Inlägg

Inlägg som tarmdjur har skrivit i forumet
Av tarmdjur

Det räcker att du sätter igång något hemma som "smutsar" ner ledningen, som en bordsfläkt eller lampa med dimmer, för att hastigheten ska störtdyka.

Av tarmdjur

Fast-nat ("hårdvaruacceleration") fungerar inte med Tomato. Det fungerar inte med originalmjukvaran heller så fort du aktiverar någon funktion som kräver kontroll över datapaket, typ port forwarding.

Av tarmdjur

Ja. Använd den medföljande mjukvaran för att skilja dem åt.

Allt det här står säkert i vilken manual som helst till nyare homeplugs.

Av tarmdjur

Jag har det likadant hemma och kör antingen 5GHz med en bra router (N66U) tillsammans med ett bra nätverkskort, eller via homeplug ("500mbit/s"). Mina homeplugs är inte i samma elfas så hastigheten sjunker till 40-50 mbit/s men det duger till 1080p och DTS förutsatt att Kodi är inställt till att buffra ordentligt.

5GHz med en bra router upplever jag som mycket stabilare än nätverk via elnätet. 2,4GHz är dock inte ens att överväga i en lägenhet.

Av tarmdjur

Långt ifrån optimal idé. Du vill att chassiet ska fungera som en vindtunnel med ordentlig luftgenomströmning. Om du försöker föreställa dig vilken väg luften kommer röra sig så förstår du att hundratals watt av värme inte kommer kunna avledas på det sätt som du tänker dig med öppet chassi i en större trälåda.

Edit: Eller ja, visst går det men det kommer vara bullrigt i så fall för att du kommer bli tvungen att kompensera för usel konstruktion med större och snabbare fläktar.

Av tarmdjur
Skrivet av Wolters:

Stort tack för snabba svar! Jag skall kolla in Linksys app. Och Tomato USB har jag aldrig hört talas om, så det blir spännande att kolla upp!

http://www.linksysinfo.org/index.php?forums/tomato-firmware.3...
http://tomato.groov.pl/

Av tarmdjur

Valfri router som du kan installera Tomato USB på (gärna Shibbys variant). Jag har själv använt en WNR3500Lv2 och RT-N66U.

Av tarmdjur
Skrivet av bajzon:

Har fått ett jävla skumt problem med uppspelningen av videos plötsligt. Efter att den varit urkopplad drygt 2 månader pga flytt så skulle jag nu köra igång min Raspberry som jag kör ihop med en NAS. Allt funkar fint tills jag nu ska spela upp filmer. Plötsligt kommer bara ljud, och ett litet rutmönster snurrar i rutan medan filmen tickar på med enbart ljud. Detta mönster lägger sig bakom själva menyn, och det verkar som att video-filerna spelas upp som ljud-filer på något sätt.
Det enda jag hittar vid Googling är att folk får en svart bild och ljud, men inte på detta viset... Någon som har några idéer?

Jag minns inte exakt var alternativet finns och orkar inte gå 10 meter bort för att kolla. Hur som helst så ska den heta något i stil med "enable browsing into rar archives". Bocka för den, ta bort biblioteket och skapa det igen. Därefter ska allt funka som tidigare.

Hittar du inte så pm:a mig så hjälper jag dig.

Av tarmdjur

Du måste berätta vad ni spelar och i vilken upplösning. Annars kommer du bara få höra en massa spekulationer och anekdoter.

Vill du kolla själv vad som är flaskhalsen under givna omständigheter så kolla GPU-belastningen. Ligger den inte på 100% när du spelar så är CPU:n flaskhalsen; en GPU-uppgradering ger dig alltså ingen ökad prestanda, utan CPU:n är det som ska uppgraderas om du vill ha högre fps.

Av tarmdjur
Skrivet av MatteN:

Uppdaterade till OpenELEC 5.0 RC1, blev rätt besviken.
Klarar inte dom (iofs rätt tunga) mkv 1080p som Raspbmc 13.2 klarar hur lätt som helst.

För att raspbmc är överklockat som standard. Överklocka openelec så kommer du inte ha några problem med något alls. Jag har själv kört "turbo" på 4 olika raspberry pi med openelec och aldrig haft några problem.

Av tarmdjur

Jo, det räcker om man nöjer sig med 15-30 fps.

Av tarmdjur

Högsta prioritet är cpu och kylning.

Vilken dedikerad gpu som helst duger. Vilken cpu som helst duger inte. Vilken kylning som helst duger inte heller, eftersom din cpu kommer klockas ner till 800-1600MHz av värmen efter några minuter spelande.

Av tarmdjur

Du har ju inte ställt in QoS. Gå in i classification och lägg till en ny regel för det du vill ska prioriteras och under vilken klass. Du skriver alltså in de portar som CS använder (src och dst) och att det ska vara voip/game.

Min ping i spel är helt och hållet oberoende av vad de övriga datorerna gör mot internet.

Av tarmdjur

RT-N66U har fått dålig räckvidd och hastighet via 2,4GHz sen övergången från SDK5 till SDK6 (drivrutinen för det trådlösa från Broadcom). Jag kör själv Tomato (SDK5).
Alla firmwares som finns att hämta på Asus webbsida innehåller SDK6.

Av tarmdjur
Av tarmdjur

Jag har använt clonezilla och ddrescue efter att ha bootat parted magic. Vill du inte kopiera sektor för sektor, exakt, så kopiera filerna i Windows bara. Dock använder jag Unstoppable Copier när jag kopierar en stor mängd filer.

Edit: Vad menar du egentligen med "spegla"? Vill du köra raid 1 (realtidsredundans)? Vill du ha automatisk "backup" (spegling) en gång per dygn? Vill du klona disken en gång?

Av tarmdjur

Det räcker med att skriva över med nollor.

Du kan använda Windows egna diskpart och kommandot "clean all" för att skriva över hela disken med nollor. Killdisk behövs inte.

Av tarmdjur
Skrivet av Bjoern_87:

Hej! Aldrig testat Live Linux, men det är bara att göra't. Återkommer!
Fler förslag mottages tacksamt.

Du skapar enkelt ett bootbart usb-minne med flera olika distributioner med programmet YUMI.

Av tarmdjur

Boota live Linux, typ Parted Magic, från ett USB-minne och kolla om det känns lika segt där. Passa på och kör diagnostik och benchmarks för att se om något är trasigt eller underpresterar.

Av tarmdjur
Skrivet av hasenfrasen:

Senaste fw är det du skall köra. Med ADSL duger nästan vad som helst som router. Känner du för att vilja mecka lite mer - prova http://tomato.groov.pl/download/K26RT-AC/121-EN/ dvs http://tomato.groov.pl/download/K26RT-AC/121-EN/tomato-RT-N66...

K26RT-N har mycket bättre räckvidd och hastighet via 2,4GHz.
Behöver du QoS så har du inget alternativ till Tomato. Det är det enda sättet att ens få en fungerande QoS på.

Vill du köra Asus egna firmware så kan du testa Merlin. Jag fick betydligt bättre hastighet via 2,4GHz än med original. (Något gick åt helvete med 2,4GHz sen SDK 6).