Inlägg

Inlägg som Findecanor har skrivit i forumet
Av Findecanor

Man ser ganska oroande auktoritära tendenser ute i Europa och ibland även i Sverige. Till exempel alldeles nyligen när företrädare för landets regerande parti kallade en grupp sjungande mammor för "extremister".
En av mammorna blev av med jobbet, för att hon drabbades av repressalier för det.

End-to-end-kryptering är livsnödvändigt för journalister som rapporterar från grannländer till Europa, även i länder som vi samarbetar med: som Turkiet. Det används av aktivister i mindre fria länder för att de inte ska dras ut på gatan och skjutas. Om mjukvaran förbjuds eller blir svårare att använda här, så blir den svårare att ta över gränsen och användas där borta.

Det är heller inte tekniskt möjligt att förbjuda end-to-end-kryptering helt för den som är tekniskt lagd. och har onda avsikter. Det går bara att göra det svårare för vanliga människor att använda.

Av Findecanor

Jag är inmatningsenhets-nörd, så jag har en samling äldre tangentbord, möss, gamepads och andra saker. Ju ovanligare, desto mer intressant.
För retro-spel i emulator föredrar jag att använda original-gamepad för den konsoll/dator som emuleras.
Jag har också haft några nyare tangentbord i rotation som haft tidigare ägare, men som var i bra skick när jag köpte dem.

Begagnade datorkomponenter: Nej. Jag köper nya av bra kvalitet, med avsikt att utnyttja hela dess livslängd.

Av Findecanor

Sen har jag oftast med mig en väska med medicin, stomisaker, solglasögon, etc.
Mobiltelefonen ligger oftast hemma, om jag inte har tänkt ta en bild på något.

Av Findecanor

:-þ ~ ~

Nej. 4/10 borde inte vara "helt godkänt".

Jag har kollat på jobb inom försvarsmakten tidigare, men är inte intresserad av att behöva tvingas till utlandstjänstgöring.
Dessutom har jag hört av folk som jobbat där att det brukar vara en kultur med lite annorlunda processmetodik, eller snarare: avsaknad av sådan, och mycket pekande med hela handen.

Av Findecanor

Hörlurar och headset går alltid sönder i gångjärnen efter en tids användning. Det har för mig gällt både för dyra och billiga lurar.

Av Findecanor

Tidigare skattelättnader på 932 miljoner som nu dras tillbaka.
Tillägg på "endast" 58 miljoner.

Varför skulle de ha fått skattelättnader från början för att driva en datorhall med kommersiell inriktning överhuvudtaget? Det är ju befängt.
Sen tycker jag att de ansvariga ska spärras in och beläggas med näringsförbud: minst.

Av Findecanor

7680 pixlar är 1024 ·

Av Findecanor

ordlig.se WEEKEND nr 830, 3/6

⬜⬜🟩⬜🟨⬜
🟨🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Hade tur i natt.

Av Findecanor

ordlig.se WEEKEND nr 829, 6/6

⬜🟨🟨🟨⬜⬜
🟨⬜🟨🟨⬜⬜
🟨🟩🟩⬜⬜🟨
⬜🟩🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Hamnade i "sista bokstavs-fällan" igen ...

Av Findecanor

ordlig.se nr 827, 4/6

⬜🟨🟨🟨⬜
🟩⬜🟨⬜🟩
🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Findecanor

Argh... Misslyckades få noll poäng.

Av Findecanor
Skrivet av jnsson:

Går dock att stänga av detta i inställningarna, så det är iallafall relativt enkelt att undvika dessa även om man inte byter ut startmenyn.

Men hur länge kommer Microsoft att tillåta att man gör så?

Tills dess är det något som många användare inte kommer att göra, eller ens kommer att veta om att det går att ändra på. Det kommer att vara upp till oss som redan agerar gratis IT-support åt våra släktingar.

Av Findecanor

Vad Microsoft säger är att en 12-kärnig processor från Qualcomm, utvecklad av tidigare-Apple - ingenjörer i vissa fall är snabbare än en 8-kärnig processor från Apple, delvis utvecklad av samma ingenjörer.

Av Findecanor
Skrivet av Kablash:

Om utvecklare inte vill fortsätta hålla servarna uppe så ska de få stänga ner, men då bör det vara krav på att det finns tillvägagångsätt för spelarna att sätta upp egna servrar. Tycker det är en ganska bra kompromiss.

Jag vill föreslå att spelutvecklarna ska av lag vara tvungna att tillhandahålla dessa tillvägagångssätt till en EU-myndighet i förväg för att ens få börja sälja ett spel med sådana begränsningar.
Sen skulle det bli myndigheten som publicerar nycklar och protokoll.

Annars så skulle företagen kunna gå runt regeln genom att skapa ett dotterbolag för ett spel, som sen bara läggs ner.
Dessutom skulle en sådan lag kunna skydda mjukvara mot när företag går under på andra sätt.

Problemet finns inte bara med spel, utan bl.a. också med uppkopplade "smarta enheter" som är beroende av en tjänst för att fungera. Det är inte bra varken för miljön eller för konsumenterna att det finns hårdvara som slutar fungera efter några år, långt innan det är något fysiskt fel på dem.
Man skulle kunna argumentera för att sådan hårdvara inte skulle få existera överhuvudtaget, men samtidigt kan man argumentera för att vissa finesser bara är möjliga mha server-uppkoppling.

Av Findecanor

Missade på "Deus Ex"-frågan.

Av Findecanor
Skrivet av cavveman:

Men.. Högst upp på sidan står det "// Detta är HD:s aprilskämt för 2024".
Förtar hela glädjen ju

Av Findecanor

"We must not miss the train again. We must not miss the train again."
-- Microsoft

Av Findecanor

Signaturerna i insidan av lådan på Macintosh 128K och
Amiga 1000.
Jay Miner's hund hade följt med sin husse på jobbet, och var en viktig del av Commodore-Amiga.

Av Findecanor
Skrivet av Yatagarasu:

Att bara äga ett patent utan producera något med patentet borde inte ens vara tillåtet till en början.

Nja, oftast behöver man söka patent till en ny produktidé i förväg för att kunna locka investerare så att man kan få pengar att vidareutveckla produkten tillräckligt för att kunna producera och sälja den.
Om man inte patenterar idén snabbt nog kan någon annan hinna i förväg, och därmed sänka ens företag innan man ens börjat. Poängen med patent är inte enbart upphovsrätt utan också publicera uppfinningen och göra den tillgänglig för världen utan att behöva vara rädd att någon stjäl uppfinningen ifrån en.

Men att bara köpa och sälja och licensiera patent utan avsikt på att få något producerat borde det finnas lagar och regler som begränsar, det håller jag med om.

Av Findecanor
Skrivet av reverend benny:

Jag gissar att Anker och UGREEN är samma tillverkare i botten

Vad jag vet så designar eller tillverkar Anker ingenting själva. De sätter bara sitt varumärke på en mängd olika produkter från Kina tillverkade av flera OEM.