Inlägg

Inlägg som Wully har skrivit i forumet
Av Wully
Skrivet av GLaDER:

@Falukorvig

Sådär, blev en sväng till klipporna emellan, men här kommer min graf!

Grafen nedan visar hur många timmar jag la per kurs. Grafen visar inte de åtta första kurserna jag läste, då jag helt enkelt inte hade börjat hålla koll på nedlagd tid då.

https://i.imgur.com/A2MgisO.png

Edit: Lite generalla tips kanske är av intresse också.

Många har redan nämn de viktigaste grejerna, men jag vill än en gång slå fast vikten av att:

Plugga ordentligt, från starten av varje kurs. Om du hänger med från dag 1 (eller åtminstone försöker göra det) på alla kurser kommer allt gå så otroligt mycket enklare. En kurs om 7.5hp "ska" ta typ 160h att genomföra. Som du ser i min graf var det ytterst få kurser jag la så mycket tid på. Det beror främst på att jag lärde mig kurserna under tiden som de gavs, och således inte behövde lägga massor med "inte schemalagd tid" på att plugga.

Tänk på att det viktigaste är att klara tentorna. Oavsett vad folk säger är det när allt kommer omkring examinationen av kursen som avgör om du får dina högskolepoäng eller inte. Jag vurmar för att man ska lära sig materialet, men om du har svårt för något i en kurs, men lätt för något annat, kan det vara värt att strunta i det som du inte fattar och fokusera på de bitar du känner att du kommer klara. Visst, det kanske är dåligt för din förståelse, men du går i skolan främst för att få en examen. Lära sig alla detaljer om ett visst ämne är en ynnest som endast ges de som väljer att doktorera.

Defaulta till att gå på föreläsningar. Det spelar ingen roll om alla säger att föreläsare F suger. Du går dit ändå och bildar dig en egen uppfattning (gäller för allt i livet, inte bara föreläsare). Visar det sig efter första veckan att F verkligen inte är bra, fine, då får du läsa in kursen på egen hand; men ha som grundinställning att gå på alla föreläsningar. Detta gäller alla schemalagd undervisning (räknestugor, labbar, etc.) gå på allt tills du har en anledning att inte gå på dem längre.

Ovanstående tips tog mig igenom 5 år (+ ett basår) utan en enda omtenta och med helt ok betyg.

Vad har du definerat med som studietid där? Är det bara "Sitter med papper och penna och räknar tal" eller är det även föreläsningar, labbar och dylikt?

Av Wully

@DoubleZed:

Typ av affär: Jag Sålde
Tillvägagångssätt: Frakt
Betalning: Swish
Produkt: Samsung 850 EVO SSD

Inget att klaga på, inget tjafs.

Slutbetyg: 5/5

Av Wully
Skrivet av KenzoM:

Tar gärna "2*8GB corsair DDR3 1600mhz (CML16GX3M2A1600C10), 600kr för båda".

Kan mötas upp i Sthlm från idag efter kl.17 fram till söndag kväll.

Betalar cash!

Mvh/KenzoM

Skickar PM

Av Wully

HDD och RAM

2*8GB corsair DDR3 1600mhz (CML16GX3M2A1600C10), 600kr för båda SÅLD
2*3TB Western digital red Nas HDD (WD30EFRX), 550kr styck eller 1000 för båda
1*2Tb Western digital red Nas HDD (WD20EFRX), 400kr

Eller 1200 för allt.

Kan mötas kring Stockholm eller fraktas emot att köparen betalar frakt

Läs hela annonsen här

Av Wully

Du... funderade inte på att lägga upp dina 10+ nokia annonser som en och samma annons?

Av Wully

Processen är en bok som kan vara värd att lyssna/läsa sig igenom, däremot så är den inte så lätt att ta sig igenom.

Annars tycker ju fantasy nörden i mig att alla borde ha läst Bilbo.

Av Wully

3650~ för 18kvm i en studentförort (delat kök) i Göteborg

5027kr för en 36kvm 1:a i Stockholm (5minuter buss + 10 minuter tunnelbana ifrån T-Centralen)

Av Wully
Skrivet av anon135729:

@Garmzon: Tack för ditt svar!

Är det säkrare med trådlöst/sladd via router än med sladd direkt i väggen från datorn?

Jag ber om ursäkt för mina usla kunskapsnivå inom området. Jag är tacksam för all info från folk som kan det här!

Det är oändligt mycket säkrar om du har en router framför datorn, just nu så beroende på hur din dator är inställd kan vem som helst nå dig och börja jävlas med dig. Troligen är det inte så illa, men det är STARKT rekommenderat med en router.

Av Wully

Ser att den är såld, men vad hade du förväntat dig för pris?

Av Wully

Du vill inte använda PuTTY för detta, utan du är ute efter som zin105 nämner att slå på SNMP och sedan köra någon övervaknings mjukvara (nagios, cacti eller dylikt).

Av Wully

Jag är nyfiken. Hur gammal är du TS?

Jag kanske är lite naiv, men jag trodde att alla yngre som växt upp har lärt sig att dobbel inte är något man blir rik på. Varför skulle någon driva ett företag som gjorde så att andra personer gick med vinst? Det ligger i deras intresse att tjäna pengar, och du är personen de tjänar pengar på.

Av Wully
Skrivet av Elghinnarisa:

Pinhole installeras mer eller mindre som vilket program som helst. Själv drog jag in raspbian och körde in pihole men dom har även stöd för andra distros också.

Vet ej vad retropie använder eller hur man vanligtvis gör det. Med vad jag kan hitta så är det baserat på raspbian så det ska nog inte vara något problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Kollade upp det hela efter mitt inlägg. Snabbaste vägen är att instrallera retropies egna image, sedan bara köra installations kommandot pihole utnytjar. Det bör vara en 5-10 minuters process.

Om det skulle vara något krångel så skulle det nog vara kopplat till för dålig CPU att driva båda två tjänsterna

Av Wully

Förväntar mig att båda kör raspbian i botten, alltså ska det inte vara några konstigheter att köra pi-hole som en tjänst i bakgrunden medans du har retropie igång.

Skulle ladda ner retropie och utnytja deras image för installationen av OS, sedan bara instrallera pi-hole igenom att köra

curl -sSL https://install.pi-hole.net | bash

.

Av Wully

Så många säkerhetsfel du har gjort här tyvärr. Tur att det bara är några spelservrar och ingen viktig data iallfall

Du borde kolla på följande:
VPN och bara låta ditt VPN nät koppla upp sig emot RDP
Sätta upp något logsystem som kan larma på bruteforce attacker. Utgår ifrån att du inte producerar så mycket loggar så tror att du borde kunna använda "Splunk Free" utan några problem
Inte använda "Administrator" kontot utan att använda ett annat konto.
Börja använda en lösenordshanterare och köra olika lösenord överallt. Jag kan rekomendera Keepass

Av Wully
Skrivet av Butto:

Varför vill inte du svara på min fråga om vad för svar du vill ha? Och varför beter du dig som ett barn i dina svar? Kanske dags att mogna istället för att bara hata i dina inlägg. Herregud vad larvigt...

Jag har inte sagt att det är enkelt att utveckla en app. Men hur ska man komma någonvart om man aldrig vill försöka? Det är helt upp till programmeraren om den vill eller inte. En timme om dagen blir 365 timmar på ett år...

Citat:

Appen är rätt simpel att programmera.

Nu får du ju bestämma dig.

Hur som helst, du är som alla andra "entrepenörer". Ingen IT förståelse och vill att folk ska jobba gratis för din vinning.

Lycka till, finns 1000 sådana som dig per lyckat projekt och de lyckade har troligen betalat lön

Av Wully
Skrivet av Butto:

@Wully: Jag är ingen programmerare så jag kan inte kasta ur mig hur många timmar det kommer ta att utveckla appen. En timme per dag kanske. Är det svaret du söker efter?

Om du inte är en programmerare hur vet du då att den är så lätt att göra?

Hur som helst, 1 timme om dagen kommer du inte långt på. Vet inte vad appen ska göra men kan med största sannolikhet lova att du inte lyckas skapa en app som blir lyckad (och vinst drivande) på under ett antal hundra timmar. Bara en PoC tar ju 10-20 timmar på mer eller mindre allt

Av Wully
Skrivet av Butto:

Du tror inte att idé och framförallt design tar tid? Det är lika enkelt för en programmerare att säga att en designer "bara" sitter och ritar, som jag säger att en programmerare "bara" sitter och knappar in kod. Att bara komma på en fungerande idé är inte heller så "bara".

Det är enkelt för folk som inte är insatta i företagande att peka fingrar...

Marknadsföringen står jag för, min enskilda firma håller delvis på med sådant.

Men du undeviker mystiskt nog frågan om eran tidssplit.

Jag pekar fingrar för jag har historien bakom hur startups brukar gå och vilka som gör det tunga arbetet. Det finns en anledning varför du letar efter programerar och inte programerar letar efter folk med idér

Av Wully
Skrivet av Butto:

Jag vet vad du menar och håller med. Men det som händer i de situationerna är att antingen är idén alldeles för grandios, att någon av parterna börjar bli för kritisk och sänker drivkraften eller att slutföringen av produkten aldrig blir av. Att jag driver ett eget företag visar väl ändå på någon slags verklighetsförankring när det gäller sådant? Jag är fullt medveten om vad som får ett projekt att drivas framåt och slutföras.

Att idén är alldeles för grandios och överdriven skulle jag säga är absolut största problemet. Som du säger att någon har en idé liknande "Uber fast... Facebook fast...". Istället är det bättre att börja mindre, oftast är det även de enkla idéerna som är bäst också.

Värt att nämna är överkritiken. Den ser jag som ett typiskt problem hos icke framgångsrika personer. Tror man inte på en idé kommer man ingenvart. Sedan ska man inte vara naiv, men hellre naiv än överkritisk om man ska välja.

Jag är fortfarande nyfiken vad du kommer bidra med och hur mycket tid du tror din partner kommer behöva lägga ner respektive vad du kommer behöva lägga ner.

Säger inget om att din idé är dålig, utan just att det är svårt/omöjligt att få kompetent hjälp om du faktiskt själv inte bidrar med något. Som du målat upp det så bidrar du inte till projektet. Tyvärr. Jag förstår att du har en idé och brinner för att försöka göra något med den. Men du måste antingen börja erbjuda en lön eller lära dig koda själv så att du kan lägga in minst motsvarande timmar som din partner.

Även, hur ska ni marknadsföra om du inte har råd med lön?

Av Wully
Skrivet av Butto:

Nja, de jobbar ju inte för mig. Dvs. att de får en stor andel av vad appen tjänar så de är verkligen inte gratis. Jag lägger ju ned tid på idé, design osv. också. På samma sätt de micromanegear mig micromanegear jag dem isåfall. Det är skillnad att jobba för någon och tillsammans med någon.

Tänk dig ett företag med en Co founder snarare. Jag söker någon att driva ett projekt tillsammans med mig är en bättre formulering.

Sorry, men det här låter som varje dåligt startup försök brukar låta. Arbete för andelar i en app som inte ens finns ännu, väldigt ovanligt att man får se en krona av det. Ännu ovanligare att det motsvarar en rimlig lön.

Kan vi överslags räkna lite, hur lång tid tror du att det kommer ta att utveckla appen? Alltså antalet timmar av konkret kodande.
Hur många av dom ska partnern göra och hur många ska du göra?

Förstår att jag verkar elak när jag sågar såhär, men om man kan det minsta kod så brukar man få folk som frågar om man vill göra liknande som detta. I slutändan är idén alltid rätt dålig (Som Uber fast... Som Facebook fast...) och/eller så skulle man själv behöva göra allt jobb.

Av Wully

Så. Bara så jag förstår dig rätt.

Du vill att någon ska jobba för dig? Vad är det du faktiskt ska bidra med, förutom idén? Att du vill jobba nära din utvecklare låter för mig som att du vill "micromanagea" den personen. Folk med idér finns det oändligt många av, praxis är sedan att man får betalt för jobbet man gör.

Du kommer inte hitta någon kompetent utvecklare som ska jobba för ditt projekt utan lön, vill du få utvecklingskraft gratis kan jag rekomendera "Open source", men då måste du själv kunda bidra. Varför skulle någon sätta igång och jobba gratis på ditt drömprojekt istället för sitt eget?

Sök lite på "work for exposure", det här låter som samma fiskeri av gratisarbete