Inlägg

Inlägg som Reiker har skrivit i forumet
Av Reiker

Har tidigare haft Logitech MX500 och har nu svenska Mionix Naos Pro som jag är extremt nöjd med! Rekommenderas varmt!

Skrivet av swenorth1:

Börjar tyvärr vara dags att byta ut den. Har googlat sönder internet men hittar ingen lika bra mus!
Hade den funnits att köpa ny hade jag lätt gjort det!

Tips?

Av Reiker
Skrivet av FLAXMANNEN:

Har för mig att jag sett något uttalande från Louqe om att det har gått dåligt den senaste tiden, så skulle inte vara så förvånad. Men minnet är luddigt, kan vara så att jag blandar ihop det med något annat.

Oavsett så är det synd att Raw blev en så dålig produkt. Hade det varit ett stående chassi med bra luftflöde hade Louqe säkert haft en större andel på marknaden idag.

Skrivet av Jonas79:

Det stämmer att dom sagt att dom behöver någon som investerar i deras företag för att kunna lansera deras nya produkter.

Men efter 24 januari så har dom inte sagt något.

Ouch! Verkar ju som att Konkurs är inledd. Får se om någon vill köpa upp eller om det rinner ut i sanden. Är väl kanske inte jätteförvånad efter alla turer och att de verkar vara ganska bra på att bränna pengar utan att få ut saker på marknaden som deras kunder efterfrågar...

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

Tycker själv detta chassi är för dyrt.

Lär bli ett Dan Cases C4 V2 för mig istället orkar inte vänta på Louqe och nöjd med Dan Cases sedan före

Ja det är ett väldigt dyrt chassi, men om de lyckas leverera kvalitén de säljer så kan jag faktiskt tänka mig att köpa ett. Speciellt R-modellen är ju väldigt flexibel för olika hårdvara om man kör AIO på CPU.

Av Reiker
Skrivet av medbor:

6.2” -> 8” = 66% ökning av ytan
7” -> 8” = 31% ökning av ytan

Ändå ganska mycket ökning i båda fallen
Men OLED måste det ju bara vara, är de galna?

Ryktas ju att de även haft OLED-affärer med Samsung innan årsskiftet, så jag hoppas att de släpper en snikversion med LCD(utan läsare för spel) och dyrare variant med OLED(med läsare för spel). Hoppas även att den heter Nintendo Super Switch som SNES back in the days 😁

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

Finns plats för 2 st till 240 mm Aio och 1 i toppen vid stående av 120*25 mm fläktar med R är det lika många men 140 mm fläktar.

Priset är 349 Usd för NanoQ S & 399 Usd för NanoQ R.

Tydligen är företaget från Sverige men vet inte vart dom skickar chassit från om det tillkommer 25% moms.

Här är en fullproppad NanoQ S och jag skulle säga att om man vill använda AIO och fullstora fläktar på 25mm så måste man köpa Nano Q R, är väldigt tight i S-modellen och slim-fläktar behöver användas på 2 av 3 positioner.

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

Finns plats för 2 st till 240 mm Aio och 1 i toppen vid stående av 120*25 mm fläktar med R är det lika många men 140 mm fläktar.

Priset är 349 Usd för NanoQ S & 399 Usd för NanoQ R.

Tydligen är företaget från Sverige men vet inte vart dom skickar chassit från om det tillkommer 25% moms.

Ja såg det nu i manualen. Dock har de använt 15mm slim fläktar i bilderna på NanoQ S, läste nu att om man har SFX PSU så kan man ha en 120x25mm och en 120x15mm på radiatorn. Det vill säga inte två 120x25mm. 🤔

Av Reiker
Skrivet av RVX:

Känns som det kanske blir svårt att dessa lanseras?
Vart lite sugen på Raw från början, tills dess att jag såg @JonasT recension.
Det känns som att det var alldeles för många små konstiga beslut och design som inte passade in. Och att man försökte rida mycket på att det var tillverkat i Sverige, hade varit bättre att kanske låta tillverka det utomlands av en stor etablerad tillverkare?
Aja, får se hur det blir med detta/dessa chassin...

Precis samma funderingar här, men Raw S1 hade tyvärr för många nackdelar och dåliga thermals jämfört med Ghost S1. Kolla in min tabell i tråden på måtten som jämför NanoQ S &R mot Ghost S1 och Raw S1.

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

NanoQ R = 280 mm Aio och 4 slots gpu.
NanoQ S = 240 mm Aio och 3 slots gpu.

Så beror helt på vilka komponenter du tänker ha i datorn.

Har ju för tillfället en 240mm AIO och 4 st Noctua NF-A12x25 i min Ghost S1, så vore ju kanske lämpligt med en NanoQ S. Tror inte jag kommer behöva mer än 3-slots GPU i framtiden... men samtidigt vill man ju ha plats för fullstora fläktar osv... Bifogar en tabell över måtten för de olika alternativen(skulle man ställa upp Ghost S1 på höjden så är måtten strax under NanoQ S):

......................Bredd .. Djup .. Höjd .. [enhet]
..NanoQ S:......141 .... 226 .... 355 .... mm
..Ghost S1:......140 .... 332 .... 188 .... mm
..NanoQ R:......164 .... 245 .... 407 .... mm
.....Raw S1:.....172 .... 191 .... 379 .... mm

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

Har enbart hittat informationen på deras discord kanal.

Dom har inte ens en rendering på detta chassi men deras mål är att ta förbokningar på detta Q2-Q3 när dom börjat sälja R1 och lansering antar jag blir sent Q4 som tidigast eller början av nästa år.

Detta chassi ska dock bli dyrare en R1 och en premium produkt men antar att det inte blir lika dyrt som Thorzone nano qs nyaste chassi som Jayz 2 cent recensera nyligen.
https://thor-zone.com/mini-itx/nanoq/

Alltså jag måste säga... wow! NanoQ är ju typ en Raw S1 men med sandwich-designen från en Ghost S1 och lite mer genomtänkt Spine, flera färger att välja på, möjligt att montera en dold fläkt i toppen... och... OCH.... dammfilter inkluderat! Tycker det är trångt på skrivbordet så har funderat på ett vertikalt chassi att ersätta Ghost S1. Nu är ju frågan om man klarar sig med NanoQ S eller om man behöver NanoQ R. R ser dock riktigt stor ut så man tappar ju fördelarna med mer utrymme på skrivbordet...

Av Reiker

1st breach på min nuvaranade mailadress och 16st på min gamla, inklusive Sweclockers 2015, ouch!

Använder dock Lastpass sedan nåt år.

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

Ghost RS1 är den som ska ersätta detta chassi enligt dom själva.

Detta chassi har löstagbara sidopaneler med skruvar istället så då blir det betydligt enklare att öppa chassit och håller med att tophats tillsammans med sidopanelerna gör att man måste monterna ner väldigt mycket innan man kan justera eller ändra något i chassit.

Säkert därför dom också valt i detta chassi att inte ha tophats och att designen gjorde att dessa flexa.

3 Slots Gpu också på detta chassi.

Enligt dom själva nu är dom väldigt nära att få en ny investerare och att det blir R1 som lanseras först då detta är helt färdigutvecklat och vet att Dan C4 Sfx sålde slut väldigt fort pga att han enbart tillverkade 1 batch som var förbokat av återförsäljare och sedan valde att inte tillverka något mer förrens han uppdaterar chassit med en väntetid på 9 månader och antar att många blev besvikna och antar att Louqe inte kommer sälja chassit i så begränsad mängd när och om detta börjar säljas men dom låter väldigt optimistika nu att det kommer bli av snart

Har helt missat Ghost RS1 (Redesigned S1?). Vore ju kul om de överlevde och kan få ut den på marknaden så man kan uppgradera. Finns det någon info om RS1 utanför deras Discord-kanal? Länge sen jag var inne där nu och den är minst sagt rörig.

Av Reiker
Skrivet av Jonas79:

Detta chassi ska dock tillverkas i Sverige likadant som Raw chassit som inte passa mig alls.

Så har inte koll på hur panel kvalitet blev jämfört med första generationen Ghost S1 som hade endel flex och dom har denna gången valt att inte utveckla tophats.

Dom har också valt istället att man ska skruva in sidopaneler med skruvar direkt i panelen synligt istället för rails.

Fördelen med detta är så klart att det blir enklare att nå komponenterna med denna designen.

Dan Cases C4 V2 blir 14.5 liter med stöd till Matx men med 280 mm Aio är det Mitx.

R1 blir 17 liter med enbart Mitx men stöd för ännu större luftkylare eller dubbla 280 mm är målet.

Dan Cases som använder Lian Li har inte jag varit med om flex på panelerna och så har dom push pins istället.

Med så många Ghost S1 ägare och säkert ännu mer när Louqe rea ut chassit så vet jag inte om panel differensen blev betydligt bättre på senare tid men enligt mig är det enbart 45 mm på Gpu som begränsar detta chassi mest.

Väldigt få grafikkort man får välja emellan när man letar efter ett nytt och begagnat blir ännu svårare att hitta.

Därför även jag börjat att kolla efter ett annat chassi.

Har själv kollat på C4 V2 först och nu hittade jag detta och när V1 var slutsåld kolla jag på Lian Li h20.

Skrivet av Jonas79:

Tveksamt om dessa chassin lanseras.

Meddelande idag på Discord.

Hey guys, sorry to keep @everyone in the dark, but I'm afraid we have no good news unfortunately. We are currently in a very tight financial situation and are frantically trying to find more capital in order to survive and keep pushing exciting new stuff to the market. If and when that happens, and I sincerely hope it does, I'll make sure to keep you in the loop and updated.

Until then, I'll take this opportunity to personally say ***THANK YOU*** for an incredible 6 years of this glorious ride and to wish everyone a very Happy Holidays and the New Year.

I hope to see you all on the other side building and cramming stuff in the **Ghost R1** and **Ghost RS1**. Cheers! ❤️

Håller helt med om Ghost S1, den stora begränsningen är egentligen GPU-utrymmet. Hade de gjort en uppdaterad Ghost S2 med ett 3-slots GPU-utrymme hade det underlättat enormt. 4-slot känns bara overkill, vill man har så stora grafikkort så kanske inte mITX är rätt formfaktor...

Flexen på panelerna blev tyvärr inte bättre med de nyare versionerna, i alla fall inte på top-hats, och det är för att spännvidderna är för stora och aluminiumet är för tunt och utan förstärkningar. Jag blev så irriterad på det här att jag själv limmade fast förstärkningar på mina tophats så de slutade flexa. Helt plötsligt kunde man skruva ihop den hårt utan att allting bångnar åt olika håll.

Jag har själv satt in en Corsair iCUE H100i RGB ELITE för att kyla min AMD 5800X3D men bytt fläktarna till två Noctua. Var tight att få in den men det gick med en Large tophat och lite våld Tyvärr märker man ju också här begränsningarna med sidopanelerna då det är väääääääääldigt jobbigt att plocka bort sidopanelen om man har en tophat både uppe och nere med fastskruvade fläktar/AIO

Angående nyheten om deras ekonomiska problem. Jag tror de som företag haft alldeles för lite fokus på vad deras kunder vill ha, som tillbehör till sina Ghost S1 som var utlovat från början och nya versioner av den ändå revolutionerad Ghost S1 men med exempelvis ännu bättre byggkvalité, löstagbara sidopaneler, dammfilter och 3-slots GPU-utrymme. De har nog bränt sina pengar på expansion och utveckling av nya produkter som aldrig kommer i mål och kanske inte heller har en plats på marknaden. Eftersom konkurrensen är brutal hade det varit bättre om de fokuserade stenhårt på sin nisch-produkt och fortsatte hålla sina trogna kunder nöjda och få dem att vilja uppgradera när de släpper bättre utvecklade versioner av sitt första chassi.

Av Reiker
Skrivet av PekkaJukkasson:

+1 kör också Argus Monitor då det är en av de få program som kan styra fläktarna även på GPU-temp!

Av Reiker
Skrivet av person:

Steam link på tvn ger enorm fördröjning

Håller inte med. Jag spelar lämpliga Steam spel på TV:n genom att streama till min inkopplade Steam link via tp-kabel. Spelat igenom flera spel och inte alls märkt av någon fördröjning i Big picture mode och jag brukar vara känslig för detta. Kör med två trådlösa kontroller över BT, en Xbox One och och en 8bitdo Ultimate. Streamar till en 1080p TV så vet inte om det segar ner sig om man streamar till 4K men det borde bara skalas upp eller ner till rätt upplösning. Kör 1440p på datorn.

Jag tycker det är synd att de lagt ner Steam Link hårdvaran. Man skulle önska att det utvecklades ännu mer!

Av Reiker
Skrivet av coolerfreak:

DOOOOH! Där var jag minsan inte helt påläst Dåså, mindre huvudbry.

Lätt hänt! Jag har precis doppat tån i det här med vattenkylning då jag beställde en Corsair iCUE H100i RGB ELITE AIO-kylare till min 5800X3D. Skönt att den sen går att använda på även AM5. Känns som bästa sättet att kyla en högpresterande CPU i Ghost S1.

Av Reiker
Skrivet av coolerfreak:

Hade gärna tittat på denna men då för AM4 men de kanske gå att få till om inte EK har för avsikt att planera in övriga div andra socklar. Tål att tänkas på

Kylarfästen för AM5 och AM4 är kompatibla med varandra

Av Reiker
Skrivet av sniglom:

Nintendo har aldrig släppt en pro-version tidigare och med tanke på hur många utvecklare som hade svårt att anpassa spelen för handhållet så väl som dockat läge, så kan jag förstå att det inte blev någon pro. Bortsett från möjligtvis Nintendo 64 så har rå prestanda aldrig varit Nintendos fokus.

För egen del hoppas jag på att nästa generation ska vara fullständigt bakåtkompatibel så man slipper köpa om sina spel.

Lustigt, för mig blev det precis tvärtom. Efter jag köpte en steam deck började uppskatta min switch mycket mer. Insåg att formatet och att den ger en mycket mer polerad upplevelse är mer intressant än högre prestanda och komplett steambibliotek.

Har ju ryktats en del om att den nya/uppgraderade konsolen ska heta Super Nintendo Switch. Hade ju varit en perfekt övergång (och nostalgi) med kraftigare hårdvara som är bakåtkompatibel med Switch-spelen. Sen om det då är en ”Pro” eller ”Switch 2” spelar ju ingen roll.

Av Reiker

Produkt: Corsair iCUE H100i RGB ELITE
Länk: https://www.proshop.se/CPU-flaektar/Corsair-iCUE-H100i-RGB-EL...
Kategori: Kylning
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6469690
Pris: 1299kr

Av Reiker
Skrivet av JonasT:

Skulle riva bygget nu på morgonen men fick ett infall att testa den oerhört snygga monteringspunkten för 140 mm-fläkten och se hur den påverkar kylprestandan.

//cdn.sweclockers.com/artikel/fil/93739?key=b18edf24bf6e7b0611b5799494965861

Det var lite småmekigt att få den på plats eftersom man måste dra kabeln till fläktkontakten på moderkortet med skalet avtaget, men det gick efter lite pulande. Ser ju dock verkligen inte vackert ut...

Raw S1 (stock)

Raw S1 (med fläkt)

Raw S1 (utan topp)

Raw S1 (toppfläkt)

Raw S1 (utan skal)

Temperatur

73 °C

70 °C

68 °C

65 °C

65 °C

Varvtal

2050 RPM

1950 RPM

1850 RPM

1550 RPM

1100 RPM

Klockfrekvens

2530 MHz

2530 MHz

2530 MHz

2530 MHz

2530 MHz

Det hjälper dock till väldigt mycket på kylfronten! NZXT-fläkten jag skruvade på snurrar här i 1000 RPM och suger ut luft ur toppen. Grafikkortets temperatur (6700 XT Nitro+) gick ned till 65 °C samtidigt som varvtalet sjönk ordentligt med 300 RPM. Det hade varit väldigt intressant att se om Louqe kan ta fram en ny modul för toppen som rymmer en 140 mm-fläkt internt, då det skulle hjälpa en hel del för särskilt värmealstrande grafikkort.

I efterhand skulle det varit mycket bättre om de förberett en hållare för 140mm fläkt i toppen av den interna röda ryggraden("spine") ovanför PSU. Sen utvecklat en eller flera tophats som skulle rymma 15mm och 25mm fläktar(och kanske en radiator med fläkt). På det sätter så skulle man kunna montera fläkten och dra kablarna snyggt innan man skjuter in den i höljet med den redan monterade tophat:en som passar ens fläktlösning i höjd. Jag har varit sugen på RAW just för att jag gillar fotavtrycket på chassit och att det är tillverkat i Sverige, men hade gärna sett en variant i aluminium eller Arctic white istället.

Av Reiker
Skrivet av perost:

Ja, att AMD blir bättre med tiden är ju något som fans ofta tar upp, och som till viss del faktiskt stämmer. Men å andra sidan, ska man välja grafikkort efter vad som kanske blir bäst flera år senare eller efter vad som är bäst just nu?

Skrivet av FierceBrosnan:

Deras Fine Wine lär nog bli svagare nu när rdna inte är helt nytt heller. Problemet jag ser det med folk är att när amd har ett bättre alternativ vid en viss prispunkt (händer varje generation) köper folk Nvidia ändå för att någon på något forum skrev att deras drivrutiner är sämst eller dylikt utan närmre förklaring. Om 7800xt kostar lika mkt eller mindre än Nvidia 4080 men presterar bättre tycker jag 7800xt är en no brainer men det verkar sällan som majoriteten tycker så. Jag har däremot förståelse för om en väljer Nvidia pga en vill ha dlss, rt och gsync men för rå fps då är det inte alltid lika solklart Nvidia som gäller.

Exempel:
970 vs r9 390 var den senare bättre i rå fps oftast, var billigare och hade mer än dubbelt så mycket grafikminne. 3 år senare började 970 krampa i nya titlar pga sitt minne medan 390 tuffade på betydligt bättre. Men alla köpte 970 ändå pga Nvidia så what do?

Kolla GPU-testerna i nya testsviten som släpptes i sommar(eller 4090-testet). Visar på att AMD:s grafikkort blivit ganska mycket bättre av drivrutinsuppdateringar sedan launch(medan Nvidia verkar stått stilla). Vid launch var 6800XT sämre än 3080 i de flesta spel, i de nya testerna är det tvärtom. Samma sak gäller 6800 som var ganska likt 3070 vid launch men nu är ordentligt mycket bättre.