Inlägg

Inlägg som PyzzeN har skrivit i forumet
Av PyzzeN
Skrivet av Baxtex:

Det får nog bli en pro istället för Lite då Lite verkar slut lite överallt.

Är lite förvirrad över PoE till pro modellen, räcker PoE af? eller ska den ha PoE+ at?

På ubiquity hemsida står det:
48V, 0.5A PoE adapter (not included)

Men hos Inet står det:
PoE+ 48V, 0.5A

Räcker med PoE af för U6 Pro.
Ex https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/products/u-poe-af som de själva länkar som tillbehör till produkten på deras egna hemsida.

Av PyzzeN
Nytt bud: 400 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av PyzzeN
Nytt bud: 1 300 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av PyzzeN

Sen in i tråden men .Net i front och backend funkar galant. Nu ännu änklare med .Net Maui där du slipper allt som har med javascript att göra

https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/maui/what-is-maui

Av PyzzeN

Vad kör du för OS på HTPCn?

Säg att du kör Windows så är det inga konstigheter att använda TVn bara som skärm, välja förstärkaren som ljudutgång och sen sätta volymen på TVn till 0.

Av PyzzeN

Troligtvis de högst uppsatta inom sitt område och ja de får bra betalt. Som du fortmulerar dig så verkar du tro att alla inom den offentliga sektorn får dåligt betalt vilket är långt ifrån sant. Sen får man väl göra en uträkning. En person med kompentensen för detta uppdrag, kan har vi nytta av den 365 dagar om året? Om svaret är nej, ta in en konsult som driver projektet. Inte svårare än så.

Skrivet av filbunke:

Fast vilka i ett privat bolag tar beslut på miljon/miljardnivån? Och hur mycket får dessa betalt? Det innebär ju ett större ansvar. Så skall de i offentlig verksamhet som skulle få större ansvar också få bättre betalt? Kanske som de i ett privat bolag?

Av PyzzeN

Håller helt med om att det finns bolag som inte vet hur man utvecklar applikationer men det är ingen ursäkt för att den är dålig för slutanvändaren. Anlitar man ett bolag för att utveckla en applikation så är det upp till beställaren att ha rätt person för jobbet som kan ställa kraven mot utvecklarna så att det i slutändan blir bra. Ett bolag behöver ju inte göra en bra leverans för att de ska tjäna pengar. Säger avtalet / kravställningen att du vill ha resultat X men egentligen så vill du ha resultat Y så får du bita i det sura äpplet och betala för att de ska göra om skiten (se Nya Karolinska och alla kostnader som tillkommit för att även där så var det fel person som tog besluten).

Att de inte lyssnar på Stockholm Stad (beställare) på vad som är fel tror jag inte på, mer att de som beställt inte är tydliga nog med exakt vad som ska göras. Jag jobbar själv som utvecklare och suttit med arbeten mot statlig verksamhet. De har i mina fall varit riktigt hårda och noggranna att vi levererat exakt vad som har förhandlats fram. Har VI gjort fel så får VI göra om utan betalt.

Finns inget bolag som skulle göra om något "bara för att". Vill man ha en ändring så får man betala.

Med allt ovan sagt så hade jag själv aldrig levererat en produkt jag inte står för och är stolt över att ha levererat. Arbetar många timmar "gratis" då jag vill leverera saker som inte råds inom budgeten.

Summan av det hela?
Jag tycker att Stockholm Stad borde ha haft mer kompetent personal som drev frågan om utvecklingen. Personen / personerna som drivit frågan har helt enkelt inte varit kompententa nog för att slutprodukten skulle bli bra. Vems fel är det? Kanske personen / personerna som drivit projektet eller chefen i fråga.

Att det är hårt att man ska ha personligt ansvar tycker jag verkligen inte. Hade detta varit ett privat bolag och man betalat miljoner / miljarder för en produkt som är skit så hade man snällt fått packa sina saker och gått hem. Varför ska det vara någon skillnad när det är skattepengar man betalar med? Om något så borde det vara ännu viktigare att personer som hanterar skattepengar har högre krav på sig.

Skrivet av Knashatt:

Det är inte första och kommer inte bli sista gången företag som skapar mjukvara skapar mjukvara som är skämt.
Och problemet ligger ofta att dom som programmerat mjukvaran faktiskt är urusel på att förstå hur man gör vettig mjukvara för normalt användande...

Har jobbat i 20+ år nu inom serviceyrket där jag kommer ofta i kontakt med mjukvara som programmerats för en specifikt syfte.
Ibland undrar man om programmeraren/na ens är medvetna att det dom skapat är ett skämt. Och när man kontaktar dessa och förklarar så är det tyvärr allt för ofta som dom blir spydiga och på något sätt låtsas inte förstå var problemet ligger...

Och jag är då ärlig och säger att dom måste väl ändå vara kapabla att se hur ineffektivt hela systemet är, att jag tydligt förklarar hur kunden vill ha det men det är ÄNDÅ som dom inte förstår och vill inte ändra något.

-"Jag förstår inte vad problemet är".
-"Jo, men kunden vill inte trycka sig in i 8 olika steg för att få fram informationen som självklart skulle finnas på första sidan".
-"Men det är väl inte så jobbigt att gå in där".
-"Men kunden måste göra detta exakt varje gång dom ska ha denna obligatirska informationen, det är fel ställe att gömma den där"
-"Mmmm."
-"Och det finns ju plats på första sidan att lägga just denna information där"
-"Mmmm".
-"Så löser ni detta då? Det var ju faktiskt något som vi nämnde att detta var viktig information som behövdes läsas vid varje tillfälle".
-"Mmm, jag ska se om det går att lösa".
-"Ja, det är klart det går att lösa. Det är bara för dig att ändra om".
-"Ska kolla på det".

En vecka senare, en uppdatering sker,

-"Hej, det är jag igen. Ni skulle ju lösa detta med att få fram informationen på första sidan".
-"Ja, det har vi ju gjort nu".
-"Ja men det är ju en kryssruta som måste tryckas på för att se informationen..."
-"Ja, det är så ja".
-"Vad fyller det för funktion?"
-"Ja, det är för att få fram informationen du villa ha på första sidan".
-"Så vi sitter alltså och pratar förra veckan att denna information ska läsas varje gång samt att det finna massa plats för informationen på första sidan. Ändå väljer du att åter dölja informationen och lägga en plusknapp för att få fram informationen?"
-"Ja, det är ju för att ni ville ha informationen på första sidan"...
-"Så du inser alltså inte själv att du genom detta har gjort så att kunden måste vid varje tillfälle trycka på en knapp som inte fyller någon funktion?".
-"Mmmmm".
-"Nu tar du bort denna funktion och lägger fram det läsligt direkt på sidan... Det vi kom överens om vid förra samtalet..."
-"Jag ska titta på det".

hänger du med? Detta är tyvärr väldigt vanligt. Det är som att prata med en, ja jag vet inte...

Det finns säkert massa som redan poängterat vad som känns fel från Stockholms Stad men företaget lyssnar inte för det är som dom inte är kapabla att förstå själva vissa banala saker. Jag säger INTE att det är så i detta fallet.
Men borde inte dom som programmerat mjukvaran sett och hört hela debatten? Borde dom inte själva inse vad alla klagar på? Borde dom inte själva ta kontakt med Stockholm Stad och fråga om användarna till mjukvaran är nöjda? Kan dom inte ta eget initiativ att förbättra mjukvaran? Skäms dom inte själva för att gjort en undermålig produkt?

Förstår du lite nu vad jag vill få fram?

Skrivet av Wiinis:

Har du faktisk insyn med egna erfarenheter?

Tycker faktiskt det är nedvärderande mot de folk som jobbar inom myndighet och säga att de ska bli personligt ansvariga.
Nu har jag lite erfarenhet av att jobba inom myndighet och det var väldigt duktiga och kompetenta människor inom sina områden. Områden som inte har med IT att göra.

Däremot när det kom till it-system och få det att rulla då var det inte deras kompetens utan det var en uppförsbacke. Där måste det anställas projektledare och arkitekter som kan vägleda och se till att det blir en gemensam samsyn. Det är svårt att få två personer inom samma skrå att prata om samma sak. Tänk då två stycken från olika delar av verksamheten.

Andra problemet är att det är ett sjuhelsikes regelverk som de måste följa och alla är rädda för att göra fel. För tro det eller ej men de är redan idag till viss mån ansvariga och kan bli uthängda i media om det blir fel. Det är ingen förlåtande kultur som möjligör innovation och att våga prova. Kan tilläggas att som jag förstått så kan vissa myndigheter/kommuner/regioner vara sämre eller bättre på detta. Inte svart eller vitt.

Det är ett komplext ämne och det bör utredas och granskas så att vi kan förbättra och förhoppningsvis bli lite klokare nästa gång.

Av PyzzeN

Problemet är att det inte går att "straffa" bolaget som utvecklat befintlig lösning. Under utvecklingen har kommunen varit med och godkänt vad som utvecklats. Att applikationen suger är ett faktum men problemet är att personen / personerna som godkänt utvecklingen helt enkelt inte har någon kompetens inom området som de ansvarar över.

Vänd på det hela och gör alla statligt anställda tjänstemän personligt ansvariga för de skit de gör så kanske folk slutar slänga skattepengarna till höger och vänster utan några konsekvenser.

Skrivet av Knashatt:

Har nu läste igenom alla inlägg och många tar upp detta, t.o.m. citerar det:

"Värt att notera i sammanhanget är att driftskostnaderna för Skolplattformen under år 2019–2020 uppgick till i snitt 10 miljoner kronor i månaden."

Och sedan säger många... "Men hur kan dom mena på att Öppna Skolplattformen då skulle vara sämre val."
Men om vi faktiskt läser meningen direkt efter...

Detta omfattar dock de API:er som Öppna Skolplattformen nyttjar och ännu ett inköp skulle därmed inte nödvändigtvis innebära minskade kostnader.

Nästan som en del väljer medvetet att ignorera detta.
Alltså, Stockholm Stad kommer förmodligen inte spara något utan enbart öka sina kostnader för Öppna Skolplattformen...
Hade Öppna Skolplattformen varit helt gratis hade Stockholm Stad med största sannolikhet valt den. Men nu blir det enbart dyrare.

Jag förstår att dom som programmerat Öppna Skolplattformen vill ha sin förtjänst.
Men frågan är vad företaget som har programmerat detta skämt till original som alla ratar har haft för sig.
Varför inte sätta detta företag i fokus! Det är ju dom som faktiskt är problemet och borde stå till svars för deras urdåliga programmerare.
Låt detta företag som "straff" köpa Öppna Skolplattformen och ge detta till Stockholm Stad UTAN att på något sätt öka kostnaderna.

Av PyzzeN
Skrivet av Feeku:

Samma gäller väl Nintendo, Sony och Microsoft också?

Det hade jag inte koll på men ja det verkar stämma (snabb googling gav samma siffror).

Av PyzzeN
Skrivet av Mortac:

Och ändå tycker Apple att det är skäliga avgifter de tar. Spelutvecklare som kan lägga ner år av hårt arbete på en produkt vilken Apple sedan tar 30% av kakan utav bara så där.

Nej tack, Apple, jag avstår era produkter.

Inte bara Apple som tar 30%, även Googles Play Store och Steam tar ut en kostnad på 30%

Av PyzzeN

Ser att du inte kör originalhjulen till stolen, är det några du kan rekommendera?

Av PyzzeN
Skrivet av physicalist:

Hej!
Vad är det för skärmfäste på din C49 och ska du sälja den separat?

Det är en Ergotron HX men den ska inte säljas.

Av PyzzeN
Skrivet av AquaRelliux:

Hej jag erbjuda dig 6500kr för skärmen hämtar den på plats

Noterat, håller annonsen öppen någon dag till för att se intresset.

Av PyzzeN

Samsung CRG9 och Dell 2711b

Hej,

Säljer av lite skärmar som jag har hemma.

Första är en Samsung CRG9, inga fel med skärmen. Originalkartong finns kvar.
Pris: 8000kr
Länk till produkt:
https://www.samsung.com/se/monitors/gaming/qled-gaming-monitor-49-inch-lc49rg90ssuxen/

Andra är den Dell 2711b som jag köpt här på SC. Inga fel på skärmen, ingen kartong finns.
Pris: 500kr
Länk till produkt:
https://www.dell.com/ae/business/p/dell-u2711/pd

Skärmarna skickas inte.

Läs hela annonsen här

Av PyzzeN
Skrivet av ZenZombie117:

När tänkte du stänga? Kan hämta den imorgon om du ”köper budet”

Håller den öppen till kl 12:00 imorgon. Om inga andra bud kommer in så får du den för det priset.

Mvh

Av PyzzeN
Skrivet av Hautus:

riktpris för bud?

Uppdaterade annonsen.

Av PyzzeN

Klipsch R-112SW subwoofer

Säljes då jag var tvungen att byta till ett mindre ljudsystem på grund av platsbrist. Köpt hos Ljudfokus Sep 2018, kvitto finns.

Tillverkarens produktsida:
https://www.klipsch.com/products/R-112SW#top

Riktpris: 3000kr - budgivning i kommentarsfältet.

Skickas inte

Läs hela annonsen här

Av PyzzeN

Multibrackets M VESA skärmstativ-kit för 3 skärmar

Säljer ett skärmstativ-kit som kan hålla tre skärmar.

https://www.dustinhome.se/product/5010798384/m-vesa-desktopmount-single-stand

https://www.dustinhome.se/product/5010892620/m-vesa-desktopmount-dual-stand-expansion-kit

Jag har använt detta till att ha en 49" ultrawide skärm underst och två 27" skärmar ovanför. Fästena är modullära så det går även att ändra så man har två skärmar underst och en ovanför.

Riktpris: 1000kr - budgivning i kommentarsfältet.

Prioriterar hämtning och köp av hela kittet.

Läs hela annonsen här

Av PyzzeN

400:-

Av PyzzeN

350:-