Inlägg

Inlägg som CrazyDriver har skrivit i forumet
Av CrazyDriver

Mitt bästa köp är utan tvekan min Panasonic Viera TX-P50ST60Y plasmaTV. Den är nu 11 år gammal och används fortfarande som min "main" TV. Även om den lider av ytters svag inbränning efter alla timmar med SVT Barn appen så är det något särskilt med bilden som är svårt att beskriva. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har varit och tittat i affärer på senaste generationens OLED, men varje gång har jag blivit besviken och det har inte blivit något köp. Ingen tvekan om att nyare TV apparater har högre upplösning och mer finesser, men kanske är det så att jag har blivit tillräckligt gammal för att förstå att en bra filmupplevelsen inte har så mycket med tekniken att göra.

Note: Däremot är jag allergisk mot nya TV apparater som har reklam direkt på startskärmen som inte går att stänga av.

Av CrazyDriver

Vill tipsa om OSFMount från PassMARK Software. Ett riktigt bra gratisprogram för att mounta olika image format, men framför allt kan man skapa egna RAM-diskar. RAM-diskarna kan även vara persistenta så att de behåller sin data när man stänger ner datorn.

https://www.osforensics.com/tools/mount-disk-images.html

Av CrazyDriver

Kör med IKEAs gamla hub, men retar mig som bara den på att man inte kan styra med appen om man inte är på samma nätverk. Känns ju som att det är halva grejen med den här typen av prylar. Istället vill IKEA att man ska slänga upp 700kr till för en närmast identisk produkt. Önskar att IKEA hade gjort det möjligt att lämna in den gamla hubben och få rabatt på den nya.

Av CrazyDriver

Kalla mig konspiratorisk, men den enda anledningen till att Microsoft vill att vi ska koppla våra mobiler till Windows är att de kan samla in ännu mer information om oss. Gissningsvis så kommer väl den här funktionen in i deras existerande Phone Link app som redan ger dem tillgång till dina foton, sms, GPS mm.

Av CrazyDriver

Tänk att vi snart har en hel generation utvecklare som inte förstår "sin egen" kod. Jag tror säkert att AI kommer ha sin plats inom mjukvaruutveckling, men inte på det sätt vi ser idag. Det handla snarare om nya programmeringsspråk där AI är en naturlig del av språket och där man definiera sin design och beskriver vad man vill åstadkomma. Därifrån kan man genererar kod, testdata och samanställa testresultat. För att inte tala om att generera dokumentation.

Av CrazyDriver

Det där låter som vanligt lite för bra för att vara sant. För det första så finns det nog ganska stora intressen inom lagringsbranchen som aktivt kommer hindra en sådan produkt från att hamna i händerna på vanliga konsumenter. Sedan blir man lite nyfiken på hur en sådan här enhet skulle fungera i praktiken. Hela lösningen med en roterande skiva och hundra olika lager gör att läs och skrivhastighet lär vara väldigt usel och med dagens föråldrade SATA-6 så kommer det bokstavligen ta en evighet att fylla en sådan skiva. Även med snabbare interface kommer det ta vääääääldigt lång tid att fylla.

Av CrazyDriver

Skulle vilja lägga till en väldigt viktig punkt.

Se till att dokumentera hur dina backuper och miljön är konfigurerad och hur man kommer åt dem. Det är lätt att förstå att man vill skydda sin data från hackare, brand eller inbott, men vad händer om du dör och din sambo sitter där med en massa servrar som ingen annan än du själv kommer åt. Alla semesterfoton och viktiga dokument som du så noggrant har trippla backuper på är plötsligt värdelösa och låsta för evigt.

Detta är något som inte ens är helt självklart på företag, men värt att tänka på.

Av CrazyDriver

Oroar mig mer över alla Kinesiska smartmätare med 4G uppkoppling som installeras i hela Sverige. Främmande makt kan alltså med en knapptryckning i teorin (och förmodligen i paktiken) slå ut strömmen för en stor del av hushållen. Att MSB inte ser det som en potentiell risk är obegripligt.

Av CrazyDriver

Även om det är ganska lätt att gå runt kontokravet vid installation (med F10 + oobe\bypassnro) så är Microsoft väldigt tjatiga. Så fort du startar upp Windows vill OneDrive, Edge och i princip alla Microsoft program att du ska logga in och därefter är det ingen mening att köra med ett lokalt konto längre.

Av CrazyDriver

Funderar lite på hur det kommer sig att inte Internet-leverantörerna har en tjänst där man kan köra sin router virtualiserat hos leverantören istället. Kanske kräver lite ändringar i modemet, men borde vara fullt möjligt.

Av CrazyDriver

Vet inte om jag har missat något här, men hur kan detta problem vara relaterat till just Ubiquiti. I princip alla routrar kör väl med default lösenord tills du själv har gått in och ändrat det. Kör själv en EdgeRouter Lite som fungerar bra och får fortfarande sporadiska hotfixes. Ubiquiti ska ha återupptagit utvecklingen av sitt EdgeOS och har redan släppt en förhandsversion av EdgeOS 3.0.

Av CrazyDriver

Det värsta är att man numera försöker tvinga folk att skapa ett Microsoft Account för att kunna installera. Förvånad att inte EU har satt stopp för det.

Av CrazyDriver

Borde inte denna ändring även gälla för MacOS? För övrigt så kan det väl inte vara så svårt för utvecklare att själva paketera sina webbappar som en vanlig applikation och lägga den på app store. Får känslan av att Apple har surnat till och sätter sig på tvären i hopp om att vända opinionen när folk undrar varför saker inte fungerar som vanligt.

I vissafall tycker jag dock att EU börjar gå lite för långt. På sikt finns nog en risk att EU inte ses som en lika attraktiv marknad om det innebär att företag måste göra dyra specialanpassningar. Gissar att EU tycker att amerikanska jättar har för mycket makt, men EU borde istället investera i forskning och göra det mer gynnsamt att starta och driva företag i EU så att vi på sikt kan få t.ex. vettiga alternativ till AWS och Azure som dominerar fullständigt och varifrån, gissningsvis, en stor del av EUs IT driftas.

Av CrazyDriver
Skrivet av Roger W:

Tror du missförstår? Det står inte nånstans att testet inte är relevant?
Hela grejen är att det här är ett benchmarkprogram som är byggt för att kunna jämföra olika CPU:ers relativa generella prestanda.
Då kan inte intel gå in och göra optimeringar (i kompilatorn) som är specifika till exakt bara det här testprogrammet!

Tanken är ju att du som konsument ska kunna jämföra resultat och extrapolera det generellt till vad du kan förvänta dig om du bygger ett liknande program själv… och det kommer förstås inte stämma om intel optimerar specifikt för testprogrammet!
Intel kommer ju inte handknacka optimeringar för ditt program så du får motsvarande prestandaboost…

Nej jag missförstår inte. Man skulle ju kunna jämför med hur det fungerar för grafikkort. Varje gång det kommer ett nytt spel så släpper Nvidia en drivrutin som är optimerad för just det spelet. Är det inte lite samma sak. Det blir ju orättvist om de får bättre fps jämfört med andra tillverkare som inte har optimerat sina drivrutiner. Jag hävdar fortfarande att det är fel på testerna.

Av CrazyDriver

Men...om en processor är optimerad för att få bra prestanda i ett visst test så är det väl snarare testerna som är dåliga om de inte testar processorerna på ett sätt som är relevanta i ett verkligt scenario?

Av CrazyDriver

Har alla på Sweclockers tagit semester eller finns det inget intressantare att skriva om? Vad hände med fredagsavsnitten där man fick lite uppdateringar på nya tester och nyheter? Sweclockers känns numera som ett one man band där någon klipper en nyhet från någon engelsk sida eller slänger ut en helt meningslös fråga om t.ex. hur städar du din dator. Vet inte vem som betalar redaktionens löner, men med såhär lite nyheter så undrar man vad ni gör på redaktionen.

Av CrazyDriver

Kul med lite tester av hårdvara. Inte så ofta det händer numera. Sweclockers postar ju mest nyheter från andra sidor och meningslösa quiz. Dock hade det varit trevligt om ni hade visat video från testerna så att man hade fått en bättre uppfattning om hur det faktiskt ser ut och hur väl det flyter. Sedan hade även varit intressant att veta hur dessa processorer står sig jämfört med AMDs processorer i t.ex. xbox. Kanske svårt att jämföra, men det är väl ändå en snarlik konstruktion tänker jag. Skulle kunna tänka mig dessa processorer till en mindre HTPC för att spela enklare spel.

Av CrazyDriver

Kan någon förklara varför TPM inte ligger i CPUn. Att ha TPM som en extern krets är ju som gjort för hackas.

Av CrazyDriver

Gissar att många av dessa billiga minipc dator som säljs via Amazon och Aliexpress inte bara har skadlig kod installerad, tillverkarna lär dessutom knappast ha betalat licensavgift för vare sig Windows eller BIOS och byggda med chip som är kopierade (t.ex. Intels nätverkskretsar). Sedan har vi hela certifieringsgrejen där Kinesiska tillverkare struntar blankt i att testa sina producter så att de uppfyller EMC krav och elsäkerhet. Istället trycker man dit alla märkningar man kan tänka sig, men som i praktiken inte betyder någonting. För att inte tala om medföljande strömadapters som i vissa fall är direkt livsfarliga. Köpte själv en 2.5Gbps Switch för ett tag sedan. Fungerar bra, men den medföljande strömadapter var en potentiell dödsfälla där ett barn lätt kunde nå delar med 230V.

Förstår att Amazon inte kan ha koll på alla produkter som säljs, men i många fall är det så uppenbart att säljarna borde portas innan deras produkter har börjat säljas.

Av CrazyDriver

Det är snart billigare att skicka sina brev som paket. Frågan är bara vad PostNord ska ägna sig åt om de inte längre vill hantera våra brev och paket.