Inlägg

Inlägg som Derbi_QuiZ har skrivit i forumet
Av Derbi_QuiZ

Kan också ge en liten uppdatering angående min cashback. Efter jag ringde till dem så fick jag ett svar och de godkände mitt kvitto samt fick min cashback för någon vecka sedan.

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av edson:

Cashback generellt är ett jäkla otyg och borde inte vara tillåtet. Visst, du får sannolikt dina pengar (senare) men ska det ta flera månader av tjat tjat tjat plus admin fram och tillbaka? Nej, rabatten borde ges / dras direkt vid köp i stället.

Håller med helt, gissar att majoriteten av folk som köper en produkt med cashback tappar lusten att fortsätta försöka få tillbaka sina pengar efter allt strul.

Har fortfarande inte fått svar från LG än... Får nog ta och ringa och se ifall de kan hjälpa mig där istället.

Av Derbi_QuiZ

Någon annan som inte har fått sin cashback än? Jag köpte min C2 42 för en månad sedan ungefär och skickade en bild på kvittot som jag fick från Media Markt. Fick till svar att jag inte skickade in ett gilltigt kvitto. Skickade in bilder på fysiska kvittot samt mitt digitala kvitto men har fortfarande inte fått svar. Är orolig över att jag inte kommer få några min cashback då jag valde att använda media markts kampanj och kalibrera skärmen.

Av Derbi_QuiZ

Undrar ifall leveranstiden kommer vara lika hemskt som gsync varianten. Hade personligen en på beställning men alla förseningar gjorde att jag tillslut köpte en c2 42 som jag är otroligt nöjd med.

Av Derbi_QuiZ

Uppdatering nr 2, har nu gått 7 veckor sedan jag lämnade in min mobil. Har varit trevlig varje gång jag har pratat med personer i kundtjänst samt i butik, har försökt följa konsumentverkets guidelinjer gällande att få ett nedskrivet datum när mobilen ska bli klar. Har inte lyckats få det nedskrivet en enda gång då de inte "vet" när mobilen kommer bli klar. Har pratat med ca 3-4 chefer men det ända jag får höra är att jag ska "vänta denna vecka" händer inget efter den veckan heller.

Har helt slut på idéer och tittar med er här ifall någon har något förslag på vad jag kan göra? Chefen i butiken skulle ringa service stället och sedan ringa till kundrelationer men enligt honom så får han inget svar från service stället och skyller bort allt på Samsung.

HJÄLP MIG!

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av Manaflask:

Har bara bråkat med telesnor var gång man lämnat in telefonen..... Inte tre men dom är så dyra så skulle aldrig ha dom. Men till saken, om dom säger att den är DOA borde det bara va bra för då borde du får en ny så se inte det som negativt ännu

Telesnor är aldrig kul att ha och göra med xD Håller med om att det är en bra sak att telefonen är DOA, dock så vet jag inte hur de resonerar då telefonen är 1.5 år? kan vara att skadan inte är något som jag har gjort? Tråkiga med det hela är att det kommer ta så lång tid att få tillbaka telefonen, 2 månader är enligt mig en väldigt väldigt lång tid... har lite olika ärenden med butikschefen samt en chef vid kundtjänsten så får hoppas på det bästa!

Orkar verkligen inte med mobilen som jag har just nu som dör vid ca 80%...

Av Derbi_QuiZ

Liten uppdatering på det hela, butiken som jag gärna kan säga namnet på "tre" tabbade sig med att det tog 7 dagar att skicka iväg min mobil till reparation, sedan så så har det nu i skrivande stund tagit nästan 5 veckor och det datumet jag har fått är att det kommer komma ett svar tidigast 22 augusti. konstigaste med det hela är att de anser att en mobil som är 1,5 år är DOA, alltså att den redan var död när jag fick den. Dock så vad jag har fattat det som så måste en DOA lämnas in senast efter 2 månader?

Har fått ett otroligt dåligt bemötande av både butik och kundtjänst. Det är helt oacceptabelt att det ska ta runt 8 veckor att få tillbaka en mobil som är lämnad på reparation...

Någon mer som har haft med TRE och göra? pls tell me your fantastic story

Av Derbi_QuiZ

Reperation av mobil, butik har skickat mobil på reperation 2 gånger?

Hejsan!

Har tyvärr fått lite krångel med ett företag som säljer telefoner och abonnemang. Har haft en Samsung Galaxy Note 4 som efter ett tag nu började låsa sig och inte gick att använda. Lämna in telefonen och fick en tid på ungefär 1-2 veckor, mobilen lämnades in den 10/7-16. Ser i mitt ärende att det tar 7 dagar att skicka iväg mobilen från butiken, tar ytterligare 9 dagar innan den kommer till butiken "fick inget sms om det". Gick sedan in till butiken idag för att se hur ärendet låg till då jag inte hade fått någon info, får då höra att de har skickat tillbaka den en gång till utan att ha pratat med mig eller min far som står på abonnemanget. De sa dock att mobilen skulle komma nästa fredag 5/8-16

Nu till frågan, det har dels tagit alldeles för lång tid att få tillbaka mobilen. Sen så blev inte mobilen lagad första gången den skickades in och enligt personalen i butiken så räknas det inte som ett reparationsförsök. Har hittat på konsument verket att de har 2 försök på sig och enligt mig så borde det första försöket räknas som ett reparationsförsök.

Källa: http://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/kopa-och-hyra...

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av Drumspwns:

@Läkarn: Jag är ej jätteinsatt i ljudvärlden, därför frågade jag.. Jag vill självklart få ut maximalt ljud ur lurarna och har hört att någon form av förstärkare (DAC,Ljudkort...) gör en märkbar skillnad. Du tror då alltså inte att jag kommer märka skillnad? är det vad du menar?

Jag behöver mic eftersom att jag ofta snackar med andra i skype/ts, då är det enligt mig lättare med ett headset som har integrerad mic. Att jag väljer att punga ut 2k+ för headset är ju för att det är nåt jag använder varje dag.

Har du något annat förslag på lurar med mic som är av samma komfort, ljudkvalité och byggkvalité så kom gärna med förslag.

P.S
Du kanske inte visste att QPAD QH-1339 är gjord i samarbete med Beyerdynamic? QPAD QH-1339 är Beyerdynamic MMX 300 med ett annat märke.

När det kommer till förstärkare och DAC så är jag inte rätt person att prata med, när det kommer till hörlurarna så skulle jag rekommendera Antlion MOD MIC samt ett par hörlurar, kör själv med ett par audio technica ATH-M50. Funkar hur bra som helst, micen kan man ta loss ifall man ska ta med sig hörlurarna, går också att flippa upp micen så den inte sitter i ansiktet.

Kan också tillägga att ljudet i micen är sjukt bra! ljudkort kan också vara att rekommendera, blir dock lite dyrare då men är lätt värt i slutänden

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av Silles:

Det trodde jag med, jag ser inte varför alla spel skulle kräva att du står upp........ eller går runt. Warthunder är den typ av spel jag kommer spela med detta=P

Har själv tänkt på att ha VR till war thunder, dock så har jag hört att det inte ska vara lika bra som tex track ir.

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av MacAllan:

OK, men använd deras media creation tool och lägg in W10 på en USB så kan du använda den till uppgradering från vilket som helst av W7/8/8.1 samt du kan senare göra ren W10 installation från den.

Fick det ock fungera! var tydligen tvungen att installera alla 250 uppdateringar till windows... men nu funkar allt som det ska!

Av Derbi_QuiZ

Hade en kompis som hade samma som dig och var exakt samma sak som personen över skrev, alltså att det var något med prostatan. Dock så fick han det efter samlag, då tjejen också hade liknande problem. Men ta och ring 1177 eller vårdcentralen, alltid bäst att vara på den säkra sidan så det kan stoppas i tid

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av MacAllan:

Har du kvar W8 installationen på din dator så kan du plocka fram nyckeln innan du formaterar med t.ex. Magical Jelly Bean
https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

Har försökt med flera olika appar för just det samt försökt med windows supporten och kom ej fram, kan ha vart för att jag inte hade gjort en ren instalation från windows 8 till 8.1 och sedan till windows 10 som tur va så hade jag en windows 7 nyckel hemma som jag använder mig utav just nu tar sjukt lång tid att få hem uppdateringen dock... 8 timmar att byta mobo och cpu? damn right...

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av killawife:

Black Friday är inget som man bör stödja. Inte bara är erbjudandena sämre än vid vanlig rea, men det är ju bara ett hittepå för att lura folk till meningslös konsumtion. Lite som Halloween. Det finns inget att fira men ändå ska folk klä ut sig till sexiga sjuksköterskor eller nåt och sen ut och festa. Kan man inte göra det en vanlig helg?

Har du tur så sätter de fel pris och du får köpa det ändå satt för 2 år sen på komplett och såg att de hade råkat sätta 90% rea på ett par hörlurar för strax över 1500 kr endast i 5 minuter men alla som hann beställa fick dem för det priset kanske får samma tur i år? vem vet.

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av MacAllan:

Du behöver inte uppdatera till 8.1 om du kör deras media creation tool.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/media-creation-...

Sen skall dom göra det möjligt att använda gamla W7/8/8.1 nycklar, när det kommer vet jag inte men du kan läsa här
http://www.sweclockers.com/nyhet/21181-windows-10-kommer-kunn...

Har ett ganska stor problem med det just nu, hittar tyvärr inte min windows 8 skiva med nyckel och windows supporten kan inte heller hittat den. pratat med komplett där jag vann skivan och de kan inte heller hitta nyckeln

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av MacAllan:

Om du installerar din W8 pro så kan du uppgradera den till W10 pro, första gången måste du dock göra en uppgradering från 8:an.

Damn, kommer ta tid att först installera windows 8, sen 8.1 och sen 10 haha. Well finns inte riktigt så mycket jag kan göra

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av 13ers3rk:

Som tidigare nämnt har du provat köra med QuickSync? På en 4770k har jag kört 10000kbit/s hos YouTube gaming utan några problem med QS, du borde IAF prova det tipset.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Myllox:

@Derbi_QuiZ Om du inte vet vad quicksync är så kan det kortfattat förklaras med att man använder processorns grafikmotor för att hantera streaming istället för att man använder processorns kärnor. QuickSync stöds av dom flesta streamingmjukvaror, t ex Xsplit eller OBS. Jag kör precis som 13ers3rk, fast mot twitch (3300kb/s), utan problem.

Skriver om det ifall du vill spara lite pengar, fast att uppgradera är ju roligare

Hm kan nog vara någonting som jag får titta upp!! har tittat runt ganska mycket när det kommer till streaming och detta har jag aldrig sätt. Men kommer nog ändå ta och uppgradera till en annan processor då jag kommer försöka streama i bättre kvalitet samt så beter sig min dator konstigt med bluescreens och ljudkortet som hakar upp sig ifall ett program kraschar.

Någon som har info om att behålla sin windows 10 nyckel när man uppgraderar?

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av MacAllan:

Funktionsmässigt är det säkert ingen skillnad, ASUS kortet har bättre ljudchip, kan även skilja på antalet olika portar.
Det är mer en personlig sak eftersom jag tycker ASUS är den bästa tillverkaren när det gäller moderkort, stabilast kort och bäst bios/uefi.

Ljudkort spelar ingen roll för mig då jag redan har ett hm, har tittat in det också så får nog bli det ända problemet nu är windows 10 pro... har windows 8 pro som jag vann på komplett som jag kan byta dator med men vet ej ifall jag kan använda det med windows 10. vill såklart ha pro kvar då

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av MacAllan:

sry, missade det med sli.
Ja då har ASUS bara detta som är 200 dyrare än MSI.
http://www.inet.se/produkt/1902790/asus-z97-pro-gamer#/morein...

Vad blir det för skillnad mot denna du länkar samt den jag länkade som var lite billigare?

Av Derbi_QuiZ
Skrivet av andra94:

Leta efter begagnad 5820k + moderkort + ram och sedan sälj av ditt paket. Det bästa alternativet du har atm eller ev satsa stenhårt och köp en 5960x begagnat som mig fick min för 5200kr riktigt fynd

Vad är ett 3570K samt ett gigabyte GA-Z77X-UD5H tror jag, kan dubbelkolla men är liknande iaf. Vad är det värt?