Inlägg

Inlägg som wrong-hole har skrivit i forumet
Av wrong-hole

Tjo! Jag är en 29åring av det kvinnliga könet som mest spelar med "småsmisk" som gärna surar och blir väldigt barnsliga ibland. Ryssar är inte heller det trevligaste att spela med så därför letar jag folk i lite mer äldre åldersgrupper (iaf 20+) som inte spelar alltför seriöst, utan för att ha kul och kan spela med glimten i ögat

Är för tillfället GN3 men går upp och ner mellan GN3 och GN2, har bara spelat ett halvår sååå är inte jättebra men tycker det är roligt.
Adda mig gärna på steam http://steamcommunity.com/profiles/76561197999650818/
Använder även discord, feel free att joina min server: https://discord.gg/ezjsSQu

Av wrong-hole

Dessutom så är det bara farbrorfynd.se som går i konkurs, inte Nya Rum.
Det är två olika org nr, där gubben står på ena och frugan på andra. Båda dessa namn står på kvittot och därför borde det inte spela någon roll om den ena går i konkurs tycker jag..

Av wrong-hole

Samma

Hittade ni nån lösning? Jag har samma problem nämligen. Jag trycker så att jag ser att lösenordet är rätt och det är det, men ändå säger datorn att det är fel lösenord! Jag måste starta om datorn och sen skriva lösenordet 14 gånger innan jag kommer in, sjukt frustrerande. Jag köper att man skriver fel nån gång ibland, kan hända den bäste, men nu är det något som är galet. Måste vara en bugg. Min kille är IT tekniker och han förstår inte heller vad problemet är

Av wrong-hole
Skrivet av Copperflame:

Okej, vid det här laget har väl alla fattat Bejje enligt lag inte behöver betala skatten. Sen vad som är moraliskt riktigt i situationen är en helt annan sak och det beror ju på hur "rakryggad" man är...

Under köpet har ni pratat om att du ska betala skatten. När köpet är klart så säger han åt dig att du ska komma ihåg att betala skatten SÅ ATT HAN INTE FÅR PROBLEM. OCH DU SVARADE JA VISST! D.v.s.

1. Ni hade kommit överens om att du skulle betala skatten.
2. Ni visste båda att skatten var ställd på honom, i hans namn, annars skulle han ju inte ha brytt sig om huruvida du betalade eller inte.
3. Du lovade honom att betala skatten som var ställd på honom innan du åkte därifrån. Sen spelar det ingen roll om man kallar det överenskommelse, muntligt avtal eller bara snack! Det var en del av affären!
4. Att du även "hade i bakhuvudet" att du inte skulle bli tvungen skatten och kanske skulle kunna utnyttja detta gör det bara ännu mer patetiskt!

Lagar hit och lagar dit, var har hederligheten, ärligheten och förmågan att inse att man ska hålla det man lovar tagit vägen?!

Han sa att bejje skulle komma ihåg att betala skatten så att inte han, bejje, får problem. Alltså fick han det att låta som att det är bejjes skyldighet att betala skatten.

Av wrong-hole

Inom 10 dagar är det, inte 5.

Av wrong-hole

Han gick med på att gå ner i pris för att det var några fel på bilen.

Av wrong-hole
Skrivet av MooD:

ja det är för att de hoppas gå med vinst en dag, men om de är förbjudna till detta kan de göra annat med sina pengar och tid.

Vadå, så 1 miljon i vinst är inte tillräckligt?

Av wrong-hole
Skrivet av SUMITOMO:

Det är 6% vinst.

Nya SJ3000 kostar 100 miljoner styck.
Sen har de nog lite mer kostnader.

Men som sagt, SJ är och skall fungera som ett företag.

Vinst betyder att det är pengar som är över efter allt är betalt.

Av wrong-hole
Skrivet av SUMITOMO:

Det kallas bil.

Monsterbil om den drar 20l/milen ^^

Av wrong-hole
Skrivet av MooD:

Ptja om de gått breakeven istället hade priserna varit 8 kronor lägre, mycket grovt räknat. Då hade vi gått miste om de många fördelar som finns med att företaget går med vinst.

Men ändå, vettetusan om 8 kronor hade påverkar särskilt i TS fall?!

Nja, tänkte mer att 1 miljon borde räcka gott och väl att gå med vinst, så kan de sänka priserna

Av wrong-hole

"Om kostnaden av värdeminskning, verkstadsbesök, osv inte spelar dig någon roll, varför har du då inte betydligt nyare och framförallt bättre bilar? Är du snål eller?"

Vilken fråga att fråga en snålänning ^^

Av wrong-hole

Det är sjukt att tåg är så jädra dyrt, onödigt av dem att gå med vinst över 100 miljoner varje år..

Av wrong-hole

Haha. Vad tyst det blev på besserwisserfronten. ^^

Av wrong-hole

Det står ju inte heller att biljetterna inte är avbokningsbara, det står bara ej återbetalningsbara och ej ombokningsbara.

Att avboka är inte samma sak som omboka, och eftersom köpet ångrades innan fakturan var betald så har inget avtal ingåtts och inga pengar behöver återbetalas.

Så det enda man ska behöva göra är att skicka tillbaka biljetterna, få skulden reglerad och betala faktureringsavgiften.

Av wrong-hole
Skrivet av Bejje:

Ja, men ännu mer konstigt är att loggar vi in på sidan nu så kan man se att de biljetter som vi avbokade (som inte skulle gå att avboka) står det nu återbetald på. Återbetald tolkar jag som att avbokningen var ok och vi får pengar tillbaka. Vi har också tagit screenshot på det ifall att SJ skulle ändra något där.

Rätt fult att skriva återbetald när det är ren lögn.

Edit: här är ett screenshot som säger att resorna är återbetalda.

http://laddauppbilder.se/?dm=12130822739116

Men om det inte är något betalt så finns det ju inget att återbetala

Av wrong-hole
Skrivet av Llhweiir:

Uppgift om vilken plats man får kommer alltid innan betalningen - iaf om bokningen avser X2000. Med andra ord handlar det här om ett klassisk så kallat "handhavandefel". SJ har således inte gjort något fel i den delen, eftersom TS bekräftat de föreslagna platserna iom att du gjorde betalningen.

Däremot är det sjukt dåligt av SJ att inte hjälpa till med att byta platser... fast å andra sidan blir jag inte förvånad - kundservice är inte SJs starka sida.

Men om man nu inte gjorde någon betalning, utan valde faktura och sedan avbokade den innan man betalt den? Man har ju då alltså inte bekräftat platserna iom att man inte betalt. Känns ju helt fel att man ska behöva betala för något som är avbokat och oanvändbart?

Av wrong-hole
Skrivet av felxi:

Brukar väl finnas ett alternativ som heter "Accepterar ni spridda platser" som man måste trycka i för att få spridda platser...

Av någon anledning påminner det här mig om en historia jag hörde: "Göran var en chef av stora mått. När han skulle åka tåg bad han därför sin norska sekreterare att beställa två platser så att hans skulle får mer utrymme. När sekreteraren hade gjort det sa hon glatt:
- Du hade tur, du fick två fönsterplatser!"

Hoppas att ni får tillbaka pengarna i alla fall, elakt av SJ att vägra...

Finns inget sånt alternativ att trycka i, systemet antar att man hatar varandra och vill sitta så långt ifrån varandra som möjligt...