Inlägg

Inlägg som kallandes har skrivit i forumet
Av kallandes

Enligt mig, är rtx 4070, eller 7900xtx minimum nivå för RT i 1080p! För 1440p är rtx 4080 minimum nivå. Med dessa kort når man precis 60 fps. För endast rastrering, är kraven naturligtvis lägre. Men RT är framtiden, så varför satsa på ett kort endast för det, om du köper nytt idag?

Av kallandes

Kanon att vi fick ett test av detta kort!

Av kallandes

Creative Sounblaster AE-7 ljukort. Senheizer HD-650 hörlurar, och nåt logitech 2,1 system på 200w, med 8" baslåda.

Spelar aldrig mp, så behöver ingen mic. Lyssnar på mycket musik/musikvideor. När jag spelar använder jag sällan hörlurar, om inte klockan är 3 på natten och jag vill ha lite högre volym.

Av kallandes

Kul att AMD ändå lägger lite kärlek även på gamla kort Även om jag aldrig ägt ett, bara CPU från AMD (Ännu)

Av kallandes

Jag damsuger ur den ibland. Kan gå väldigt lång tid imellanåt ibland tyvärr. Tar filter samtidigt, även om dom är lätta att ta bort (magneter). Så blir det inte ofta Dock varit likadant sedan första egna datorn, för 25 år sedan.

Av kallandes

Tror det är tvåkanaligt? Därför ASUS överlägsna WiFi hastighet mot många andra moderkort med inbygd WiFi? Funderar om en av 2x2 kanalerna lagt av?

Av kallandes

Segt Wifi via Rog Strix Z390-E

Halloj kära datorvetare, och Swec kollegor

Jag har ett ASUS ROG Strix Z390-E. Där jag tidigare legat runt 500 Mb/s via WiFi, ligger jag sedan ca 2 månader på 190-225 Mb/s. Självklart testat att starta om både dator, och router ett flertal ggr. Från vägen med kabel får jag 535-550 Mb/s. Samsung S21 Vid dator ca 460 Mb/s, med samma Samsung S21 ca en meter från router ca 500 Mb/s.

Vad kan denna plötsliga siesta från moderkortets WiFi bero på?

Läste något om att gå till "nätverk och internetinställningar" och använda "network reset" hade hjälpt en del med liknande problem. Men jag tänkte höra bland kunniga här först, innan jag börjar experimentera.

Kontoret där jag har min dator, är det enda rummet utan LAN uttag (då det är en före detta garderob). Och det skulle vara en väldigt komplicerad operation att dra kabel dit, utan att förstöra kabeln om man vill göra det snyggt.

Tror, och hoppas att detta är rätt ställe att få hjälp på

Av kallandes
Skrivet av ZaInT:

Jag köpte mitt 2080S för 2K under MSRP under miningboomen, det betyder inte att det var en vanlig företeelse.

Var i mitt svar till dig skrev jag att det var vanligt? Men enligt dig var det ju flera livstider sedan kort hade sålts till msrp i Sverige, det var det jag svarade på.

Av kallandes
Skrivet av ZaInT:

Trevliga feberhallucinationer från team green men för hur många livstider sedan var MSRP faktiskt relevant för det faktiska priset för kunder?

Jag köpte mitt RTX 4070, för 250kr under MSRP 12 dagar efter släpp (7549kr). På Webhallen. Så vad menar du?

Av kallandes

Att vi köpte en dator till vår dotter, så man får ha den andra i fred (äntligen ).

Av kallandes

Köpt en ny dator till min dotter på Webhallen.

Av kallandes
Skrivet av Edvin1:

Det tycker jag är ganska rejäl skillnad i prestanda. På en större bildskärm blir det ganska stor upplevd skillnad.

Visst är det det! Jag kör på 27" skärm. Skulle jag gå upp till 32" då skulle jag behöva gå upp i upplösning också. Men det blir dyrt, för då behöver man minst ett 4080 kort också, för 1440p

Av kallandes
Skrivet av Edvin1:

Jag tror att du citerade fel inlägg. Jag har dålig koll på hur 4070 presterar i olika spel. Jag har 4080.

Precis, och i 1080p levererar ett 4070 som ett 4080 gör i 1440p

Av kallandes
Skrivet av Edvin1:

Okej. Jag gissar att PS5 Pro landar någonstans där i prestanda. Jag har ett 4080. Ska också vara ärlig med att jag trots allt helst hade sett PC-släpp direkt. Men nu blir det inte så. Det blir PS5 Pro eller den sega väntan på PC-port.

Enligt Sweclockers tester med RT i CP2077 utan DLSS/FG får 4070 exakt samma FPS i 1080p, som 4080 i 1440p DVS precis över 60 FPS

Av kallandes
Skrivet av Edvin1:

PS5 Pro ska ha stöd för path tracing. I Cyberpunk är det 4070 ti och uppåt som gäller för det.

Jag kör i 1080P, och det är inga problem alls med pathtracing på ett 4070 utan Ti. Och allt på absolut max. Då med DLSS quality (Som ser bättre ut än native) och naturligtvis Frame Gen (Som inte ser bättre ut, men ger ett fint flyt)

Av kallandes

Jag gillar taktiska fps som tex Ready or Not, eller Six days in fallujah, eller gamla SWAT 4. Det finns inte gott om dem längre, tyvärr. Run and gun som CoD, eller Battlefield är inte min grej

Av kallandes
Skrivet av serafim:

Lägger till +100 till. Sedan Fractal Design lanserade Define-serien har alla mina datorer (de jag tidigare byggt och de jag nu har hemma) byggts i Fractal Design-lådor med solid sida och ljuddämpning. Vardagsdatorn hörs inte, värmer inte, syns inte. Ledorden är tyst, svalt och diskret.

Jag gillar stora lådor. VI har ett CM Storm Sniper black, i min förra, som dottern har nu.. Med blå led belysning av fläktarna, som föredömligt stängs av med en knapp på chssifronten.

Min/frugans nuvarande har ett Phanteks P600S, utan glas, och RGB.

Tycker valet av chassi nästan är det svåraste, när man ska bygga nytt! Sitter och läser recensioner sen ett år, och det kommer nog att dröja ytterligare ett år innan det är dags för ny igen. Uppdaterade nuvarande med RTX 40 kort i våras, dottern fick det gamla RTX 20 kortet i sin.

Av kallandes
Skrivet av Caernoga:

Inget RGB och inget glas!

Ett chassi ska vara ljuddämpat, lättventilerat och dammfritt.

+100

Av kallandes
Skrivet av Maaxan:

22tusen,390kr.

Man skriver inte 390 öre.

Vaaa

Av kallandes
Skrivet av Flamso:

<Uppladdad bildlänk>

Nu har väl inte 4090 FE varit i lager på bra länge? Men visst, priset är ju justerat.

Visst står det 22 kr, och 390 öre?