Inlägg

Inlägg som Drickz har skrivit i forumet

@grollo92: Om du inte redan tittat här så finns en hel massa vandringsleder listade på Umeås turisthemsida. När du väl bestämt dig för att slå läger är det väl bara gå några hundra meter vid sidan om leden.

https://visitumea.se/sv/vandring

@Joakim Ågren: ok, må så vara, men allt som inte är testat är värt att testa.

Om du inte testat än.

Installera om router, d.v.s. fabriksåterställ, ny firmware, sen lägga upp nätverk på nytt.
Installera om datorernas nätverkskort. Avinstallera manuellt, glöm bort nätverk, och sen installera om.

Låter klurigt att du har kabel hela vägen men något bryter då och då. Speciellt då det inte bara är COD, utan Netflix också.

Är någon annan utrustning än fiberconvertern ny sedan du fick fiber?

Har 2st Ikea Vörda 17cm, som är fantastiskt bra. Vässar dom då och då med keramisk slipstav, men börjar vara dags att slipa mer ordentligt nu efter cirka 3 år. Känner att dom behöver sig en uppfräschning.

Har däremot inga bra referenser på vad som skiljer en så kallad kvalitetskniv från knivar för vanliga dödliga.

1 Nyare desktop för spel och annat.
1 Desktop för att emulera N64, gamecube, och spela lite andra spel i vardagsrummet.
1 Laptop för att spela och surfa on the go. Den börjar vara rätt gammal men helt klart närmre rekommenderade krav för WoW classic med flera spel än dom andra datorerna.
Tot 3 då.

Skrivet av Nima2001:

Någon som kan ge en opinion om detta spel, är det bra?
Jag har inte spelat denna serien alls men jag gillade typ settlers när jag var liten. Även spel som heroes of might and magic. Samt spelat age of empire.
Så kommer jag digga detta?

Testa på bara. Jag älskade Settlers, Age of Empires, och Heroes of Might and Magic som liten. Fattade inte Civilization då, men nu har jag 1300 timmar i Civ 5 och 6; 380 respektive 930 timmar. Rekommenderas!

Gillar denna starkt! Fler gåtor och 'skattjakt'!

2 hårddiskar för diverse lagring och spel som inte kräver laddtider. 3TB lagring där
3st SSD i stigande storlek. 256GB gamla systemdisken, 512GB m.2 nya systemdisken, 1TB nya speldisken.

Resor och datordelar eller tillbehör. Lever annars jävligt snålt. Behöver jag något så köper jag det som jag tycker är värt det.

Ser ut som att @fredde68 har högsta budet för tillfället. Kontakta mig för att gå vidare med köpet.

Skrivet av Raggz:

Bud 1000kr med avhämtning

Skrivet av LicKeN:

1200:- och kan hämta

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för era bud. Jag håller koll på tråden till slutet av veckan och ser vad som blir intressant.

@Fenix: Vi säger nej till det för tillfället. Jag säljer gärna allt som ett kit.

Köpte ett par Sennheiser Game Zero i hopp om att de skulle ha bra ljud och mikrofon. Mikrofonen var kass och ljudet var medelmåttigt. Inte dåligt, men definitivt inte lika bra som jag förväntade mig. Dom får hänga med tills muffarna nöts ut. Sen blir det att köpa dedikerade hörlurar och allt som har game i namnet får hållas långt borta.

Corsair TX650M

Begagnat nätaggregat, medföljande kablar syns i bild. De modulära kablarna är 1st PCIe 8 PIN, samt en 6 PIN för SATA.

Produktsida hos Corsair
https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Certified-R...

Jag kan skicka med Postnord eller sälja lokalt. Köparen betalar för frakt. Förskottsbetalning via Swish eller Banköverföring gäller.

Läs hela annonsen här

Intelt Socket 2011, i7-3820, 8GB, Hyper 212 EVO

Har plockat ur delar från en dator som en kompis skulle slänga då han köpt nytt. Tänker det är bättre att delarna får ett nytt liv i en annan burk istället för att bli elektronikskrot.

ASUS P9X79 - Socket 2011 https://www.asus.com/se/Motherboards/P9X79/
Intel i7-3820 3,6GHz (Jämförbar med i7-3770, Ryzen 5 1500X) Intel Produksida
Corsair 8GB 1866MHz Dual channel (2x4GB)
Cooler Master Hyper 212 EVO

Endast det som visas på bilder i denna annons medföljer vid försäljning.

Testade och fungerar, d.v.s. bootar normalt utan att någon LED för felmeddelande lyser. Jag har rengjort processorns kontaktyta och kylaren. Processorn är aldrig tagen ur sockeln efter demontering av moderkortet från chassi. Kan montera tillbaka kylaren med ny kylpasta om så önskas.

Jag kan skicka med Postnord eller sälja lokalt. Köparen betalar för frakt. Förskottsbetalning via Swish eller Banköverföring gäller.

Läs hela annonsen här

Skrivet av SunQ:

Svarade delvis på det i posten ovanför din
Men ja, jag tycker också jag ligger lågt. Men stora konsultbolag har ganska låga ingångslöner.
Utbildning är en 2 årig YH från nackademin och jag har jobbat 3-4 år ungefär.
Jobbar i Stockholm.

Ska börja spana runt lite, förbättra linkedin-profilen och allmänt bara få några erbjudanden man kan kontra med på lönesamtalet nu i vår.

Dock väger bonusen upp en hel del. Brukar ligga på mellan 1-3 månadslöner per år och främst kollegorna som jag trivs otroligt bra med.

Tänkte det.... du börjar kunna räknas till att vara erfaren nu, så tycker det är låg grundlön. Får ni bonus varje år så är det bättre förstås.

Skrivet av SunQ:

För att återgå till trådens ämne så ligger jag fortfarande på 35000/mån som projektledare på konsultfirma inom bygg. Skulle garanterat kunna hoppa upp ett gäng tusen om jag bytte företag. Men trivs väldigt bra just nu på firman. Bra bonussystem också.

Får jag fråga bakgrund och område? Antar det är region Stockholm-Mälardalen. Där är väl lönerna lite högre?

Har för tillfället 34000 i grundlön som arbetsledare mark med 5-6 års erfarenhet.

Det finns många spel som gjort de senaste 10 åren värda att spendera vid datorn.

RPGs: Kingdom Come, The Witcher - Dessa två spel har gjort störst intryck när det gäller single player. Kingdom Come var fräscht i hur de tacklade lvling systemen. Sedan var miljöerna mysiga och ibland kom jag på mig själv med att jaga i skogen eller bara vandra omkring. The Witcher visade upp det bästa av vad man kan göra i en SP-miljö. Välskrivna- och utformade uppdrag, storylines, och fantastiska miljöer. Sen att Gwent är ett fullständigt spel i spelet är helt fantastiskt.

MMO: WoW, LoL - Trots att båda spel ursprungligt släppts förra decenniet, så har jag spenderat mest tid i dem. WoW har gett mycket underhållning och sällskap i form av retail, WoTLK privatservers, och Classic på senare tid. League är ett spel som jämnt känns uppfräschat när RIOT ändrar items och detaljer på kartan. Det känns aldrig som att man kan allt.

ARPG: Path of Exile, Grim Dawn - PoE har varit ett fantastiskt steg in i ARPGs, trots att det är rätt oförlåtande. När man väl kommer in i det och lär sig mer och mer blir det bara roligare att bygga karaktärer. Grim Dawn är mer chill och är bättre att spela som solo-self-found. Helt enkelt lättare att bygga en välfungerande karaktär.

Civilization 6 - Mer invecklat än Civ 5, och har inte gått tillbaka sedan det släpptes. Mycket tid med vänner har spenderats i tävling om världsherravälde.
Cities Skylines - Den mest välbalanserade stadsbyggaren hittills, om än många andra har sin egna charm.
Minecraft - Har tappat sin charm för mig på senaste tiden, men har spenderat hundratals timmar både i survival och i creative. I början när det släpptes var spelet allt jag väntat på sedan LEGO Creator.

Många gånger då jag eftersökt paket så har de (schenker/postnord) startat en utredning, och plötsligt dyker paketet bara upp med en bil. Även fast det står att paketet är levererat/borttappat.