Inlägg

Inlägg som jnsson har skrivit i forumet
Av jnsson
Skrivet av blunden:

Sant. Ville dock inte krångla till det för OP i onödan. Sideload av en zip är också enklare.

Fair. För mig är det ungefär lika enkelt/svårt, däremot kräver ju factory images öppen bootloader, något om vanliga använder inte har

Av jnsson
Skrivet av talonmas:

Tror inte många hatar ny mjukvara. Utan det många har problem med är när gammal mjukvara försämras/försvinner och vi tvingas över till ett nytt alternativ.

De flesta använder notepad till snabba små justeringar i textfiler. Då är den viktigaste egenskapen för programmet att vara snabbt o lätt. Ju mer funktionalitet som byggs in, desto mer ska OS ladda in. Ett långsammare o mer resurshungrigt program helt enkelt. Om man då inte använder de nya funktionerna så är det endast en total försämring av något som funkat.

För mig startar Notepad lika fort nu, som den gjorde innan uppdateringarna. Men jag använder Notepad väldigt sällan också.

Av jnsson
Skrivet av JonasT:

Det hade varit trevligt om man bara kunde stänga av flikfunktionen i nya Notepad. För man kan väl inte göra det i dagsläget?

Mja, det enda jag kunde hitta var att man kan ställa in hur man vill att Notepad ska göra när man öppnar en fil, antingen a new tab eller new window

Av jnsson

2008-10-30 skapade jag tydligen mitt konto så 15.4 år sedan. Kommer inte ihåg varför jag skapade det.

Av jnsson
Skrivet av blunden:

Ja, jag skulle också rekommendera att testa flasha uppdateringen manuellt. Det lämnar din data intakt så länge du använder deras OTA images, inte factory images.

https://developers.google.com/android/ota

Det går även med factory images, men då måste man ta bort -w från skriptet i -bat filen. Däremot kräver factory images att bootloadern är upplåst.

Av jnsson
Skrivet av blunden:

Det är Eufy han syftade på, vilket är Ankers varumärke för kameror.

Visste inte att Eufy var ett varumärke från Anker. Trodde det var helt eget

Av jnsson
Skrivet av macbang:

Hur gå man förbi en uppdatering ifrån google themself som gör att man inte kan updatera sin telefon? Stå bara och tuggar enligt bilden, sen säger telefonen att uppdatering misslyckades efter en långstund 1-2 timmar.

Få samma fel som i länken, ( länken är ifrån 2022, men med samma typ av säkerhetsuppdaterings fel, dyker upp hos mig vid installation.

https://support.google.com/pixelphone/thread/146036642/januar...

Ska man verkligen bli tvungen att behövs återställa hela telefonen med 2fa och allt.

<Uppladdad bildlänk>

Du kan testa att manuellt lägga in OTA:n via ADB och en dator. Googla på det.

Av jnsson
Skrivet av Yatagarasu:

Känner inte att en tumme upp räcker, så får instämma med en textrad också! Har en hel del Ugreen-prylar här hemma, framförallt USB-hubbar och dylikt. GaN-laddare från både Baseus och Ugreen som gör sitt jobb utan problem.

Anker-produkter är inte något jag äger själv, men intrycket jag fått från folk som har köpt deras prylar är positivt. Dock ska det väl uppmärkammas att Anker råkat ut för lite av en kontrovers kring deras säkerhetskameror förra året (har ingen aning hur de följt upp med det).

Aha, visste inte att Anker också hade haft problem. Visste det där med Eufy

Av jnsson
Skrivet av Teddis:

Linus Tech Tips droppade ju Anker som sponsor pga att deras övervakningskameror skickade upp data i molnet (odokumenterat) och bytte till UGREEN så, det vore ju kul om så vore fallet! Företagen har sina högkvarter i två olika städer iaf.

Var det Anker? Har inte hört om något sånt med Anker. Däremot Eufy har haft lite problem med deras kameror

Av jnsson
Skrivet av F.Ultra:

Reddit posten har uppdaterats och som jag först misstänkte så har inte EVGA nekat att ersätta hans diskar än utan de vill bara att han provar att få dem RMA:de av hdd-tillverkaren först.

Det där står också redan i nyheten och den där "uppdateringen" fanns redan där när denna nyhet släpptes här på SweC. För övrigt en helt orimlig begäran, då det inte är något som täcks av garanti då det är självvållat.

Av jnsson
Skrivet av Syper995:

Har nu fått ett USB som är GPT-Formaterat, då funkar det att boota med CSM disabled. Tyvärr hade kompisen råkat lägga in installationen för Windows 11 PRO och inte Home.. så kan inte göra färdigt installationen ikväll. Men problemet verkar som sagt vara löst.

Tack till alla som hjälpt till.

Hur har han fått bara pro versionen? Jag har då inte hittat någon sån. Det jag hittat är muli, alltså både Home och Pro versionen på samma usb.

Av jnsson
Skrivet av Kungjaevel:

Är det inte typ 10% av omsättningen globalt? Tycker jag är rejält avskräckande. Många miljarder euro det.

Jo, det är global omsättning.

Av jnsson
Skrivet av Awsmkiid:

Fair point, men jag hade frågat innan jag hade monterat ihop datorn med nya agget då jag håller mig uppdaterad och vill vara på den extra säkra sidan.

Personen fick ju inte heller med några kablar på det nya nätagget!

Av jnsson
Skrivet av firstofmay:

Nej, det gör det inte.

Jo då. Alldeles utmärkt och bättre än W10 enligt mig

Av jnsson
Skrivet av Haziza:

Han blandar kablar mellan olika nätaggregat men vill att EVGA tar på sig hans misstag?

Om du läser nyheten så står det att han bara skickade in nätagget, då EVGA sa att han inte skulle skicka med kablarna, samt att han BARA fick tillbaka ett nytt nätagg, INGA kablar med det nya nätagget!

Av jnsson
Skrivet av Rouge of Darkness:

Tror det har att göra med när det har fått uppdatering så ses applikationen som en ny även att den egentligen är samma fast med ett nytt version nummer.

Och bode discord och spotify uppdateras ju typ varannan dag.

Ja, jag tror också att det har med uppdatering att göra

Av jnsson
Skrivet av Syper995:

Har provat alla i listan. Gör ingen skillnad.
Enda som blir annorlunda är att om jag väljer Pluton fTPM så dyker det här meddelandet upp vid omstart.

Men går fortfarande inte att boota med CDM disable.
Ska be en kompis om hjälp för att formatera om ett USB till GPT-format och lägga in Windows 11 där, funkar inte det så får jag väl prova varianten från youtube här ovan. Alternativt prova med Windows 10.

<Uppladdad bildlänk>

Om du väljer Y på frågan på den där bilden borde du kunna installera W11. Annars förstår jag inte varför det blivit så krångligt för dig.

Av jnsson
Skrivet av Syper995:

Det här finns de att välja på.
<Uppladdad bildlänk>

Jag skulle välja "Enable dTPM" i den där listan. Och se om du får installera W11 då

Av jnsson
Skrivet av Nouveau:

Men neeeeej!

Hatar rättstavning. Har alltid avstängt i Word, använder det bara för att dubbelkolla akademiska texter.

Hela grejen med notepad är cleant utan bloat (och laddar snabbare än notepad++). If it aint broke don't fix it.

Går att stänga av i Notepad om man inte vill använda det

Av jnsson
Skrivet av firstofmay:

Vem frågade efter det här? W11 UI är fortfarande helt trasigt men det här funkar det att lägga tid på? Tråkigaste monopolet någonsin.

Fungerar alldeles utmärkt hos mig