Inlägg

Inlägg som Blirre har skrivit i forumet
Av Blirre
Skrivet av moonblase:

Skulle jag köpa en fritös och använda den ofta skulle jag köpa något med inbyggt filter t. Ex.
https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/koksap...

Att slippa slabba med oljan hade varit ett stort plus för mig och en stor del till att vi drar oss för att fritera oftare

Ja oleoclean är smidig. Filtrera ner oljan i tråget automatiskt och enkelt att hälla tillbaka i flaskan till nästa gång.

Just rengöringen är ju hemsk oavsett fritös. Svårt att komma ifrån...men också bra mtp hälsa och vikt.

Av Blirre
Skrivet av mrqaffe:

Kommentarerna visar ju på problemen, basen minskar när man pressar högtalaren, de använder alltså en dynamisk eq i en dsp, kan väl även vara nå¨nån typ av kompressor, funktionen är densamma oavsett hur man gör det, man låser till ett maximalt ljudtryck i basen och det varierar inte på samma sätt som andra frekvenser.

Ikea Eneby 30 använder samma teknik, de är dessutom väldigt prisvärda och man kan svårligen driva dem i klipp för de komprimerar signalen mer desto högre man spelar, Eneby går dessutom att stereopara, det är en mycket prisvärd högtalare då de kostar under 1000 kr och klår mångdubbelt dyrare BT högtalare och smarthögtalare (de blir smarta om man parar dem med en Google Nest mini)

De har även en analog kabelanslutning så de går att koppla till en bildvisare utan problem att BT överföringen desynkroniserar ljud och bild. De går säkert inte att jämföra rakt av då priskillnaden är jättelik men tekniken är snarlik och man fuskar på samma sätt, men jag kan accepterar det i en billig enkelt högtalare på ett helt annat sätt än i nått som kostar som nått som borde låta seriöst bra.

[...]

Man väljer alltså alltid mellan ljudkvalitet eller litenhet åtminstone med dagens tekniker.

Nu har jag inte lyssnat på Ikeas högtalare, så vill helst inte uttala mig om den.
Men jag tyckte ändå att Phantomen presterade välljudande bas på ett sätt jag inte upplevt i någon annan så liten låda varken förr eller senare...så jag tror fortfarande att om någon ska lösa bra bas utan subwoofer så är det Devialet.

Ska iaf bli kul att provlyssna den nån gång även om jag för evigt är svuren till riktigt 5.1.

Av Blirre
Skrivet av mrqaffe:

Mycket bas är inte det samma som bra bas (Logitech är ett bra exempel på det) Lådan och elementen är väldigt små så jag har svårt att tro att det bli bra. Man kan fuska med dsper men det går inte att bryta mot fysikens lagar utan bara utnyttja hörselns brister för att dölja de värsta svagheterna.

Förlåt. Uttryckte mig slarvigt.
Det var definitivt ingen Logitech-bas den spottade ur sig. Långt därifrån. Nu var det inget dedikerat lyssningsrum den stod i utan mitt i elgigantenladan, men minns att jag började leta efter var subwoofern stod innan jag insåg att det var Phantomen som producerade det...

Ljud&Bild verkar lika förvånade som jag var.
https://www.ljudochbild.se/test/hogtalare/devialet-phantom-re...

Av Blirre
Skrivet av mrqaffe:

Samma hemska överpris som andra alldeles för underpresterande och överdyra ljudlimpor,
Den är i vart fall väldigt tungdriven och visst går det att spela 24 Hz med i princip alla högtalare men frågan är vid vilket ljudtryck och distnivå och 101 dB med 950 W är inte så imponerande för det bör man klara med 10 W och de säger inte hur mycket den har rullat av till 24Hz heller men man kan ju hoppas det visas upp nån mätning på vad den presterar i verkligheten.
För liten låda och för mycket effekt.

Jag sprang in i deras "budget"-Phantom (13k !!!) på Elgiganten för några år sedan och blev chockad över hur mycket bas de fick ur den lilla klumpen. Tror Devialet kan överraska.

Av Blirre

@draanexle: Det ÄR skumt...och helt fantastiskt bra.

Av Blirre

@Kezzo123: Vad säger appen?
Har du trösklar mellan rummen och i så fall: hur höga?
Hur stor yta städar den innan den åker hem till dockan?

Av Blirre
Av Blirre

Har använt Budbee rätt frekvent i ett par år och det har alltid funkat klockrent.

Sitter dock just nu och har fått en försening för första gången och när jag läser tråden ser jag ett mönster som såklart också stämmer in på min försening: Beställningen är från Inet...

Av Blirre

Rimlig jämförelse ändå: "Nästa generations Xbox blir kraftfullare än nuvarande generations Playstation."

Eeeh, ja? Det låter väl rimligt?
Clickbaitdravel....

Av Blirre

Det gick att köpa en ny för ett par veckor sedan för 3700...

De som köper en beggad gör det sällan för spelen så kanske 2800-3000 totalt?
Men som sagt, BF kommer snart...

Av Blirre

Jag har ett par Arctis (fortfarande lätt chockad över elgigantens prisdump förra BF). Tycker surroundljudet funkar riktigt bra och ljudet överlag är kalas.
Den absolut bästa funktionen är dock de dubbla batterierna. När du får batteritorsk tar det 15 sekunder att plocka det andra batteriet från basstationen och sen bara köra vidare.
En annan bra grej är medhörningen. Oklart hur den lirar om du ska köra extern mic dock..

Av Blirre
Skrivet av Jilted:

Har en Panasonic Viera TX-P42X20E (Plasma anno 2010 ish). Helt ärligt är jag väldigt nöjd med bildkvalitén och uppskattar verkligen svärtan hos plasma men 720p börjar bli halvjobbigt Är det uteslutande OLED som gäller om jag inte vill tumma på svärtan eller finns det LCD i övre klassen som är likvärdig? Pristak ~20000kr.

Var i hyfsat samma sitation i våras med en gammal LG-plasma som gav upp. Min research där och då landade i en LG C8 (OLED) och jag kan fortfarande slås av vilken bizarrt bra bild jag numera har. OLEDs svärta är oslagbar. Jag hittade ingen LCD som kunde matcha när jag letade.
För 20k borde du med lite flyt kunna få en 65" LG C8 (förra årets modell) på BF.

Av Blirre

Ah, då är jag med. Då kör jag på ditt alternativ och tackar för hjälpen.

Av Blirre

Mmmm...nakphuds paket såg bra ut, chassi och psu tar jag därifrån. Men jag gillar att komma under 6k så jag snålar på grafikkortet. Dumt? Hur mycket skiljer sig 5770 och 5750?

Sen är jag rätt rudis (har inte byggt datorer på säkert 10 år) så jag har dålig koll på vad som lirar bra ihop och vilka alternativen är. Har jag valt lagom propp? Rätt kylning?

Edit: ...och ja, jag måste köpa OS. Studentvärlden lämnade jag för ett tag sedan.

Av Blirre

Tack för svaren!

Jag möblerade om lite:

http://img408.imageshack.us/img408/144/screenshotlr.png

http://img408.imageshack.us/img408/144/screenshotlr.png

Sen funderar jag på om propp-kylaren funkar...jag tog bara ngt som såg tyst och lagom överdimensionerat ut. Finns det bättre alternativ?

Var kommer jag ha min flaskhals? Processorn?

Av Blirre

Surfdator med WoW-kapacitet, max 6k

Min och fruns förra dator avled i ett åskväder så jag tänkte bygga nästa dator själv.

Har en rätt begränsad budget där smärtgränsen går vid 5,5-6 k. Det jag vill ha ut av burken är att den klarar av typ aftonbladet.se (frun) och WoW. (Jag). Vill att den ska fixa WoTLK på relativt höga inställningar och inte heller knäa för Cataklysm. Sen kan det finnas tankar på att låta den visa film också.

Har knåpat ihop följande paket och skulle vilja ha synpunkter, förslag och sågningar innan jag klickar på "till kassan". Vill ha psu:n i botten av lådan, vet att psu:n är överdimensionerad och vill helst inte betala mer.

Funkar det jag petat ihop?

http://img819.imageshack.us/img819/9156/dator.png

http://img819.imageshack.us/img819/9156/dator.png