Inlägg

Inlägg som Nauie har skrivit i forumet
Av Nauie
Skrivet av Lilla Tiger:

Går sjukt många lastbilar tomma till östeuropa via polen

jag hade gått till ett truckstop och snackat med en lastbilschaffis och sedan fixat en dejt lite senare
du kan säkert kirra en flytt för ett par 1000

Skrivet av Ragnvlad:

Risken att bli blåst kan ju dock vara hyfsad...

Tror det blir svårt att hitta en chaufför som är villig att smuggla vad som ser ut som stöldgods till ett annat land för ett par tusen. Med risk för både jobb och böter/fängelse.

Såvida du inte kan skaffa fram fraktdokument och tullhandlingar.

Sälj här och köp där låter enklast. Alternativt hyr/låna en skåpbil eller liknande och transportera själv med tre enkelresor.

Av Nauie
Skrivet av huttala:

Jag förstår inte hur alla nyheter där Musk är inblandad hamnar i diskussioner om hur han är en idiot istället för diskussioner om vad nyheten handlar om. Det är väl coolt om de går vägen, oavsett vem som finansierat det?

Helt makalöst hur folk håller på.

Tror att det mest beror på rubrikerna som skrivs, "Första människan har fått Neuralink-implantat enligt Musk".
Och att han oftast säger saker som "We have, I have" när han pratar om företagen han är ägare av/investerare i.

Tror inte jag kan komma på någon annan företagsledare som är så offentligt knuten till sin verksamhet, och som gör all den kan för att höras och sammankopplas med företaget och dess produkter.

Av Nauie

Tycker det är viktigt att påpeka att Musk är en affärsman och investerare, som förvaltade pengarna han fick ut av att ha varit med av starten av x som senare blev PayPal riktigt väl.
Han lovar stort och brett, levererar lite och resten vill han inte prata om.

Skrivet av Bjirn:

Blir ju lite av en akademisk distinktion när slutresultatet är att han skapat Tesla som revolutionerade fordonsindustrin, SpaceX som revolutionerade rymdindustrin, Starlink som (kommer)revolutionera(r) kommunikationsindustrin och nu Neuralink som kanske kommer revolutionera den medicinska industrin.
Att han inte skrivit koden själv eller opererat i hjärnor eller byggt raketerna ändrar ju inte det faktum att allt detta skedde tack vare Musk.

Glöm inte the boring company som har revolutionerat tunnelgrävande, hyperloop som har revolutionerat kollektivtrafiken.
Och han är också ansvarig för att vi sedan flera år tillbaka kan köpa självkörande bilar och lastbilar som är aktiva inkomstkällor för oss ägare!
Ohhhh, och batterier som har 100% bättre kapacitet!( Och är mer än dubbelt så stora)
Etc etc.

Tesla är ett företag som tillverkar elbilar, med hjälp av teknik som utvecklats under över hundra år, men som elbil är de väl mellanmjölk. Ruskigt övervärderat företag dock.

SpaceX har gjort det lite billigare att skjuta upp saker i rymden, såklart baserat på årtionden av forskning och försök som andra har bekostat, ändå, hatten av, bra jobbat.

Starlink, uhm, ja är ett företag mer eller mindre ensamt på marknaden är det svårt att bedöma det. Raketerna från SpaceX hjälper dock.

Av Nauie
Skrivet av Trihxeem:

Om de inte har gjort andra framsteg så lär den ju vara på tok för tung? Testa att lägg er mobil på handleden och tänk att gå omkring med den vikten där - nej tack!

Sålänge den sitter bra så skulle vikten av en telefon inte vara något negativt. Lägg på ett par kilo med vaddering(+extra batteri) och kalla den ett passivt träningsarmband, sälj dem i par.

Men nja, en hård plastbit som viras runt handleden låter inte kul.

Av Nauie
Skrivet av Airtec:

funkar det helt felfritt?

Självklart, inte haft några problem alls sedan jag köpte det.

Av Nauie

PNY XLR8 GTX980

Säljes ett stycke grafikkort med årgångsdamm.
Inga tillbehör och ingen kartong.
Endast avhämtning alternativt leverans inom 80km från Timrå.
Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av Nauie

Gjorde såhär för att få lite luftcirkulation i hobbyrummet, fläkthubben kollade jag in mest för att den låg oanvänd.
Eltejp och buntband, maximum effort 😁

Av Nauie
Skrivet av jockern:

Nej, tror inte du är seriös utan utgår säkerligen ifrån att vi ska drabba samman i någon city slickers vs lantisar debatt.
Har jag fel?

Det handlar inte om det.

Okej nu blev jag också intresserad, vad menar du?

Av Nauie
Skrivet av Petterbr:

Varje stad har ju en healer där du får fullt hp och fullt med pots. Ja ok tycker du att använda pots är jobbigt så är väl inte detta spelet för dig riktigt just nu, vet inte hur det är med t-bordet men på kontroll är det som vilken annan skill som helst och inget som jag kan säga är jobbigt, men vi är alla olika.

Japp, precis som vilken skill som helst. Fast en skill du måste använda för att inte dö, oavsett klass och spec. Med begränsade charges och random refills.
f.ö känns skills-träden väldigt snäva och begränsade. Lite som i senare versioner av wow.

Av Nauie
Skrivet av Petterbr:

Jag tror inte jag riktigt förstår vad du menar, potions droppar ju bokstavligt talat hela tiden? Nu spelar jag med kontroll för det mesta men både att använda dem och plocka upp dom är väl inget jobbigt? Inte behövt leta efter potions en endaste liten gång till lvl 28.

Japp de droppar konstant och du måste använda dem hela tiden. Skär bort mellanhanden och ge oss lite hp regen eller hp/hit. Fan du får ju inte ens full hp i städerna. bara via pots.

Av Nauie
Skrivet av Sjoooberg:

Då ska du inte testa Diablo 2

Spelade det ganska mycket lotd när det var aktuellt, men mja, minns inte att pots känndes lika jobbiga då?
Bossarna är roligare i D4 än i D3, mer att göra osv. Men att hela tiden samla pots medans man kutar runt mellan innehåll, det dödar spelglädjen helt för mig.

Skrivet av IMPANI:

Inte kommit längre så som att du dör lvl 16 i hardcore, eller att tappar motivationen för levla över 16?

Helt tappat motivationen att spela spelet ens. Inte så att jag har dött eller så, men känns som att det tar mer fokus att använda potions än att spela.

Oh well, tillbaka till poe.

Av Nauie

Vilken besvikelse detta var för mig. Kommer nog kalla det för "Potions 4".
Inte kommit längre än typ lvl 16 på nån klass ännu, men fortfarande ingen chans till hp regen/defence. Kommer det snart eller ska man måste suga i sig potions varannan minut genom hela spelet?

Urghh, Nej provar att få igenom en refund. Kommer inte spela detta som det är nu.

Av Nauie
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Båda gångerna dvs B och A fick jag 62 och 58 respektive på första försöket. Läste inte ett ord i boken utan gjorde bara internetprover. Trafikverkets hemsida med trafikmärken och skyltar var dock bra att plugga igenom!

B, C och CE pluggade jag bara via böcker och fick runt 55-60 på proven men för A då jag nästan bara pluggade via internet fick jag över 60. Så verkar bättre att plugga på provet än på ämnet.
Å andra sidan så hade jag ju en bred grundkunskap från tidigare prov.

Böcker ger dock en bättre helhetsbild än att bara köra online, så jag skulle rekommendera att man gör bägge delar

Av Nauie
Skrivet av Pelle:

Men vilken app eller liknande rekommenderar ni för att plugga till teorin?

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Får du gratis via körskolan så den.

Pluggade via körskolans (körkortsportalen?) Och den fungerade bra.
Och av de fyra teoriprov jag skrivit (och klarat🤓) fick jag högst andel godkända svar för A provet.

Av Nauie
Skrivet av rewoX:

Inte allt för skamligt

Regeringen meddelade att jag inte behöver en femte skärm så jag drar tillbaka budet 😥

Av Nauie
Skrivet av Palmen16:

En vacker sommarkväll följde jag solnedgången i Upplands län, i en högerkurva lägger jag ner hojjen fint i skyltad hastighet 70 km/h när en hare bestämmer sig för att korsa vägen Hare + framhjul i 70km/h = aj, Hare + framhjul i 100km/h = ?? (Ännu värre Hare + framhjul i xx km/h och mötande fordon i en högerkurva). Sett så många idioter i trafiken som kör ut framför en eller ligger en i arslet men inte trodde jag att det skulle vara ett litet djur som tog min krasch-oskuld

Edit: Var försiktig i gryning/skymning

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Kör jag med min Bandit som går lite fortare så ligger jag mellan 50-100+ på 70-vägar. Beroende på sikt och väglag. Kör oftast runt 70 dock då jag föredrar säkerheten.
Kör jag med Dragstaren blir det 50-80 ungefär. Ingen mening att gasa upp mer med den.

Uppsala and Småland representing! Nej jag menar 70-väg utan trafik med väl röjda sidor, genom skog utan möten. Långa raksträckor och breda vägar. 70 på skylten. 140-200 utan problem. Eller är det bara jag som är så oaktsam

Av Nauie

Skambud:
1700kr för bägge

Av Nauie

Idag körde jag en underbar och lång tur, genom tre län och flera kommuner. Mestadels i skogen och utan någon trafik alls. en bra bit över trettio mil och med kanske sju mil på *trafikerad* väg.
Hastigheten låg mestadels långt över skyltarna, tror inte träden eller sjöarna brydde sig. Saktade in till skyltad hastighet såfort jag såg bostäder eller samhällen.

Hur ser ni på en 70-skylt mitt i ingenstans där du möter fem bilar i timmen? Ligger ni i 70, 80, 90, 100?
Eller kör ni som mig mellan 100 och mycket mer?

Av Nauie
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Japp. Man måste prova. Ibland kan det bara bra att ringa o förvarna / förboka så hojen har bensin och laddat batteri. Annars på event brukar man kunna köra flera modeller.
Finns inga köpkrav, säg att du tittar runt och är sugen på x ovhe eller y modell.

I växjö var det stort event idag vid Flying Eagle. Perfekt väder gjorde att det dök upp några stycken. Räknade inte men var några hundra hojar av olika modeller. Var själv där med sambon ett par timmar

Har ett par modeller jag är nyfiken på, ska ta och höra mig för och se om jag kan få prova nästa helg. Känns bara lite "fel" att provköra utan att jag vill köpa nytt.

Åh, samma här i Sundsvall, större event på Northbike. Vägen till och från var fullsmetad med bilar och parkeringen vid butiken var totalt fylld. Valde att åka vidare

Av Nauie

Vart lite snopen när jag skulle hem från jobbet då en av chafförerna hade ställt sin R6 brevid min moppe på min parkeringsplats. Sparar ju dock lite utrymme
Var ute och körde idag och det kändes som ko-släpp, galet många hojar ute på vägarna.

Jag är lite sugen på att provköra andra sorters hojar för att se hur de känns, inte för att jag vill byta men bara för att känna på något annat.
Brukar ni provköra i butik utan planer på att köpa?