Inlägg

Inlägg som anon150287 har skrivit i forumet
Av anon150287
Skrivet av Roger W:

Det ska finnas nån slags gainswitch i botten på stärkaren såvitt jag förstår.. Se till att den är konfigurerad till +6db och inte på +18db om du har problem med att det är för högt.

*edit*
eller vänta nu, ljuger jag? Är det vanliga nano man kan ändra gain på? Sorry om jag rör till det

Ja det verkar vara den vanliga nanon. Finns ingen switch på denna, förutom ett Standard/Minimum Phase filter som inte verkar göra någon större skillnad.

Av anon150287

Har ett par DT770 (80 Ohm) och en Ifi iDSD Nano. Är väldigt nöjd dock har jag ett litet problem. Jag kan inte vrida på mycket på volymratten innan det blir alldelles för högt. Jag har försökt leta redan på en attenuator(?) jag kan sätta mellan outputen på DACen och hörlurarna, men verkar inte finns för 3.5mm. Jag vill inte sänka volymen på den digitala källan av självklara skäl. Söker jag på helt fel grej eller hur ska jag ta itu med problemet?

Av anon150287

Förstår inte din uppbyggnad, är Deck en subklass av Card? Det låter inte så logiskt. Deck borde ha en lista av Cards.

Av anon150287

Du får separera fart och riktning. Använd en vektor som du sätter till den riktningen du vill ha, sen normaliserar du den (dividerar komponenterna med längden) och multiplicerar med farten. Då får du en vektor (din hastighet) med rätt fart och rätt riktning. Denna adderar du sedan på positionen så ska det fungera som tänkt.

Om du håller inne upp och vänster till exempel, sätter du din vektor till +1 i y-led (om upp nu är i positiv y-riktning) och -1 i x-led (dvs. (1, -1)). Sedan normaliserar du den får du (0.707, -0.707) som du sedan kan multiplicera med din fart, 10 till exempel. Då får du (7.07, -7.07) som sedan kan addera på din position.

Av anon150287

Varför vill du skapa ett eget system? Funkar inte IRC, Skype eller annat bra?

Av anon150287
Skrivet av CGold:

Det är inte möjligt.

Vad baserar du det på?

Försök leta reda på om Kik har något API du kan använda och hur i så fall. Det här hittade jag: http://cards.kik.com/

Av anon150287

Vi är inte här för att göra din kompis skolarbete. Du har dessutom inte gett oss något att arbeta med.

Av anon150287

Vad är det du har i bilden? Är det bara en bild eller något du skapat med CSS? SVG? Du måste ge lite mer information.

Av anon150287
Skrivet av edda123:

Vad jag har hört så ska man hålla sig borta från python, det är hobbyprogrammerare brukar python. Vi hade en gästföreläsare som sa att alla språk som börjar på P ska man passa sig för, nu vet inte jag hur mycket det ligger i det men!

Honom vet jag inte riktigt om jag skulle lyssnat på. Google använder Python och Facebook är byggt i PHP.

Som andra sagt innan är det inte viktigt vilket språk du använder, det viktiga är att man lär sig tänket.

Av anon150287
Skrivet av pineapple:

Ja nu vet jag inte ens var jag ska aktivera AllowOverride All? Ska tydligen aktiveras i 000-default men den ser helt annorlunda ut än vad som står när jag googlar. Jag får bara ett stort error när jag skriver in RewriteEngine och resten av koden. "Internal Server Error"

Hur gjorde jag nu om jag inte hade mappar för varje sida utan hade /?p=kontakt och ville döpa den till /kontakt ?
Nu är jag inte så haj på .htaccess och mod_rewrite och jag är helt lost :S
Jag får tacka för ovanstående för svaret

Vad har du för operativsystem? Hur ser din 000-default.conf ut? Ditt "Internal Server Error" beror antagligen på att du inte har mod_rewrite aktiverat.

Av anon150287
Skrivet av pineapple:

Man får tacka för svaret. Jag har googlat mycket om det här under en längre tid nu utan att riktigt förstå hur jag ska göra. Ska kika mer på detta imorgon.

Men vad är det din kod egentligen gör? Döper den om /?p=kontakt till /kontakt ? För det är det jag vill få fram

Jag får återkomma med svar hur det gick

Vad den gör är att om webbservern får en förfrågan tex. /kontakt kollar den först om filen "kontakt" finns, sedan om mappen "kontakt" finns. Detta görs av

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

Om inget av detta gäller, så skickar den index.php till användaren istället. Detta blir ekvivalent med att gå till index.php?p=kontakt. Så i index.php får du sedan switcha eller liknande på $_GET['p']. Om du går till /sida/undersida/underundersida så kommer det vara ekvivalent (förutsatt att "/sida/undersida/underundersida" inte finns på din server) med index.php?p=sida/undersida/underundersida. Detta görs av

RewriteRule ^(.*)$ /index.php?p=$1 [l]

Av anon150287

Varför ska du visa annat innehåll för personer som använder en liten enhet? Du bör ha samma innehåll för alla, oavsett vad de använder för att se din sida.

Vad du söker efter är media queries. Strukturerar du din HTML bra borde du kunna designa en desktop-version och en mobil-version med CSS endast.

Av anon150287

Om du kör Apache som webbserver kan du göra detta via mod_rewrite:

.htaccess # ---------------------------------------------------------------------- # Rewrite all non-directory and -file requests to index.php # ---------------------------------------------------------------------- RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ /index.php?p=$1 [L]

Den förfrågade sidan sparas då i GET-variablen p, kolla hur den ser ut och testa med lite olika adresser för att få en känsla för hur det fungerar:

index.php <?php var_dump($_GET['p']);

Av anon150287
Skrivet av freddyfresh:

Enda nya felkoden är nu Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in C:\xampp2\htdocs\test.php on line 56

Och jag kör den här koden som jag hade från början nu:

Index:

<?php include 'required/connection.php'; $query = "SELECT * FROM article ORDER BY id DESC LIMIT 4"; $result = mysqli_query($conn, $query) or die ("<div id='warning'><p>unable to query</p></div>"); echo "<div class='gridsystem'>"; while($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)) { echo "<div class='gridsystem_object'>"; echo "<img src=" . $row['image'] . ">"; echo "<div class='gridsystem_object_text'>" . $row['content'] . "</div>"; echo "</div>"; } echo "</div>"; ?>

Dold text

Connection.php

<?php DEFINE ('DB_USER', ''); DEFINE ('DB_PSWD', ''); DEFINE ('DB_HOST', ''); DEFINE ('DB_NAME', 'article_db'); $conn = mysql_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PSWD, DB_NAME); ?>

Dold text

Tog en extra titt på innehållet, ser inget konstigt där.

Du kan inte blanda mysql_* och mysqli_*. Du använder dig av mysql_connect i Connection.php och mysqli_query i Index. Sen skulle jag rekommendera att skippa mysql_* samt mysqli_* och köra på PDO istället.

Av anon150287

Du är säker på att det är Chrome det är fel på?

Windows 8 (Chrome övre, Firefox undre)

http://i.imgur.com/noz49cU.png

OS X 10.9.1 (Chrome övre, Firefox undre)

http://i.imgur.com/8AOAkn9.png

Av anon150287
Skrivet av RenderMonkey:

Om de inte har börjat med klasser så är väl knappast HashMap ett vettigt alternativ heller kan man tycka.

Då ni inte har börjat med att skriva egna klasser så är det ju svårt att veta exakt hur det är tänkt med tanke på att
uppgiftsbeskrivningen är kanske mer detaljerad än den du gav. Men ett förslag kan vara helt enkelt att man har två ArrayList,
en för namnet och priset på varan samt en för antalet varor i lager. Man utnyttjar här då att det måste finnas symmetri i listorna när man stoppar in en vara,
vara på plats tex 3 måste referera till samma produkt i båda listorna.

Kanske inte, men eftersom han använder en ArrayList i sin post så antog jag har HashMap också kunde användas. Kanske jag som missförstod hans inlägg.

Av anon150287
Skrivet av vajjan:

Skapa en klass med namnet item exempelvis som tar namn,pris och antal som property.
Skapa en lista List<item> items = new List<items>.
Addera din lista med oilika items, ex redbull.
Skapa en find metod för att leta reda på rätt index i listan. Ta bort antal vid ett köp

Han nämnde ju att de inte börjat med klasser.

Hur har du strukturerat koden nu?
Du kan ha en HashMap<String, Integer> där strängen är din vara och heltalet antalet du har kvar.

Av anon150287

Är det något specifikt du behöver hjälp med?
Kolla igenom http://www.php.net/manual/en/book.session.php

Det grundläggande du behöver ha koll på är session_start och $_SESSION

Av anon150287

Ja, de existerar. T.ex. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/sn74ls11.pdf och http://www.doctronics.co.uk/4073.htm. Vet ej var du studerar med på LiU hade vi 3 inputs NAND-gates.

Av anon150287
Skrivet av snajk:

Tuple står för N-tuple där N är en siffra och tuple är just tuple som i quintuple eller quadruple. Hade man översatt termen till svenska hade det blivit tett som i kvartett eller kvintett. Vad det är är en uppsättning kända värden utan ordning. I skolan lärde jag mig att en rad är ungefär en tuple men det stämmer inte riktigt för en rad har en ordning på värdena och dessutom kan den ha okända värden (NULL) vilket inte en tuple kan ha.

Elementen i en tupel är dock ordnade.