Inlägg

Inlägg som blade80 har skrivit i forumet
Av blade80

Voyager Surround 85 - Någon som har testat och kan sätta betyg?

Är ute efter nya jobblurar och en av de headsets som erbjuds är Voyager Surround 85 och 80. Någon som kan dela med sig erfarenheter?

Av blade80
Skrivet av rpha:

Är det gamla trotjänaren Aopen HX08?

HX08 hade jag länge länge. Moddade det för vattenkylning också.

https://www.sweclockers.com/galleri/909-20-ar-med-aopen-hx08

Av blade80

Annonsen är avslutad

Av blade80
Skrivet av Blobben:

3 400 kr Hade det funkat att hämta upp den i umeå eller?

Det funkar att hämta upp i Umeå.

Av blade80
Skrivet av Sc_king:

3600 + frakt

Noterat högsta bud än så länge.

Av blade80

Jag sätter budstopp på lördag kväll.

Av blade80

Värde på ett gammalt Nintendo switch som är opatchad

Vad är det för värde på ett opatchat Nintendo switch idag?

Jag har ett med två extra gamepads, 256GB minne med alla originaldelar med. Fin skärm med skärmskydd och reseväska.
Allmänt fint skick och ingen travel på analoga spakarna. Tänkte sätta ut på Marknad här.

Vad skulle ni säga att det är värt att den är opatchad? Är det värt mer idag?

Av blade80
Skrivet av Sc_king:

Hej,

Jag får väl börja med att inleda budgivningen på 2000kr.

Tack för det. Vi låter budgivningen gå någon dag. Avslutar förmodligen i helgen.

Av blade80

HP Elitebook 830 G8 - i7-1165G7, 16GB ram 512GB NVMe

Säljer en HP Elitebook 830 G8
Processor: i7-1165G7
Minne: 16GB DDR4
SSD: 512GB NVMe
Display 13.3" 1920x1080
Windows 10 Pro, återställd.
Bakgrundsbelyst tangentbord.

Laddare följer med.

Väldigt fint skick, ser ny ut.
Garanti: 1 år och 8 månader hos HP

Du står för eventuell frakt.
Jag tar Swish

Läs hela annonsen här

Av blade80

Priserna har inte förändrats på de flesta komponenter. Det som kostar mer idag än förut är ju grafikkorten i de högre segmenten. Så det som gällde för 5 år sen eller 10 år sen gäller i stort sett idag också, minus grafikkorten. Där har det ju hänt något sjukt mycket med priserna för vanliga konsumenter. Det var länge sedan men kunde köpa ett mellanklasskort för rimliga pengar. High end ska vi inte ens prata om.

Det är lite lika som att köpa en Iphone idag. Det säljs två tre generationer gamla telefoner i en helt annan utsträckning än förr bara för att den nya modellen är så sjukt dyr.

Så ett rimligt pris på en dator för gaming i min värld är runt 12.000kr. Om man ska gasa på så upp mot 15.000kr kanske. Men att lägga dom pengarna enbart på grafikkort är sjukt i min värld.

Men ska man inte spela så blir det ett annat läge så klart. Men jag antar att det är gamingdatorer vi pratar om här mest.

Av blade80

Rekomendation - boosterpack/jumpstarter

Hej,

Om man vill ha ett boosterpack till bilen som kan hjälpa en i knipa när batteriet är trött. Vad rekommenderar ni och varför?

Av blade80
Av blade80

galaxy s21 one ui 6.0 - otydlig font - hjälp

Hej

Frugans s21 fick sig en updatering igår till one ui 6.0.

nu ser texten i rullgardinen dålig ut tex. Mot ljus bakgrund är fonten vit med svarta kanter istället för helt svart. sjukt otydligt. inget tema är på. vad kan delta bero på?

Av blade80

Alltså det är ingen speciellt klocka som så. Det är en Omega Géneve som kanske är 35 år gammal. En sån här som man får när man jobbat 20 år på samma ställe. 18 karat tror jag det är, hittar ingen stämpel på den, sitter nog på insidan. Jag har en lokal klockbutik som enligt ryktet har en egen guldsmed som värderar. Tänkte ta klockan dit i alla fall så får vi se vad han säger.

En pantbank, betalar dom ockerpriser eller kan man gå dit också?

Den ser ut som den här fast den är ingen automatic:
https://www.vintage-portfolio.com/wp-content/uploads/gm690-om...

Av blade80

Sälja gammal guldklocka / värdera - vart?

Hej,

Har en gammal guldklocka som jag tänkt sälja. Vart rekommenderar ni att jag säljer den? Det är ett gammalt arvegods som kanske är värt allt mellan 10k och 20k. Jag vill bara få den värderad av ett seriöst ställe som betalar mig en helt ok summa pengar.

eller?

Hur har ni som sålt sånt här förut gjort? Eller har andra som inte sålt något sånt här några bra tips?

Jag bor i Umeå.

Av blade80

Jag blir inte klok på om det bara ska vara att lägga till kontot i telefonen med mail och lösen eller om man måste ha den här prenumerationslänken url (ics) från m365 först och sen läga till den i inställningar > konton. Notera att jag ska guida, jag är inte på plats och kan se det dom ser. Har ingen ios-enhet själv heller.

Av blade80

Hur synka apple kalender med outlook 365-kalender på en iphone?

Hej,

Jag har aldrig ägt en Iphone och ska nu försöka mig på att guida en i familjen att få lokala standardkalendern att synka med jobbmailen som är i office 365. Kan någon pedagogiskt förklara vad man måste göra? Finns det en bra guide för detta?

Av blade80
Skrivet av aki04:

Tjenare

det är så att min p30 pro börjar bli väldigt seg och batteriet verkar ladda ur mycket snabbare än innan så jag tror att det är dax för mig o byta. Är inte så insatt i mobiler just nu, som ni ser eftersom jag har en telefon som jag köpt 2019, men undrar vilken är den bästa mobilen jag kan byta upp till från denna för ca 5000 kr, asså mest bang for the buck för pengarna ? tacksam för alla tips

Helt seriöst hade jag tittat på nytt originalbatteri och en ominstallation av mobilen. Jag har själv aldrig ägt en snabbare och bättre mobil än min P30 Pro. Helt magisk batteritid, sjukt bra kamera och snabb som satan. Hade inte det gått som det gått för Huawei så hade jag gärna köpt nyare modellerna också. Jag fick en Samsung S22 som jobbtelefon och det var ett nedbyte på alla sätt. Sjukt dålig batteritid och dålig kamera. Inte är det snabbare än min P30 Pro heller.

Av blade80
Skrivet av Geckod:

Har bara erfarenhet av Xiaomi, har någon äldre model själv. Upplever själv att den är rätt kass upp för backar.
Så är det mycket backar eller om man väger mycket mer än 75kg så tror jag man behöver ha en kraftfullare model.

Hittade en max 20 km/h som var billigare just nu, den jag har är en max 25 km/h modell så misstänker att denna kommer vara ännu slöare upp för backar. Annars ser modellen exakt lika dan ut som min, vet inte riktigt om det bara är motor + batteri som är skillnad.

Håll koll på luften i däcken med, jag fick punka för att de var för lite pumpade.

https://www.elgiganten.se/product/sport-fritid/elfordon/elsco...

Annars hade jag väntat till BF och kollat vilka prissänkningar det är då.

Ja tack för BF-tipset. Kanske man han fynda något där. Det är så tråkigt att man inte kan köpa en på 500W som går max 20 och det ändå kan räknas som en cykel. Varför är effekten satt så lågt?!

Av blade80

Köpa elkickbike 2023

Hej,

Jag missade Powers erbjudande på XIAOMI 4 LITE NORDIC. Tyckte det var bra pris på 2500kr. Men då undrar jag, vad har ni för erfarenheter? Om man ska få tag i något för runt 3000kr max. Vad skulle ni ha valt? För mig är det mest som jobbpendlar-fordon. Jag har 7km till jobbet och vill ha något som skulle funka som en bra pendlarmaskin.

Det enda jag har som referens är dom som Ryde använder sig av. Jag vill inte ha något som rapplar men har inga höga krav. Kan man köpa en på 250W som orkar eller är alla dom för klen om man har lite enklare backar? Klarar dom det dom lovar när det kommer till räckvidd?

Jag kommer inte köa något för 5000-6000kr. Det är ett fynd jag är ute efter, något riktigt bra köp.