Inlägg

Inlägg som RepZi har skrivit i forumet
Av RepZi

Har inte ens överklockat den, standard överklockning från fabrik.

ASUS GeForce RTX 2070 8GB DUAL OC

https://www.inet.se/produkt/5406833/asus-geforce-rtx-2070-8gb...

Av RepZi

Köpt ny dator för ca 3 månader sedan och nu är den trasig

Hej!

Valde delar för att köpa dator hos Inet och köpte en tjänst så dem bygger datorn åt mig. Detta var för ca 3 månader sedan och igår natt skärmen väldigt konstig. Provade med min gamla skärm och blev samma sak där med. Försökte även att installera om drivrutiner för grafikkortet och blev samma sak igen. Trodde sedan att kanske skulle kunna återställa datorn bak i tiden men misslyckades med det också. Grafikkortet är Nvidia RTX 2070 OC, kostade 7000 kr och min gamla dator med gamla grafikkort från 2009 fungerar än till ett skratt. Tror ni som mig att det är grafikkortet det är fel på eller något annat i datorn? Får väl ringa Inet och begära att dem lagar den åt mig. Hoppas att det inte blir alltför dyrt. Hur lång tid tror ni det tar att Inet lagar datorn?

https://i.imgur.com/palWKYp.jpg

Av RepZi
Skrivet av nackskägg:

Jag skiter fullständigt i vad du gör, det är felaktiga påståenden jag är emot.

Att du ens orkar...

Av RepZi
Skrivet av Sonyboj:

Absolut inte.

Sålänge du kompletterar och verkligen söker in är det inte bortkastat. Ta ett jobb och spara all inkomst tills när du börjar plugga. Jag levde bra på studielån ett tag och det fungerar, men att ha egna extra pengar som inte är lån är alltid en trygghet.

Iofs det enda lånet som är någorlunda okej inklusive bostad

Av RepZi

Förmodligen försent om inte basår erbjuder sen anmälan

Av RepZi
Skrivet av wezc00:

Vad sägs om denna? Fantastiskt dator som klarar allt på ultra utan problem!

http://www.blocket.se/ostergotland/Extreme_Gaming_i7__16_gig_...

"Jag vet vad delarna kostar idag om man skulle köpa de och bygga datorn så inga skambud."

Borde indikera något

Av RepZi

Sen annan sak, OT ville ju ha en bra bil i sin prisklass och inget annat

Av RepZi
Skrivet av Meantek:

Nej, men ingen av bilarna som nämnts är populärt kända för att vara roliga. Rent objektivt.

Cool story, bro.

Litar hellre på folk som kan sin sak som har bevisat det än någon random på internet

Av RepZi
Skrivet av Meantek:

Alltså... En observation bara - han efterfrågar en kul bil, och blir rekommenderad Avensis, Vectra, diverse Saabar, Aygo/C1/107 och andra narkoleptiska bilar. Jag menar, har ni som rekommenderar dessa bilar bara glömt kriteriet "körglädje" som står längst ner i trådstarten, eller är det helt enkelt det roligaste ni kört själva? Jag är genuint nyfiken.

Mazda MX-5 dyker upp som ett alternativ i mitt huvud, förutom Clio 172/182 som jag tidigare föreslog. Skottsäkra och körglada, billiga i drift. Kan vara tight att få in en i budget med svenska överpriser, men i exempelvis Tyskland finns det gott om alternativ för 2-3000€. Import från annat EU-land är vare sig dyrt eller krångligt.

Körglädje är ju högst individuellt om något så får väl köparen avgöra, vad du tycker behöver den personen inte göra.

Själv går Min Saab som en BMW e46 enligt recensioner runtom i världen samt har testat själv samtidigt billigare i omkostnad. Så länge Saab finns på vägarna så finns det delar

Av RepZi

Jag skulle personligen satsa på en bil med jäkligt billiga omkostnader.

Min Saab Vector kostar inte mer än 399 i månaden i försäkring

Av RepZi
Skrivet av Zcenicx:

Mja... köper du en ny bil kan du utgå ifrån att den är felfri. Är det en 9-3 och den kostade 41' så lär det vara en 10-12 år gammal bil, och man kan aldrig utgå ifrån att en 10-12 år gammal bil är felfri. Är den nyare än 10 år och kostar 41' lär man till och med utgå från att den är trasig.

Just svänghjulet är ju ett väldigt vanligt problem på 9-3, jag hittar det på en gång när jag googlar på "vanliga fel saab 9-3", vilket innebär att det ligger i ditt ansvar som köpare att kontrollera (då det är ett tämligen välkänt problem på den modellen). På samma sätt som framvagnsbussningar på VW, synkningarna på Volvo eller växellådorna på Opel.

Vet att nya bilar INTE är felfria som allt annat inget nytt.

Av RepZi
Skrivet av killawife:

Om man bortser från vem som har rätt eller fel, vilket i detta fallet verkar lite luddigt då det beror på flera faktorer, så kan man ju istället kika på vad man som köpare som anser sig ha blivit lurad har för möjligheter, vilket ofta brukar göra situationen enklare att förstå.
Det finns inget sätt att automatiskt få ersättning bara för att man råkar ha rätt, utan det man får göra är att försöka kräva in ersättning från säljaren på privat väg. Att polisanmäla någon för en sån här sak är verkningslöst då polisen skiter i det och lägger ner fallet. De kan egentligen inte göra nåt så det är ganska förståeligt att de gör så.
Man får då kräva in pengarna för en eventuell reparation från säljaren. Då behöver man ett kostnadsförslag från en verkstad, det kostar mellan 3-500 som regel. Man får sen försöka driva in pengarna via inkasso eller fogde vilket inte kostar något initialt. Om motparten motsätter sig skulden får man stämma denne i domstol och det kostar mellan 600-2500. OM man vinner målet(det är inte solklart) och motparten fortfarande inte vill betala så kan kronofogden driva in skulden, det kostar 600:-/år.
Man har alltså inget att förlora på att låta kronofogden skicka ut ett krav men efter det blir det helt plötsligt dyrt.

Visst är det trist när man råkar ut för sådana här grejer och det känns som onödiga pengar. Jag brukar dock tycka att jag får skylla mig själv när jag gör ett dåligt köp och sen är det inte mer med det.

Visst kan man göra så men med tiden du lägger ner på saken så borde du lätt att tjäna in den kostnaden via inkomst men allt är relativt och upp till en själv. Vad är viktigast, att ha rätt eller ta lärdom och gåvidare? : /

Av RepZi
Skrivet av lord_vasagos:

Priset Beror oftast på om det är dubbelmasse eller inte då dom brukar vara dyrare och sitter på många saab disel tror även passat har det på en del modeller och kan bli riktigt dyrt allrahelst på märkes verkstad och dom flesta andra med
Ok ja det var inget att bråka om och är normalt vad prylarna går på annars på "vanliga" ställen men går att komma undan billigare beg, biltema, ebay t.ex

Tror inte man rullar in på märkesversktad med en gammal bil, inte direkt värt det

Kopplingen eller vad du nämner behöver inte vara split ny, viktigast är dess skick.

Av RepZi
Skrivet av baxee:

Tänkte byta koppling samtidigt när han ändå byter svänghjul men kopplingen såg bra ut så de blir bara byte av svänghjul, lager samt slavcylindern.
Hittade en kille som byter allt för 6300 inkl grejerna så de var inte så farligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Härligt att det ordnade sig, du köpte en bra bil trots detta fel

Av RepZi
Skrivet av lord_vasagos:

Tror med som sebastian383 säger att det kan gå om säljaren medvetet sålt den defekt och är värt ett försök att få till en delning eller lösning för det kan bli en dyr histora och om inte jag minns fel är det vanligt fel på saab 9-3 disel där kopplingen i sig kan gå på minst 6000kr d.i.y och på riktig verkastad säkert tredubbla med reparation är min gissning

Byte koppling på min bil likadan modell som han men annorlunda motor för under 5000.

Av RepZi
Skrivet av borz:

Därför ska man ha vagnskada på försäkringen.
Är en skröna att man som förare drabbas av 6 siffriga kostnader.

Haha ja med den inställningen kan du köpa en Audi R8 eller något liknande idag

Försäkringar täcker inte allt här i världen, det fin stilta som gäller. Vad tillverkaren tycker är upp till dem att avgöra.

Av RepZi
Skrivet av hjorten66:

Har haft mer än 100 bilar men aldrig råkat ut för att ett svänghjul går sönder,och då har jag ändå en blyfot på 10 kg

Förklarar till antalet bilar

Av RepZi
Skrivet av Infraxtor:

Det är inte en lika stor risk då det är ett företag man handlar av och de har ett större ansvar än en privatperson t.ex.
Hur har skötsel av ens saker att göra med om det är tryggare att göra bilaffär på firma eller inte?

Då får man köpa nytt men inte kul när bilen pajar som tex VAG koncernen när motorn brakar och tillverkaren nekar garanti blir riktigt dyr läxa typ 100000-120000. Gäller att ligga före inte efter

Av RepZi
Skrivet av Infraxtor:

Exakt! Om man vill slippa krångel så går man eller åker med sin nuvarande bil till en bilfirma (cykel, buss eller tåg fungerar också) och köper bilen där.
Dock så kan det vara lite dyrare men det kan det vara värt!
*På väg mot bilfirman*

På vilket sätt är en bilfirma bättre? Handlar om att göra bra affärer och vara förbered på saken, om man sköter sina saker så räcker dem längre en genomsnittlig bil. Bilar i sig är den värsta affären du kan göra.

Av RepZi

Om man köper en bil får man väl var förbered på att det kostar, ett svänghjul kostar typ 5000:- sen ska det monteras sen är det klart. Hur du tycker det är värt att fullföljas är ju upp till dig, men lönar sig knappast att starta någon process på något som är din skyldighet.