Inlägg

Inlägg som kao172 har skrivit i forumet
Av kao172

Om du inte kan nåt och inte vill lära dig överclocka osv behöver du inte ett fancy gaming moderkort
2 ssd's känns ju även onödigt skulle isf köpa en på 400gb och en hdd på typ 3 tb kolla upp wd's färger och välj den som passar best in i ditt andvändnings fall

Av kao172

@ExecutedExile:
om du menar den anslutningen som är på dit modulära nätagg så är det inte relevant vad den har för pinout, tex på min så är det 6 kablar som går till gpu, men väl där så grenar det upp sig till 8 stycken. går lite an på hur agget funkar intärnt tror jag... hur som helst så funkar det om kontakten passar in i hålet anslutningarna är gjorda så att de är unika för gpu cpu osv.
och från vad jag kan se på deras hemsida så ska det vara en standard 6+2 mot din gpu och med en 6 pin till nätagget så hitta bara den kabeln. annars kan du ju altid köpa ett kabelsett

Av kao172

Elfa är distrubutör för molex så kolla där?

Av kao172

Av lathet så orka jag inte fästa sakerna ordengtligt och stötte på att om man använder slang så kan man hänga pumpen under tanken och på så sätt få bort oönskade vibrationer i chassit ganska nice imo

Sen borde det ju inte vara nå problem även om saker lutar på kopplingen, inte som att man flyttar datorn var dag och de är ju typ gjorda för det

Av kao172

Tycker väll ändå det viktigaste är att man inte blir alt för seriös, finns en stor risk för att det bara står still då...
papper och penna är även det kraftigt underverderat och väldigt andvändbart om man nu inte kan tex cad eller likn.
grundläggande metall bearbetningskunskaper är ju även trevliga att ha men för chassin så funkar det att limma och skruva lika bra som att svettsa

personligen har jag ett evighetsprojekt som förmodligen aldrig kommer bli av för att man är för kinkig, och inte kan hitta tid :/

Av kao172

Om man tycker att det är kul att pilla så köp paracord från knivbutik.se och sätt fast dem utan krympslang, ser ganska 10/10 ut imo
skit i verktyg eller köp från mdpc-x, vanliga häftstifft funkar aldeles utmärkt. och molex får man isär med en nål och lite tålamod.

rgb har jag inge koll på, men det finns väll några varianter där man kan styra dem typ corsair link? men de är ju svindyra. kör på ikea^^

modding handlar om vad du tycker om och att ha kul under tiden man gör det inte att ha de "bästa" grejerna
Jag menar du skulle ju tex kunna köpa crimpverktyg och köra nakna kablar i valfri färg? eller varför inte genomskinliga. kanske randiga
kabelkam i trä?! e22.biz har snygga kammar btw

Av kao172

Biltema har lätt mest prisväda sprut färgerna och ett relativt bra sortiment så kolla där!
annars om din lokala färghandlare kan blanda till burk kan du ju välja nyans själv

Av kao172

Fans ett par varianter på elfa men då är det smd komponenter och de är inte 3mm utan typ 3.2x2.8.
runda stift leds verkar inte finnas glhf med ditt letande!
posta gärna svar om du hittar

Av kao172

Du övertänker det här nå jävulskt. tänk på det såhär de ingenjörer som gjort de här grejerna räknar med att de ska kunna sitta i nån arbetsstation på nå sunkkontor i ett chassi från 90talet me 1 fläckt och inte krasha. Sikta på typ 70-80 grader och så anpassar du fläcktkurvorna så att de inte slår på förns du börjar närma dig tempen och sedan går gradvis upp. svintyst i idle och när man spelar bryr man sig ändå inte.
Låga tempuraturer gör fuck all (typ) för livslängden specielt om man har råd att vaska den mängden cash du har, du lär uppgradera långt innan saker börjar gå sönder.

Personligen har jag kört 2 480 upp i ~100 grader och hålt dem där under längre tid på luft med ganska hög volt. Smälte plasten på chassifönstret sen körde jag dem på vatten med nästan max rekomenderad volt i ett par år och korten funkar än idag vad 8 år senare?
så länge man håller sig innom ingenjörernas specs så är det lungt

Av kao172

@KevinKlemm: Fördelen med vattenkylning är att du kan få låga tempuraturer utan att det ska låta så mycket pluss att det är snyggt men det är absolut inte nödvändigt för overclockning. Vilken som helst luftkylning bör vara mer än bra nog för att du ska kunna hålla dig under 80-90 grader vilket är mer än kalt nog.

din processor blir inte lättare att överclocka av att ligga vid 30 c under load.

så vida inte grejerna blir svinvarma som tex gtx480... plexit på mitt chassi börja fan smälta :/

Av kao172

Först och främst behöver du bestämma vilket chassi du vill ha, sen anpassar du resten av komponenterna efter det.

men du behöver
radiator
pump
cpu block
reservoir
anslutningar
slang
och batterivatten eller något annat kylmedium

Men som sagt så är det svårt att hjälpa när du inte bestämt chassi.

Av kao172

@freakenstein13:
Har ingen erfarenhet av chassit fast det värkar som att det bygger på att det ska vara negativt tryck i chassit för att dra in luft bakom modrekortet?

men inte tror jag det blir någon större skildnad inte, ett alternativ är ju att du borrar ut nitarna och ersätter "taket" med kartong + silver tejp och testar med fläcktarna monterade på det viset innan du moddar.

värsta fall är ju att du har onödiga hål, inte att det blir kokhett där inne

Av kao172

@Gargle:
Altså härdat glas är ganska tåligt, förutom i kanterna.
så så länge som inget händer med kanterna så är det nog lungt. när det kommer till vikt är det en helt annan femma och plexi är ju relativt billigt. modden tar inte lång tid och när du kommer hem kan du ju byta tilbaks.

kort sagt så går det ju an på vilket typ av lan, hur ofta.

jag hade gjort det dock.

20 min job för alla sidorna i förhålande till en ny panel.

kolla om du kan få dem att borra med. det är där risken för att misslyckas är som störst!

Av kao172

Köp en plexi skiva du.
Kan rekomendera stocksundet.se om du behöver nåt tjockare skiva fins i norrort (stockholm)
annars fins slöjddetaljer och biltema. Sen är det ju lungt med härdat glas så länge inte kanterna tar stryck om det nu är hålbarheten du oroar dig för. (fyi plexi kommer repas åt hvete)
När det gäller färg funkar alla spejburkar, biltema är bästa billiga jag hittat. maskera och måla. ingen fara om det kommer färg på pcb eller metal, torka av med sprit först (inge aceton på plast!)

när du sen ska borra är det bra om du kyler ner borren med vatten, annars härdar plexi lätt = spricker när du sen ska ta i med skruvmejseln.

esd är inget att vara rädd för, det är relativt svårt att skada kretsar. jorda bara dig själv innan du petar på komponenter tex ta i ett element eller i en dator som är inkoplad.

Av kao172

Värkar jobbigt att fylla, men funka borde det göra.
Aquatuning har lager i sverige nu med, så inte bara tyskt längre^^

värt att tänka på är att vattenkylning inte ger fruktansvärt mycket bätre prestanda ~10-20% på en bra dag.
huvud anledningen är tysthet och snyghet.
imo är det mer värt att vänta på nästa lansering.
kolla även att dit 780 ti är referens model så att blocket passar.
vet inte hur det är med 780 men de nya referens korten är sämre när det kommer till överklockning
Jag hade väntat/väntar på msi seahawk för "1080" som lär komma runt sommaren, och snyggare block från ek.

så vida inte dinna öron blöder ^^ därför jag skaffa back in the day with gtx480 jävla hårtork.

Av kao172

Det är vad jag gör första gången jag använder komponeneter, eller om de har dam eller likn i sig.
sen om du kör med endast destilerat så byter man ju ändå med 2-3 månaders mellanrum, eller iaf en del av vatnet. eftersom att det slutar vara "destilerat" efter ett tag, pga föroreningar.
evt skulle man kunna byta lite tidigare första gången.
oxidation och leda ström är det ingen skildnad på kran och destilerat mig veterligen, så det är bara anti bio effecten och kalk som är skildnaden så låt det inte torka bara.

alternativet är ju en kill coil eller annan biocid, kolla upp hur det funkar med dina block dock så det inte blir nån galvanisk reaktion.

om du ska köra med färdig vätska skulle jag skölja med kran sen skölja med destilerat sen köra färdig, eftersom den ska vara kvar i systemet i lång tid pluss att de kan va petiga med föroreningar ibland.

Av kao172

pexonpcs.co.uk
fast atm så verkar de inte sälja färdig sleevade förlängningar :/

Av kao172

Mät bara kablarna? 6mm låter mycket med tanke på att kärnan är awg 18 dvs 1mm²

Minna är ~3mm med sleve "djungelapa fabric" tror det är samma på minna paracord sleves, men de är för långt bort atm (andra sidan rummet)
skulle gissa att dinna är 4mm med tanke på att det är grövre sleve material i de färdiga kablarna.

sen skulle jag köpa från e22.biz istälet för flea-bay eller "moddiy" som jag aldrig hört om förut, men det är ju upp till dig.

Av kao172

@seraj5: har du kokande vatten i kranen ^^ står på burken vilken temp som är max. brukar vara över 50 grader... och västa fall så läcker den, såna små tryckbehållare är gjorda så att de går sönder "kontrolerat" inget att va rädd för

lite osäker på vad du menar med att "hälla" vatten på golvet, men att ha damfrit är bonus inte ett måste. sprutfärg torkar ju så snabt att det inte brukar vara nån fara med sånt, jag har iaf aldrig haft problem med det. å andra sidan har jag ocd när det kommer till dam...

Av kao172

@seraj5:
Det funkar att helt enkelt bara byta ut själva kylaren till en plåtbit som är större, altså göra en hemagjord kylare.
eller köpa en sepparat och sen rocka fram svetsen. typ en sån här
http://www.aquatuning.se/luftkylning/passiv-kylning/19873/pho...

tror även att aquatuning har kyl-"tejp" om den behövs förnyas efter du slitit av orginalet.

Har annars en gammal kylare till dominator. https://www.techpowerup.com/img/09-07-22/48c.jpg (passar över 6 minnen)
Fast med blå dekal, jag kommer nog aldrig använda den eftersom att den låter för mycket för mig.
kan skicka den till dig om du är intreserad