Inlägg

Inlägg som Grukk har skrivit i forumet
Skrivet av Skrotnisse92:

Jag slängde in mina 3.5 diskar i 5.25platserna för många år sen, i tj08-e. Den där vanliga hdd buren är lite ivägen för min smak.

Det är för att det är verkligen bara ett tj08-e. Jämför man med sweclockers gamla bilder från TJ08-e så synns det att det är helt identiskt, förutom att man trycket in en hdd lösning i två 5.25 platser.
Sweclockers test: https://www.sweclockers.com/test/14599-silverstone-tj08-e

På bilderna ser det ut att vara mATX iaf, gissar på felskrivning.

Jag satte också in 3,5" på 5,25"-platserna. SSDer satte jag fast på baksidan av moderkortsplåten med dubbelhäftande tejp.

Skulle gärna se en mer spel-inriktad reboot av chassit istället för en NAS-variant. Men kanske kan köpa en och se vad man kan göra med det! Mitt original-chassi har blivit så repigt efter flera flyttar...

Skrivet av Skrotnisse92:

Schysst remake av silverstones gamla temjin tj08-e. Ersätt 5.25platserna med 3.5platser, och kalla det nytt. Bra chassi oavsett!

Såg verkligen bara TJ08-E framförmig på bilderna. Fantastiskt fint chassi. Har fortfarande kvar mitt.

Med en annan frontpanel, där man slopar 5,25-tumsplatserna samt platsen för diskettläsare, så tror jag att det skulle passa bra in i dagens kraftiga system på en rätt liten volym. Tycker verkligen insidan är sjukt smart. Uppochnervänd layout funkar så bra i det chassit.

Frågan är om detta är större få det står att det rymmer ATX. TJ08-e rymmer ju bara mATX.

Corsair Carbide 400Q

Hej!

Ett nästintill oanvänt Corsair Carbide 400Q skänkes i befintligt skick.
Skänkes bort då jag inte har möjlighet att bygga ett system i chassit för tillfället.

Ett av fästena för SSD-hållaren på moderkortsplåtens baksida har gått av. Annars är chassit i mycket gott skick. Lådan med skruvar ligger orörd i chassit.

Se bilder för att se den del som är trasig.

Endast avhämtning i Ursvik i norra Sundbyberg.

Med vänlig hälsning
Jonas / Grukk

Läs hela annonsen här

Det börjar komma fler och fler produkter som säger "smarta hemmet utan hub/bridge"! Som om det vore en feature. Skulle gärna se genomgångar av säkerheten i olika lösningar som hub/bridge vs ingen hub/bridge.

Är även intresserad hur enkelt det är att hålla alla devices up to date. Vilket också såklart är en säkerhetsaspekt. Det gillar jag med Philips Hue att det går är ställa in att uppdatera alla devices automatiskt, jag tänker mig att det är delvis pga av att systemet är uppbyggt runt bridgen. Hur är detta med wifi-enheter som talar direkt med routern? Måste man gå in på varje enskild enhet för att uppdatera den? Är det olika för olika lösningar?

Den största anledningen till att jag skaffade Hue var för att det går att ha i liten skala, men samtidigt enkelt att skala upp till fler enheter utan att det direkt påverkar mitt wifi med fler direkt kopplade enheter. Så skulle gärna se en genomgång på vad som är en bra inkörsport för att sedan INTE behöva börja om på nytt när man bara vill ha mer och mer.

Dessutom blir inte tekniken lika obsolet då Hue använder zigbee som är en standard som fler tillverkare använder så skulle kunna använda andra Controller för att styra mina lampor då det inte är något proprietär lösning med en jättespecifik app. Hade tidigare TP-link wifi-pluggar som bara klarade 2,4GHz-bandet, så det var problem när jag föredrog att använda 5GHz-bandet på min telefon. Blev alldeles för krångligt i längden...

Kör Hue Bridge och Hue-lampor (White ambiance) och zigbee-pluggar (Hue och Innr) för "omkring-belysning" som fönsterlampor med mera. Dessa agerar mest timer så det är rätt dumma rutiner den följer som på och av vid satta tidpunkter, ingen geofencing. Taklamporna är helt vanliga lampor med dumma strömbrytare just för att det inte ska vara någon konflikt mellan strömknapp och app.

Har även en IKEA Hektar-lampa (sån som står i bakgrunden i SweC--studion) som har tre lampkannor med separata strömbrytare. I dessa har jag satt Hue-lampor som går att styra med en Hue Tap remote, går nu enkelt att slå på och av alla lampor samtidigt. Väldigt smidigt och uppskattat av sambon.

Har även två Harman Kardon Citation One-högtalare som ett stereopar. Röstassistenten i dessa är avslagen då det inte är något vi använder. smidigt att enkelt kunna casts till dem från alla möjliga enheter.

Utöver detta har vi såklart smartphones och smartTV, men föredrar att använda Chromecast för videostreaming. Men inget är direkt ihop-kopplat med smarta funktionen.

För att få in lite fler bilder i tråden.

När jag lagar lite pastasås

Trots att vitlöken och skärbrädan var det första jag använde har jag fortfarande inte tagit bort den trots att bara det bara är pastan som ska koka klart! Hur mår du av detta @emilakered?

Lätt att städa undan sekunderna efter bilden togs!

EDIT: Ja det är en termometer som ligger på bänken Den jävlades så var tvungen att lossa på batteriet!

Skrivet av emilakered:

En tanke slog mig när jag stod och lagade mat nyss! Det är väldigt olika hur personer "hanterar" lagandet. Blir köket en krigszon, eller är det strikt ordning?

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/81512?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvODE1MTIiLCJmaWx0ZXJzIjpbIndtIiwidD1vcmlnaW5hbCJdLCJwYXJhbXMiOltdLCJrZXkiOiI5NjVhZjRmZGU4OTU0ZTgxNjdjOWYxZmQ5OTlhZTEwNCJ9
Sådär är det i detta nu, mitt i tillverkning av lasagne. Kanske ser tillgjort ut, så ni får tro på mitt ord. Jag är typen som kontinuerligt diskar undan, ställer i diskmaskin och torkar av ytor. Mer eller mindre mellan varje moment.

På andra sidan staketet finns min fru och min kära svärmor (ping @Grukk!). Där blir det helt klart mer slagfält, med allt som använts och kan behöva användas framme. Själva röjandet blir istället när maten är klar, eller till och med efter ätandet.

Så, hur ser ditt kök ut mitt i matlagning? Bilder är ett krav!

Likt de som jag har blodsband till så är det krigszon som gäller! Men det beror självklart vad jag lagar. Lagar jag lasagne är det verkligen en krigszon men det plockas undan när skapelsen är i ugnen. Om det däremot något som som kan serveras direkt från kastrull/stekpannan så måste det ju plockas undan efter ätandet!

Det är inte bara Karl Jobst som har tagit upp ESA Break the Record Live, även Sveriges Radio har tagit upp det, eller rättare sagt Anton Vretander!

En 40-minuters dokumentär om spektaklet!

https://sverigesradio.se/avsnitt/1459237

Skrivet av UncleEvil:

Kul att det får lite "exposure"!

Skrivet av Kenneth:

En "Hemma hos"-video brukar alltid handla om hotellrummen vi har under mässor eller medlemsträffar, där vissa rum helt klart är mer intressanta än andra. Däremot vore det spännande att se hur folk har det hemma i ett liknande koncept, och för att visa vägen har jag spelat in en video från mitt lilla Gameroom som jag även gjorde ett galleri på.

Visa gärna hur ni har det hemma, eller hur eran spelstation ser ut. Måste inte alls vara på samma sätt som min video, men en kort liten snutt på hur det ser ut hos er vore väldigt uppskattat.

Superstort plus för Fear Inoculum på Spotify! Oförskämt bra skiva!

I övrigt fin setup! Men Tool är klart viktigare 😉

Skrivet av emilakered:

Dags igen! Den här gången med import-dricka från @Grukk, som legat i kylen.. länge. Inte @Grukk alltså, utan drickan. I alla fall, undertecknad tar med @JonasT, @Kenneth och @CalleFZ för provsmakande. Samt lite annat, eftersom vi snackade i nästan 10 minuter.

Kul att det inte var helt katastrof 😉
Men det där med beteendeförändingar, farligt!

Skrivet av Zargoz:

Tänkte förra året komma över med dottern några timmar under en dag så hon kan uppleva hur det är. Hon är bara fem år men spelar väldigt mycket på xbox och pc.
Dock priset för 100 euro per person har gjort att jag inte velat åka dit ochdet finns inga biljeter man kan köpa som gäller en dag eller så.
Synd, speciellt när man ser att bara 20% av platserna är upptagna (just nu legend of zelda).

Skickades från m.sweclockers.com

Kul att intresset finns! Men jag förstår din situation.
Jag är inte med och arrangerar så kan inte tala för organisatörerna.

Det som visas på kameran är dock inte sanningen. Det mesta av ESA är utanför själva streamen. Det är aktiviteter på sidan, folk spelar arkadspel, tränar på sina spel. Så trots att det inte är så mycket personer i publiken, så är det inte folktomt.

Jag ska dit på torsdag, så ska försöka jag ge en mer detaljerad bild på hur det ser ut!

Skrivet av NordhNet:

@emilakered: Jag måste säga att jag blir djupt imponerad över speedrunnare. Brukar knarka GDQ och ESA när tid finns. Speciellt intressant blir det när det handlar om titlar man själv kört då man får se en annan sida av det hela.
Sen folk som kör ”no hit run” av spel som dark souls eller liknande borde ju inte kategoriseras som människor 😱

Det är ju häftigt när folk är riktigt bra på något. Det är bland annat därför jag gillar speedruning så mycket. Extremt nördig nisch inom spel. Oavsett om det är det senaste spelet eller om det är 30 år gammalt.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av emilakered:

Trots idogt hetsande från @Grukk har jag aldrig fastnat för speedruns riktigt. Tittar några minuter, tycker det är häftigt, och sedan gör jag något annat. Smaken är som baken och sådär.

Du är ju ett hopplöst fall också 😉 jag ser det som let's plays men med folk som faktiskt vet vad de gör. Väldigt avslappnande och trevligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Nu har maratonet börjat!
Guacamelee! är precis avklarat, härnäst blir det Goat Simulator!

Skickades från m.sweclockers.com

European Speedrunner Assembly Winter 2020 16-22 feb

Foto: Michael Kire

Du har troligtvis hört talas om speedrun-eventen Awesome Games Done Quick och Summer Games Done Quick, men visste du att Europas största speedrunevent hålls i Sverige?

European Speedrunner Assembly eller ESA har sedan 2012 varit en mötesplats för Europas och även världens speedrunners. Med sina två event per år, ESA Summer och ESA Winter har ESA blivit en naturlig del i Europas Speedrun-sfär.

Sedan 2018 har sommareventet hållits på Quality Hotel View i Malmö. Den 16-22 februari är Streamarna igång för er att njuta av snabba genomspelningar av gamla som nya klassiker.

Till skillnad från de amerikanska GDQ-maratonen är ESA känt för att ha mer PC-spel på schemat, men även fler Sega-titlar då det var mer populärt i Europa än på andra sidan Atlanten.


Nu är det dags för ESA Winter 2020

När?: Börjar kl 16:00 CET 16/2
Hur länge: Slutar lördag kväll 22/2.

I år på vinterevenetet kommer det drygt 300 speedrunentusiaster från hela världen för att umgås och samla in pengar till Rädda barnen

Hur donerar jag?

Vill du stödja en bra organisation som Rädda barnen och samtidigt njuta av speedruns så donera gärna!

Donerar gör du lättast via denna länk: https://donate.esamarathon.com/ (Öppnas inte förrän streamen går live för ESA Winter 2020 den 16 februari)

För att se donationsmål och vilka priser gå in på spårningsidorna.
Stream 1 - Donationspårning
Stream 2 - Donationspårning

Länkar

Titta på ESA Winter 2020

ESA har ett litet annorlunda upplägg än Games Done Quick-maratonen. ESA har två streams som är igång samtidigt så det blir ännu fler speedruns, samt att om en run inte är intressant kanske den andra streamen har något som lockar!

Stream 1

Stream 2


Vilka runs ser du fram emot?

Skrivet av emilakered:

Här kommer vår lilla chattlogg från förmiddagen..

Klicka för mer information

Jacob Hugosson 09:09
Det här går inget vidare. Han rör sig inte ur fläcken.
Det är som om hans inre känner att något inte står rätt till i köket. Eller så är han jävligt fokuserad.

Vendela Wijk 09:10
Det är ju Eklöv vi pratar om

Jacob Hugosson 09:10
Jag har avbrutit och pratat med honom. Still no urge for moar coffee
Typ nu är ju kaffet rimligen slut av naturliga orsaker. Nästa gång han gör nytt kaffe får @callefz åter tömma det i termosen

Emil Åkered 09:13
Det var själva helvete då.
Kan inte sitta här hela dagen!

Calle Johansson-Sundelius 09:13
Fan. Det var värt ett försök.

Jacob Hugosson 09:14
Jag ska störa honom lite mer nu. Kom på ett ämne att kallprata om.
2 min

Emil Åkered 09:14
Men JALLA

Jacob Hugosson 09:14
Vi ger oss inte! Han ska fan göra en ny kanna, sen ska den vara borta också.
Jag tror han är fast besluten om att skriva klart sin nyhet först. Hedervärt, ändå.
Han reste på sig för en mikrosekund. Jag blev glad. Men så justerade han bara rövens position på stolen.
Live-bloggen fortsätter när något nytt inträffar

Calle Johansson-Sundelius 09:19
Hahaha!

Jacob Hugosson 09:19
När har vi alla kollektivt varit så här intresserade av Eklöv tidigare?
Lite mysigt, ändå.
@emilakered Du måste prata med Eklöv om något. I egenskap av chef.

Emil Åkered 09:21
Nu ska Thomas teasa med

Jacob Hugosson 09:21
Det måste göras i köket också.
SAD
Jag är game på att fortsätta i alla fall. När Eklöv bryggt nästa kanna tömmer jag eller uppehåller honom. Är @callefz med mig?

Calle Johansson-Sundelius 09:25
Alltid!

Jacob Hugosson 09:25
:handhart:

Jacob Hugosson 09:32
HAN KOMMER
NU NU
Hur går det?!?!

Calle Johansson-Sundelius 09:36
HAah! Måste tömma nästa också

Jacob Hugosson 09:36
YES
Säg till när nästa töms så ser jag till att han är upptagen

Calle Johansson-Sundelius 09:39
Yes!

Vendela Wijk 09:40
Stackars Eklöv, det här får han ta upp med skyddsombudet
Oh wait…

Jacob Hugosson 09:40
:joy:
Är kaffet klart snart?
Jag håller på att prata som fan om en artikel med honom
Överarbetar rubrik och bildval

Calle Johansson-Sundelius 09:43
Den är i hoststadiet
Tömmer!

Jacob Hugosson 09:43
Gött
Färdig?
Han försöker resa sig. Jag och Emil gör vårt bästa

Emil Åkered 09:45
Halp

Calle Johansson-Sundelius 09:46
Klar

Jacob Hugosson 09:46
Gött, då låter vi honom gå när han känner sig redo

Calle Johansson-Sundelius 09:47
:otter:
Jag lämnade en liten slatt

Jacob Hugosson 09:48
Jävligt liten hoppas jag

Calle Johansson-Sundelius 09:48
En matsked :smiley:

Jacob Hugosson 09:54
HAN KOMMER

Emil Åkered 09:54
NUNUNU

Calle Johansson-Sundelius 09:56
Hur lång ska vi dra det? Börjar bli aggro :smiley:

Jocke Bennet:dredd: 09:56
Hahahaha!

Jacob Hugosson 09:56
En gång till?

Jocke Bennet:dredd: 09:56
Ja!

Jacob Hugosson 09:56
Sen breaka det när kaffet är slut då också

Vendela Wijk 09:56
Haha jag börjar tycka synd om honom

Jocke Bennet:dredd: 09:57
Kan inte alla ställa sig runt honom och diskutera med en kopp kaffe i handen?

Jacob Hugosson 09:57
JA
Jävlar vad aggro han är
NEEEJ
Han ger det tre minuter, sen hämtar han kaffe oavsett om det är klart eller ej.
TA BORT FILTRET OCH KAFFET
:troll:

Jacob Hugosson 10:01
Jag stallar

Calle Johansson-Sundelius 10:02
Tömmer nu!

Jacob Hugosson 10:02
Grymt
Uppehåller
Vi kommer nu

Calle Johansson-Sundelius 10:04
Färdigt

Visa mer

Chattloggen gjorde det ju ännu roligare 🙂 ni fick mycket gjort den timmen va?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av JonasT:

Så, blev det något nytt rekord?

Skickades från m.sweclockers.com

Såklart! Nytt världsrekord i kategorien! Cheese som tog rekordet vann dessutom 7500 dollar. Vilket inte direkt är vanligt för speedruns 🙂

ESA - Break the Record Live 31 jan - 2 feb

European Speedrun Assembly har samlat de bästa Super Mario 64-speedrunnarna inom kategorien 120 Stars som ska slåss om att slå rekordet och att vinna upp till $10 000.

Allt är live, i samma rum i Växjö! Allt kommer kommenteras live av andra framstående Super Mario 64-runners.

Datumen som gäller är 31 jan - 2 feb

Ni hittar streamen på https://twitch.tv/esamarathon

Från ESA-marathon hemsida
ESA has invited the seven best Super Mario 64 120 star speedrunners in the world to compete for a minimum $5,000 guaranteed prize pool, with a further $5,000 if the world record is broken.

Spelarna är (från vänster):

  • Simply (USA)

  • Taggo (Sverige)

  • Puncayshun (USA)

  • Cheese (Spanien)

  • Paracusia (Australien)

  • Dwhatever (Tyskland)

  • LiamKings (USA)

För hela pressreleasen se: https://esamarathon.com/news/eb522260-a603-4599-8556-c7868372...

Skrivet av iller:

Ge mig ett chassi som döljer kretskortet!

Det kommer säkert komma 3D-printade case framöver. https://laserbear.net kanske gör något framöver om efterfrågan är tillräcklig! De har gjort case till RetroTINK2X bland annat.

Jag skulle vilja veta storleken på Pro:en, om det skulle gå att sätta dit "rack brackets" på något sätt skulle jag bli glad. En rackmonterad OSSC skulle vara riktigt coolt.