Inlägg

Inlägg som Neteyes har skrivit i forumet
Av Neteyes

Hur väljer jag TV?

Tjena, inte haft TV på runt 5 år och är nu påväg att skaffa en.

Jag kollar just på
https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE55KU6075XXE/...
och
https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/49PUS6501/phil...

Helt ärligt mest för att dem finns tillgängliga i mitt lokalvaruhus.

Finns det ett självklart val mellan dem? Billigare är bättre såklart, min budget är runt 10k för det är mitt överskott denna månaden, men vill ändå kunna spara undan lite.

https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE55KS9005XXE/... hamnar ju exakt på min budget i princip, men är skillnaden tillräckligt stor för att den ska vara värd det? Sen är jag väldigt skeptisk till en kurvad display.

Kommer nog inte spela på den, och isåfall om jag gör det så är det bara casual, så om det är 50ms+ input lag så är det inte hela världen.

Av Neteyes

Köpa laptop med begränsad budget?

Tjena, tar examen nu om ~2 veckor och jag känner att jag behöver en ny laptop eftersom jag kommer vara tvungen att bo på mina föräldrars soffa under sommaren (eller tills jag hittar lägenhet/jobb) vilket betyder att jag inte kan sätta upp min stationära. Eftersom jag vill arbeta med webbutveckling behöver jag något bättre än laptopen jag köpte för 3k för 3 år sedan om jag ska kunna utveckla min portfolio.

Jag har runt 36-tusen i banken, så för att spara lite pengar om jag tex skulle hitta en lägenhet innan jobb så jag kan betala hyra så tänker jag mig en prislapp på runt 10 tusen för laptopen. Bara utvecklingslaptop, tyvärr är vettiga macbooks alldeles för dyra. Jag kommer inte spela eller så.

Jag har kollat lite på https://www.dustinhome.se/product/5010958838/k501ux men tänkte att det kan vara bra att dubbelkolla här först.

Av Neteyes

@SCORPIUS: Datorn körs okej iallafall o idle temps är på ~30-35C så det verkar ha gått bra iallafall. Har inte testat under load än, gör nog det under morgondagen. Inga bilder tyvärr Har ingen vettig kamera.

Av Neteyes

@Xyborg: Tackar så mycket! Funkar nu Klippte dock alldeles för mycket i plastfilmen så jag är osäker på dess effektivitet, så en eventuell kortslutning är inte omöjligt antar jag.

Av Neteyes

@philipborg: Yes, referensen är det jag har. Det var faktiskt Accelero Xtreme IV jag kollade på så det blir nog den jag köper. Tackar

Av Neteyes

Grafikkortskylare eller nytt grafikkort?

Jag har en 4770k, 16gb ram och ett R9 290. Allt funkar skitbra, förutom att grafikkortet går varmt som fan och låter så in i norden. Köpte grejerna i början av 2014 så är 2 år nu.

Ska man köpa ett nytt grafikkort eller en ny kylare? I så fall, vilket grafikkort eller kylare bör man köpa?

Av Neteyes

AOC q2778Vqe TN 27"

Hittade denna på CDON - http://cdon.se/hemelektronik/aoc-q2778vqe-tn-27-p32050514?utm...-

O jag undrar om någon här har denna skärmen, och isåfall är den något bra?

Av Neteyes

@Crazy Ferret: Dom kör ju faktiskt ett Dreamhackathon som kanske är mer din smak? Jag var där i somras o det var kul.

Av Neteyes

Laptop för maximalt workflow?

Hej! Den senaste tiden har det blivit mer och mer arbete på laptopen, och det kommer bli mer så småningom på grund utav att jag kommer börja med ett kandidatarbete.

Min laptop kör 1366x768, och ni kan ju tänka er hur det är att arbeta på det.. Blir ständigt förbannad för inget får plats!

I vilket fall, hur är 3200x1800 laptopsen? Det låter riktigt nice, men det känns som man kommer behöva sitta 2cm ifrån skärmen för att se något, eller iallafall dra upp fontstorleken som i längden normaliserar skillnaden mellan 1920x1080 och 3200x1800.

Kort sagt, funkar det bra att arbeta med dem högupplösta laptopsen?

Av Neteyes

Överclocka 4770k hur mkt?

Hej!

Jag är ny på OC och jag undrar hur långt jag kan komma om det ser ut typ såhär i AIDA64's test?
http://i.imgur.com/uEv2mzL.png

Har Hyper 212 Evo kylarn och vad jag läst ska den gå göra mycket lägre temps så jag kanske har monterat den fel eller failat på nåt sätt med kylpastan. Datorn blev också väldigt seg av nåt skäl när jag körde testet.
Såg ut såhär efter ett snabbtest med prime95 (typ 5 minuter på stress test) http://gyazo.com/30c9231a66779683136eaa2bef3c250c

Tror ni att jag kan få upp den i iallafall 4.2ghz utan problem med tempen?

Av Neteyes

Byta Cpu kylare

Har köpt en Hyper 212 Evo till min 4770k och det är första gången jag kommer montera en cpu kylare utan den som följer med. Det finns plats på baksidan av chassit att sätta dit bakplåten så det är lugnt. Jag har Aceton att rengöra cpun med och jag undrar bara om det är något mer jag borde tänka på?

Av Neteyes

Blev att jag bar hem paketet bara. Mindre jobbigt än jag väntat mig, men jag fick ändå stanna ungefär varje 100 meter för att vila lite!

Av Neteyes

Hur är det med fpsen nu? När jag spelade för kanske lite mer än ett år sedan (Tror jag var i alphan eller den första closed betan) så var spelet riktigt dåligt optimiserat. Okej tänkte jag, eftersom spelet bara var i ett tidigt stadie, men när jag spelade igen för ett par månader sedan så var det fortfarande samma sak.

Av Neteyes

Problemet är bara att inga vänner är hemma just nu. Men jag har bestämt mig för 2 saker som jag kan göra, antingen så försöker jag bära hem det, det värsta som kan hända är ju att det tar lite längre tid, och om paketet är för stort så kan jag ju alltid flytta över sakerna till såna papperspåsar dom säljer på ica där jag hämtar ut paketet, eller så tar jag en taxi.

Lutar mer åt att bara försöka bära hem skiten just nu, har inte så mycket pengar kvar efter jag spenderat det mesta på uppgraderingar.

Av Neteyes

Få hem tungt paket utan bil?

Jag har beställt ca. 9 kilo värt av datorkomponenter ifrån inet lite förhastat. Jag har absolut ingen tillgång till bil, ingen jag känner heller med tanke på att jag nyss flyttat till en ny stad. Och sist men inte minst, jag måste först på bussen med paketet och sedan har jag runt 1km gång framför mig innan jag kommer till min lägenhet.

Visst, 9 kilo kanske inte är så mycket att bära bara lite, men om man måste gå med det i en kilometer så blir det annat kan jag tänka mig. Speciellt eftersom det är ett paket, och jag vet inte hur stort det kommer bli, kommer jag ens kunna hålla det liksom? Har grafikkort, psu, cpu, moderkort, ram och cpu fläkt, borde inte bli så stort eller?

Hur skulle ni föreslå att jag gör för att få hem det här eländiga paketet?

Av Neteyes
Skrivet av thli72:

Skulle köpt lite på CDON med deras 15& rea kod http://cdon.se/hemelektronik/vinterrea/datorkomponenter_och_e...

Tex: ( dra av 15% på dessa priser)
http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-maximus-vi-hero-intel-...
Grymt trevligt o snyggt kort med bra BIOS

http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-geforce-gtx-780-3gb-dd...
Bra pris på ett GTX780 med en av det bästa kylarna

Sen en i7a o 16Gb minne. . . PSU, skall den klara ett eller flera grafikkort?

Min absoluta favvo o det bästa du kan köpa..även denna får du 15% på med CDON koden...dock klarar denna INTE dubbla GTX780
http://cdon.se/hemelektronik/seasonic/seasonic-platinum-660-6...

Som jag skrev så är jag inte en stor spelare. jag behöver cpu kraft och ram till andra saker. Så jag kommer bara använda 1 grafikkort som max. Jag vill spendera mest på cpu o ram osv. och minst på grafikkort, tänker mig typ nånstans runt 3k för grafikkort, lite mindre kanske.

Av Neteyes

Uppgradering ca 9k

Behöver hjälp med vart jag ska handla och vad för delar jag ska köpa ganska snabbt, tänkte beställa idag och få det mesta för mina pengar.

Jag har tänkt mig iallafall 16gb RAM, i7 4770k, z87 motherboard, psu vet jag inte, och grafikkort vet jag faktiskt inte heller.
Jag är inte den största spelaren utan det är mer till andra saker jag vill ha grejerna. Vill kunna köra BF4 på medium med 60fps och 3 skärmar på 1920x1080, kanske så att grafikkortet kan göra samma med nästa års nya spel.

Har runt nio tusen att spendera. Köpte en hyper 212 evo ifrån komplett och jag har ett antec three hundred chassi redan.

Jag är öppen för förslag på allt, men vad jag letar efter egentligen är vad för motherboard, psu och grafikkort som är bäst för pengarna, och vart man billigast beställer dessa delar.

Av Neteyes

Vad kör du för OS? Vet att Windows 8.1 har fixat en massa grejer och att det ska gå riktigt bra att köra high-end saker.

Av Neteyes

Antec Three Hundred och Sapphire Radeon R9 290

Beställde just ett R9 290 kort från inet, och jag såg att längden på kortet var 277mm och mitt Antec Three Hundred ska klara av 279mm, det är en marginal på 2mm, vilket känns lite lite, tror ni det kommer funka ändå? Och om inte, vad för verktyg skulle jag behöva för att modda chassit? Något sånt här typ? http://www.clasohlson.com/se/Pl%C3%A5tsax-Cocraft/Pr407255000

Av Neteyes

Kan tänka mig att gå upp till cirka 10 tusen, men då får det vara en markant prestandaökning, men då prestandan jag letar efter är mest utanför spel så tror jag inte det kommer bli någon större förändring.