Inlägg

Inlägg som Inteno har skrivit i forumet
Av Inteno
Skrivet av T4kti:

Inte illa, bunden eller rörlig?

Rörligt

Av Inteno
Skrivet av T4kti:

Vad ligger folk på för ränta just nu? Har 85 % belåningsgrad och har allt rörligt med 4,97 % i ränta. Dags att förhandla?

4,56% 83% belåning

Av Inteno
Skrivet av nsjo:

Framsteg äntligen! Jag tog mitt 450W nätagg från gamla datorn och kopplade in och fick pip och bild! Bytte även till mina nya minnen och det funkade, jag kom in i BIOS. Minnet listades visserligen som 2666MHz av någon anledning.

Det nya nätagget funkade för att starta den gamla datorn men inte den nya och det gamla nätagget funkade alltså för att starta båda datorerna. Vad kan det bero på? Ett nätaggregat är väl ett nätaggregat och om kontakterna passar så är det väl korrekt? Eller finns det olika standarder? Det jag ser är att det gamla nätagget har kablar till 23 av 24 kontakter men det nya bara till 22.

Ska åka tillbaka med nätaggen och köpa nåt annat istället, men vad ska jag ha då för att inte få samma fel igen?

Precis som du har jag haft problem med ett rm750e. Det ville inte knuffa igång datorn och fick ingen bild. Byte till ett rm850x löste problemet.

Dock visade det sig att 750’it fungerade i flera andra datorer. Dock inte i min setup med ryzen 5 5600 och ett powercolor rx6700xt.

Av Inteno

Kollat på de från Glorius, men kablarns sitter i fel ordning. Går de bara att skifta så fungerar de eller måste de skiftas i usb-kontakten också? Går det att stifta om direkt i den vita kontakten inuti musen?

Av Inteno
Skrivet av MrWhizeguy:

Sitter med jobb, så kan inte servera dig tyvärr. Men tänkte att sökorden jag gav skulle kunna ge svar. :/

Söker jag på det kommer det inte upp några färdiga kablar vilket var det jag sökte. Därav min fråga.

Av Inteno
Skrivet av MrWhizeguy:

Om du söker efter custom kabel istället, paracord qpad 5k. Då får du en riktigt mjuk och fin kabel som gör att den nästan känns trådlös

Hittar jag vart?

Av Inteno

Verkar vara glapp i kabeln inne i musen vid kontakten eller en bit ut. Finns det ersättningskablar att köpa i sverige? Hittat bara på skumma sidor

Av Inteno
Skrivet av MrWhizeguy:

https://www.maxgaming.se/sv/tradbundna-moss/naos-qg-optical-s...

Har för mig att dom hade en trådlös variant också. Letade en jag med, men fick bli en g pro wireless, som sedan byttes till en lamzu mini , märkligt att jag som har 9-10 i handskar gillar små datormöss från ingenstans 😂 ska kika efter den trådlösa.

Annars typ Razer Naga;
https://www.maxgaming.se/sv/tradlosa-moss/naga-v2-hyperspeed-...

Men alla dessa knappar på sidan skulle störa mig

Såg ju ganska lika ut men vette tusan…
Razern går fetbort!

Skrivet av IRQ7_DMA1:

Kul att det finns fler Qpad 5K-konnäsörer! Det är den klart skönaste musen jag någonsin provat, formen är oslagbar. Jag har avverkat några stycken hittills, de brukar hålla i några år tills ytan är helt klibbig eller skrollhjulet är trasigt.

Sedan den slutade tillverkas har jag försökt hitta en ersättare och provat otaliga modeller, både på egen hand och sådana som rekommenderats av andra (bland annat de i inlägget ovan). Önskar jag kunde ge ett köpråd men det tråkiga svaret är att ingen jag hittat hittills kan matcha 5K, jag återkommer gång på gång till den. Jag har mitt på det torra ett tag till då jag har några oanvända kvar i mitt lilla lager (bunkrade när jag såg att de hade utgått). Hade kunnat lägga upp en annons men då hade jag nog blivit bannlyst för ockerpriser

Följer tråden ifall andra rekommendationer dyker upp.

Haha ja du ser! Nästan så att jag får leta fram min och försöka laga kabeln och de andra..

Finns de ingen trådlös liknande så kör jag vidare på trådad och då kan jag lika gärna försöka laga den då den jag kör nu osså är trådad..

Hör av dig om du vill sälja<3

Av Inteno

Ersättare Qpad 5k

Hallå!

Nu har tyvärr min trotjänare börjat ge upp!
Då dessa utgått är frågan vart jag hittar en liknande i utformning och gärna trådlös?

Av Inteno
Skrivet av NiV3Rt:

Jag har just nu 4,8% rörligt med SBAB. Lån 1,2 miljoner, uppskattat värde 2,2 miljoner.

Tråkig kostnadsökning det senaste året men jag klarar mig. Har kikat runt lite smått efter lägre ränta men verkar inte gå att få ner det så mycket mer att jag känner det är värt att lägga tid.

4,31 hos Swedbank på villan värd 4,2 med lån på 3.2

Av Inteno
Skrivet av Henrico:

Lägger ni upp det så och säger att ni vill ha ett månatligt sparande tror jag även den "första banken" godtar amorteringsfrihet under föräldraledigheten.

Tyvärr så gick det inte. Det var deras kreditavdelning eller så som sa att deras bedömning är att vi klarar att amortera. Jag köper de dom säger för det stämmer men det är konstigt att dom är den enda bank som säger nej av alla 6 andra jag kollat med.

Och det gäller Länsförsäkringar för de som undrar.

Av Inteno
Skrivet av Kakann:

Skulle tagit den billigaste, låter väl också som en rimlig förklaring från bankens sida så skulle inte utgå från att de nödvändigtvis ger sämre service än de andra.

Nu matchade näst billigaste och blev billigare och de kan bevilja amorteringslättnad.

Anledningen till att vi önskar amorteringslättnad är för att hinna spara ihop pengar till kommunalt va i mars istället för att låna på huset.

Av Inteno

En fråga till er med erfarenhet.
Sitter mitt i bankbyte pga bolånen går ut.
Har idag amorteringslättnad pga föräldraledighet, observera att vi har råd att amortera.

Vid flytt nu så ökar vår räntekostnad per månad med ca 9000kr.
Alla banker förutom den som vi helst vill ha och som erbjuder lägst ränta beviljar fortsatt amorteringslättnad.
Vi har fortfarande råd att amortera med den ökade räntekostnaden men det blir inte mycket kvar.

Motiveringen från banken är att kalkylen går ihop med min heltidslön samt fruns föräldrapenning och de anser då att vi har råd att amortera och kan inte bevilja amorteringslättnad när man flyttar dit och blir ny kund.

Hur hade ni gjort?

Den näst billigaste banken är ca 600kr dyrare i månaden på räntan och de beviljar amorteringslättnad.
Men vi båda önskar förstnämnda då det ger rabatter på andra fasta månadskostnader.

Av Inteno
Skrivet av BlommaNN:

Jag har Nordea, har 1,3 punkter rabatt(kommer "bara" få 1,25 punkter rabatt i fortsättningen dock) Jag har hört att max rabatten är 1,25 för dem flesta men om du ligger på lite så tror jag inte det är några problem för dig att få den rabatten även hos Nordea. Jag fick det bara genom att skicka iväg ett mejl behövde inte ens ringa.

Jag är annars nöjd med Nordea, de svarar snabbt och smidigt överlag. Personliga bankkontakten är bra då han / hon svarar snabbt men möterna man hade i början var ingen höjdare. De ville bara lura in en på fonder med höga avgifter! Men tror absolut du blir nöjd med Nordea(oavsett om den hade fått dålig betyg i någon undersökning)

Härligt att höra!

Fick erbjudande på länsförsäkringar idag, 1,38% rabatt i 24mån om jag blir guldkund, dvs hemförsäkring och sätter upp ett sparande där.
Hamnar då på en ränta på 4,36% vilket är lägst hitills av alla. De kunde dock inte bevilja amorteringslättnad under tiden frun är föräldraledig.

Kan nordea fixa samma rabatt så blir det dom då de kunde fixa amorteringslättnad i 12mån direkt

Av Inteno

Står i valet och kvalet om man skall köra rörligt eller binda på 1 år nu vid byte av bank i september. Som det verkar kommer det två höjningar till. Tror ni det kommer stå still sen ellee kommer det börja sjunka direkt? Självklart jättesvårt att veta men vad tror ni?

Av Inteno
Skrivet av wille61:

Var runt till ett gäng banker i vintras när jag flyttade till hus, 116bps var bästa rabatt jag lyckades förhandla fram, lån på dryga 2,4MSEK (85% belåning).

Så 125bps skulle jag vara riktigt nöjd med, om ni nu inte sitter med under 50% belåningsgrad, då går det nog att kräma ut lite till.

Skrivet av blunden:

Det är sällan värt att flytta tjänstepensionen då du lätt förlorar betydligt mer på deras högre avgifter än du vinner i ränta. Just på grund av de långa tidsperioderna ens tjänstepension ofta ligger investerad gör även marginellt högre avgifter väldigt stor skillnad, särskilt när man tar hänsyn till "ränta på ränta"-effekten.

Har du testat att be de andra bankerna matcha eller gå under Swedbanks erbjudande?

De flesta andra storbanker brukar mig veterligen också ge dig en personlig bankkontakt, även om det alltid är en del handläggare som byter kontor eller bank som gör att man tappar dem.

Nordea brukar vad jag vet generellt ligga sämre till räntemässigt och har ju tidigare haft sämst kundbetyg av alla storbanker i någon undersökning så det kan ju vara värt att gräva lite i om du överväger dem.

Hade mäklaren hemma idag och fick villan värderad till 4,3, ligger då på en belåning på ca 74%. Möte med nuvarande bank imorgon samt en till bank. Lägsta räntan hitills är 4.44 från swedbank. Får se om någon annan kan möta det. SBAB verkar inte kunna sänka något utifrån den dom fick fram vid sin kalkyl.

Synd dedär med omdömena om Nordea, va sugen på dom…

Av Inteno

Sitter i samtal med flertalet banker för byte då bolånen på 1,23 nu går ut och är på totalt 3.2msek. Fått 4,44 från swedbank med 1,25 i rabatt och 4,69 från Nordea med 1.05 i rabatt. Nordea kunde fixa amorteringslättnad i 6mån direkt, ev 12 månader då frun är föräldraledig.

Nordea va öppna för att ge ännu mer rabatt om man väljer flytta tjänstepension mm dit, men fråga är hur mkt man rabatt man kan vänta sig? Swedbank känns ju helt klart mest lockande…

Annars har SBAB gett 4,67, Handelsbanken 4,69, inväntar svar från Länsförsäkringar.

SEB som vi har nu är inget val, de har vart så jäkla pissiga mot oss senaste så dom lämnar vi.

Fördelen med Nordea är att man får en personlig bankkontakt.

Av Inteno
Skrivet av Kakann:

Nordea gör det också för alla föräldralediga.

Härligt att höra

Med en komma de ökning av räntekostnad på ca 9000kr kan det vara skönt att slippa amortera tills båda jobbar fulltid och vi anslutit oss till kommunalt va.

Av Inteno

Någon som vet vilka banker som beviljar amorteringsfrihet när man är föräldraledig? Vi har bundna lån i SEB som går ut i september. Där har vi haft amorteringsfritt i 6mån nu och där kan man bara ha 3mån i taget innan man får ansöka igen. Vi har precis ansökt igen och blivit nekade då de helt plötsligt anser att vi har ekonomi till att amortera.

Hos bekanta som har sbab och handelsbanken har de beviljar amorteringsfritt lika länge som föräldraledigheten, någon som vet mer?

Av Inteno

Sådärdå, en liten uppdatering efter ett par månader!

Fick till slut ok från f-bolag att lämna den till en lokal firma för felsökning istället för att skicka in den.

De hade väldoga problem emd att hitta felet.

Det började med att de trodde de var psu då datorn ej ville starta med min gpu i men den startade med något utav deras gpu’er samtidigt som min gpu fungerade utan problem i deras datorer samt i tester. Märkligt…

De antog då att mitt kort krävde mer ström vid uppstart än deras. De satte i ett nytt RM850x men samma problem kvarstod.

Så de började felsöka ännu mer och kom fram till att gpu’n trots allt också var dålig, så de bytte gpu och nu fungerar det!

Märkligt dock hur min tidigare gpu kan fungera bra i annan konfiguration än min?

Det visade sig även att psu var trasig.