Inlägg

Inlägg som JLockhart har skrivit i forumet
Av JLockhart

Att kalla det en prissänkning på 1100 kronor ignorerar ju faktumet att Inet liksom andra återförsäljare nyligen har höjt priset på 7900X, liksom dom gjort på samtliga X-versioner av marknadsföringsskäl så att non-X ser ut som bättre deals än vad dom egentligen är. 7900X kostar 6300 på flera ställen för tillfället men har varit nere på under 6000 innan så det är knappt en prissänkning. Ryzen 7700X kostade 4500kr på Komplett igår nu kostar den 4800kr osv. Med andra ord så får du en något sämre produkt för någon hundralapp mindre än du fick innan. Det enda värdet ligger egentligen i den medföljande kylaren om du värdesätter den.

Personligen är jag besviken men inte förvånad. Tror inte AMD kommer sälja mycket av den nya generationen den närmsta tiden med tanke på det dåliga värdet kombinerat med dom dyra moderkorten och kravet på DDR5. Dock verkar den gamla generationen fortfarande sälja som smör så dom bryr sig nog inte så mycket.

Av JLockhart

Tror nog många har beställt från mer än en leverantör för att garantera sig ett kort så det är möjligt det kommer skickas tillbaka en hel del nästa vecka.

Själv är jag ganska nöjd så länge beställningen går igenom. Visst kunde man önskat mer för mindre pengar men med tanke på att detta kortet drar förhållandevis lite ström så slipper jag uppgradera nätaggregatet samtidigt vilket sparar mig åtminstone 1200kr.

Av JLockhart

Är det nån som vet vid vilken tid imorgon som korten släpps till salu? Eller är det direkt vid midnatt?

Av JLockhart

Verkar som att några har avbokat sina Gigabyte X670 moderkort från julkalendern så om någon är sugen så finns det 3 uppe för medlemspris för tillfället. https://www.inet.se/produkt/1903999/gigabyte-x670-gaming-x-ax...

Av JLockhart
Skrivet av MightyToni:

Du kan också kolla i fyndhörnan på Inet, där fanns det bra 750w PSU för under 1000SEK, skulle gissa att de kommer sänka priserna i mellandagarna.
https://www.inet.se/fyndhornan?filter=%7B%22templateId%22%3A3...

Inet ger bara 1 års garanti på produkter från fyndhörnan. I dom flesta fallen så sparar du en hundralapp och offrar två års garanti vilket inte låter värt det.

Skrivet av delta76:

both are made by Seasonic actually :). I would say both will perform as good, so pick one cheaper from your favorite retailer and be happy.

RM850x v3 is made by Channel Well Technology.

EDIT: Ajja nog med snack om PSU. Diskussionstråd för dagens fynd trots allt. Peace.

Av JLockhart
Skrivet av BlommaNN:

Tack, ifall jag tar någon av ovan vilken skulle du rekomendera?

Jag är ingen expert på nätaggregat tvyärr. Corsair är välrenommerat inom nätaggregat men ASUS ROG Strix är egentligen gjorda av Seasonic som också är ett stort namn inom nätaggregat så jag skulle gissa på att det inte är någon större skillnad i kvalité. Däremot så har ju Inet betydligt bättre rykte än Webhallen och jag tycker oftast det är värt att betala lite extra för att köpa från en pålitlig återförsäljare med bra kundservice. Jag skulle rekommendera att dra några snabba google sökningar efter recensioner och se om något står ut som en fördel för den ena eller den andra i ditt användarfall.

Av JLockhart
Skrivet av BlommaNN:

Behöver ett nytt nättagg för mitt (förhoppningsvis) kommande 7900XTX från komplett.
Är detta ett bra alternativ till ett bra pris?
https://www.inet.se/produkt/6904964/corsair-rm850x-850w-v3#fr...

Hittade detta också, något att ha?: https://www.webhallen.com/se/product/317149-ASUS-ROG-Strix-85...

Eller bör man vänta tills "mellandagsrean"?

Så vitt jag kan minnas så är det ganska vanligt att bra 850w nätaggregat går ner till runt 1200kr under reor. Jag har ingen insikt att erbjuda när det kommer till huruvida detta kommer vara fallet under mellandagsrean men priserna kan definitivt pressas mer än dom gjorts i erbjudandena du länkade.

Av JLockhart

Om man missade erbjudandet på XL versionen av Elgato Stream Deck så finns det en 15-knappars version nedsatt till 1100 på Elgiganten ifall det räcker, vilket jag tror det gör för dom flesta. Länk

Av JLockhart

(SLUTSÅLD)

KFA2 GeForce RTX 4090 SG på NetOnNet som fyndvara för 20190kr.

https://www.netonnet.se/art/outlet/fyndvaror-datorkomponenter...

Av JLockhart

(SLUTSÅLD)

MSI Gaming X Trio RTX 4080 på NetOnNet som fyndvara för 14490kr.

https://www.netonnet.se/art/outlet/fyndvaror-datorkomponenter...

Av JLockhart

Produkt: Logitech G PRO X Headset 7.1 (SLUTSÅLD)
Länk: https://www.inet.se/produkt/6610641/logitech-g-pro-x-headset-...
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5168477
Pris: 599:-

Från dagens julkalender på Inet. 30st till salu. Kräver inloggning.

Av JLockhart

Produkt: Seasonic Prime GX 850W
Länk: https://www.inet.se/produkt/6903861/seasonic-prime-gx-850w
Kategori: Nätaggregat
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5210542
Pris: 1390:-

Sweclockerspris från dagens julkalender. Kräver inloggning på verifierat konto.

Av JLockhart

Nu har nätaggregatet uppdaterats med rabattpriset.

Av JLockhart
Skrivet av SpetsnaZ97:

Inga spel verkar följa med längre, Callisto och Dead Island 2 fanns tidigare med kortet.

Hade en beställning som jag avbröt idag då jag insett att en custom vattenkylning kostar minst 3700 även med 20% rabatt på Inets EKWB sortiment 😩

Finns även luftkylt för 8555 kr https://www.proshop.se/Grafikkort/GIGABYTE-Radeon-RX-6900-XT-... som hade blivit billigare om man inte har vattenkylning.

Just Gigabyte verkar ha dåliga recensioner på sina kort. På vattenkylda kortet har dem blandade metaller som gör att det eroderar, finns bilder om man googlar lite. Och inkompatibilitets problem med luftkylda AUROS kortet enligt Amazon recensioner.

Kul att korten verkar bli billigare iallafall 🙂

Gigabyte är definitivt inte ett märke som hålls speciellt högt nuförtiden verkar det som men det är nog den bästa dealen som dykt upp i det prissegmentet denna rean då 3080 verkar så gott som försvunnit. Jag la en beställning själv. Dom kommer inte in förrän den sjunde december så man har tid på sig att annullera ordern om man ångrar sig/hittar en bättre deal utan att behöva skicka tillbaka något. Väljer man den som julklapp kan man tydligen till och med få öppet köp tills 31:a januari så då har man gott om tid på sig att se vad mer som kommer från AMD/Nvidia. Hörde 4070 Ti kommer i början av januari men antagligen blir det ännu ett rån. Och 7000-serien i december är väl ett ganska stort steg upp i prisklass jämfört med 3080/6900XT. Ajja det är surt på marknaden nu annat går inte att konstatera. Jag ville undvika köpa begagnat igen men men. Kanske får det bli så ändå.

Av JLockhart

Produkt: GIGABYTE Radeon RX 6900 XT AORUS Master
Länk: https://www.proshop.se/Grafikkort/GIGABYTE-Radeon-RX-6900-XT-...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5730578
Pris: 8555,00 kr

En luftkyld version av 6900 XT. Antagligen blir det ungefär samma pris och mindre arbete att köpa detta än den vattenkylda versionen där man måste köpa in och sätta ihop själva kylningssystemet själv.

Av JLockhart
Skrivet av kniven:

Finns det nån fläktkylare man kan stoppa på detta? Eller nån smidig kombo för att få det vattenkylt till en rimlig peng? Jag vet att det är lite bakvänt men det var ett bra pris

Jag såg någon reddit tråd tipsa om Arctic Accelero men inte specifikt för denna modellen. Möjligtvis kan du hitta en version av den för 6900XT eller något liknande om du kollar runt. Vattenkylning verkar inte vara lätt att få för en rimlig peng baserat på min ganska snabba googling och totala oerfarenhet. Själv valde jag att annullera ordern. Jag har absolut ingen tillit till min förmåga att hålla på med sådana saker. Plug&Play är det enda rimliga alternativet för klåpare som mig.

Av JLockhart
Skrivet av Lennhager:

Rätt pris verkar komma upp i kassan, fick igenom en beställning precis till det billiga priset

Hade fel. Fungerade för mig också nyss. Testade några gånger och till slut uppdaterades det till 6500kr.

Av JLockhart
Skrivet av Eldarion:

Får ändå tillstå att det var ett antiklimax att sista erbjudandet är en eltandborste 5 minuter innan 00:00.. fan det lät ju till och med i manus som att "Fast vi har en grej till" - Om inte annat hade det varit en bättre ordning att köra tandborsten som det näst sista erbjudandet, och komponenterna som absolut sista. Riktigt bra priser där på hårdvaran, för övrigt.

Mjo han valde väl att satsa på humor på slutet för han inte hade mer att lägga till, vilket inte nödvändigtvis är fel, men när hela chatten sitter och hoppas på en rimlig CPU/GPU drop så är det lätt att förstå varför det slog väldigt fel.

Av JLockhart
Skrivet av sdaniel1:

Drivrutiner version? Graffkort? ips glow / bleed? (stativet är ju fantastiskt., Vilket stativ går att sätta på bak och fram! jo skärmar som aldrig når marknaden. Om du har musmattan där så kanske du ska skaffa glasögon? Du bör ju minst ha ett knytnävslag fram till skärmen då kan man omöjligt ha musen så långt fram! vinkla tankenbord och dra in musen in mot mitten och slipp få problem när du är pensionär! Vad har du för apindex?

1080 Ti med nyaste drivrutinerna. Fick inga blackscreens före fixen så vet inte om jag hade det problemet men dom nyaste drivrutinerna hade varit ute sen den 10:e så jag tror inte dom gjort någonting åt problemet och jag hade säkerligen fått blackscreens förr eller senare. Tror ditt funkar för du har 2070 som inte ska ha några problem med denna monitorn.

Inga döda pixlar eller BLB. IPS glow är lite starkare i nedre hörnorna men ingenting som stör mig. På en svart bakgrund i ett mörkt rum med 10 i brightness så ser jag att dom hörnen har ett svagt glow. Hade 24 innan och då syntes det tydligare men ingenting som störde mig när jag tittade på film/spelade spel.

Jag sitter mer än ett knytnävsslag ifrån skärmen men mitt problem är att jag sitter lite bakåtlutad då det är mer ergonomiskt vilket skapar extra avstånd. Jag skulle vilja ha skärmen ungefär en armlängd ifrån mig men kan inte för då tar den över för mycket av musmattan så ett skärmstativ är nog den bästa lösningen för mig. Men som sagt det är något jag hade köpt förr eller senare ändå då jag vill lägga till en eller två extra skärmar.

Av JLockhart

Plockade äntligen upp skärmen, körde fixen och har suttit och testat spel med g-sync och 165hz. Inga problem hittills men dom spelen jag såg nämnda tidigare är inte spel jag har tillgång till. Hittills testat Dragon Age, Rocket League, Portal 2 och Deus Ex: Mankind Divided. Som det ser ut just nu så kommer jag behålla skärmen men jag valde ändå att anmäla för ångerrätt så jag har 14 dagar till att lämna in den om det skulle vara så att jag får problem. Annars är allt prima. Aldrig haft bättre än 24 tum 1080p TN skärm innan så detta är en väldigt märkbar uppgradering för mig. Bara lite irriterad över foten. Önskar man kunde vända den så bumerangen går bakåt för just nu sticker den in under musmattan. Men jag ska väl ändå köpa stativ och en extra skärm under våren så det löser sig på sikt. Kommer fortsätta prova spel under dagen så får vi se om detta håller.