Inlägg

Inlägg som Zoulo har skrivit i forumet
Av Zoulo

Den var bra, blev lurad. 👍🏼

Av Zoulo

Åh gud, tack!! Har precis haft samma problem en vecka fast med ett corsair t-bord. Aldrig funderat över vad knappar X1-X8 gjort men nu kan jag äntligen hålla inne knappar i spel samt skriva och radera text normalt. Phew!!

Av Zoulo

Gamers Nexus sedan länge, viktigt med kritiska och upplysande kanaler som man förstår inte alltid är kompisar med de stora leverantörerna. Nu har de blivit så stora så de kanske klarar sig själva 😃.

Av Zoulo

Där jag arbetar vill man behålla startupandan och förbättra sammarbetet mellan olika team (business / utveckling) och man har noterat god output från utvecklarna men att det inte blir lika träffsäkert som när teamen satt tillsammans. Därför så kommer det vara 80 % på kontoret med en "mjuk" övergång under oktober/november.

Personligen har jag ganska kort restid till kontoret så jag har inget emot att åka dit, min roll underlättas av att träffa människor på plats.

Av Zoulo

Lika bra att ha en version med det nya motivet också så man kan variera sitt skrivbord lite. En XXL beställd

Av Zoulo
Skrivet av Belzader:

Om du tar bort kabeln från startknappen på moderkortet, så kan "kortsluta" dessa två pinnar med te.x en liten skruvmejsel.
Om datorn då startar upp som den skall, så är det något relaterat till startknappen.
Om den fortsätter strula så kan det vara antingen nätagget eller moderkortet, och enda sättet att ta reda på vilket det är att byta ut det ena av dem.

Tack, testade och den ville inte start då heller.. förmodligen inte startknappen då utan PSU eller moderkort..

Skrivet av Networker:

Känns som om PSU håller på att ge upp. Har du en multimeter så du kan mäta spänningarna från PSU?
12V, -12V, 5V, -5V, 3,3V, -3,3V alltså? (Då du saknar annat PSU att testa med, vilket vore enklast).

PSU kan också vara fullt av damm efter alla dessa år. Är det fullt av damm inuti?
PSU kan dra ner på effekten vid överhettning. Sådan där säkerhetsgrej.

Jag har en multimeter men skulle inte påstå att jag kan använda den men det finns kanske en bra guide på utube.. Det är inget damm i PSU utan den ser ganska ren ut. Det kan gå i timmar när grabben sitter med sina spel så jag tror inte det har med värme att göra.

Tack för era svar, jag misstänker att det blir till att spana efter ny PSU.

Av Zoulo

Datorn startar ibland

Hej Sweclockers,

Jag tänkte be den samlade kunskapsbasen här om lite hjälp.

De senaste dagarna så har min sons dator börjat strula genom att vägra starta. Jag kikar lite i den och har tagit ut grafik kort och testat utan att det gör någon effekt men så helt plötsligt så startar den igen och fungerar. Den fungerar så länge man använder den men sedan när man stänger och ska sätta på senare så kanske den startar eller så gör den inte det. Det enda som jag verkar kunna dra någon slutsats av är att jag har kopplat bort strömmen från nätagget ett tag så funkar det igen. Jag kan se vid PCI-E kontakten på grafikkortet att dioden där lyser, även om datorn inte startar.

Det är ett gammalt corsair ax750 som nog precis fyllt 10 år och samma sak med chassi som är ett Silverstone Temjin TJ08-E. Moderkort, processor ram och grafikkort är nyare än så, allt skaffat inom två år. Ett B450 med en Ryzen 5 2600 samt ett RX590. Jag misstänker ju att det antingen är något med PSU eller om chassit börjat "glappa" när man ska starta men knappen känns stum och fin samt att sladdar verkar sitta där dem ska.

Om man inte har ett nätagg till finns det något sätt att verifiera att det är det som är kass? Hur kan jag testa om det är chassit, eller kanske mot förmodan moderkortet?

Tacksam för all hjälp.

Av Zoulo

Fyller 38 i år och har slutat att överklocka, jag värderar en stabil och tyst dator. Min tid har blivit mer värd och mina finansiella muskler större så behovet att jaga sista FPS finns inte längre.

Av Zoulo

Bra tips, tack har gett några timmars underhållning och det är en bra bit kvar.

Av Zoulo

Jag kör g-sync på en Dell S2716DG. Det blev den skärmen för den såg minst "gejmig" ut när jag letade 1440p och g-sync för några år sedan.

Av Zoulo
Skrivet av pellen:

I mitt bekräftelsemail så står det iaf "kortbetalning" som betalningsmetod, så jag antar att jag inte heller valde Klarna

Ja, stämmer. Jag ser att det står så i min order nu också.. Mitt ärende hos Geeks tar förmodligen bara upp deras tid då, oups🙄.

Av Zoulo

Jag kan inte heller se att jag har någon musmatta under pågående leverans hos klarna. Om valet fanns att inte använda klarna när jag beställde så valde jag säkert det och betalade direkt med kort. Jag har fått mail angående den försenade leveransen (20/1) så att inte se något hos klarna är kanske inget problem? Den kommer levereras via DHL va?

Av Zoulo

Tack för en bra fredagspanel.

Av Zoulo
Skrivet av pv2b:

Halvsmart idé, men nackdelen är att man måste byta ut skärmen för att få med GPU-prestanda. Vilket är lite synd.

Jag ser mer fördelar för tillverkarna än för kunderna.

Håller med. Historiskt sätt har jag bytt grafikkort betydligt oftare än skärm.

Av Zoulo

Ojoj vad många timmar jag har lagt ner på WC3 back in the days. I ladder men framförallt i custom games. Mycket dota blev det.

Ser verkligen fram emot att få spela igenom storyn igen med ny och uppdaterad grafik.

Av Zoulo

Snygg! Haffat en.

Av Zoulo

Vill bara tacka för uppmärksammandet av den här videon. Informativ och bra. Varit fundersam på om man behöver VPN men riskerna har alltid kännts överdrivna och nu fick jag det bekräftat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoulo

Jag gick med communityn nu på morgonen så den nya länken fungerade! Jag hoppas några kommer online ikväll.

Av Zoulo
Skrivet av Beta:

Någon bör ta på sig att skapa ett Sweclockers Community, en för alliance och en för horde kanske? Community funkar över realms vilket guild inte gör. Man kan vara med i flera communitys.

Skickades från m.sweclockers.com

Låter som ett väldigt bra förslag tycker jag! Någons som har mer tid/ork än mig ;). Skaffade själv spelet 2005 och har kommit tillbaka i slutet av Legion och ser fram emot BFA. Har familj så speltiden är begränsad till kvällstid och strötid på helgen. Lirar nu Alliance på Silvermoon.

//Oscar

Av Zoulo

Jag är väldigt intresserad av det här chassit då det skulle se väldigt trevlig ut på mitt skrivbord. Jag hoppas det finns möjlighet att få tag i det före sommaren!