksamheten bygger på förvaltning och utveckling av data lär det finnas ett behov att motverka säkerhetsrisker. Har man känslig information som kan påverka företagets lönsamhet eller konkurrenskraft ter det sig naturligt att MSFT försöker tillgodose ökad säkerhet åt kunden. Förlorar du data som ännu inte kommit ut på marknaden är risken stor att någon annan försöker tjäna pengar på den.

"Upphovsrätten, som skyddar musik, film, litteratur och annat konstnärligt skapande, och även källkoden till datorprogram. Upphovsrätten gäller i 70 år efter upphovsmannens död."
Länk

Av sonor

Har målat komponenter med koppar-färg från Jula med bra resultat trots uselt förarbete. Men rekommenderar inte att göra som jag. Använd sandpapper på alla ytor, tvätta bort slip-rester och ett lager grundfärg är alltid bra.

Av sonor
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Jag löder ganska mycket, och har den för 250 spänn från Kjell och Company. Med extra lödspetsar i lite olika form klarar den allt från gitarrer till ytmonterat. Ställbar effekt, men utan display för temperatur.

Skickades från m.sweclockers.com

Har samma och enda jag kan klaga över var att gummit på handtaget tappa fästet pga värmen. Tog bort den och linda hockey tejp som fungerade bättre.

Det viktigaste att kolla är att det finns olika varianter av lödspets att köpa samt att stationen har ställbar värme. Om du kommet löda SMD kan det vara värt att köpa en Weller för 1000-2000kr då utbudet för spetsar är bättre jämfört med budget stationer.

Av sonor

Använder mig själv av en "snurrbricka" för gamla tjock-tv apparater. Fungerar till montering och att göra ritningar på. Billigt alternativ

Av sonor

När form går före funktion, handbockade aluminium profiler till HDPLEX nätdel

https://i.imgur.com/gApNYlw.jpg

https://i.imgur.com/KH3V8Cm.jpg

https://i.imgur.com/PrXJILT.jpg

https://i.imgur.com/ZZejeW3.png

Av sonor

@1Nkz: Chrome kan säkert äta 5-20% prestand när du kör stresstest, säkert mer om många tabbar är öppna. Antivirus kan säkert också ta en del resurser, kolla om det finns ett så kallat "spelläge" i programmet. Processorn kan också prioritera benchmarket lägre pga. att fler krävande program är igång. Testa kör benchmarket igen med chrome avstängt och antivirus inaktiverat/i spelläge. Sen kan du även testa att uppdatera dina drivrutiner.

Av sonor

Skärmen finns fortfarande kvar! Den tidigare köparen hörde inte av sig.

Av sonor

Av erfarenhet så är GTX 750 ti kapabel att köra 1024*768 med 80-150 fps. Mitt förra GTX 1060 nådde gränsen då endast CPU frekvensen höjer fps. Satsa på 6GB minne är mitt tips, trevligt när man behöver det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sonor

Låter kanon! Skickar nummer i PM.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sonor

Bud noterade, kan ses i början på nästa vecka mån/tisdag