Inlägg

Inlägg som anon170706 har skrivit i forumet
Av anon170706

Nu kan tråden handla om gröna cyklar istället. Eller så pratar vi om vädret. Eller ja precis vad som helst. Som vanligt..

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706
Skrivet av Veni:

En tvättmaskin som man måste ladda ner tvättprogram till? Kostar det extra att få en tvättmaskin med tvättprogrammen installerade? Då vet man att man skall i alla fall undvika LG och hoppas på att konkurrenterna inte börjar hoppa på samma tåg.

Vad kommer nästa idé att bli, en brödrost som måste ha ständig WiFi uppkoppling och en spis som man får ladda ner olika program till beroende på vad som skall kokas/stekas?

Det är ingen här som har sagt att man måste ladda ner tvättprogrammen.. Herregud.. Kostar det extra på sweclockers att kunna skriva idiotiska inlägg utan att bestraffas av moderator överhuvudtaget? Men när man blir trött på alla meningslösa inlägg då jävlar ska moderatorerna ta fram hammaren. För tydligen är det helt ok att svara precis hur som helst på OP. Pinsamt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706
Skrivet av Cenorida:

Måste du ha just NFC-funktionalitet? Funkar det inte med att manuellt ansluta till maskinen via WIFI eller Bluetooth?

jag har aldrig någonsin nämnt att tvättmaskinen har varken wifi eller bluetooth.
Så det blir extremt svårt att få den att ansluta med något av dessa protokoll.

Av anon170706

Köpråd: Billig android mobil för användning till tvättmaskin(!)

jag måste tyvärr införskaffa mig en mobiltelefon som kör android, eftersom LG är smått efterblivna och vägrar lägga till NFC-funktionaliteten i deras SmartThinQ app för oss iOS-användare.

Så, med det sagt. Jag vill alltså inte köpa en mobil för 10k, inte ens 5k, gärna inte 2k heller..
Dvs, den ska vara så billig som möjligt. Men den ska gå att använda med LG's SmartThinQ app till min tvättmaskin.

Behöver inte vara nytt heller, kan köpa något begagnat om det krävs för att få en duglig mobil för en billig(are) peng.

Så, hjälp mig välja tvättstuge-mobil!

PS. Läser man LG's info i appen så står det att den är "optimerad för LG G-serie av smartphones". Men tror nog att andra modeller/tillverkare fungerar fint det också..

Citat:

Smart ThinQ är kompatibelt med Android OS 4.1(Jelly Bean) och senare, och har optimerats för LG G-smartphoneserien. Skärmens utseende kan variera på andra smartphones.

Av anon170706

Hjälp med WPF/C# och byta TextBlock content vid button.click

Jag försöker göra ett flowchart, i frågeform ("ja eller nej"-frågor).
Detta ska då göras i WPF med C# (ej XAML).

Jag har då tänkt att ha ett TextBlock i mitten som ska innehålla varje ny fråga.
Och två Buttons nedtill, en med "ja" och en med "nej".

När man trycker på en Button så ersätts frågan (TextBlock) i mitten med en ny fråga (vilken fråga beror på vilken Button man klickade på)

Jag har dock helt låst mig och vet inte hur jag ska få till att det visas en ny fråga i mitten av mitt window.

Det är ju en sak att bara göra så här:

TextBlock question = new TextBlock { Text = "Is this a question?", FontSize = 20, TextAlignment = TextAlignment.Center }; mainGrid.Children.Add(question); Grid.SetColumn(question, 0); Grid.SetRow(question, 2); Grid.SetColumnSpan(question, 2);

Men att få detta block att visa ny fråga vid ett klick på en av knapparna, och sedan styra vilken fråga det blir, det är där jag kört fast.

Man kan ju lägga till

yes.Click += Yes_Click;

och

private void Yes_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { }

För att få event på knapptryckningarna, men vet inte hur jag sak börja pussla ihop allt för att få till alla frågor, var de ska läggas, hur de ska styras till ett specifikt knapptryck osv...

(Jag har gjort denna flowchart i konsolen innan, i form av en rejäl bunt av console.writeline och IF-satser. men försöker nu alltså få till det i WPF istället)

Någon som kan försöka sig på att putta mig i rätt riktning?
(Det är inget prov, ingen inlämningsuppgift eller liknande. Helt enkelt bara mitt sätt att träna på WPF som är en del i kursen, för jag förstår i nuläget null)

Av anon170706
Skrivet av Soir:

Utifrån det jag har läst så finns det en del begränsningar där, bl.a. att man kan ladda upp max 750 GB per dag.

rclone tar dessvärre inte bort problemen:
Fortfarande begränsad till endast 1 Gbps, och om jag ska synka något lokalt, så lokal lagring.

Men det kan nog vara fint för att köra krypterade backups av viktiga arkiv!

750gb per dag räcker nog för de flesta (iaf mig)
1gbps är det nog inte många som har snabbare på sitt lokala nät.

Men detta var inte tänkt som att sälja på någon annan. Jag använder det och är grymt nöjd. Struntar fullständigt i vad andra tycker om lösningen eller om det fungerar för deras behov eller ej. hoppas du finner något som funkar för dig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706
Skrivet av Soir:

Ah, kostnad och prestanda sätter stopp för det hos mig. Det skulle kosta på tok för mycket att lagra tiotals terabyte, inklusive backups, och jag får då inte heller ut ens i närheten av samma prestanda som lagringen hemma.

Google drive, oändligt med data. Ett par hundralappar i månaden. Och om prestanda är ett problem, koppla till egen server med tex rclone.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706
Skrivet av burger_:

Så vad blev det för val @tqila?

Jag gav upp på att lägga all inkomst (och tid) på diskar och hårdvara och gick över 100% på molnlagring. Så nu behöver jag inte tänka på att diskutrymme tar slut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706
Skrivet av NoExitTV:

Något särskillt som gjorde att du valde en dedikerad server istället för deras cloud vps'er? Bara nyfiken.

Fick en rekommendation om att köra det. Helt ärligt så är jag inte helt säker på alla skillnader mellan vps och dedikerad. Men jag behöver full tillgång till grafikkretsen på cpun. Tvekssm till om jag kan få det på en vps där allt delas mellan flera användare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706

Vet inte om jag är för trött eller om informationen där är extremt bristfällig. Men hur som helst så får jag det inte att fungera genom att göra som det står att man ska, med dns-o-matic.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706

Hålla dynamiskt IP uppdaterat när man använder Cloudflare?

Jag har flyttat över hanteringen av DNS till Cloudflare (från Loopia). Och kan således inte använda mig utav Loopia för att hålla mitt dynamiska IP uppdaterat mot de subdomäner jag önskar ha det kopplat mot.

Och har heller hittat någon lösning för att uppdatera IP till subdomän mot Cloudflare.

Så, ni som använder Cloudflare och har dynamiskt IP, hur gör ni?

Av anon170706
Skrivet av NoExitTV:

Kolla in https://www.hetzner.com/cloud. Varje VPS inkluderar 20TB traffik så borde räcka en bit om det är streaming av stora datamängder du vill ha

Har för närvarande 3st vps'er hos dem i Finland och det har lirat brai ungefär 1 år.

Suttit och kollat på deras tjänster sedan igår. Och bestämt mig för en dedikerad server från dem, genom deras auktionssystem.

Av anon170706
Skrivet av AleMal:

@tqila: Kör en del egna python och node appar på digitalocean och är grymt nöjd med de, annars så är även AWS bra och rätt prisvärt. Körde AWS tidigare. Hoppade över till DO då jag fick lite gratis demo pengar där, och har inte orkat att flytta på de nu. Skulle jag dra igång något nytt idag så hade de troligen blivit AWS i ett svenskt DC, alternativt hemma hostat.

Ska man köra någon form av applikation på AWS som streamar media så blir det extremt dyrt vad jag läst mig till i deras prismodell.
Borde finnas någon vettig VPS där nätverkstrafiken inte är svindyr. Och behöver inte mycket lagring för jag tänker att jag kopplar gdrive med rsync till VPS'en (om det är möjligt).

Av anon170706

rekommendera VPS

Denna frågan är väl egentligen tvådelad.

Är ute efter en riktigt bra, men prisvärd, VPS.

I ena fallet ska den användas för webhosting.
I andra fallet ska den användas för att köra applikationer av olika slag (tänk liknande t.ex tautulli, radarr och liknande applikationer)

Vad skulle du rekommendera?

Av anon170706
Skrivet av GreyWilk:

@tqila: Det är ju upp till dig. Jag tycker varken eller hur vida du ska köpa eller inte köpa.

Ska du köpa den hårdvaran som du pratar om vare sig du kör unRaid eller inte så spelar det ingen roll om du börjar med en trial.
Är hårdvaruinköpet beroende på om unRaid fungerar bra eller ej så kan du ju ändra inköpet.

Du kan också ta kontakt med Lime Tech och se vad de säger om den maskinen du tänkt köpa alternativt specifik hårdvara.

Jag tänker inte köpa (och då lägga ut pengar) på hårdvara, innan jag vet om det faktiskt fungerar med unraid. Allt annat är ju bara idiotiskt enligt mig. Tidskrävande med alla returer som kommer ske när man köpt "fel" saker. Dåligt för miljön med alla returer och extremt onödigt om man kan kolla upp INNAN köp att allt faktiskt fungerar (som jag gör med bland annat det första inlägget)

Och om det inte framgick i första inlägget (då inlägget saknade information om SPECIFIK hårdvara) så har jag inget bestämt. Som jag sa, mitt inlägg var för att ta reda på vad som fungerar, så kan jag göra val därefter.

Har mailat både LimeTech och skapat inlägg i unraid forumet, men både företaget och forumet verkar i princip stendött. Får inte svar någonstans. Wikin är utdaterat och hela konceptet känns rätt oseriöst. Så börjar tveka på om jag verkligen ska köra unraid och inte hoppa på något annat, som t.ex freenas (om jag inte väljer t.ex windows motsvarighet till unraid, stablebit drivepool eller storage spaces)

Av anon170706
Skrivet av GreyWilk:

@tqila: Ah, right. Jag tänkte konsumenthårdvara. Glömde läsa visst.
Jo, jag har sett det också men är tyvärr inte så insatt i kraven för serverhårdvara.

Testa med 30 dagars trial?

Tycker du att jag ska köpa hårdvara för.10-15 tusen och sedan testa med unraid trial? Om det inte funkar sen, vad tycker du jag ska göra då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706
Skrivet av GreyWilk:

@tqila: unRaid är inte riktigt någon Enterprise-lösning utan snarare konsumentlösning och det är en linux-kärna som fungerar med vanlig klienthårdvara och har inte några speciella krav.
Sedan finns det några mindre bra fungerande komponenter som Marvell-kort för I/O.

Ok, själv har jag fått uppfattningen av att kraven är stenhårda på raidkort, epxanderkort, backplane osv. att det måste vara väldigt specifika varianter/modeller. SAS1 backplane är t.ex inte rekommenderat. LSI HBA controller ska det vara tydligen osv..

Av anon170706

Hur hittar man rekommenderad/kompatibel hårdvara till unraid?

Wikin har inte uppdaterats på flera år och forumet verkar mer eller mindre stendött (får i alla fall inget svar på sådana här frågor)
Google ger dåliga (läs gamla) resultat.

Ska bli en rackmonterad 24+ HDD lagringsserver som inte kör några vm, docker osv.

Av anon170706
Skrivet av sebbeh:

Har två plattformar i samma gen med bättre cpu:er och mer ram att tillgå vid intresse. Bara chassit som behövs.

Samma plattformar som supermicro chassit? Eller menar du det du länkade längre ner i ditt inlägg? Eller du kanske menar hårdvaran? Är det psuer också? Vad ska du ha? Ålder?

Skrivet av sebbeh:

Det tar inte mer än en timme på sin höjd att skruva i ett moderkort, lägga i cpu:er, montera cpu-kylare och trycka i ram-stickor.

Nej, men då ska jag leta upp/lyckas hitta rätt komponenter som passar till chassi/moderkort osv.

Skrivet av sebbeh:

Nu vet jag förvisso inte hur du ska placera din server och om den behöver vara tyst, men det chassit kräver lite moddning för att byta ut screamer-fläktarna (80mm's) liksom PSU:erna till ett ATX-nätagg. Är du inte ljudkänslig så ptjah, den kommer ju göra jobbet i alla fall.

Inget krav på tyst då allt står i ett rack i ett förråd. Men det är klart att någon övre gräns finns det ju..

Skrivet av sebbeh:

Satt själv och väntade en månad eller två tills nyligen (i hopp om ett fynd) men slutade med att jag köpte nämnt chassi ovan (https://www.servercase.co.uk/shop/server-cases/rackmount/4u-c...)

Där verkar både rails och psu vara slut. Eller åtminstone inte gå att beställa när man köper chassit. Är det chassit tystare än supermicro? Bra kvalité? Dvs inget plastigt skräp som det finns så mycket av för låga fina priser?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon170706

Skulle detta kunna vara något?
http://ggsp.se/supermicro/4318-supermicro-sc846-4u-24x35-2x-e...

Då är det dessutom färdigt så jag slipper (pga tidsbrist) köpa alla delar, plocka ihop allt, testa allt osv..

Eller är det någon del där som inte är kompatibel med unraid kanske? (t.ex raidkontrollern)