Inlägg

Inlägg som kinc har skrivit i forumet
Skrivet av Meantek:

Jag kan bekräfta att jag är gammal räv, ja.

Skickades från m.sweclockers.com

Önskar er lycka till

@fjamsetramsa Är "Above 4G Decoding" aktiverat i BIOS? Det krävs ofta för att köra flera grafikkort med mycket minne.

Kolla 3.5.8 här: https://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/Socket3647/WS_C621E_SAGE...

Nya A-klass med lite teknik- och stylingtillval om du vill ha en bil som känns så modern och lyxig som en bil omkring 300kkr blir just nu.

Om du vill ha mycket bil och teknik för pengarna, bryr dig mindre om varumärke och styling så rekommenderar jag Tiguan Executive Edition med "Active info display" som enda nödvändiga tillval enligt mig. Men lyssnar du på musik så rekommenderar jag även att uppgradera ljudet.

Då har du även fyrhjulsdrift, parkeringsvärmare (underbart om du inte har garage på vintern och du kan ventilera bilen på en varm sommardag via app), adaptiv farthållare med lane keeping (inkl. kökörning), car play, 190 HK och DSG-lådan med 7 olika utväxlingar. Som är mycket responsiv för klassen.

Executive edition innebär att VW skalat ned på utseendet utvändigt, t.ex. alla kromdetaljer är borttagna. Så det låter som att denna passar dig. Kostar omkring 300kkr beroende på ÅF och vilken rabatt de vill ge dig.

Skrivet av albin.wik:

Uppdaterade annonsen med en till bild, detta med skärmstyrka på max. Kanske svårt att bilda sig en uppfattning då det är så sjukt ljus i rummet.

@Kinc, om du fortfarande är intresserad så säg till, annars går Vitan till @Anxiety666

Svårt att se ja, men om den är använd sparsamt så borde det inte vara problem utöver det vanliga med den.

1000kr är mitt bud, kan hämta och betala med swish på plats.

Skrivet av albin.wik:

Ok. Låt mig fotografera vitan imorn när jag är hemma igen. Gällande batteri allt jag kan säga är att jag antagligen kört mindre än 20 cykler på batteriet.

Tack!

Är intresserad av att buda 1000kr men skulle vilja få ett hum om hur skärmen och batteriet klarat sig. Har du möjlighet att ta en bild när skärmen visar en helt svart bild och ljusstyrkan på max? Även om du använt den nyligen och kan ge en uppskattning för hur länge batteriet håller. Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av F0rss:

Fast det du missar är att han blir passagerare när han kommer ut på banan igen med tanke på hans däck är fulla av gräs och han har inget grepp alls.

Som jag ser det är det inte med uppsåt han stänger för Hamilton utan det är effekten utav dåligt grepp.

Instämmer till denna bedömningen av det som hände. Ju fler gånger jag såg det desto tydligare blev det att Vettel ska vara lycklig som inte hamnade i muren. Förstår dock Hamiltons reaktion och känsla av att han blev blockerad med avsikt.

Tycker även det var lite osportslig radio från Mercedes, de fick domslutet, de behöver inte förstärka det genom att gratulera Lewis till att att han tvingat fram misstaget.

Skrivet av Fulci:

Hoppas det blir ett bra race. Kvalet var spännande i alla fall och bjöd på lite överraskningar.

Hoppas på en bra fight mellan Hamilton och Vettel utan incident på första varvet. Ska också bli skoj att se hur Verstappen tar sig upp genom fältet.

Min bil är svilermetallic med transparent vinylfilm runt hela, mot stenskott och annat. Det gör att när den den glänser extra mycket. Har varit med om flera gånger att jag parkerar bilen och blir bombarderad inom någon minut av fiskmåsar i Varberg.

Dessa IoT-tillämpningar använder jag:

Musik: Ett SONOS-system som styrs med Google Assistant via IFTTT.
Dammsugare: Hade inte behövt vara uppkopplad, fungera bra på schema, men antar den kvalificerar här
Belysning: Har 14 brytare och dimmers (433MHz/Zwave) som ansluter till en Telldusbasehet. Styr med Google Assistant via IFTTT.
Humidor: Jag får ett meddelande när luftfuktigheten går under en viss nivå via en 433MHz-givare som Telldusbasenheten lyssnar efter, så inte automatiserat men ändå uppkopplat

Utöver detta kan jag inte komma på så mycket mer jag behöver för en lägenhet.

Spelar ett 16 bit-inspirerat spel vid namn CrossCode nu. Det påminner mig om Alundra som jag gillade mycket på PSX. Andra säger att det liknar Secret of Mana vilket jag inte kan svara på eftersom jag inte spelat det. Hur som helst, kolla upp CrossCode Spelar via GOG själv men finns även på steam och är på väg till konsol.

Skrivet av N0tepad:

Vad tror vi om helgens race? Hoppas att Ferarri kan vakna till lite, det hade inte skadat alls!
Vekar lova bra väder med 20c och sol hela helgen (om än något tidigt att konstatera)

Ja det hade varit kanon om Ferrari visade liknande form som de gjorde under vintertestet så de har möjlighet att utmana Mercedes. Vettel behöver visa form också, han har inte presterat på topp under årets säsong.

Skrivet av macce601:

Då har vi nån ting att gå på iaf.
Tack! 🤟

Nu har jag fått info om att ROG Rapture GT-AC2900 kommer att finnas tillgänglig hos svenska återförsäljare i början av Juni

Skrivet av Sidde:

För att mercedes aldrig vrider på vid träning. Finner det märkligt att kommentatorer och skribenter låter sig bli lurad race efter race, år efter år. Mercedes är en bättre bil, är i många fall snabbare och sannolikt nästan alltid mer lättkörd.

Tror det kommer från ett hopp om att att Mercedes dominans de senaste 5 åren ska utmanas på riktigt. De som täcker F1 är ofta väldigt investerade i sporten och vet att dominansen måste ta slut om F1 ska få en större tillväxt.

Men i det här fallet tror jag det handlar om att Mercedes testade med för mycket downforce i FP3 och att banan var mycket varmare. Framåt slutet av Q2 var den så kall att Ferrari inte kunde få liv i däcken på rätt sätt.

Jag förstår inte heller varför Ferrari tog risken med medium-däcken i Q2. På en stadsbana med murar behöver föraren ha en progressiv utveckling för att hitta tid, de störde helt det med denna strategin.

Jag ser det som att Ferrari förmodligen har en marginellt snabbare bil är Mercedes när allt funkar. Men en kombination av ett avvikande aerokoncept som försvårar setup och konstiga strategiska beslut gör att de inte har en chans mot Mercedes.

Skrivet av Oskar80:

är det pumpen som inte gillar mer en 60c?
kan man hitta den siffran i någon bruksanvisning eller liknande?
vad tror du om petg rören, när böjer dom sig?

Pumpens spec säger att vattnet inte ska vara varmare än 60C. Vid 70C vill jag minnas att den typen av plast börjar bli mjuk.

Tänk på att Furmark belastar grafikkorten mer än ett typiskt spel gör, så medans det kan vara användbart för stresstest så är det missvisande om du utgår från den belastningen för att optimera din kylning.

Min rekommendation är att du istället loopar Time Spy Extreme eftersom det har mycket bra skalning med SLI, bättre än något spel, så det ger dig lite extra marginal. Alternativt om tanken med systemet är content creation med t.ex. CPU+GPU hybridrendering så använd en applikation med den renderingsteknik du använder för att optimera.

Du kan låta vattnet bli varmare, uppåt 60C är inga problem.

Beror på vilket spel och var jag spelar

Vid skrivbordet spelar jag på 3440x1440 (100Hz) och 2560x1440 (165Hz), kör 16:9-skärmen för spel som inte har stöd för 21:9.

När jag sitter i soffan så spelar jag på 3840x2160 (60Hz), för spel som är bäst med handkontroll, t.ex. JRPG.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Man behöver inte peta i ECU:n längre.

Problemet med piggybacklösningar är att utveckling ofta upphör så fort ECU:n hackats och att de därför sällan släpps som en färdig produkt (pga att försäkring och tillverkargaranti inte påverkas i en stor del av den totala marknaden). Så det är snarare ett verktyg för de som vill utveckla optimeringen innan ECU:n har har hackats. Men det finns även ECU:er som skyddar mot piggyback genom att den försöker känna av när den blir "lurad" att allt är normalt. Detta är i varje fall erfarenheten jag hade med bilen jag hade tidigare och bilen jag har nu.

Skrivet av mrqaffe:

Det enda som nämnts som är i närheten av en sportbil är Miatan, jag föreslår också en sån eller så får du definiera vad du är ute efter för BMW 1serien och Golfar och liknade är inga sportbilar, BMW Z3, Z4 är däremot sportbilar inom budgeten.

Klassar du inte Boxster och 911 Carrera som sportbilar? För mig är de absolut det

Skrivet av Cequence:

En Porsche Boxster S är ju aldrig fel, 260-295Hk beroende på årsmodell.

Instämmer helt! Kan man sträcka ut budgeten något så skulle jag rekommendera en 996 911 Carrera istället.