Inlägg

Inlägg som Niner0 har skrivit i forumet
Av Niner0
Skrivet av sQuille:

Blir intressant absolut, men det känns som att man kommer att betala 3-4000kr endast för G-sync och med en budget på runt 11 000kr så är dessa pengar verkligen mycket för en funktion. Förvisso så är det en bra funktion, men om det är värt att lägga dessa pengar extra vet jag inte.

Vet du möjligtvis är dessa kommer att ligga på hyllan i butikerna?

Jag vet att de har visat upp några på computex i USA så det kanske handlar om någon/några månader innan de dyker upp här i Sverige(förhoppningsvis).
Frågan är om det verkligen blir en funktion som du får betala extra för. Det är ju trots allt mjukvarubaserat så som jag har förstått det.

Av Niner0
Skrivet av sQuille:

Hej. Nu är jag redigt less på att släpa datorn+skärm fram och tillbaka mellan min lägenhet och vänner vid lan osv så därför är jag nu intresserad av att köpa en laptop som funkar bra till spel såsom att ta med till landet för att kolla film eller annat.

Jag vill dock fortfarande att den ska vara portabel men endå så att man kan använda den så min sweet spot är 15" i storleken. Jag vill även ha ett helt okej grafikkort för att kunna spela spel på den såklart, men då det är en laptop så är jag väl inte allt för kräsen i grafikinställningarna.

Den laptop jag har sneglat extra mycket på senaste dagarna är Asus G551JW. Däremot så har jag en större fundering angående den och det är grafikminnet. Det ska även finnas ett GTX 960m med 4GB grafikminne, men jag hittar endast datorn med 2GB. Vet ni någonstans som man kan få tag på versionen med 4GB? Varför detta är lite av en deal breaker är då jag gillar att leka runt med olika moddar i diverse spel och i många av dom så kommer man lätt upp över 2GB, detta stör mig enormt på min stationära där jag har ett GTX 680 med 2GB och jag får smålagg lite då och då som texturer å allt ska laddas upp igen.

En till undran är att datorns mini Displayport. Innebär detta att jag kan omvandla signalerna till DVI eller normalstor Displayport och sedan koppla in i min BenQ 2420Z och köra 120hz?

Annan dator jag har kollat på är Lenovo Y50-70 men vad jag har förstått så är IPS-skärmen ingen vidare och skärmen är enligt mig en ganska viktig del. Har ni några andra förslag så får ni gärna ta upp dom här, men kraven är iallafall:

- 10-11 000kr (+/- 500kr ifall det är värt pengarna)

- ~15" skärm med IPS-panel. TN är inget alternativ, inte heller en blank skärm utan den ska vara matt.

- GTX 960m eller bättre, AMD är inget alternativ då jag är flitig ShadowPlay-användare.

- i7a då jag vill kunna använda flertrådade program

- minst 3st USB 3.0

- Om Mini-DP funkar i 120hz så vore det jättebra, men då datorn mest kommer användas med inbyggd skärm så är detta ingen deal breaker.

Tack på förhand för era svar.

Det kan vara intressant att se vad priset hamnar på de nya bärbara som kommer ut nu snart som har g-sync integrerat.
Kanske kan vara värt att vänta?

Av Niner0
Skrivet av Grönahunden:

@Niner0: nja bara för att det är AM3+ så behöver det inte funka TS kan behöva uppdatera Bios finns det då ingen bios som stödjer den så startar inte datorn. att ett moderkort för 3-400kr skulle klara av 220W Über processor.. alla andra moderkort som klarar av FX 9590 kostar 1000-2000kr eller ännu mera.

varför inte det? en processor kan tvingas ner på fyra olika sätt, även fast bara ett av dom är rätt.

Jo det är sant. Han kan också ha glömt att plocka ur föregående processor innan han monterat den nya.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niner0
Skrivet av Aloysius:

Det är ju inte bara sockeln som gör att en CPU är kompatibel. Jag tror 9590 drar för mycket ström för att moderkortet ska klara av det och om det mot förmodan skulle göra det så skulle det nog ändå behövas en biosuppdatering för att stödja en nyare CPU.

Skrivet av FatherOfThree:

jag är ledsen, men då TS CPU har en TDP på 220W, så är det bara ett fåtal AM3+ moderkort som stöder den.
(TS moderkort verkar för övrigt stöda CPUer på max 95W)

Ok! Det visste jag faktiskt inte. Där ser man. Men problem med böjda pins lär han inte ha när det är samma sockel.

Av Niner0
Skrivet av Grönahunden:

nej ditt moderkort stödjer inte den processorn. hoppas du inte böjt några av cpu-pinnarna, blir en dyr läxa.
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.a...

vad ska du göra med datorn ? spel och vilka.
om du inte har så bra koll, fråga på SweC innan du köper delar för tusentals kronor.

Jag vet inte om vi tittar på samma modekort. Men enligt modekortet som TS angav så stödjer det AM3+. Processorn han köpte har socket AM3+
Vilket innebär att det ska funka.
Att Gigabyte sedan inte har uppdaterat manualen med denna processor har ingenting med saken att göra.

Av Niner0
Skrivet av ch4s:

hej, har precis satt in en ny processor, en amd fx 9590.
har ett amd fx r7 260+ series grafikkort
och ett 600watt nätaggregat som också är nya.
och en ny cpu kylare hyper tx3

när jag försöker starta datorn så låter det som den startar men inte orkar, blir som massor av små omstarter.

är det för lågt nätaggregat?
processorn tar nog 220w men grafikkortet är jag osäker om den tar 500 eller 90.. förstår inte riktigt, skulle vara tacksam för svar och ny kunskap

Låter som att 4-pin till processor inte sitter i som det ska. Kolla så att du inte råkat dra ut den under installationen av den nya processorn.

Av Niner0
Skrivet av jonataan.host:

Där blir inget pip alls som jag skrev innan. Det som händerr att den verkar starta då allt snurrar som det ska och jag måste hålla nere knappen för att den ska stängas av.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte skärmen eller kabeln det är fel på då?
Är det något du har använt tidigare?
Dubbelkolla så att alla kablar sitter i ordentligt, 4-pin, 24-pin samt ström till grafikkort.

Bara för att förtydliga. När du säger att du har testat med högtalare så pratar du om en speaker? Som du kopplar in internt på modekortet?

Av Niner0
Skrivet av jonataan.host:

Funderar på att testa med andra ram minnen, ska se om jag hittar en sådan högtalare.

Kollade den innan jag monterade och nej där var inget fel på stiften

Ok vad bra! Jag glömmer alltid att kolla stiften när jag bygger dator så det är lätt att glömma.
Jag skulle också rekommendera att ni hittar en speaker så att ni eventuellt kan höra felkoderna.

Av Niner0
Skrivet av jonataan.host:

Nej det har jag inte kontrollerat men är jag 99% säker på att jag inte har gjort då jag är väldigt van med att bygga datorer så vet hur det ska hanteras.

Även om du är van med att bygga datorer kan det vara så att det kan vara fel från tillverkaren dvs stiften kan ha varit böjda när ni fick processorn.

Av Niner0

Hej Fabbe!
Känner du att du inte förstår matten så tycker jag att du ska prata med din lärare som säkert kan ge dig bra professionella tips på hur du ska tänka för att klara av matten. Jag är helt övertygad om att hen kan hjälpa dig i det avseendet.

En annan sak du kan göra är att starta en studiegrupp med dina klasskamrater. Det är säkert inte bara du som tycker att det är svårt. Se om det finns något intresse.

Plugga mycket hemma. Gå igenom dagens mattelektion när du kommer hem, det kan du säkert göra på olika sätt. Titta i dina böcker och gör uppgifterna eller så kan du säkert söka på youtube för att hitta någon som pratar om ämnet. Det kanske finns någon där ute som förklarar på ett sätt som gör att det blir glasklart för dig.

Lycka till

Av Niner0
Skrivet av wushu:

Tack för svaren so far :).

Jag har gjort lite efterforskningar och kommit fram till följande inköpslista! Vad tycks?

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15510...

Hej!
Jag byggde i ett CM 120 elite i förra helgen åt en kompis.
Chassit i sig är trevligt att bygga i och förvånadsvärt lätt om du ska bygga själv.
Problemet med det chassit som jag ser det är de två fläktarna som följer med.
En är en 80mm fläkt som snurrar i typ 2000 rpm så den är ganska högljudd.
120mm fläkten var inte heller speciellt tyst och det kändes som att det slog lite i kullageret eller vad det är de använder i just den fläkten.
En annan sak som jag inte tyckte om med det chassit var att nättaggregatet sticker ut utanför lådan med kanske 2cm på baksidan.
Det är kanske inte en så stor grej om den ska vara instoppad i en tv-bänk men det var något jag störde mig på.

Av Niner0
Skrivet av Treant:

Hur tänker du då?

http://www.anandtech.com/bench/GPU14/999

Cirka 10fps skillnad för 2000 kronor mer? Nej tack..

Jag tänker att om han ska använda datorn i en högre upplösning/pressa kortet (1440p - 4k) bör han inte köpa ett 970 eftersom att det kortet inte klarar av det.
2000kr för MINIMUM 10 fps och ingen microstutter är värt det. Speciellt eftersom att framtidens spel förmodligen kommer vara mer krävande än dagens. En investering på 20k, tycker jag, ska hålla i några år. 970 ser jag inte som ett framtidskort i och med att det endast har 3,5 gb vram.
Jag säger inte heller att han måste köpa ett 980. Absolut inte. Som jag skrev var det ett alternativ. 290x är också ett alternativ. Vilket också är ett kort som kommer att prestera bättre än 970 vid högre upplösning.
http://www.pcgamer.com/why-nvidias-gtx-970-slows-down-using-m...

Av Niner0
Skrivet av Mattialdo:

Tack för snabbt svar. Tror det får bli så att Inet bygger ihop den åt mig. Men hur stort är hoppet från gtx 970 gaming till gtx 980 gaming? Är det värt att lägga ut lite extra pengar där?

Det beror på hur mycket du tänker pressa kortet. Vill du spela i högre upplösningar med många filter osv så är 970 inte ett bra val. Spenderar man 20k på en dator hade jag inte valt ett 970 utan snarare ett 980 alt, 290x.

Av Niner0
Skrivet av BroBorn:

det är grafikkort som gör så man får hög/låg fps ? har du ett förslag på en under ett rimligt pris som kan passa bra till mina andra delar ?

Vad är ett rimligt pris i din värld?

Av Niner0
Skrivet av flaskburk:

Bestämde mig för att skippa SSD och välja ett något bättre chassi, samt bytte jag grafikkort. Vad tycker ni om detta? http://i.imgur.com/dRLITIg.png

Jag tycker att du ska lägga 800-1000kr på en ssd. Det är som natt och dag. Du hade ju ändå 12k att spendera.

Av Niner0
Skrivet av Porytic:

Hej! Jag e en gymnasieelev som ska bygga dator i en grupp åt skolan. Denna dator ska ställas ut på mässor och representera skolan därför är estetiken viktig. Vi hade tänkt oss något åt biohazardous hållet och jag skulle gärna vilja ha gula komponenter(typ ram-minnen, ram-minnernas plats och den lilladelen på grafikkortet som brukar ha färg) och skulle vara djävligt glad ifall nån hade tips på sådana! Sen har jag letat efter pulserande LED-kablar, är de något som finns? Eller ska man göra eget kretskort?

Skickades från m.sweclockers.com

290x tri-x grafikkort går att få tag i gult.
Angående ram-minnen borde det inte vara allt för svårt att plocka bort kylflänsarna och sedan spray-måla dem. Finns alltid youtube videos som visar hur man gör. Vissa har skruv andra är någon form av klicksystem. Annars har du dessa:
https://www.komplett.se/crucial-ddr3-ballistix-tactical-16gb/...

https://www.komplett.se/asus-b85m-g-socket-1150/782480
https://www.komplett.se/msi-z87-mpower-max-ac-socket-1150/806...

Två modekort som jag hittade som är gulaktiga

edit: la till länkar

Av Niner0
Skrivet av Buulaa:

den snurrar på utan problem

vad har du för ramminnen?

Av Niner0
Skrivet av Buulaa:

samma effekt:S

och du har kopplat in fläkten till processorkylaren?

Av Niner0
Skrivet av Buulaa:

har kört med och utan, ingen skillnad

tror jag läste om någon här på SC som hade samma problem som dig fast det var med grafikkortet. Han hade testat med och utan ström utan någon skillnad. Sedan testade han att dra ut grafikkortet helt ut ur datorn, och då funkade det. Har du testat det?

Av Niner0
Skrivet av Buulaa:

http://imgur.com/M1POVeL,yCsNdxT#1
tror inte det är cpu kabeln då cpu inte drar igång alls utan pin men bifogar bild så du kan se själv, testade även om de var glapp i den kluvna cpu kabeln

du har ingen ström till gpu enligt den bilden.
Antar att du drog ut det när du tog bilden?