Inlägg

Inlägg som Toimi har skrivit i forumet
Av Toimi

För tillfället har jag i princip alla mina spel på HDD. Meeen hoppas på att snart ha råd att fixa SSDer som har utrymme för mina spel(och framför allt nästan alla andra program).

Av Toimi

Är 190cm, ikeas millberget är förvånadsvärt bra. iaf för priset. Har använt den i några år nu.

Av Toimi

Har bara använt linux i ungefär ett år.
Debian är definitivt min favorit. Känns som allt fungerar som det ska. Känner mig nästan aldrig begränsad.
Av samma anledning gillar jag också Arch. Det beror väl mest på om man letar efter bleeding-edge eller stabil mjukvara.

Av Toimi
Skrivet av anon99339:

Kvalitetsmässigt är nog Thinkpaden överlägsen. Den hade jag valt. Använder en Thinkpad X1 Carbon 2017 och den är otrolig jämfört med allt annat jag testat

Kan bekräfta att thinkpads är av fantastisk kvalité. Har använt en i över 3 år nu. Den började bli lite seg då den först körde windows 7, men numera dual-bootar jag debian och windows 10. Det fungerar utmärkt. Jag använder den framför allt för programmering i java och C# samt för att se på film, surfa osv.

Av Toimi

Ett av de största problemet jag har haft var ett bälte som kom några dagar sent, ett brev som kom hem ganska mosat samt att någon jävel till brevbärare hade ner min och 5 andra hyresgästers brevlådor när han försökte trycka ner ett paket som inte fick plats! Sen lämnade han bara det där, paketet halvt nere i brevlådan. Men detta är inget jag inte kan leva med.

Däremot känner jag folk som har haft enorma problem. Krossade paket, leveranser som är över 2 veckor sena samt brev som försvinner etc. Det är oacceptabelt. Postnord MÅSTE förändras eller bytas ut.

Av Toimi

Jag äger personligen en ducky, men inte TKL. Den fungerar lika bra som det gjorde när jag köpte den 4-5 år sedan, dvs utmärkt! trots att jag har spillt en rejäl mängd kaffe på det. Tyvärr har jag ingen erfarenhet med pok3r, känner bara en person som äger ett och han är sjukt nöjd.

Av Toimi

@xoraks:
Ja, datorn blir inte överhettad.
Jag har kollat drivrutiner, den dör även med helt ren installation
Har testat helt utan hårddiskar i, men även med bara SSD dör den.

Av Toimi

Datorn stängs av plötsligt, kernel 41, endast i windows?

Hej.
Jag har haft ett problem med min dator ganska länge nu, ibland sker det ofta och jag har sökt internet efter lösningar fler gånger än jag kan minnas. Det är så att den ibland bara stänger av sig själv helt plötsligt, helt utan förvarning, sen startar den upp sig igen. Jag har blivit van vid att spara filer ofta så jag klarar mig, men det är hemskt när man sitter och spelar. Jag har testat återställa datorn totalt flera gånger men det verkar inte hjälpa, så då tror man ju att det är hårdvara. Det konstiga är dock att till slut gav jag upp och bytte till Ubuntu, då slutade den plötsligt dö? Så fort jag gick tillbaka till Windows någon vecka senare började det igen. Jag har använt Windows 8, 10 och Ubuntu 16.04 och båda Windows-versionerna hade det här problemet.
Jag har testat att byta följande:
-RAM
-Nätagg(till ett som var starkare och jag vet fungerar)
-Grafikkort
-Har även testat köra utan några hårddiskar i, alltså bara över usb-minne, det hjälpte inte.

Jag har också kollat RAM och processor för problem men det verkar inte uppstå några.
-Systemet blir inte överhettat.
Jag har testat ändra de flesta inställningarna jag kunde hitta i BIOS som kunde ha någon typ av effekt.

Jag har testat mycket mer som jag har hittat lite överallt på internet. Har haft problemet i över ett år så finns inget sätt jag kan minnas allt i huvudet.

Mot slutet, innan jag återställde och bytte till Ubuntu började jag också få bluescreens där det helt enkelt stod "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR", mer information än så fick jag inte.

Detta är vad som står i event viewer. Det säger inte så mycket...

- System - Provider [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power [ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4} EventID 41 Version 4 Level 1 Task 63 Opcode 0 Keywords 0x8000400000000002 - TimeCreated [ SystemTime] 2017-04-08T10:35:38.301112500Z EventRecordID 1115 Correlation - Execution [ ProcessID] 4 [ ThreadID] 8 Channel System Computer Toimi - Security [ UserID] S-1-5-18 - EventData BugcheckCode 0 BugcheckParameter1 0x0 BugcheckParameter2 0x0 BugcheckParameter3 0x0 BugcheckParameter4 0x0 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0 Checkpoint 0 ConnectedStandbyInProgress false SystemSleepTransitionsToOn 0 CsEntryScenarioInstanceId 0

Min dator:
Moderkort: Asus h87-plus
Processor: Intel i5-4670k (har aldrig överklockat den)
Grafikkort: GTX 760
RAM: 16GB, 8GB Corsair, 8GB HyperX. Har testat i alla möjliga konfigurationer. HyperX-minnet kommer från en annan dator och dem vet jag fungerar. Corsair jag har testat med memtest och dem ska också fungera bra.
Nätagg: Be quiet 500W
SSD på 120GB (+två hårddiskar som inte sitter i för tillfället.

Det enkla lösningen skulle ju vara att bara börja köra linux, men det jag helst vill är att kunna dual-boota. Jag behöver windows för skolarbete just nu(Vi skriver i C# och använder oss av Unity3D, photoshop och Cinema4D). Så jag skulle gärna vilja lösa problemet.
Har någon haft något liknande problem? Uppskattar hjälp. ( Jag har inte råd att börja byta delar utan att vara säker på vad det är som är fel :/ )

Av Toimi
Skrivet av TobiasStockholm:

Netflix toppar typ 10mbit för mig (jag har som sagt 100/10) och buffrar aldrig mer än någon sekund, så skulle tro att det är något annat som är fel i ditt fall än ren bandbredd (t.ex peering hos din operatör eller liknande).

Mjo jag har också tänkt att det kan vara något sådant. Ibland har jag problem med youtube videor etc också, egentligen allt som behöver buffra. Kör över ADSL men ska få fiber till huset inom några månader.

Av Toimi

Det är praktiskt att exempelvis kunna kolla netflix utan att behöva buffra allt för länge, just nu har jag 30/10 och det fungerar perfekt för att spela, så det är typ netflix.

Av Toimi

Startar datorn; Den flyger iväg.

Av Toimi

Toimi
Jag tog helt enkelt mitt efternamn, Toimi är inte precis ett vanligt namn så det är nästan alltid ledigt fungerar finemang

Av Toimi

Jag har identifierat problemet. Det är en ny skärm, så fort jag drar ut den slutar surrandet. Varför det försvann en stund när jag tog bort dammet vet jag inte.

lösningen på problemet var bara att koppla in det i samma grenuttag som datorn och alla andra skärmar. Så om någon har samma problem som jag, se till att allt kopplas in via samma uttag.

Av Toimi
Skrivet av Toimi:

Okej, problemet verkar ha löst sig själv? Jag har ingen aning om vad som hände. Jag öppnade upp datorn, tittade runt lite, hittade inget onormalt. Satte på sidopanelen igen och startade datorn. Nu fungerar det normalt igen. Det var väldigt dammigt och jag blåste bort lite. Kan det ha varit dammet?

EDIT: Nvm, efter cirka 1 timme var surret tillbaka.

Skrivet av anon81912:

Det kan ha varit damm eller något annat. Ingenting är egentligen omöjligt.

Nu är det surrande ljudet tillbaka efter nästan 1 timme.

Av Toimi

Okej, problemet verkar ha löst sig själv? Jag har ingen aning om vad som hände. Jag öppnade upp datorn, tittade runt lite, hittade inget onormalt. Satte på sidopanelen igen och startade datorn. Nu fungerar det normalt igen. Det var väldigt dammigt och jag blåste bort lite. Kan det ha varit dammet?

EDIT: Nvm, efter cirka 1 timme var surret tillbaka.

Av Toimi
Skrivet av mrqaffe:

Om det fungerat tidigare och vissa uttag på datorn fungerar så är det kanske nån lödning som släppt så att skärmningen inte längre fungerar som den ska.
Om du är lödkunnig så kan du granska alla lödnnigar och kablage och se om du hittar nått som ser tveksamt ut, du kan även prova att flytta på kablar inuti datorn eller montera om den.

Jag är inte särskilt lödkunnig men jag tar en titt på det ändå

Av Toimi

Surr i hörlurarna från ett att hörlursjacken på datorn

Hej,
Ett av hörlursuttagen på min dator har börjat surra helt plötsligt. Jag kan fortfarande spela upp ljud via det och själva ljudet låter prima men man hör alltid ett surrande i bakgrunden, och när jag inte har ljud spelande surrar det jättemycket. Jag vet att det måste vara uttaget då hörlurarna inte låter så när jag kopplar in dem i mobilen eller uttaget fram på datorn(men i det fram är ljudkvalitén hemsk :/ )

Jag vet nästan inget om ljud, så jag skulle uppskatta om någon vet en lösning Jag är lite rädd att inputet på moderkortet är trasigt :/ Det började surra imorse efter att ha fungerat i 2 år.

moderkort: asus h87-plus
hörlurar: audio technica ath-500x

Av Toimi

Ålder: 17
Plattform: PC
Favoritspel: Framför allt LoL, CSGO och osu! atm.

Av Toimi

@Hymer: Jag ligger stadigt 300fps. Har inte förlorat någon prestanda.

edit: oj, nu svarade jag på ett väldigt gammalt inlägg..

Av Toimi

Zowie FK1