Inlägg

Inlägg som Joakimwidell har skrivit i forumet
Av Joakimwidell

Till info: Oavsett vad Postnord och dess personal må säga, så finns inga paket och/eller försändelser hos Tullverket eftersom att Tullverket inte har eller har haft någon pakethantering eller varuhus för detta. Alla paket som importeras/exporteras går genom transportföretag/speditörer.
Enda gången Tullverket är inblandade är när de gör "stickprov" ute hos transportörer och finner någon form av restriktionsvara som då blir tagen i beslag och skickas på analys. Beroende på vad analysen säger går majoriteten av beslag till destruktion.
Följande term som ofta används av Postnord: "The shipment item is being customs cleared by us" innebär att det är Postnord som sköter importdeklarationen för försändelsen. Postnord har då fått försändelsen och de kommer fakturera mottagaren, eventuell tull och/eller moms ink administrationsavgifter.
Postnord brukar även uppge att Tullverket givit direktiv att moms och andra avgifter ska tas ut. Detta stämmer inte, då det är Regeringen som bestämt detta och det är Post och telestyrelsen som givit direktivet. Tullverkets roll som tillsynsmyndighet är att säkerställa att transportörerna tar betalt för tull & moms.
-Detta är allmän information om hur hanteringen av importer från tredjeland går till och dessvärre verkar inte Postnords anställda förstått eller fått informationen tilldelad till sig. -Postnord bör utbilda sina anställda.