Inlägg

Inlägg som anon159643 har skrivit i forumet
Skrivet av superegg:

Håller med att det är ett problem, men det är svårt att sluta.

Man får ge fan i att sluta och ta i med hårdhandskarna och ha nolltolerans emot visa saker. Att bara minska är svårt, lättare är ofta att sluta helt.
Det kommer jag själv göra, under semestern ska jag inte äta något onyttigt alls, ut och träna så fort som jag får tid. Undvika allt nöje som finns på internet och jag funderar att få moderaterna moderator och stänga av mitt konto här, sedan säga upp Netflex och spärra Youtube.

Goodbye internet ses till hösten.

*edit* Felstavning

Skrivet av Baxtex:

Trevligt för dig, är väl olika på olika ställen.

Men jag trivs att vara ute iaf. Ett alternativ är ju annars att skaffa hus med trädgård, finns alltid något som behövs målas, klippas, skottas etc. Där får man mycket gratis motion. Jag påstår inte att man blir vältränad av att gå direkt, mer att det funkar bra för att hålla normalvikt.

Sen ska man såklart inte underskatta kosten, det är sjukt vad mycket energi det kan finnas i t ex kakor och läsk.

Jag har x antal hus med trädgårdar som jag kommer underhålla i sommaren. -Huspriserna är 1/10 del på landet än centrala storstäderna. Så jag kommer under sommaren inte se ett enda gym, fruntimmer eller polare som ej kostar pengar per timma då dessa arbetar åt mig som snickare m.m.

När det gäller gym så har väldigt många det i princip gratis på jobbet tack vare friskvårdsbidraget. Det innebär att om man ej får den motion man borde ha i vanliga fall så kan man enkelt fixa den "gratis" på ett gym.

Skrivet av mrqaffe:

Du skriver ju hela tiden om att man bara ska ha klinter som inte gör nått annt än att visa vad servern har för sig ....
Pajen måste ju vara idealisk för att bygga en liten "fjärrkontroll" till servern.

+ Ordbehandling, surf och streama film, så har man fått in vad majoritet av befolkningen gör på sina dator. detta bör raspberry Pi duga fint till, frågan är dock hur många datorer man som i mitt fall behöver ha i en liten lägenhet? Och det brukar sluta för mig att prylen jag köper in hamnar i en låda.

Pengar och semester är samma sak. Jag gissar på att Epic Games har 30 dagar, 6 veckors semester.

Jag själv hade valt semester då jag genom sidoverksamhet korta perioder drar in mer pengar än vad jag gör på jobbet.

Skrivet av smkr:

Mortal Engines, 5/10

Mitt kritiska sinne ringde i varningsklockorna redan i början av filmen, så det vara bara att "jahaaa det är en sån film... " och fortsätta titta för ett det ändå var lite kul.

Något märklig men underhållande film, en stark femma får den i alla fall.

Jag tycker lite samma. Jag har börjat tröttna på actionfilmer som följer exakt samma mönster. -Någon blir dödad, personen har en nära anhörig som är en kampsportare med höga vapen skills och ger sig på att hämnas. I slutet får denna veta att någon nära till honom hade beordrat mordet och det blir en riktig thriller. Men efter ett hundratal såna filmer så gäsp.

Då var filmen Mortal Engines som du såg bättre, jag har ej set någon liknande denna innan.

Varje gång en ny raspberry har släpps har jag köpt en ny med en massa tillbehör, det har varit skitskoj i 1h, sedan har jag ej haft tid med den. Nu är nya raspberry bättre än någonsin, men min tidsbrist består. Så jag funderar faktisk på att inte köpa en igen trots den är så grym.
Jag ser mig en komplett surfdator, men var ska jag ha denna?

Välgörenhet är fint, men olika personer bryr sig olika om olika sorters. Enligt wikipedia så går pengar till bl.a. Prevent Cancer Foundation och Läkare utan gränser och det är riktigt bra: https://sv.wikipedia.org/wiki/Games_Done_Quick

*edit*
Läkare Utan Gränser ska få alla pengar i år enligt Guybrush82 nedanför

När det gäller Ryzen så kommer 3000 serien snart (7 juli ) och när det gäller Intel så pratas det om prissänkningar. Annars har jag inget mer att säga utan exemplen ovanför är en smaksak.

Det beror på vilka summor det handlar om. Jag misstänker inte TS köpte en svindyr sportbil utan en mer vanlig bil. Då gör banken knappt någon granskning alls och det TS föreslog räcker fint.
Det handlar väl också att de ska arkivera detta, så att en åklagare/skatteverket i efterhand ska kunna granska. Där ett par hundra samma insättningar med samma text inte ser bra ut.

Skrivet av WaspCustoms:

Oj! Du verkar rätt osäker på vardagliga saker?

Här är mitt tips: Kör på. Några hundringar hit eller dit är inget att gråta över och försök ha skoj istället. Parkeringspengar brukar ofta vara så lite pengar så det inte är något att bry sig om.

Vill dom inte följa med till eckerö så är det deras förlust men samtidigt är dom vuxna så dom klarar sig nog sjäv alldeles fint.

Jag håller med. Splitt på notan, sedan är en hundring hit eller dit inte så mycket. Så jag skulle säga om att turas om att betala för bensin, parkering etc. Så att det blir rättvist.

Någon på forumet skrev om en sniken vän som ville ha 15kr/mil eller något, detta på den tiden då bensinen var dålig. Han förklarade att det uppstod mer utgifter än enbart bensin, slitage, försäkringar, värdeminskning etc. Och det är helt rätt. Så de som åker med borde rimligen betala mer än bara hälften av bensinpengarna, men många tänker ej så långt.

Skrivet av Lankfisher:

@Johan86c: Det är klart att det är Huawei som bestämmer. För om Kina väljer att stoppa exporter av produkter till USA så kan landet lägga ner. Kina har mer makt än USA bara att dom inte visar den lika mycket som amerikanerna vill visa vilken makt dom har. Det är min åsikt i alla fall

Ja men först ska Trump och Xi Jinping ha sin sn-ppmätartävling om vem som har längst och det är inte säkert att Xi Jinping svarar direkt med att blockera Apple eller liknande.
På lång sikt tror jag det löser sig, men för oss med nyare Huawei produkter så kan vi bli lidande.

Jag har inte granskat tråden så mycket. Men generellt tycker jag så att de som läser något eller nyss har blivit klara med utbildningen, mer vill framföra sitt val som bra. När man blir lite äldre så skiter man mer i vilket som vad är bäst som valet Natur eller Teknik på gymnasiet.

Nå YH och högskola har två olika typer och det finns individer där valet för dem är självklart. En riktig plugghäst som tänker fixa doktorsexamen och annat så är högskola/universitet det "enda" rätta valet. En person som är mer praktisk än teoretisk lagd och kanske har svårt för matematik så är det YH.

Jag tycker det för TS är lite som om man ska välja Äpple eller banan till 3 fikat, båda två blir nog bra. Att TS har läst innan kommer göra både programmen enklare, men då kan man fördjupa sig mer. Att man ej får tillgodoräkna sig matte från det 2 åriga programmet är självklart, det är på en helt annan nivå. Det är lite som att säga jag läste matte i 6an på mellanstadiet, kan jag använda denna i mitt mattebetyg till 9an i högstadiet?

Skrivet av Rex1:

finns de nån chans att honor 9 uppdateras ? har ej fått nått över 8.0

Den känns väldigt lågprioriterad just nu när både honor 10 och 20 finns.
Nå telefonen börjar bli lite gammal och kanske sliten, å du har tur i oturen att du som mig och många andra ej har en nyare.

Skrivet av joakim99:

På vilket sätt skulle detta bli ett problem med akassan?

Det är lurigt, citat: Enligt lagen om arbetslöshetsförsäkring bedöms den som företagare som är delägare, verksam och har väsentligt inflytande i företaget https://ka.se/2008/07/11/forlorar-jag-a-kassa-som-aktieagare/

Problemet är att vet man vad som gäller idag så vet man ej vad som gäller imorgon, då dessa regler ofta ändras. Säg att man köper in sig i ett litet företag för 1 miljon, detta beslut får man kanske ha i en 20år då det inte är superlätt att sälja aktierna. Och vem vet akassareglerna i så många år?

Skrivet av Guggen64:

Är 2,5 år sedan och jag är inte frisk ännu, man blir aldrig frisk igen om man väl gått över gränsen, är en stor förändring i livet och jag har blivit tvungen att helt och hållet ändra min livsstil.
Jag blev utbränd i mitt jobb, järnstress och utmattning, för lite sömn och jag kunde inte släppa jobbet på fritiden.
Har gått på terapi här i Umeå på stress medicin i 2 år och de har hjälp otroligt mycket.
Jag har ändrat mina vanor totalt, de viktigaste är rutiner, lägga sig samma tid, gå upp samma tid, äta regelbundet på fasta tider och framförallt motion är viktigt.
Minsta lilla felsteg jag gör så blir jag sämre, jag kommer aldrig att bli lika bra som innan jag blev utbränd, de är en livsändring helt enkelt som man får leva med resten av livet.
Har inte jobbat heltid sedan 2016 och inte jobbat alls sedan Februari 2018, hoppade på ett sommar jobb i början av Maj i år men de gick inte, redan efter 2 dagar insåg jag att jag inte kommer orka, jag måste helt enkelt börja på max 50% så nu ska jag få hjälp av AF och jag hoppas på start efter sommaren, numera är hälsan viktigare en allt annat, jobb är inte så viktigt, jag kan nog se mig själv jobba max 75%, vet inte om jag någonsin kan jobba heltid igen, vissa blir friska fortare, har bekanta som känner folk som har varit utbrända i 10 år och ännu inte jobbar heltid, så vi får se hur de blir, som tur är så har jag max 10 år till att jobba innan pension och jag kan nog gå om 6 år om jag har råd, fördelen med allt är att jag lärt mig att leva på lite pengar, klarar mig på ca 8 tusen per månad.

Jag har hört vissa har det skittufft med försäkringskassan. Där kvinnor med barn och jobb som lärare har bland de lättaste, män utan barn har det värre. (vad jag har uppfattat det) Då de till mannen enbart kan säga byt jobb till telefonförsäljare, medans kvinnan med barnen inte riktigt än de frågar ifall hon inte ska adoptera bort dem.

Nå lycka till med ditt problem, det är många som är lite smått utbrända i dagens samhälle.

Förresten är det någon som vet var på internet man kan hänga om man under sommarsemestern lite smått ska tjöta med damer, observera tjöta. Då jag har noll intresse av träffa någon just nu. (för mycket skit på gång) Och nej det finns inga kvinnor dit jag ska, de flyr därifrån före de blir 18år.

Jag litar inte på vad Huawei säger då det inte är de som bestämmer. Men att Huawei vill lansera Android Q till alla mobiler är bra men ej förvånade.

Jag känner en företagsägare som vill att jag ska köpa mig in i hans företag. Det handlar om småsummor, men det kan ändå vara intressant. Men hur blir med akassa och sånt om man äger aktier i ett icke börsnoterat företag? Jag ser att om mitt inköp leder till att akassan ger mig pekfingret om jag blir arbetslös, så är det bara dumt att vara en liten delägare i ett företag.

Kan ni beskriva mer om jobbet? Med noc så menar ni https://en.wikipedia.org/wiki/Network_operations_center?

Jag tror sånt jobb hade passat mig, att ta ärenden precis när som helst på dagen och natten. Och emot detta får man istället högre lön eller mindre arbetsvecka.

Vilka typ av uppgifter är det man ska lösa, är det databaser, servrar och tjänster som har går ner etc?

Förlåt mig, man ska ej skämta om tomten för visa kan ta åt sig. Men jag hade en roleyes efter.

Skrivet av ExcZist:

Så det är därför alla ropar att AMD ska spöa intel, så att ni kan fortsätta köpa intel processorer billigare?:P

Många har upplevt trög utveckling på flera områden, det har den senaste tiden varit höga priser och dålig utveckling på cpu, gpu, ssd och ramminne. Ofta har en aktör där dominerat marknaden rejält, detta till den grad att de ej behöver prispressa. Mycket av denna hårdvara har man tidigare för varje år bara sett att den blir billigare, men nu helt tvärtom.
Så mer konkurrens behövs, men det är ingen bra att någon aktör blir för stor.
Jag köpte runt 1999 ett grafikkort från en underdog-tillverkare som hette Nvidia, denna tillverkare växte till sig. Nu är jag inte riktigt med i grafikkortsmarknaden, men jag tror att de idag t.o.m. har högre försäljning än 3DFx.

Detta är bara en ren tillfällighet att det råkade bli så. De som tror att monopol är skadligt för marknader är individer som också tror på jultomten.

Nå det blir intressant att se, AMD verkar ha lyckas med Ryzen 3000, men de konkurrerar emot 2st jättar Intel och Nvidia som på senare tid också har gjort bra ifrån sig.

Det jag önskar är bra slutprodukter som skapas av konkurrens, nu har dock x86an råkat ut för lite konkurrens under många år vilket har varit tragisk. Arm växer sig dock större på alla områden för varje dag. (undantag Kina, ty Trump och övriga politiker)