Inlägg

Inlägg som Meathim har skrivit i forumet
Av Meathim

Tryck ctrl+shift+escape, fliken information. Kolla om explorer.exe är igång. Om inte startar du den.

Av Meathim
Skrivet av chappyswe:

Hej,
Jag jobbar med import från en fabrik i Kina. Menar du att fraktbolagen lurar oss handlare? För jag kan säga dig att så inte är fallet, har nära kontakt med flertals högt uppsatta personer inom fraktindustrin och det är ett totalt haveri för priserna just nu. Kan även säga att vår fabrik (i Kina) som vi använt oss utav sedan 2004 har behövt höja sina priser till oss med 20% då råmaterialet stuckit i höjden.

Kanske lite annan marknad, med stålpriset för våra leverantörer (som håller till i Sverige) har mer än dubblerats sedan januari 2021, och man räknar med att det Q1 2022 kommer ha tredubblats. Importer från Kina är helt sjuka. Det mesta vi köper tillverkas i Sverige och Europa, men allt hänger ihop...

Lägg till bränslebrist och ökande energipriser! Vintern och våren kommer bli tunga för många.

Av Meathim

Låter definitivt som ett dött grafikkort tyvärr. Det har ju några år på nacken.

Av Meathim

Ja detta med DAC:ar har jag aldrig begripit. "Du måste ha en DAC till hörlurarna." Det tog jättelång tid innan jag fattade att de helt enkelt är externa ljudkort.

Av Meathim
Skrivet av Lordsqueak:

Intressant att dom gömt den gamla versionen som funkar med mods.
hmmmm

Whaaat riktigt dåligt.

Av Meathim
Skrivet av Sjoooberg:

Räcker väl med att inte uppdatera spelet? Eller blir man tvingad till uppdatering? Har så många bra moddar och orkar inte gå igenom helvetet med att få allt att fungera igen.

Steam är rätt kasst på det sättet. Även om du ställer in så att spelet uppdateras bara när du startar (du kan inte stänga av uppdateringar helt) så ställs uppdateringen i kö, och du kan inte spela spelet förrens du uppdaterar. Enda sättet att undkomma uppdateringar är att ha Steam i offlineläge, men så fort Steam ansluter ställs nedladdningar i kön, och du kan inte starta spelen förrens de är uppdaterade. Jag hade inte fast internet ett tag och Steam var ett elände.

Av Meathim

Oohhhh najs med 3:2! Hade gärna sett 2256 x 1504 på 24-27 tum i en lägre prisklass, och VESA-fäste förstås...

Av Meathim
Skrivet av Elakekocken:

Ja du… Harry Potter släpptes som bok runt 1997 och första filmen runt 2001.
Mina barn födda 2014, 2015, 2016 blev helt fast och de ville spela Lego Harry Potter som är från 2010 och blev helt fast där med och de vill ha Harry Potter prylar.

Kanske… KANSKE… fanns det de som var lite för små för att spela Skyrim när det släpptes och kan passa på nu? Eller?

När släpptes Minecraft? Mig veterligen är det fortfarande spelbart.

Jag spelar Final Fantasy 7 nån gång ibland när jag får tid över, när släpptes det? 95-96? Det går fortfarande att köpa och ladda ner på Playstation Store, undra varför?

Vissa saker blev så bra att de fortsatte leva för andra att uppleva?

Men jag förstår dock att DU och de som du inte är de TILLTÄNKTA köparna, det visar du ganska tydligt.

Fast man kan ju fortfarande köpa Skyrim överallt. Visst att porta spelet till nya konsoler men en ny utgåva till PC som bryter kompatibilitet med moddar låter ju vara dumt.

Av Meathim
Skrivet av mrqaffe:

ReFS var väl det som man väntade på iom win 8, det är verkligen dags att bli av med ntfs för det är inte särskilt bra på dagens stora lagringenheter utan tvärt om riktigt riskabelt och instabilt. Ntfs måste bort så lagringsprestandan ökar och riskerna för dataförlust minskar. SSDer löser inte de grundläggande problemen och en del har de faktiskt förvärrat.

Absolut, men som jag fattat det var ReFS mest anpassat för stora volymer och virtualisering och inte särskilt lämpligt för mainstream, därav frågan om det händer något i utvecklingen som gör det mer lämpligt för slutanvändare (eller vilken utveckling som helst). Men visst borde NTFS blivit ersatt för länge sen.

Av Meathim
Skrivet av mrqaffe:

Jag hade i stället gillat det mer om win fått stöd för nått välfungernda filsystem för de verkar ju aldrig våga släppa det med ReFS.
Hur officiellt blir stödet i win, är det MS som ligger bakom det via sin satsning på Linux eller är det Linus som säger att det ska funka ?

Händer det så mycket med ReFS? Har inte läst om det sen 2017 eller så, men då fanns det inte så många anledningar för vanliga dödliga att använda det istället för NTFS.

Av Meathim
Skrivet av Fire_Ice:

Varför pratar AMD bara om spel? Har för mig att vanliga program sällan drar lika stor nytta av extra cache som spel gör. I så fall kommer Intel ha en betydande ledning en bra tid framöver.

Därför att det är det läsare av de flesta sidor som skriver om sånt här är intresserade av. I åratal var "Intel är snabbare i spel" sett som en stor nackdel för alla AMD-processorer, även om de var snabbare än Intel i nästan allt annat.

Av Meathim
Skrivet av CaptainRedbeard:

Blev intresserad av compund bows, och därefter jakt 5-6 år sedan.
Tog jaktlicens och skjutprov (med båge) ett par år sedan, men INTE jagat ännu.
För mig har det helt enkelt handlat om brist på tid/plats.
Men nu börjat styra in på skjutvapen i hobby (IPSC,Practical) syfte, jakt med gevär intresserar mig inte.

Men någon dag ännu

Var själv vegetarian i över 20 år. Såg videon från industriella slakthus in my pre-teens and wanted no part of that shit.
Ätit lite kött nu senaste 4 åren. Tanken från början var ju att endast jagat kött, men den drömmen sprack fort.
Tillagar endå kött nästan dagligen åt familjen (fru & barn), Så har inga samvets kval över att äta det som blir över från dem.

Edit: Men att jaga sitt kött är ju utan tvekan det mest etiska sättet att äta och skaffa sitt kött. Säger man emot det är man helt enkelt clueless, eller en stadshippi

Får man jaga med båge i Sverige ens?

Av Meathim

Vill man inte döda djur ska man inte jaga heller. Man kan vara ute i naturen ändå. Och det är inte roligt att döda djur, även om man får lite distans till dem vid jakt. Jag har dock mest avlivat djur för slakt (uppvuxen på bondgård) och som sagt, det är inte roligt.

Detta med att jakt är bättre än att handla i affären ... vet jag inte om jag håller med på. Köttdjur i Sverige har det överlag väldigt bra (i a f nöt). Djur man skjuter blir otroligt stressade, men det blir de ju vid avlivning också.

Och jag tycker inte det är konstigt att kombinera det att tycka om djur med att äta dem. Men som sagt, uppvuxen på bondgård så det var många Rosor och Solar vi åt...

Av Meathim

Varför har man börjat räkna Whatsapp till sociala medier egentligen?

Instagram annars, men bara för de jag faktiskt följer. Ibland har jag börjat scrolla i rekommenderade poster och jag blir bara ledsen och deprimerad och orolig för hur självcentrerade människor är.

Av Meathim

Har någon ett exempel från verkligheten?

Av Meathim

Jag kan tillägga att du inte köper en faktiskt licens på de där sidorna, utan bara en nyckel som kan aktiveras. Jag såg en mailkonversation med en Microsoftanställd som sade det, jag ska se om jag hittar den.

Av Meathim
Skrivet av Fulci:

Undrar lite om George R.R. Martin och hans IBM med DOS och Wordstar från stenåldern. Undrar vad han använder för lagringsmedia/backuplösning. Jag skulle inte helt lita på hårddiskarna i en så gammal burk.

När jag satt som screener på Microsoftsupporten ringde en herre om detta, fast det gällde Windows XP tror jag (detta var 2009). Han var en författare och skrev allt på en gammal laptop, och den fick inte anslutas till något alls eftersom då kunde någon stjäla hans verk. Jag minns inte exakt vad ärendet gällde; om datorn inte startade eller om Windows inte startade eller om han fick blåskärmar eller vad, men jag minns att jag frågade hur han hanterade backuper och svaret var att det gjorde han inte (eftersom någon kunde hacka datorn). Han gick med på att betala för support iaf.

Av Meathim

Räknas en lödkolv från 70-talet?

Annars en HP Elitebook 2510p från 2007 som skrivmaskin. Det är möjligt att TV:n är äldre (platt 720p från Sony, används sällan).

Av Meathim
Skrivet av Nauie:

Visste inte att det fanns saker med åldersgräns på YT. Bra gjort av dem dock! Jag har en inloggning, men har nog inte loggat in mer än 2-5 gånger ^^

Vill du ta del av allt som finns, legitimera dig. Eller ta bara del av nästan allt som "anonym". Oavsett så är det kostnadsfritt.

Dock finns det ju en hög med sidor helt utan spärrar som inte kräver inloggning ännu, bara en kort sökning bort på google.

OT: Om du känner någon som jobbar för google som också kan göra ändringar i databasen, be dem om hjälp :> Finns ett annat ganska löst alternativ, men som inte ska diskuteras eller ens övervägas.

Grejen är att det känns rätt så random vilka som kräver autentisiering, och saker som absolut inte borde kräva det (typ Cracked:s After Hours-videos, där svordomarna är blippade) gör det. Jag hade inte tittat på Youtube på ett tag och en dag krävde nästan allt jag försökte titta på autentisiering, även sådant som inte innehöll ens anspelningar sex, droger eller våld.

Youtube-innehåll brukar inte heller finnas utanför Youtube.

Jag lade till ett betalkort som jag sedan tog bort.

Av Meathim

Pratar vi grafik är Planescape Torment i HD verkligen vackert. Inte den bästa bilden nedan men det är som gjort för högre upplösningar då allt är så detaljerat, och spelet blir mycket öppnare. Otroligt vackra bakgrunder och detaljer i det spelet.

https://s1.gaming-cdn.com/images/products/8481/screenshot/game-s...

Pratar vi bra spel rent allmänt är det många. Det bästa på länge är Disco Elysium, som för mig faktiskt petade ned PS:T som det bäst skrivna spelet någonsin.