Inlägg

Inlägg som Yeti har skrivit i forumet
Av Yeti
Skrivet av havoc:

Problemet är att den senaste och den nytillträdda regeringen i många fall driver en rent utav företagsfientlig politik när det kommer till miljöfrågor, av någon anledning måste vi alltid vara bäst i klassen.

Allvarligt talar, vet du inte vad du pratar om så kan du gott hålla tyst istället för att ränna käften som om du visste vad du pratade om. Det är en utredning som har var pågående sen en god bit innan valet. Och mig bevetligen så är detta en teknik forum, så att raljera om transportindustrin är väl knappast passande.

Av Yeti
Skrivet av CFSsss:

Du är hjärntvättad med att det ska kosta pengar för den enskilde konsumenten att vara miljövänlig. Detta är helt fel tänk och fel väg att gå.

Njae, ekonomiska incitament är int nödvändigtvis fel. Men som du säger så verkar ju principen om en stram viktindelning klumpig. Jag får anta att någon form utav intern eller extern kontroll kommer genomföras kring parametrarna för t.ex. kretskort där följande föreslås gälla "Om materialet innehåller något av grundämnena brom eller klor över en haltgräns på 0,1 procent av materialets vikt ska det anses som att materialet innehåller brom-eller klorföreningar".

För annars faller ju allt platt och man kan ju tänka sig att antingen kommer det mesta då antingen komma undan eller så beskattas allt, då är ju det förstnämnda troligare eftersom producenterna/importörerna bara vispar till med att produktsortimentet helt enkelt inte innehåller dessa mängder utav nämnda element. Fast en sådan process kan ju möjligen visa sig krångligar och kostsammare än att bara ta punktskatten.

Sen huruvida halterna för kretskort som nämns är mycket eller lite i förhållande till hur verkligheten ser ut kan jag själv inte svara på, för vem fan håller koll på om ens moderkort innehåller si och så mycket klorföreningar? Men ja som du säger, att den svenska marknaden ställer fram detta leder inte till att någon producent kommer sikta på ändrad produktion, på EU nivå, möjligen, men svensk? Absolut inte, och för dem som säger det, ta det ifrån en som jobbat/jobbar gentemot EU i en del avseenden, vårt pondu vad gäller att "visa vägen" i den moraliska meningen är inte direkt stor, möjligen att andra ser kreativa skatte skapelser, men det är Frankrike, Tyskland och resten av EU fullt kapabla till att snickra ihop själva kan jag lova och det behöver dem ingen svensk utredning för så jag tvivlar där med.

Av Yeti
Skrivet av den:

En helt avgörande punkt är ju om det finns någon tillverkare som inte får detta miljöpåslag på sina produkter och därför gynnas av konkurrenternas högre priser. Knappast lär någon börja utveckla gröna hårddiskar bara för möjligheten att knipa några procentenheter av den svenska marknaden.

Är konsekvenserna bara att samtliga tillverkares produkter blir lika mycket dyrare samtidigt är det här ju bara ett sätt att höja skatterna ytterligare och helt ett slag i luften vad gäller miljön.

Det är ju detta som är den stora frågan (i datoravseende). Om det finns ett hyfsat utbud utav produkter som inte skulle omfattas utav denna skatt pga. att dem inte innehåller dessa kemikalier så får man faktiskt medge att det få gedigna effekter pga. de ekonomiska styrmedlen (sen att staten nog inte spottar på pengarna det generar kan vi nog anta). Men ja ingen tillverkare, absolut ingen, kommer börja tillverka nya produkter utan dessa ämnen för att lilla sverige bestämt sig för att beskatta dem ytterligare.

Om de utvecklar dem, så gör dem det pga. eger tycke eller för att faktiskt relevanta marknader som t.ex. EU som helhet och inte bara fjutt sverige har valt att premiera "gift"fria komponenter. Att tro att detta skulle sprida sig i EU är väl en tanke, men det handlar förmodligen mest om att få in pengar. Speciellt då jag vet att det redan finns EU direktiv kring hur mycket utav div. kemikalier produkter får innehålla, som har funnits på plats betydligt längre än denna -UTREDNING-.

Sen vad utredningen resulterar i får vi se, och leva med.

Av Yeti

Återköp måste ju vara en sanning med modification då man numera är en "subscriber" och alltså abbonerar på steam, vilket också gjordes för att kringå lagar då Valve inte tyckte de lagarna skulle gälla dem. Så köper gör man ju inte i den vanliga meningen eftersom då hade man haft helt andra rättigheter än man nu har.

Av Yeti
Skrivet av Kimzi:

Dock brukar man väl som utvecklare göra högre upplösta texturer och sedan skala ned dem istället för tvärtom?

Korrekt, man har sedan länge skapat assets i HD då de program som gör detta gör så mycket enkelt, det är liksom inga problem och igentligen inget extra jobb. Och därefter skalat ner det efter behov.

Skrivet av Solaris:

Tåget har gått och jag ser inga andra utvägar för Nintendo än att vänja sig vid att bära förlorarmössan ytterligare en generation med "next-gen" konsoller.

Ja då deras konsol saknar all tillstymmelse utav stöd från utvecklare och tilltro från konsumenternas sida och ingen förändring utav detta kan ses i framtiden så verkar det ju bli så.

Av Yeti
Skrivet av Minsc S2:

Med risk för att låta som djävulens advokat, men är detta inte egentligen ett stort icke-problem?

Borde inte en klar majoritet av alla som äger ett PS4 äga någon form av TV också? (Och därmed redan vara licenspliktiga?).
Jag tvivlar på att det är särskilt många som sitter och spelar PS4 på datorskärmar...

Så jag förstår inte riktigt vad alla blir så uppspelta över...

Precis detta, snacka om icke-problem.

Av Yeti
Skrivet av jonasies:

Spelar ingen roll om det är mest tänkt som en PR-grej. Att det lyfts i riksdagen kommer upplysa fler om att privatkopieringsavgiften (som den fungerar idag) existerar vilket är någoting bra som kanske i slutändan kan sätta mer press på politikerna. Hade det varit Sossar som tagit upp motionen så hade det varit lika positivt, jag bryr mig inte för fem öre vilket parti det är.

Däremot stör jag mig på folk som försöker ta tillfället i akt att starta en politisk debatt eller basha på något parti i ett TEKNIKforum.

Du hoppas nog på för mycket om du tror att detta kan komma upplysa folk, det behandlas ca 3.000 motioner per år i riksdagens utskott, betydligt mindre tas upp för votering av hela riksdagen, den är knappas mer än en droppe i havet.

Av Yeti
Skrivet av thorsama:

Hmm undrar om Moderaterna försöker skaffa sig lite snabba poäng innan valet?

Knappast därför, det är en enskild ledarmot av artikeln att dömma och inte en manöver utav partiet som sådant, i sådana fall hade det varit en proposition från regeringen. Blir knappast något av det, intressantare o se vad som hänt/händer med snubben som hävdade att hans dator inte kunde anses vara avsedd för att ta emot TV sändningar eftersom mjukvaran som krävdes inte kom med den när han köpte den.

Av Yeti
Skrivet av kass_best:

Motionen kommer inte förändra någonting.

Högst troligt, det är YTTERST få motioner som går igenom riksdagen, jag kan väl tro att det är den sk. allmäna motionstiden nu, dvs. nu får ledarmötena lämna in motioner kring vad de vill utan att det behöver vara ett motförslag på ett förslag från riksdagen, vilket gör att denna motion kommer in med en hel hop andra mer eller mindre tokiga motioner.

Så ja, ganska naivt att tro att denna skulle leda till minsta förändring, långsama nyheter för sweclockers nu kanske.

Av Yeti

Tja kopieringsavgiften kan man ju tycka vad man vill om, onekligen knasig i sin tolkning i vad som är vad och vad det används till. Men att det skulle hamra ner på svenska jobb är nog att dra det väldigt långt.

Av Yeti

Njae du, den gubben går inte. Inte så lite för att linux för de flesta är ett stort "orka", och inte helt obefogat heller kan tilläggas. Detta är ju mest snack från hans sida för att pusha för deras egna steambox som använder sig utav.... ja inte windows kan vi nog lungt säga. Det är det gamla vanliga säljsnacket "här är framtiden, i just vår produkt, om du gillar framtiden och det vi associerar med den, köp vår produkt" so on so fort.

Dumt att läsa han uttalande som om ett paradigm skifte är på ingång.

Skrivet av Ozzed:

Där har du svaret! "Half life 3 - Exklussivt för Linux!"

Undrar hur många som skulle byta då.

Betydligt färre än du verkar tro, skulle nog snarast vara som att de begick kommersiell våldtäckt på sig själva.

Av Yeti

Det är ju tänligen intressant, speciellt i det avseende att SVT eller seriges radio kan gå in i medier som tidigare inte har innehållit någon form utan dessa tjänster och vips så skall nu brukarna utav denna tjänsten betala för nu har SVT eller sveriges radio kommit in. Sedan får man ju ändå påstå att det är en viss skillnad mellan funktions utbudet på en TV/radio same vikten i dessa funktioner och en dator med internet uppkoppling. Dels representerar ju SVT och sveriges radio större delar utav hela utbudet (om än in mycket in STV's fall kan man väl tycka), samt så är det ju så att en dator använder man för betydligt mer essentiella saker än att sitta o fördriva tid (åtmindstånde ibland). Bara en sådan sak som att betala sina räkningar skulle ju bli ett mindre projekt utan denna möjlighet.

Vore ju lagom facinerande om de span vidare på det här att skapa sig närvaro i etablerade kanaler de tidigare inte funnits i och kräva avgift, ja vanliga telefoner t.ex. ring ett visst nummer och du får in vad sveriges radio sänder, och då skall alltså alla med tillgång till telefon betala radio/tv avgift även de.

Men får nog säga att jag tycker synd om studenter som lever på knappa medel som ofta använder datorer väldigt mycket i sitt arbete i denna frågan. Eller så ljuger ögonen ur sig när de frågar om man har dator eller TV med internet om man nu prompt inte vill betala, det går det också antar jag.

Av Yeti

Måste göra ont att köra in sin penis i dvd läsaren och diagnostisera.

Av Yeti
Skrivet av Petterk:

Det är inte bara min bedömning att EU inte uppfyller kraven för parlamentarism.

Nej, det finns säkert andra som är lika okunniga som du det är det ingen tvekan om. Och du har för övrigt ingen insyn i utskottens dagliga arbete heller lilla du, så bara ge dig.

Av Yeti
Skrivet av Petterk:

De är ingen vanlig lagstiftande församling. Sen kan ministerrådet i vissa frågor köra över parlamentet. Det är bara vissa frågor man låter parlamentet driva och rösta om självständigt. En lagstiftande församling kan självklart föreslå nya lagar inte bara rösta och föreslå ändringar. Det är inte som ett tvåkammarsystem.

Det är det visst, vår egna riksdag är t.ex. begränsad i vilken mån de själva får föreslå lagar. Ledarmöten får t.ex. bara skriva alternativ till regerings propositioner dvs. föreslå ändringar och alternativ förrutom under en tvåveckorsperiod under hösten varje år då de får lämna egna förslag om vad som helst. Så de är precis lika mycket en lagstiftande församling som vår egna riksdag.

Och de berör alla frågot utom en för EU gemensan utrikes och säkerhetspolitik.

Skrivet av Petterk:

Dessutom representerar inte MEPs det svenska folket utan man röstar i partigrupper. Dvs moderaterna röstar tillsammans med Tyska kristdemokraterna.

Man arbetar i "partigrupper" (fastän de inte är riktiga partier i den traditionella meningen) då de partier som ingår där funnit att de har gemensan värdegrund, men de svenska representanterna representerar i högsta grad svenska intressen, eller iaf. det svenska parti vilket de tillhör's intressen vilka ju dock är framvalda utav oss själva så att säga och representerar därmed sina väljare och deras egna värdegrund. Parti gruppen har ingen gemensan röstknapp som använder gruppens alla röster.

Moderaterna och kristdemokraterna är inte alls bundna att rösta som Tyska kristdemokraterna eller vice versa. men de delar en tillräkligt gemensan värdegrund för att ha bestämt sig för att arbeta mycket tillsammans för att koordinera sina insatser och se till att deras värdegrund får mer genomslag. Men då de är framvalda utav svenska väljare och därmed får anses haft en värdegrund som som väjarna funnit tillräkligt god att rösta fram kan man inte med någon intellektuell ärlighet eller integritet hävda att de inte representar svenska folket.

Av Yeti
Skrivet av Petterk:

EU-parlamentet har ingen lagstiftande makt och är egentligen inget parlament.

En gång i tiden hade du haft rätt, numera har du fel då EU parlamentet åtnjuter lagstiftande makt liksom Rådet. I praktiken är det som ett tvåkammars system likt det USA har, där parlamentet är propertionerligt-ish till ländernas befolkning medens det i rådet ju är lika representation för alla länder, nämligen ministern inom det sakområde frågan rör.

Skrivet av Tumnus:

Tyvärr så har EU en ineffektivt sätt att driva sig själv. Alla nationer har inte lika många röster vilket betyder att Frankrike och England (som har mest röster pga. att de är ursprungsländer inom unionen) kan gadda ihop sig och få sin vilja igenom. Alltså kan de totalt köra över Sverige.

De har fler representanter i EU parlamentet, men inte för att de är urpsrungsländer, utan pga. de har större befolkning. Sedan måste som nämnt både rådet och parlamentet godkänna ett förslag, och i rådet har alla lika mycket representation.

För övrigt verkar ju dessa regler mest fasa ut väldigt gammal/ineffektiv teknologi i det regelverk som tillkommer 2014, och omsätter 80+ märkningen i lagstiftande vilket ju bara garanterar effektivare nätagg även för de mer oerfarna köparna. De verkar ju inte förhindra någon teknologisk utveckling i deras nuvarande form, så nej stora stygga EU kommer inte och tar din dator, speciellt inte då det är servrar och kompletta datorpaket som de omfattar.

Frankrike, Tyskland och Storbrittanien har ju heller knappast några anledningar att behöva köra över Sverige eller övriga EU länder i denna frågan om de nu kunnat.

Av Yeti
Skrivet av Skuggan74:

Ser inga problem med detta, har ett bygge för 54000:-, det klarar ändå gränserna för att det finns tillägg för fler grafikkort och andra tillbehör oxå. Sen kör jag vattenkylning som drar lite mer men trots det ligger hela bygge med alla tillbehör, skärm osv på 325W idle. Jag har 3 grafikkort nu så enbart dessa täcker min idle förbrukningmed råge.

Skickades från m.sweclockers.com

Ditt bygge omfattas ju dock inte utav de kommande reglerna, utom nätagget som bara behöver vara 80+. Men ja frågan uppkommer ju om detta inte bara är en formalitet och om någon dator man kan köpa komplett på tex. mediamark, inet etc. etc. omfattas utav dessa regler och faktiskt inte skulle komma att få säljas.

Att det finns en del nätagg som skulle bita i gräset känner man ju förstås till. Men att någon dator skulle falla på strömförbrukningen är ju ganska diskutabelt.

Av Yeti

Vänta nu lite, är detta korrekt rapportering? EU kommisionen är såvitt jag minns det EU organ som fungerar som vår egna regering gör. De tar hand om det dagliga arbetet, verkställer beslut och tar initiativ till lagstiftning, det vill säga utarbetar förslag likt vår egna regerings propositioner.

Men de har väl då rakt ingen egen bestämmanderätt?

Skrivet av _NsMs_:

Tur att vi har piratpartiet där som sätter stopp för de dummaste idéerna

Nja, och igentligen nej då artikeln handlar om EU kommissionen. Piratpartiet sitter ju i EU parlamentet där de samverkar inom den sk. gröna partigruppen som gemensamt har en sådär 60 mandat utav en 751. Hur många svenska piratpartiet själva har vet jag dock inte. Men även om de och hela den gröna gruppen är på samma linje kan de inte stoppa några förslag inom parlamentet.

Och som sagt så är detta EU kommissionen, där det bara finns 27 politiskt tillsatta, sk. kommissionärer, dvs. en från varje medlemsland. Och att något lands piratparti skulle vara representerat där kanske inte är omöjligt men jag skulle chansa på nej. Och då kan de ju i bästa fall svänga en opinion men knappast genom att vara i majoritet förhindra eller genomföra beslut.

Men visst är det som folk säger att de regler som specifikt gäller för nätagg skulle kunna eliminera vissa skumraskmodeller/tillverkare från marknaden så att även en mer oerfaren köpare löper mindre risk att få ett nätagg som modell är undermålig (dvs. inte bara ett måndagsexemplar).

Huruvida dessa regler i nuläget skulle utestänga datormodeller eller servrar vore intressant o veta, samtidigt lite svårt utan att applicera deras ekvation på det nuvarande utbudet själva vilket i sig nog är svårt att göra som privatperson.

Av Yeti

Förstår inte gnölet om "bortförklaringar" överhuvud taget.

Har folk tänkt igenom detta ordentligt? De har ju inte oändlig produktionskapacitet, så de kan ju hamna i en sits där de får avgöra vad de vill satsa på. Samtidigt är ju konsollerna väldigt prispressade, och inte utan andledning då både PS3'an och xbox 360 går med förlust vid försäljning utav själva konsollen. Och Nvidia har ju naturligtvis också en smärtgräns vid prissättning.

Med den kapacitet de realistiskt kan uppbringa inom närliggande framtid så kan de helt enkelt fått avgöra vilka affärer de skulle satsa på.

Av Yeti
Skrivet av TobX:

Ska man verkligen låta datorn lära sig av sina misstag... Cyberdyne Systems hade också goda avsikter

Just sayin'

Det är nog snarare en slags avvägning, så som att när den ser ett antal variabler som alla är symptom så gör den en avägning att det kanske inte är bengaliska ormkoppor utan betydligt vanligare munsår fastän symptomen i något stadie eller överlag är lika, och då iaf ordinera behandling mot det senare innan det överväger det förra. Eller då den sysslar med lungcancer, lungcancer situation A och B.

Något slags proto-människohjärna motsvarighet är det ju fortfarande då rakt inte fråga om. I så fall hade vi nog sett betydligt större rubriker.

Desseutom så står det ju att den bara "lär" sig efter att en läkare rättat den.