Inlägg

Inlägg som antepannte har skrivit i forumet
Av antepannte

En till fundering; skulle jag kunna ersätta routern från ComHem med t.ex. Ubiquiti EdgeRouter X SFP, alltså ha den direkt kopplad mot fiberdosan?

Av antepannte
Skrivet av aragon:

@antepannte: Ha ett par ställen där du har "media" luckor, tex vid tv, i dessa har du bland annat en patchpanell eller switch så du får får uttag där du har många enheter som ska anslutas, tomrör till högtalare,uttag,osv sedan skulle jag valt unifi framför asus alla dar i veckan. nu vet jag inte hur stort huset är eller om det är fler våningar som inte syns, men att få en bra täckning med en allt i en router brukar aldrig gå i en villa. (beror visserligen på vad man kallar bra täckning)

Huset är enplan, 120kvm, betongväggar. Asus-routern äger jag redan så det är den jag kommer att köra som en accespunkt med WiFi till en början i alla fall så får jag utvärdare hur bra det fungerar. De nätverksuttagen som är utsatta på ritningen finns redan där och är de jag kommer använda till en början så får jag se om det ska kompleteras längre fram.

Skrivet av Mullvaden83:

Ja den där routern i Svart borde inte vara en router utan en accesspunkt för WIFI. Det e väl det. Om modemet redan agerar trådbunden router för uttagen.

Det har du rätt i. Den ska givetvis vara inställd som accespunkt med WiFi

Av antepannte

Hjälp med nytt hemmanätverk

Jag är lite novis på detta med nätverk så jag hoppas det finns lite hjälp att få från er! Håller just nu på med att dra helt ny el i min villa och passar då även på att dra lite nätverk. Har gjort en fin liten skiss som ni ser. Såhär i efterhand skulle jag dragit på med fler nätverksuttag i flera rum men det är som det är, kanske kompletterar detta senare efter behov.

Fiber kommer in i tvättstugan, elcentralen sitter i ett angränsande förråd där jag har tänkt att ha ett mediaskåp med en switch för att dra nätverkskablar vidare till alla rummen. Är dock lite osäker på hur jag ska koppla detta. Jag har ComHem som leverantör och min tanke är att använda deras Wifi Hub L1 som modem i mediaskåpet med avstängt WiFi. Från modemet vidare in i en switch som sedan fördelar kablar vidare till nätverksuttagen i rummen och även till en ASUS RT-AC2900 som är centralt placerad i vardagsrummet som ska användas som en trådlös router.

Är det några konstigheter med hur jag tänker? Finns det andra, bättre vägar att ta? Måste jag t.ex. använda ComHem’s egna modem eller finns det bättre alternativ?

https://forumbilder.com/images/2020/05/11/Natverk.png

Av antepannte

@Arccai: Så är det ju. Värmen är inte problemet i mitt fall utan just mitt exemplar går ej att få stabilt over 4.9 oavsett spänning och andra tweaks.

Av antepannte

@Arccai: Nu minns jag inte exakt var den hamnade men kan kolla det senare ikväll.

Av antepannte

@Arccai: Även jag sitter på en Asus Prime Z390-A med en 9700k. Min 9700k går dock ej att få stabil över 4.9GHz så räkna inte iskallt med att nå 5GHz med detta moderkort.

Av antepannte

DDR4 4x8GB på minst 3200MHz.
Eventuellt en till SSD på minst 1TB och en ny Chromecast (sitter fortarande på 1st gen).
Lite sugen på att uppdatera HTPC'n också. I så fall blir det nog en Ryzen 3 2200G med tillhörande mobo, DDR4 och ny lagringsdisk.

Av antepannte

@DPG: Det finns en tredje parts applikation till iOS och Android som heter Hue Disco. Jag tror dock ej att Hue-lamporna kan stroba utan bara blinka, men jag kan ha fel.

Av antepannte
Skrivet av pucko:

Du har räätt. Jag var nog lite trött när jag läste det. Men efter att funderat lite så inser jag att vi båda har nog delvis fel här.

OM det är en transportskada. (vilket vi inte kan säga med säkerhet ) och köparen hämtat ut varan, har han tagit den i besittning
och är ansvarig för den. Dvs får driva ev transportskada mot transportören.

Vi kan nog ganska säkert säga att det inte är en transportskada med tanke på att kartongen som kortet låg i var helt fritt från skador enligt TS.

Jag hämtade ut en skärm för två veckor sedan med tydliga skador på emballaget. Jag fick en lapp av ombudet med ett telefonnummer till Postnord som jag skulle ringa inom 7 dagar om jag upptäckte några skador eller fel med skärmen.

Av antepannte
Skrivet av pucko:

Men snälla. Han har ingått ett avtal med Komplett som innefattar köp och leverans av ett grafikkort. Han har inte ingått något avtal med PostNord.

Komplett är ansvarig för varan fram tills kunden har varan i handen.
(Köplagen 13 § Risken går över på köparen, när varan avlämnas enligt avtalet)

Dvs komplett är ansvarig för varan fram tills kunden har den i handen. Skadan har uppstått när komplett har ansvar för den,
då är det till komplett han ska reklamera. Komplett i sin tur får driva ärendet mot postnord.

Du läser uppenbarligen inte vad det är jag skriver, eller så förstår du inte. Hade detta handlat om en transportskada (vilket det inte verkar vara) ska man anmäla skadan till Postnord innan man kontaktar avsändaren. Detta är ingenting jag har hittat på utan det är så de jobbar. Efter det så är det Komplett som sköter reklamationen mot Postnord.

Vi pratar om två olika scenario.

Av antepannte

Snygga bakgrunder alla tre! Bra jobbat.

Av antepannte
Skrivet av Lordsqueak:

Måste man fortfarande tweaka ini filen , eller vad det nu var, för att låsa upp programmet så man kan ändra spänning, etc. ?

Spänningsstyrningen (voltage control) aktiveras I inställningarna under "General". Finns med i artikeln.

Av antepannte
Skrivet av Aeig:

@antepannte: Det var något jag reagerade över när jag öppnade Postnord paketet och tog ur produktkartongen, men antog att det kom utan plombering. Kortet hade egentligen lagerdatum den 19/12, men dök upp redan på BF som "i lager, reserverad" på min ordersida. Kan det eventuellt vara ett retur-ex från någon som fått sitt kort tidigare? OBS! Detta är ren spekulation från min sida.

Mvh

Det kan det mycket väl vara. Satt det en plastfilm över fläktarna där det stod "Play hard, stay silent" när du packade upp kortet? Det ska det göra. Är filmen borttagen så är det ganska troligt att någon annan har använt kortet innan dig.

Se denna unboxing video för exempel: https://www.youtube.com/watch?v=2LdpGJXGsyE

Av antepannte
Skrivet av Aeig:

@CubaCola: Nej, bilderna som jag har tagit är direkt efter att jag har lyft ur kortet ur kartongen. Kartongen var inte heller plomberad men jag är osäker på om den skulle varit det då detta är den första och enda RTX kortet jag köpt.

Mvh

Kartongen ska alltid vara plomberad från tillverkan som en garanti att ingen har varit där inne och snokat. Uppenbarligen har någon öppnat din kartong innan du tog emot den.

Av antepannte

En bra och tydlig guide, det tackar vi för.

Lyckades få upp mitt MSI RTX 2080 Gaming X Trio +110Mhz på coren och +980MHz på minnet. 0 artefakter efter 1 timme i Kombustor och fungerar felfritt i spelen jag har testat.

Av antepannte

@xtQ: Men snälla... du gör ingen reklamation. Du ska anmäla skadan till Postnord och sedan kontakta återförsäljaren som i sin tur sköter reklamationen mot Postnord.

Av antepannte
Skrivet av daskedennis:

Nej, är kortet skadat vid leverans är det komplett som ska ta det med Postnord, inte konsumenten. Det är Komplett som anlitat dem.

@aeig: Jag skulle vänta och se vad dem säger. Men oavsett acceptera inte att du blir av med garantin.

Du anmäler först skadan till Postnord och efter det ska du kontakta avsändaren som formellt ska reklamera. Det är med avsändaren som Postnord sedan kommer att hålla den fortsatta kontakten kring reklamationen.

Av antepannte

@Aeig: Jag vill bara flika in med att om det hade varit en skada orsakad av transporten, typ mosat paket (vilket det inte ser ut att vara), så är det Postnord du ska vända dig till och inte återförsäljaren. Generellt verkar folk inte ha koll på det.

Att du har börjat använda ett kort med en synlig skada kanske inte är så bra... är dock osäker på om det kan påverka ärendet i slutändan.

Av antepannte
Skrivet av Zabusa:

Tänkte höra från de av er som beställt nåt från utanför EU på sistone hur länge era paket fastnade i tullen/PostNords långsamma och dyra momshantering? Har försökt googla lite men hittar bara artiklar från i våras när deras momshanteringsavgift var ny och de fick bra mycket mer kinapaket än de får idag.

Beställde en grej från USA som kom till Sverige på några dagar och nu sitter i tullen, var bara lite nyfiken på hur många veckor jag nu har kvar att vänta på PostNord?

Jag har varit med om att det kan ta allt mellan 1-14 dagar. Jag har även varit med om längre hanteringstid än så. Ha tålamod eller kolla med Postnord om de kan ge dig ett svar. Allt annat är spekulationer

Av antepannte

@gaming123: Nu kan jag inte Norsk lag men är detta verkligen lagligt?

Om vi bortser från det så är ju en variant att köpa en fyllig plastblomma du kan ha i fönstret och på något sätt gömma kameran bland bladen.

Har ingen koll på bra kameror men en som går att driva med strömsladd och som sparar videomaterialet till exempelvis en FTP-server eller liknande är nog en bra idé.