Inlägg

Inlägg som Frystpingvin har skrivit i forumet
Av Frystpingvin
Skrivet av Nithlon:

Vi måste sluta använda appar till allt. Finns det bra webbsidor så ska de användas!

Native appar har ofta mycket bättre användarupplevelse än många websidor och webappar, speciellt i mobil, så det är inte så konstigt att vi använder mycket appar

Av Frystpingvin

Tack för tipset @JonasT, det funkade! Hängde inte med helt på vad du menade med kabel 3 eller 4 men såg att det stod 12V2 på kabeln med två 6/8 pinskontakter som satt i grafikkortet. Testade att byta den mot andra kabeln där det stod 12V1 och då funkar det!

Men nog är Cities Skylines 2 tungt, det pushar grafikkortet 100% även bara i menyerna. Märker att det kommer ett högt pitchat, vinande ljud från nätagget. Kan ha funnits tidigare men det har inte varit så kraftigt då. Kanske inte pushat den lika hårt innan heller. Antar att det måste vara detta som är "coil whine"? Kan leva med missljudet, men visst är det rätt vanligt och inte nödvändigtvis något tecken på att något är fel?

Av Frystpingvin
Skrivet av JonasT:

Kikade lite närmare på designen på ditt nätaggregat och såg att det har dubbla 12 V-linor, och det är möjligt att du kör både processorn och grafikkortet på samma lina.

Kika var dina 6/8-pinskontakter till grafikkortet går in i nätaggregatet. De ska sitta på kontakt 3 eller 4 för att hamna på en separat lina från processorn.

Tack för tipset, ska prova det!

Av Frystpingvin

Dator kraschar av Cities Skylines 2, måste stänga av och på elen för att starta den igen

Hej!

Jag har ett litet oklart problem. Har följande komponenter:
Asus Prime B450-Plus
AMD Ryzen 5 3600
HyperX DDR4 16 GB
Radeon RX 6800 XT
Be Quiet! Pure Power 11 600W 80 Plus Gold
1TB M2 SSD

Laddade ner Cities Skylines 2 idag och tänkte börja spela det. Det är ju rätt o-optimerat så här vid release men jag klarar mig rätt bra med lägre FPS så tänkte att jag testar spelet ändå. Men till min förvåning så kraschar datorn helt och hållet när det laddar, innan man kommer in i huvudmenyn. Det kraschar väldigt abrupt med helt svart skärm och att datorn stänger av sig. När jag försöker starta datorn så startar den inte. Men om jag stänger av elen (switchen på PSU) och startar igen så funkar datorn igen.

Köpte nytt grafikkort i våras. Tänkte först köpa ett 6950 XT, och efter rådgivning från forumet kom jag fram till att jag testar att köra utan att uppgradera PSU. Men bestämde mig istället för att köpa ett 6800 XT istället. Då det har en lägre PSU rekommendation (750W) än 6950 så tänkte jag att jag testar utan att uppgradera PSU. Det har funkat fint fram tills idag, och har spelet en del rätt krävande spel som Cyberpunk, Starfield m.m.

Tror ni det är min PSU som är för klen? I och med att jag måste stänga av och på PSU så känns ju det mest logiskt, men å andra sidan konstigt att detta problem inte uppstått förrän nu.

Av Frystpingvin

Tjena! Fick du sålt denna? Är intresserad om det är så att du har kvar den

Av Frystpingvin

Säljer, tycker man kan få en rätt bra slant även för gamla mobiler. Säljer oftast via Tradera så där brukar prissättningen sköta sig själv och det brukar oftast bli mindre jobb än via Blocket då man bara packar och skickar telefonen till köparen efter vunnen budgivning och betalning.

Av Frystpingvin

Annonsen är avslutad

Av Frystpingvin
Skrivet av Edin1984:

Menade så klart 1600kr(typo)

Du har gett högsta budet! Skickar DM

Av Frystpingvin

Avslutar budgivningen imorgon klockan 23:59

Av Frystpingvin

Användare: @jonhed
Typ av affär: Försäljning
Tillvägagångssätt: Upphämtning
Produkt: Fractal Design Define C

Positivt:
Snabb kommunikation och upphämtning
Trevligt bemötande

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Frystpingvin

Annonsen är avslutad

Av Frystpingvin

Det visade sig att, efter köp, så passar inte grafikkortet till @jonhed som han trodde. Därför så är chassit fortfarande till salu, men att köpet sker via @jonhed. Ni kan PM:a honom om att köpa chassit!

(FYI @shoguo ☝️)

Av Frystpingvin

@jonhed vann budgivningen med ett bud på 250 i dm, samt att det blev en väldigt snabb och smidig upphämtning.

Av Frystpingvin
Skrivet av PeÖ:

e den minad i så fall hur länge vilken temp. Hur gammalt e kortet?

Kortet är inte använt för mining! Köpte det sommaren 2020.

Av Frystpingvin

Asus Radeon RX 5700 Dual EVO OC 8GB

Hej!

Säljer mitt Asus Radeon RX 5700 8GB då jag uppgraderat. Det är i fint skick och har alltid fungerat felfritt. Den har 3 DP-utgångar och en HDMI-utgång.

Hojta till om ni har några frågor!

Läs hela annonsen här

Av Frystpingvin

Fractal Design Define C i svart

Hej!

Säljer mitt svarta Fractal Design Define C då jag uppgraderat. Det är i fint skick.

Originaltillbehör och manual medföljer. Tror alla skruvar och småtillbehör är kvar men lämnar ingen garanti utifall det saknas någon skruv eller så som jag glömt bort.

Skickas tyvärr inte utan måsta hämtas upp i Stockholm.

Hojta till om ni har några frågor!

Läs hela annonsen här

Av Frystpingvin

Leveranstiden är osäker på 6950 XT, och såg detta 6800 XT som poppade upp i fynd-tråden så klickade hem det istället! Tack för hjälpen

Av Frystpingvin
Skrivet av Trigger:

Kollade runt lite och det verkar vara en bra nätdel som du kan känna dig trygg med att belasta med 600w kontinuerligt. Den har skyddskretsar som säger ifrån om lasten blir allt för stor. Det är förmodligen en bra bit över 600w!

Här är ett test på 850w varianten i samma serie
https://www.techpowerup.com/review/be-quiet-pure-power-11-fm-...

Som sagt, du kommer ligga närmare 400w än 500w vid spelande. Om du inte redan har så skaffa en mätare och kolla vid väggen och ta det x0,9 så får du ett ganska bra hum om vad lasten är på ”andra sidan”
Typ denna https://www.amazon.se/Energikostnadsmätare-strömförbrukningsm...

Grymt, tack så mycket för hjälpen! La en beställning på kortet.

Av Frystpingvin
Skrivet av Trigger:

Inget kommer ta skada för att du provar med ditt nätaggregat, du kommer inte ens upp i spcad 600w förbrukning. Så länge du håller dig borta från någon större överklockning så är du gott och väl på rätt sida specen.

Edit:
Tala gärna om exakt vad din nätdel har för modellnummer så kanske vi kan hitta mer info och tester. Jag brukat hur som helst aldrig gå på budgetvarianter och om din nätdel är i den lägre skalan så kan jag tycka att du borde budgetera för en bättre. Men det är inte för att du byter grafikkortet. Så borde man göra ändå

Ok, tack! Nätagget är ett Be Quiet! Pure Power 11 600W (den icke-modulära versionen).

Av Frystpingvin
Skrivet av Decster:
  1. 4K 60 FPS bör fungera bra, om det är målet.

Ja, det är 4K 60 FPS som är målet!

Skrivet av Trigger:

Nätdelen behöver du inte byta, kolla inte så blint på rekommendationer från gputillverkarna.
Fundera istället på vad du kopplar på som drar ström och hur mycket!

6950 ligger på någonstans runt 320-350w vid stresstest
3600 60-70w eller låt säga 130-150w för moderkort; ssd, minne,

Vad har du mer?

Jag tror att du får svårt att få datorn att dra över 500w vid stresstest.
Vid spelande så ligger du inte i närheten av det.

3600 borde inte hålla tillbaka ett 6950 i de flesta scenarion vid 4K. Skulle den nu göra det i några få fall so what? Det är ju inte som att det blir kärringstopp med bilen! Är du i första hand FPS junkie i cod så borde man välja annorlunda men det vet du säkert.

Grymt! Har en WD Black SN750 1TB M.2 SSD samt fläktar till processor och chassi utöver specs:en nämnda ovan. Då låter det ju som att jag kan testa att köra på mitt 600W nätagg. Om det visar sig att jag behöver ett bättre nätagg, kan komponenter ta skada eller är det bara att datorn stänger av sig isåfall?