Inlägg

Inlägg som lord_dubbdäck har skrivit i forumet

Okay ja då har jag inte en aning. Jag tror inte det är den tilltänkta funktionen för en chromecast.

Det beror ju på vad du vill göra. Men ja du kommer kunna strömma saker som t.ex Youtube till den. Men vill du skicka hela bilden så vet jag inte om det går

Logitech G500 som har en hel del år på nacken. 8 kanske? Innan dess hade jag en MX310 fram tills att switcharna i den började krångla.

Jag la precis på en vinyl på spelaren på första gången på väldigt länge, och då ser jag direkt den här tråden av en slump. Kul!

Ozzy Osbourse - Shot in the dark 45RPM singel

Min stereo är väldigt basic och icke-dyr:
Skivspelare: Sony PS-LX22
Receiver: Pioneer VSX-407RDS
Högtalare: Dynavoice Challenger M65 EX

Har även CD-spelare, kassettdäck, Chromecast audio, en karaoke och TVn inkopplad till recievern.

Köper man en ny dator så bör väl sånt funka "out of the box"? Har du provat köra prestandatest på den? Som jag fattar så ska den switch över automatiskt till det bättre grafikkortet när du kör spel eller benchmarks eller annat tungt

Skrivet av CreamyBanana:

Årets skämt 65% REA

Hej,
Jag har hittat en annons på Tradera som du borde titta på.

Här kommer länken:
https://www.tradera.com/item/408109607

Var det inte detta företag det var en tråd här på SweC om? Nån kille som köpte en dyr dator från dem och blev blåst. Han fick aldrig nån dator, men pengarna tog dom gladeligen av honom.

Edit: #18440732

Körde under en period får många år sedan Gentoo-Linux som mitt primära OS. Men nu kör jag inte aktivt Linux alls. Min server/NAS kör FreeBSD däremot(FreeNAS).

Provat att överklocka lite på senare tid, men jag tycker det ger så lite så att det inte är värt besväret. Sista jag verkligen körde överklockat var Phenom II och HD6950.

Bästa överklocken jag hade var en Athlon 64 3000+ (S939) som gick i 2,6GHz (1,8 original)

Edit: Är 38 år

10/10, det var ganska lätt faktiskt. Kanske för att jag är född på 80-talet och vart intresserad av datorer hela livet

Skrivet av Knotvillage:

Ok. Du är en sån som tror på gröna män alltså... då kommer vi nog inte mycket längre. Ser ju ingen av de stora på youtube som använder det, LTT, J2C, bitwit m.fl så förmodligen behövs det inte. J2C har till och med provat att döda hårdvara med ESD på och lyckas inte. Ligger folk och rullar sig på en matta när dom bygger datorer eller hur lyckas dom bygga upp så mycket laddning?

Skitsnack.

Jag har sett ett helt nytt grafikkort dö av ESD på ett LAN. Killen skulle visa kortet han precis skulle sätta in i datorn. Kompisen sträckte ut handen och skulle ta i det och det hördes ett *tick*. Kortet funkade inte när han sen satt det i datorn.

Själv har jag haft RAM-minne som troligen dött pga latent ESD-skada, trots att jag var försiktig och potentialutjämnade.

Och så dyker det ju titt som tätt upp trådar här på SweC där folk har problem att deras nybyggda dator inte funkar....

Nu använder jag alltid ESD-matta och armband när jag bygger datorer. Jag har ingen lust att riskera att förstöra prylar för tusentals kronor för att jag är för lat för att ta på ett armband.

För övrigt behöver det inte vara en särskilt stor laddning för att skada elektronik. Du kanske inte ens känner att du zappar prylen.

Fick en gammal Samsung 52" TV av lite finare modell tror jag av en kollega för ett antal år sen. Han skulle slänga den för att den var svår att få igång, så jag frågade om jag kunde få den. Hittade ett par svullna kondingar i nätdelen i den, som jag bytte till det närmsta jag hade hemma. Tror de var högre i kapacitans och bara 85 graders. Men den funkade utmärkt efter jag bytt, och fungerar fortfarande.

Verkar vara vanligt att dessa äldre Samsung-TV har kassa kondingar

Blir inte alls "erbjuden" att uppdatera till 2004 i windows update på varken jobbdatorn eller min egna dator.

På min egna dator laddade jag ned det manuellt och installerade. Den går igenom hela installationsprocessen som det verkar, och vill starta om datorn när det är klart. Men när jag har startat om har jag fortfarande version 1909. Vad är grejen med det? Jag har en Enterprise "grålicens", kan det vara därför?

Sån måste jag skaffa så att jag och min katt slipper bli kokta inifrån!

Min gissning är att de begränsar strömmen induktivt. Kanske det skulle gå att begränsa strömmen mer med typ en ballast från en gammal lysrörsarmatur?

Bara att skaffa en liten frekvensomriktare! Det skulle nog faktiskt fungera.

Det är ju induktionsmotorer detta, och i ärlighetens namn är jag inte så säker på hur hastigheten regleras. Men jag gissar/tror att det görs induktivt. Att göra det resistivt skulle bli väldigt oeffektivt och varmt.

Ett annat alternativ vore kanske en transformator för att ta ned spänningen, men det känns omständigt.

Bra! Ser fram emot när 3000-serien börjar komma ut på begagnatmarknaden när "alla" uppgraderar, så att jag kan uppgradera från min 1000-serie.

Skrivet av Dunde:

Idioter finns i många former. Cyklar själv (Endast i skogen och bikeparken) och det sjukt mest irriterande med cyklister är när de vägrar använda cykelbanan utan istället ligger och blockerar biltrafiken på vägen.
Näst mest irriterande fenomenet vid cykling är de som attackerar mig med diverse otrevligheter för att jag cyklar. Kan vara allt ifrån att jag idkar "terrängkörning" till att "man cyklar för fort" etc. Oftast kryddat med epitet som"idiot" eller populära "jag ska komma ihåg dig".

Var händer detta? Jag har aldrig upplevt det någon gång.

Skulle slangarna räcka tro, för att sätta kylaren i ett chassi med sånna där vertikala platser?