Inlägg

Inlägg som iFraja har skrivit i forumet
Av iFraja

Jag har letat, men jag hittar inget nyhetsvärde...

Av iFraja
Skrivet av KAD:

Så vad är nästa steg? Kronofogden? Konkursansökan?

Vanligtvis verkställighet genom Kronofogden

Av iFraja
Skrivet av wilsontaylor:

Visst. Men det hatet har lite med den här nyheten att göra.

Va? Hatet beror bland annat på exklusiva titlar hos Epic. Nyheten handlar om att Epic vill skapa ännu fler exklusiva titlar.

Av iFraja
Skrivet av wilsontaylor:

Bisarr kommentar. Hatar du Epic mer för att de försöker ta marknadsandelar från Steam genom att förbättra intäktsmöjligheterna för alla spelutvecklare?

Hatet mot Epic Store grundar sig väl mest i att de vill låsa titlar till deras plattform, vilket inte gynnar konsumenten. Samtidigt som de stämmer Apple för att de främjar sig själva och blockerar rivaler och därmed bryter mot EU:s konkurrenslagstiftning (enligt Epic).

Tror ingen har något emot att utvecklare tjänar pengar.

Av iFraja

Svårt för oss andra att svara på då de har olika användningsområden, har du hus skulle jag rekommendera att du skaffar båda, men börja med den som är mest "akut".

Kärcher gör helt ok saker, instegsmodellerna fungerar för ändamålet, men tillbehören är dyra och kvalitén så där.

Min erfarenhet av kompressorer är att alla i den lägre prisklassen är "samma sak".

Fundera på hur mycket användning du kommer få av dem, lägg lite mer pengar som du vill ha lite bättre modeller, annars fungerar de du har länkat till bra.

Av iFraja
Skrivet av Trihxeem:

Kan du utveckla?

Vinstmarginal beräknas på omsättning och rörelsekostnader. Det är rätt mycket som ingår i rörelsekostnader. Och alla vet att vinst genererar skatt och skatt vill ingen betala, så därför spenderar företag gärna en stor del av vinsten innan bokslutet. Så utan att veta hur företag har spenderat pengarna är det svårt att säga om företaget går bra eller dåligt.

Vinstmarginal tar inte heller hänsyn till räntor osv. Så du kan ha hög vinstmarginal men skyhöga räntekostnader på lån.

Av iFraja
Skrivet av SUMITOMO:

Vinstmarginal på 0,22% är uselt.

Det beror helt på vart kostnaderna ligger.

Av iFraja
Skrivet av Nimafor:

Jag ville ju ha den varan, så hade inte haft något problem om dom bara skickat en ny vara.
Men då dom tog tid på sig, så när typ dag 13 eller 14 från första leverans kom så bestämde jag mig att skriva att jag ville utnyttja ångerrätt istället.
Utifall de kanske skulle hävda att reklamation ej godkänns och skickar tillbaka samma vara igen som ville jag ta det säkra före det osäkra.

Var därför jag blev nyfiken på vad det igentligen är som gäller med detta scenario jag beskrev.

Ångerrätten gäller från den dagen du tar emot produkten. Väljer du att skicka in den som reklamation så pausas inte ångerfristen, du får helt enkelt välja om du vill chansa och reklamera eller ångra ditt köpet. En produkt behöver inte vara fungerade för att dagarna för ångerfristen ska ticka på.

I övrigt är det fritt att "förhandla" med butiken så länge det inte är till din nackdel jämfört med vad lagen säger.

Av iFraja

Du meddelar säljaren att du vill nyttja din ångerrätt (dvs. att du vill häva köpet) och att produkten är trasig. Det är fullt giltigt att ångra ett köp pga. produktens skick eller kvalitet, så bara för att produkten är trasig häver det inte din ångerrätt.

Reklamation ska du nyttja om du istället vill behålla produkten.

Av iFraja

Google är ganska stort, vilken tjänst behöver du hjälp med? Det är olika supportteams för olika tjänster.

Av iFraja
Skrivet av Dr.Mabuse:

Jo, det är ju klart om man vill betala 3/4 av nypriset för en >3 år gammal dator när SSDn lägger av...

Riktigt så dyrt är det inte. 6627,47 kr för att byta moderkortet själv på min M1:a för 35.000 kr. Det är utan att blanda in ev. hemförsäkring. Lämnar man in den tillkommer självklart en arbetskostnad.

Av iFraja
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ska du köpa Mac, var beredd på att det kan bli en rätt dyr brevpress efter att reklamationsrätten gått ur. Eventuella garantianspråk omständliga om du inte har AppleCare+. Just saying...

Att få en Mac reparerad efter reklamationsrätt och garanti är rätt lätt, även om det kan vara dyrt. Det är bara att kontakta Apple eller Apple certifierad verkstad för offert.

Av iFraja

Är det någon som har tillgång till årsredovisningen för 2022? Utan den är det svårt att veta om -80 miljoner kr är bra eller dåligt.

Av iFraja

Låter vettigt att inte implementera nya kritiska system när utvecklare och nätverkstekniker är på semester.

Av iFraja

Om du inte har behov av allt för många e-postadresser kanske GleSYS kan vara ett alternativ, du kan ha domän och e-post på samma ställe.

Av iFraja
Skrivet av Xyborg:

Det är klart du KAN ha det. Fast det är en skitdålig idé. Buffertens syfte är att vara lättillgänglig (väldigt likvid) och pålitlig.

Syftet med ens buffert varierar, lättillgänglig behöver den bara om det är för akuta kostnader, börjar man basera bufferten på X antal månadslöner så är det mer en buffert för om man blir sjuk eller arbetslös, då behöver den inte vara lättillgänglig. Har man dessutom lite kunskap om börsen och placerar i lågrisk fonder skulle jag säga att det är ganska pålitligt. Själv har jag runt 50.000kr på bank för akut buffert, min buffert för X antal månadslöner är placerade i fonder. Det är ett val jag gjort baserat på min kunskap och ekonomiska situation, så en skitdålig idé kan jag inte hålla med om.

Av iFraja

Om det är "bra" eller "dåligt" att handla på avbetalning/"räntefritt" beror på ens egen ekonomi och inställning till pengar. Själv handlar jag gärna på avbetalning eller "räntefritt" om räntan är låg. Jag slipper lägga ut hela summa, jag kan låta mina egna pengar växa på börsen under tiden och det blir enklare att planera ekonomin med jämna utgifter varje månad. Så använder man avbetalning som ett verktyg kan det rent utav vara fördelaktigt, använder man avbetalning för att man inte har råd är det sämre.

Av iFraja

Glöm inte att kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller för batterilager, kan bli dyrt om de börjar brinna.

Av iFraja

"No shit, Sherlock"

Av iFraja
Skrivet av Phiplex:

Det kanske har kunnat uppfattas som du skriver iFraja, men det har inte varit min avsikt, utan istället skrev jag här för att just få synpunkter på Tullverkets ändrade hantering, som jag upplever som mer krånglig och oeffektiv, jämfört med tidigare då man accepterade ansökan via mail.

Det du hänvisar till kan möjligen uppfattas som stöd för att Tullverket kan krångla till det och fördyra hanteringen för medborgarna - eventuellt även om det skulle bli billigare för myndigheten. Det senare förefaller dock högst tveksamt - och verkar iallafall inte överensstämma med regeringens uppfattning - nämligen att ”egenhändigt undertecknade riskerar att bli effektivitetshämmande i en modern förvaltning”.

Du fortsätter att hänga upp dig på en lag/förordning...