Inlägg

Inlägg som sozage har skrivit i forumet
Av sozage

Google Chrome Version 122.0.6261.112, dator i sign

Av sozage
Skrivet av Tanari:

Slår ett slag för Mionix NAOS Pro, som är uppföljaren till Naos 7000. I princip helt identisk, de har kanske förfinat sensorn eller liknande.

Jag kör på Naos QG, efterföljaren till Naos 7000, föregångaren till Pro (tror jag, de ser likadana ut), rekommenderar starkt denna serien till alla som har lite större händer. Är inne på min tredje mus nu efter många år och jag är mycket nöjd, enda negativa är att man måste använda sladd.

Av sozage
Skrivet av ronnylov:

Bra början. Nästa steg är att inte heller skatteverket ska ha rätt att veta vad jag tjänar. Låt alla betala samma belopp i skatt oavsett inkomst tänker jag.

Att betala samma absoluta belopp i skatt skulle vara djupt orättvist, eftersom det skulle innebära en betydligt högre relativ skattebörda för låginkomsttagare.

Skrivet av ronnylov:

Det är valfritt hur mycket potatis man vill köpa. Kanske odlar du hellre din egna potatis eller väljer att äta något annat som känns mer prisvärt. Jag kan gå med på att skatter avskaffas helt och så får man själv köpa det man önskar frpn samhället alternativt lösa saker på egen hand istället. Även denna lösning skulle ta bort skatteverkets behov att veta våra inkomster. Det skulle även ta bort behovet av att ha ett skatteverk

Att avskaffa skatter helt och låta individer köpa de tjänster de önskar från samhället skulle leda till betydande problem. Grundläggande samhällstjänster som utbildning, hälsovård, infrastruktur och rättssystem är nödvändiga för ett fungerande samhälle och dessa finansieras genom skatter. Ett system där varje individ köper dessa tjänster skulle leda till stora ojämlikheter, där bara de som har råd kan få tillgång till grundläggande behov. Det skulle också göra det svårt att upprätthålla tjänster som gynnar hela samhället, såsom sjukvård, utbildning, kollektivtrafik och vägunderhåll.

Det undergräver också idén om samhällskontraktet, där individer bidrar till samhället genom skatter i utbyte mot kollektiva förmåner och skydd. Att helt ta bort skattesystemet skulle underminera denna grundläggande princip och potentiellt leda till en mer splittrad och ojämlik samhällsstruktur.

Skattesystemet, även om det inte är perfekt, spelar en kritisk roll i att upprätthålla grundläggande samhällsfunktioner och främja en viss grad av ekonomisk jämlikhet. Systemet som du förespråkar ronnylov skulle i praktiken leda till stora orättvisor och effektivitetsproblem i samhället.

Av sozage
Skrivet av heatm:

Perez har fan tappat det. Hade han inte haft världens bästa jobb för en racer så hade jag nästan tyckt lite synd om honom. Om något i en amatörsserie tappat formen såhär så hade man blivit lite orolig om hur det är fatt...

Avslutar han inte superövertygande nu är han inte i en RB nästa år. Jag hoppas iaf inte dom behåller honom för den bilen förtjänar en supertalang... som Max inte kan bryta ner mentalt när dom inser att dom för alltid kommer vara näst bäst. 😂

Bara två i standings.. Helt värdelös alltså... 🤡

Av sozage
Skrivet av MarkSix:

Tacka Riksbanken för deras fanatiska arbete med den den svenska kronan som tappat i värde mot i stort sett alla andra valutor även piss valutor.

Inte att glömma Riksbanken ansåg att vi skulle gå med i eurosamarbetet, https://archive.riksbank.se/sv/Webbarkiv/Publicerat/Tal/1999/...

Men folket röstade ner detta:
https://www.val.se/valresultat/folkomrostningar/euro-2003.htm...

Så alla de som röstade nej till Euron har även en skuld i detta, annars hade kanske vår penningpolitik sett mer ut som Danmark som har kvar sin egen valuta fast har låst den till Euron.

Av sozage

Annonsen är avslutad

Av sozage

Retazz hörde av sig till mig vi DM och tog sakerna för 2500 kr, tackar alla förutom PointMan för visat intresse.

Skrivet av PointMan:

Förvånad över buden här. 2700 kr är mycket pengar för ett gammalt 8700k-kit, kan jag tycka.

Då är du väl glad att det blev klydd med budgivningen och sakerna gick för ett lägre pris, tack för din åsikt precis det man är ute efter när man säljer något.

Av sozage
Skrivet av Rattnalle:

Jag inser att jag gjort en tankevurpa och blandat ihop mina chassin, där det jag hade tänkt sätta det i är mATX..

Om det går bra utan att skapa dålig stämning drar jag därför gärna tillbaka mitt bud. Men givetvis står jag mitt kast om det inte skulle vara ok.

Förutsatt att Mikael ahlstedt tar dom för sitt bud så kan jag leva med denna tankevurpa utan dåligt stämning, shit happens som man säger

Av sozage
Skrivet av Rattnalle:

2 700 kr + frakt

Det är noterat, jag stänger annonsen imorgon (18/6) klockan 1800.

Av sozage

i7-8700k + Asus Z370-E Gaming + Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 + Noctua NH-U12P SE2

Hej,

Säljer nedan helst som ett paket och helst med avhämtning i Malmö, kan självklart skicka det om så krävs, originalkartonger finns kvar, köparen står för frakten.
Allting har fungerar utan problem i min ägo, är enda ägaren, säljer då jag har köpt nya saker.

Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB
https://www.inet.se/produkt/5300424/intel-core-i7-8700k-3-7-g...

ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING
https://www.inet.se/produkt/1900456/asus-rog-strix-z370-e-gam...

Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance
https://www.inet.se/produkt/5310200/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Noctua NH-U12P SE2
https://www.inet.se/produkt/5321388/noctua-nh-u12p-se2

Läs hela annonsen här

Av sozage

Köpte en HP 9020e förra månaden och man måste vara försiktig att man ej signar upp sig för HP+ när man installerade deras mjukvara på datorn, det innebär att skrivaren b.la. för all framtid måste ha HP original patroner...

Stängde precis av alla uppdateringar på skrivaren för mjukvara, så förhoppningsvis duckade jag ett jävligt jobbigt fel, tack Sweclockers!

Av sozage
Skrivet av svalle:

Alla vet väl att TikTok är en 100% pålitlig källa?

Finns det andra källor än TikTok?

Av sozage
Skrivet av Maximo:

Linux finns redan, problemet är att alla spel m.m. släpps där den breda massan finns och den breda massan vill inte lägga drivrutiner på ett usb minne under installationen om man säger så.

Den bredda massan vet inte hur man installerar om windows 10 ens... Detta trots att det kräver några knapptryck och inget USB eller skiva.

Av sozage
Skrivet av Ozzed:

Japp. Marknadsekonomi ska visst bara tillämpas när det gynnar företagen och missgynnar konsumenterna. När det omvända förhållandet skulle gällt är det tydligen andra spelregler. Så lite märkligt är det ju att så många konsumenter fortfarande förespråkar marknadsekonomi när systemet länge varit riggat för att missgynna dem.

Nu blev man ju nyfiken vilket marknadssystem förespråkar du och varför skulle det vara bättre än marknadsekonomi?

Av sozage
Skrivet av friArsenik:

En till av Googles projekt som läggs ner...en av många...

Man måste satsa för att vinna, det är sen gammalt

Av sozage
Skrivet av kelthar:

Mitt i storstäder kanske är fel ställe för kärnkraftverk. Speciellt om Homer sitter bakom spakarna.

Skrivet av Casimir2323:

Låter galet att bygga kärnkraftverk centralt i städer. Visst, tekniken är säkrare än vad många tror, men ändå...

Skrivet av hakro807:

Fast namnet SMR är väldigt förvillande. Vi talar ändå om reaktorer storleksmässigt med de reaktorer som fanns i Barsebäck, dvs 300-600 MW.

En reaktor stor som en container som levererar 5 MWe: https://www.westinghousenuclear.com/energy-systems/evinci-mic...

Av sozage

Hittade några reviews och i5-13600k verkar prestera bättre inom de mesta:
https://tech4gamers.com/ryzen-5800x3d-vs-i5-13600k/
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-13600K-vs...

Av sozage

Tack för all er input, låter för att få bäst bang-for-the-buck så är jag inne på rätt spår med en 13600k med ett nytt mobo, och befintliga ram.

Av sozage

Uppgradera CPU, AMD eller Intel?

Vänder mig hit då jag är lite kluven gällande uppgradering av CPU, sitter idag med följande datorn i signaturen:
ASUS RTX 3080 TUF - i7 8700K - Z370-E - NH-U12S - Corsair DDR4 32GB (4x8GB) 3000Mhz

Har suttit och kollat på en i5-13600K, då prestandan mellan den och 13700k & 13900k verkar var försumbara i spel, men den lilla extra prestandan kostar ett antal tusenlappar. Jag spelar enbart och håller ej på med någon rendering eller liknande.

Tänker också att då slipper jag köpa nya minnen och kan köra med mina DDR4, jämfört om man ska gå på nya Amd som kräver DDR5.
Så vad tycker folket ska man köra Intel eller AMD som processor?
Och är det så kallat dumsnålt att inte ta en värre CPU än i5-13600K om man nu ska köra Intel?

Av sozage

En pixel 7 pro beställd