Inlägg

Inlägg som R!sc har skrivit i forumet
Av R!sc
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag brukar köra mina QcK i ett örngott och sen tvättmaskinen. Men vet inte om ytan blir extra hal av tvättmedlet. Kanske bättre att köra andra metoder. Tyxker alltid den är för hal i några veckor.

Jag har alltid undrat hur man uttalar QcK…

Av R!sc

"Texturer måste vara på"

Är det OK att låta texturer vara på, men grovt förenkla renderingen av texturer? Ex projicera alla texturer i 2D (affin) istället för 3D (perspective correct) mapping som Q3 normalt använder? Eller låta dem vara på, men bara rita första pixeln?

Jag letar bara efter kryphål efter du skrev att man fick kompilera sin egen version

Av R!sc

Ang. det där med "digitala" produkter antar jag att dom menar SAAS-tjänster. Om jag köper en kopia av en mjukvara med angivna systemkrav, utan nån form av uppdateringsbonus, så kan jag ju som konsument anta att jag inte kommer få några uppdateringar. Alltså jag köper en snapshot av produkten vid det tillfället. Som förr, typ.

Med det sagt, om jag köper en vara som av sin natur kan behöva kontinuerliga säkerhetsuppdateringar, ex. en router, då tycker jag det låter helt rimligt.

Jag vet inte vad jag ska tycka om det här. Lagtexter är ju alltid väldigt grova, det behövs prejudikat för vi ska förstå hur dom ska tolkas.

Av R!sc

Härlig tävligt Jag kommer ihåg att jag tog moppen till Elgiganten och köpte ett Voodoo 3 3000 (AGP-varianten utan TV-in). För sin tid ett grymt kort, klådde polarnas grafikkort så länge spelet stödde Glide. Tyvärr försvann det i nån flytt nån gång :/

Av R!sc
Skrivet av Borix:

C, golang, python, haskell, erlang, javascript.

Blir inte så mycket funktionell programmering i vardagen dock men kommer nog alltid vara lite av en favorit då ML(meta language) var det första språket jag lärde mig.

Försöker lära mig mer objekt-orienterat som c++ och java.

Tips, kolla in F# - ett språk med arv i OCaml och ML, med .NET-ramverket i ryggen.
Om du vill programmera webapplikationer funktionellt kan jag rekommendera Elm, ett annat barnbarn till ML.

Av R!sc

Lite konstiga slutsatser i den här tråden.

"Man kan inte behärska ett språk till 100%"
Klart man kan. Varför skulle man inte kunna det? Experter finns inom alla yrkeskategorier. Ett annat argument som slår hål på det är ju om man designat och implementerat ett eget språk.

"XYZ är programmeringsspråk"
Är X, Y eller Z turingkomplett? Där har du ditt svar.

Samt "JavaScript är inget programmeringsspråk"
Se ovan.

Av R!sc

Utan att vara nån expert på Linux, skulle jag säga att det funkar likadant oberoende av distribution. Du installerar en boot manager, vanligtvis GRUB och den delegerar sedan att boota Windows eller Linux. Hur man gör för att inte förstöra bootpartitionen för Windows får du läsa dig till för jag har inte vågat mig på detta än. Det var enklare med tidigare Windows-versioner.

Av R!sc

hunter2

Av R!sc

Nu är det piss igen. Verkar vara typ en gång i veckan

Ping statistics for 37.156.192.51:
Packets: Sent = 96, Received = 90, Lost = 6 (6% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 115ms, Maximum = 125ms, Average = 119ms

Av R!sc

Körde Firefox för 15 år sen, men bytte typ 2009 till Chrome och körde Edge senaste året. Bytte nyligen tillbaka till Firefox och det har funkar skitbra (iaf efter jag hittade inställningen för att få samma mushjul-rull-läge som i Chromium).

Av R!sc

Nu är det bra igen, vi får se om det håller imorgon kväll.

Ping statistics for 37.156.192.50:
Packets: Sent = 8, Received = 8, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 4ms, Average = 3ms

Av R!sc
Skrivet av Dreijer:

Vet inte om det är något generellt fel med Telia nu. Jag har, varje kväll sedan i måndags haft ca 4Mbit upp/12 ned och en responstid på 130-150MS. Även en vän 10 mil bort har samma problem just nu.

Tror det, jag har också problem. Sitter i Örebro. Hög ms och packet loss.

Av R!sc

Jag har också grova problem med hög ping och seg lina hos Telia ikväll. Så vitt jag vet var det inget problem igår. Dom har nog sabbat nåt nånstans.

Så här ser det ut mot sunet.se:

Ping statistics for 37.156.192.51:
Packets: Sent = 45, Received = 42, Lost = 3 (6% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 82ms, Maximum = 114ms, Average = 102ms

Av R!sc

Btw en annan dålig grej med ZIP-folders i Windows är att när man drar/släpper saker för att extrahera, så flyttar Windows först till %TEMP% och sen därifrån görs en copy dit man släppte.. Så packar man upp stora filer tar det ju sjukt lång tid.

Av R!sc
Skrivet av AMD-FX:

Finns ju en som heter PKZip också. Vet inte vilken som är bäst eller som kom först, dock ser ju bilden nedan ut att vara skapligt gammal

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/08/PKZIP_floppy.jpg/220px-PKZIP_floppy.jpg

Ja det är originalet. PK står för Phil Katz som var grundaren till PKWare och uppfinnaren av ZIP-formatet. Förr på DOS-tiden var PKUNZIP i var mans utils-mapp.

Nån som minns ARJ btw?

Av R!sc

"Why is Windows Compressed Folders (Zip folders) support stuck at the turn of the century?"

Raymond Chen har svar som vanligt.

https://devblogs.microsoft.com/oldnewthing/20180515-00/?p=987...

Av R!sc
Skrivet av griid:

Jahopp?
Och för oss som redan abonnerar är det normaltaxa?

Läs:

Citat:

I erbjudandet framgår tydligt att det gäller såväl nya som gamla kunder, då den senare gruppen uppmanas "starta om" sitt abonnemang. Med andra ord krävs inga orimligt avancerade manövrar som en helt ny e-postadress.

Av R!sc
Skrivet av Wyver:

Finns ju fina spel, där de som har kört piratspel fått en liten bonus. T.ex. serious Sam 3, med sin trevliga Scorpion.
https://www.google.com/amp/s/www.rockpapershotgun.com/amp/ser...

Finns nog flera exempel men kommer inte på vilka just nu.

Edit: titanfall är ett annat fint exempel.

https://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/danielnyegr...

Operation Flashpoint, från 2001. Gick man runt kopieringsskyddet blev man efter ett tag en mås (som man kunde styra).

Av R!sc

Fick min igår också! Kul pryl, perfekt form för ett bärbart spel! Ser fram emot att byta ut Mario 2 ROM:en https://twitter.com/ghidraninja/status/1326947506224238594?s=...

Av R!sc

Vilket sammanträffande! Bygger också en 6502-dator. Dock inte från byggsats, utan handgjord.
Byggde en video-del i fjol (ja jag såg Ben Eater's video, dock baserade jag den på denna klassiker http://faculty.lasierra.edu/~ehwang/public/mypublications/VGA%20Monitor%20Controller.pdf men gjorde lite anpassningar). Samt Linus Åkessons artiklar om Craft, han är ett geni - ni borde intervjua honom. Linus Åkesson alltså.

Tanken är en 6502-baserad maskin med en framebuffer. Jag vill porta Sierras AGI-system till 6502, det är det ultimata målet. Ni vet, Kings Quest, Space Quest osv. Det gjordes aldrig till 64an. Den officiella ursäkten var att det var alldeles för snålt med minne, vilket var sant, men med en helt egenbyggd dator kan jag designa den kring att dra runt AGI. En dedikerad framebuffer var inte vanligt på det tidiga 80-talet, av helt rimliga skäl - det blev för lite minne kvar. Självklart kan min dator inte ens komma i närheten av mängden *funktioner* C64 och NES hade, det kräver ASICS och en massa smarta hjärnor.

Nåväl, videokretsen pumpar ut 256x200 pixlar @ 16 färger. Det kräver ~25kb minne, vilket är knappt halva minnesrymden för datorn. Här är lite bilder som jag tog sommarn 2019:

Monitorn accepterar VGA-signal:

https://i.imgur.com/C5IV7qa.png

Kretsen:

https://imgur.com/azcMIEg.png

Efter massa förbättringar + en ROM med en statisk bild:

https://imgur.com/rscedrU.png

De lodräta streck som syns i bilden är antagligen timing-problem med ROMen (misstänker segt ROM vid sidbyte eftersom det följer ett mönster?) alt. brus eftersom jag byggde allt på en breadboard och använder en 20MHz-oscillator. Breadboards brusar nåt så in i h-vete har jag lärt mig.. Bilden är dessutom dubbel, eftersom jag i det här läget inte hade halverat upplösningen i y-led, så ni ser 480 pixlar, istället för 240, varav 40 ska bort pga. minnesutrymmesskäl + prestanda.

Version 2 av denna krets kräver i min nuvarade design bara en 10Mhz oscillator, vilket jag kan dubbelt halvera till 2.5MHz för CPUn. Vi får se var det tar vägen.