Inlägg

Inlägg som CrazyDriver har skrivit i forumet

Som någon redan har sagt så är det ju inte bara konsolen som kostar utan spelen är ju snordyra. Lägg där till att man måste ha en hyggligt snabbt bredband och betala ett abonnemang för att kunna spela online. Vill man dessutom ha någon tjänst för att spela månadens "gratisspel" så kostar det ännu mer. När du väl har köpt spelet så får du betala för DLC.

Är glad att mina barn är för små för att tjatar om pengar till en PS5:a. Själv har jag tröttnat på konsoler och kör bara PC.

Skrivet av dlq84:

Läs artikeln igen om du tror att det är det detta handlar om.

Jo, jag vet vad det handlar om. Jag antar att man genererar ett impulssvar baserat på ljudets position i rummet, hastighet, riktning och kan även beräkna eventuell reflektion/absortion av object/väggar som påverkar ljudet. Sedan används det för att att beräkna ljudets färgning via ett convolution reverb. Om jag inte mins fel så kunde Soundblaster Live göra även detta. Man kunde t.ex. höra hur ett ljud ändrade karaktär när ett objekt skymde ljudkällan. Och detta var som sagt mer än 20 år sedan.

Problemet med binauralt ljud är att man helt bortser från att vi hör ljud med hela kraniet och inte bara via öronen. Därför blir upplevelsen inte helt övertygande, men såklart bättre än vanlig stereo.

Känns ju inte särskilt revolutionerande med tanke på att Soundblaster Live (med EMU10K1 ljudprocessorn) hade hårdvarustöd för 3D ljud för mer än 20 år sedan. Sedan dess har inte mycket hänt på ljudfronten.

Borde heta Herr Urban. Urban->Ur->Klockor->Clockers->SweClockers. Långsökt kanske. Enligt Wikipedia så kommer namnet från det latinska adjektivet urbanus och var ett vanligt namn på påvar, vilket inte gör det mindre roligt.

Skrivet av Superolle:

Med tanke på alla mässor som ställer in hur ser det ut med våran lokala teknikmässa, Dustin Expo?

@Dustin Home

Det är ingen som bryr sig om Dustin Home längre, inte ens Dustin själva. Se bara på vad som har hänt med deras logga och hemsidan. Jösses, hur tänkte man där. När Dustin inte längre tjänar tillräckligt på att kränga Deltaco-skit så tar man in sina egna produkter.

När det gäller inställda mässor så undrar jag varför man måste ställa in dem. Varför inte göra dem helt online istället. Jag menar, det ligger ju lite i tiden att man inte ska göra onödiga resor, så varför ska man då åka runt halva jorden för att sitta på en obekväm stol i gassande sol och se när Google kör sina powerpoint presentationer. Då sitter jag hellre hemma i tv-soffan och kan ta en öl samtidigt.

Skrivet av Pirum:

Gällande Apple så ser de ju såklart gärna att folk med liten SSD skaffar icloud-abonnemang. Det kan jag nog själv också tänka mig i framtiden. Typ 9kr/månad för 1TB kanske kan vara lagom för mig, även om det inte klarar alla filmer/foton.

Var hittar du icloud 1TB för 9kr? 2TB kostar närmare hundralappen.

Kan någon fatta att Apple år 2020 har 128 GB SSD i sin "billigaste" Macbook Pro. 14990 kr har man mage att ta för den och de skrattar säkert hela vägen till banken.

Tidigare i veckan hade Microsoft problem med Teams och nu detta. Förstår inte hur man ens kan knyta funktioner i Windows så hårt till molntjänster att Windows blir i det närmaste obrukbart när molnet går ner. Någon på Microsoft lär ha fått sparken idag.

Om man får gissa så kommer det sitta en intern HDD och SDDn kommer bara fungera som cache. Finns ingen anledning att slösa hundratals gigabyte på en SSD för filer som kanske aldrig kommer att användas.

Trevligt med fredagspanel, men ni måste fixa ljudet. Låter instängt och ansträngt som om någon har skruvat bort allt utom mellanregistret med equalizern.

Skrivet av SurfersHymn:

Att se film hemma är schysst men kommer aldrig kunna ersätta den sociala aspekten av att "gå på bio".

Det blir väl kanske Netflix nästa stora funktion. Bjud in en kompis, så kan man titta tillsammans och skratta åt det dåliga utbudet online.

Föresten, vill minnas att det fanns en liknande funktion på Xbox 360 för sådär hundra år sedan?

Vad man verkligen borde ha skatt på är skit från Kina som krängs billigt på ställen som Rusta, ÖoB och Biltema. Det är i mina ögon rena sopor som köps in direkt av återförsäljaren som får sin logga tryckt på billigt skit som aldrig borde ha lämnat fabriken. Det finns sällan information om vem som är tillverkare eller vad produkten innehåller för ämnen.

Kemikalieskatten kommer bara ha motsatt effekt. De som vill tillverka och sälja bra produkter kommer att ha svårt att konkurrera med billigt kinaskit där de stora marginalerna gör att kemikalieskatten knappt märks på slutpriset.

När konsoler som Xbox One säljs utan inbyggd skivläsare så blir det ju svårt att köpa spel i butik hur gärna man än vill. Det tråkiga är att man blir helt inlåst i Microsoft och Sonys ekosystem där det i praktiken inte finns någon som helst konkurrens och vad jag vet så går det inte att sälja sina spel när man tröttnat. Samtidigt får butikerna skylla sig själv när de inte hänger med i tiden och inser att det inte längre bara är finniga tonårskillar som spelar spel. Många av oss som växte upp på 70-80 talet är runt 50 år dag och spelar fortfarande, men går man in i en butik som säljer spel så märker man att man inte tillhör deras tilltänkta kundkrets.

Har tappat intresset för Plex då de på senare tid enbart verkar fokusera på att göra Plex till en strömningtjänst för deras värdelösa innehåll som jag inte alls är intresserad av. Det hade inte varit något poblem om man själv var tvungen att lägga till det, men istället blir man påtvingad skräp som man inte vill ha. Förstår att de försöker anpassa Plex till en ny tid där folk inte laddar ner och tittar på eget material i samma utsträckning, men vill man streama så finns det ju tusen andra tjänster som är bättre än Plex.

Finns det någon router som har auto update? Det känns lite antikt att man ska behöva gå in på routern för att se om det finns någon uppdatering när det där borde skötas automatiskt.

Borde det inte vara häftigare att ha en OLED-panel som går runt hela datorn.

Skrivet av 1Z3C0LD:

Läs denna post från första sidan, tror den svarar på din fråga

Ah, det fungerade! Himla smidigt.

Undrar om det finns något program som även kan växla input när man har flera datorer inkopplade till en och samma monitor? Kör med 3 Dell-skärmar och det är enormt frustrerande när man ska gå in och växla skärm i menyerna.

Skrivet av Laxpudding:

Panelupplösningen på bärbara OLED-paneler är samma som för en LCD. Dock är OLED-subpixelstrukturen ofta annorlunda. Går igenom det här: https://www.sweclockers.com/artikel/26730

Kanske uttryckte mig konstigt. Jag menade färgupplösningen på oled. Rent teoretiskt borde det vara lättare att få fler nyanser på en oled då färgen styrs helt av intensiteten på varje pixel. Däremot har man säkert andra problem med olinjäritet.

I videon nämndes även banding, men har inte banding att göra med kapacitans i panelen. T.ex. att en vit vertikal linje kommer att "smeta" ut sig åt det håll som skärmen refreshar sina pixlar eftersom laddningar i panelen inte hinner ladda ur sig snabbt nog för att kunna visa en helt svart pixel direkt efter en vit.

Funderar lite på hur färgrymden påverkas av refresh raten. Jag tänker mig att en skärm med 240Hz har kortare tid på sig att ställa in varje pixel och att det kan påverka färgåtergivningen.

Sedan har vi oled-paneler som börjar komma till framför allt bärbara datorer. Hur är det med panelupplösningen på dessa?

Såg även att windows nu har en inställning kallad "Windows HD Color settings", men inställningen känns märklig då den den kallas för HD color men i praktiken verkar var en inställning för HDR. Det är väl två helt olika saker?