Inlägg

Inlägg som callmekris har skrivit i forumet
Av callmekris

Tjena @madz9007,

Tänkte lägga ett bud på 3500 för allting, bor en bit bort så är att skicka paket som gäller isf. Skriv ett meddelande om det är av intresse.

Av callmekris

Har nu varit i kontakt med bahnhofs kundtjänst, dom lade en felanmälan efter att jag blivit kopplad från kundtjänsten till någon teknisk suport, skall tydligen funka att ha det på detta sätt, så får se vart det leder.

Tills vidare gör jag nog som du @aragon säger, tror jag har en extender liggandes, så ska leta på den och prova att ha datorn kopplad rakt in i den tills vidare.

Som du säger @zector har jag också haft lite misstankar om att dom eventuellt throttlar hur många IP-adresser abonnenterna har tillgång till när det är högtrafikerade timmar på dygnet, men om så är fallet så kanske det går att lösa på något sätt med den tekniska supporten.

Av callmekris

Hej @Zidichy

Det är enbart datorn som är direkt kopplad till port 3 i fiberdosan som ej fungerar. Såvitt jag kan se så funkar alla trådlösa saker som är kopplade till routern, 3x Smart TV, 2 mobiltelefoner, nintendo switch, larmhub samt få funkar HUE Hub som är kopplad med sladd till routern.

Skulle gärna koppla sladden direkt till routern från PC men har inte möjlighet att dra en sladd så långt för tillfället (innefattar att ta sig ut på en sidvind som är mer eller mindre barrikaderad en tid framöver). Det jag är mest nyfiken på är varför det funkar resterande tid av dygnet, någon som har en idé? Är det så att det helt enkelt tar slut på IP-adresser eller att dom throttlar så man bara får en IP när det är högtryck? Får nog slå en pling till bahnhof och höra helt enkelt.

Av callmekris

LAN funkar inte under vissa tider på dygnet?

Tjena SweC,

Jo det är så att jag sedan jag flyttade upp i garderoben (hohoho) i januari har börjat använda trådat internet då jag kom mycket närmare fiberdosan, fungerar jättebra under större delen av dygnet men har från och till sedan dess märkt att det är oerhört ovanligt att LAN funkar mellan ca 18-21, man får endast felmeddelande "ethernet saknar giltig IP-konfiguration" om man försöker diagnostisera. Värt att nämna är att WiFi funkar (men är fruktansvärt slött då jag är långt ifrån routern och det är blåbetong i väggarna).

Har provat en väldans massa saker, byta kabel, olika uttag på fiberdosan, en drös olika CMD kommandon som kan googlas fram (netsh int ip reset /ipconfig kommandon osv). Ibland funkar något, men för det mesta får man snällt sitta och vänta på att det ska hoppa igång av sig själv, vilket det gör till slut men ofta rätt sent.

En viktig sak att nämna är nog det att jag har en Router kopplad i port 1 på fiberdosan, den kör wifi till majoriteten av sakerna i hemmet smart tv, larm, hue osv. Kan det vara något med den som gör att datorn inte får någon IP då den inte är kopplad genom routern?

Av callmekris

@Yatagarasu: Kan dock nämna att jag lade en beställning på alienwaren i mitten av april och beräknad leverans var i juni och detta bekräftades av dells support, så jag avbeställde och köpte en x34p. Men så kom en begagnad alienware upp här på swec som jag fick för en riktigt bra peng så det blidde återköp på x34p :). Mao så räkna ev. med ganska lång leveranstid om du väljer aw.

Av callmekris

Ser inte att någon nämnt det (slöläser på jobbet) men jag har testat 3 st x34a och alla har haft ett väldigt irriterande coil whine som gjorde att iaf jag inte var nöjd med skärmen, så kan vara bra att ha i åtanke. Har även testat x34p och aw3418dw (som jag använder just nu) båda är superba skärmar och kan rekommendera dom helhjärtat :). För mig hade 2000 extra för x34p varit värt det är allt jag kan säga.

Av callmekris

Användare: @Haziza
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Hämtades hos ovannämnda person + swish
Produkt: aw3418dw

Positivt:
+ Smidig kommunikation
+ Löste så jag kunde hämta skärmen fast han jobbade

Negativt:
- Ingen anmärkning!

Slutbetyg: 5/5

Av callmekris

Användare: @Fraction_91
Typ av affär: Bytesaffär
Tillvägagångssätt: Hämtades hos ovannämnda person
Produkt: 1070 samt xbox one x mot 1080 ti

Positivt:
+ Kunnig och mycket trevlig kis
+ Snabb och rak kommunikation

Negativt:
- Ingen anmärkning!

Slutbetyg: 5/5

Av callmekris

Värdering av en äldre dator

Tjenare SweC!

Tänkte sälja av min gamla dator då jag införskaffat en ny senaste veckorna, tänkte höra vad som är ett rimligt paketpris för den och se vilka idéer ni har

Chassi - Antec Performance One P280 USB 3.0 Svart
Moderkort - Asus SABERTOOTH Z77
PSU - Cougar CM 700W
Processor - Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)
Processorkylare - Noctua NH-U12P SE2
RAM - corsair 2x8gb ddr3 1600mhz vengeance lp
Övriga grejer - 6xCougar Vortex 120mm, PWM CF-V12HP, Scythe Kaze Master Pro fläktkontroll
SSD -Samsung SSD Pro Basic 840-Series 256GB
HDD - HD1TB Samsung SP SATA-2 7200RPM
GPU - Asus GeForce GTX 680 DirectCU II HDMI DP 2xDVI 4GB
Wifi - ASUS PCE-AC68

Jag tänker mig någonstans runt 2000 trakten, kan det vara rimligt eller är det för mycket år det ena eller andra hållet? Tack på förhand!

Av callmekris

3700 för gigabyte taget. Skickar om om hämtning
Skickades från m.sweclockers.com

Av callmekris

Då är vi tre som är intresserade av köp nu pris spännande detta!

Skickades från m.sweclockers.com

Av callmekris

3500 för gigabyte - hämtas

Skickades från m.sweclockers.com

Av callmekris

Gigabyte 3150 - hämtas eller lämnas i kga

Av callmekris

Gigabyte 3050 - hämtas eller lämnas kga

Av callmekris

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming för 2850 - kan hämtas eller om du vill ta med till kga

Av callmekris

Hjälp med värdering av äldre dator

Tjenare SweC,

Dags att sälja av den äldsta datorn i hushållet, har fungerat och fungerar fortfarande finfint sedan inköpet runt 2011

Låda: Kabinett Fractal Design Define R2
Moderkort: MK Asus MAXIMUS III FORMU Socket 1156, P55, ATX
CPU: CPU Core i7 860, 2.80GHz 8MB
CPU kylning: Corsair Cooling Hydro H50 CPUkylare,S775/1156/1366
RAM: Corsair 4gb (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/1,65V./XMS3 och sedan införskaffat Corsair 4GB DDR3 1600MHz /CL9-9-9-24/XMS3 x2 st så totalt 12gb antar jag.
HDD: HD1TB Samsung SP SATA-2 7200RPM Spinpoint F3
SSD: SSD 120GB Intel 510 2.5"/6Gbps
Nätagg: Fractal Design Integra R2 500W 80+Bronze
GPU: XFX Radeon HD6970 2048MB

Sorry för all text men körde en copypaste direkt ifrån fakturan från Inet i princip Om det är något jag borde komplettera med så bara skriv!

Tack på förhand!

Av callmekris

Ok, så jag borde med andra ord skaffa ett 680 med 4GB för att utnyttja minnesmängden iaf, kör endast en monitor i dagsläget, men finns planer på 2-3 senare i år. Tack för hjälpen, skall försöka kolla upp vilka 4GB det finns och hur dom verkar i jämförelse mot Asus

Av callmekris

Funderingar kring SLI

Hej SweC!

Jo det är så att jag funderat på att kanske uppgradera min nuvarande dator med ett till grafikkort, problemet är att jag är lite osäker på det här med SLI, aldrig testat det överhuvudtaget.

Hur som haver så har jag för tillfället ett Asus GTX 680 DCII 4GB, och frågan är väl i princip vad för kort jag kan köra SLI tillsammans med det för bästa resultat, kan man köpa GTX 680 av andra märken, typ gigabyte osv. måste det vara lika mycket minne dvs 4GB eller kan man blanda? Samt så funderar jag på om det räcker med 750 W nätagg eller om man kanske skulle passa på att köpa med ett nytt sådant också?

Tack på förhand!

Av callmekris

Inköp av ny SSD

Hej SweC!

Jo det är så att jag tänkte skaffa en ny SSD här i dagarna och har då lite funderingar på vad jag skall välja för någon, dom alternativ jag funderar mellan är en Samsung pro 840 256gb eller en Intel 530 240gb. Anledningen till att jag frågar (iom att dom båda är ganska snarlika i prestanda och skulle säga att rekommendationerna verkar vara 50/50 i tidigare trådar) är att jag har en 120gb Intel 510 sedan tidigare och tänkte om det skulle vara enklare eller smidigare att "kopiera" innehållet från min nuvarande SSD till den nya om det vore en intel det med eller är det samma sak om det är en samsung?

Samt om någon kunde peka mig i rätt rikitning mot en guide eller program för att kopiera över innehåller från en befintilig SSD till en ny så skulle det vara väldigt uppskattat :).

Tack på förhand!

Av callmekris
Skrivet av Wedes:

Av vad jag hört så ska i5 750 vara ungefär likställd med AMD Phenom II x4 965 och sen är i7 lite högre än dem. Phenom II x6 är däremot inte värd att köpa om man ska hålla på med spel då det är bättre för att hålla flera bollar i luften än att fokusera på ett mindre antal uppgifter, av vad jag hört och sett i recensioner då de jämfört processorn.

I spel tror jag rankingen ser ut ungefär så här: i7 860>i7 930>i5 750>Phenom II x4 965>Phenom II x6 1090T prestanda vis.
i7 860 hamnar på första plats pga. turbon den kan slå på när ett spel kräver extra prestanda. När det gäller att hålla på med flera olika saker samtidigt och t.ex. hålla på med filmredigering så ser det annorlunda ut men det har jag inte så bra koll på.

Edit: Tror att i5 750 och x4 965 är ganska så likställda dvs. jag tror inte att du märker så stor skillnad på dem.

PS. Det jag har skrivit är baserat på att du inte överklockar, om du ska överklocka så finns det vissa processorer som överklockar bättre men hur det ser ut då vet jag inte så mycket om

Tackar bada tva for svaren, har aven kollat runt lite pa reviews av i7 860 och x6 1090, verkar som att i7:an slar hogre overall faktiskt och den ska ju tydligen vara en frojd att oc'a ocksa sa kor pa den :)..

Efter manga om och men sa blir paketet nog till slut:

http://img69.imageshack.us/img69/1856/datorn.png

Funderar pa att kanske slanga med en flakt eller 2, utover det sa tror jag nog att paketet ar klart for bestallning

Tack alla for all hjalp